Peter Karlsson

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
MarianJ

#27 Postautor: MarianJ » 28 kwietnia 2004, o 00:04

Ru$eK pisze:Jestem ciekawy jak tam dzis Peter pojedzie... tzn. jedzie bo zawody sie miały zaczac o 19. Licze na miejsce w pierwszej 5!
Pozdrawiam!

Duńczyk Hans Andersen zwyciężył dziś w turnieju Malilla Challenge. Drugie miejsce w zawodach rozegranych w Malilla zajął Sebastian Ułamek, trzecie miejsce na podium przypadło nowemu nabytkowi Luxo Stars oraz Lubelskiemu TŻ Sipma - Peterowi Karlssonowi. Czwarty był Norweg z polskim paszportem Rune Holta. Wysokie siódme miejsce zajął Tomasz Chrzanowski.

Finał A
1. Hans N Andersen
2. Sebastian Ułamek
3. Peter Karlsson
4. Rune Holta

Finał B
1. Mikael Max
2. Ryan Sullivan
3. Tomasz Chrzanowski
4. Billy Hamill
TeŻet z LUBLINA NAJLEPSZA W POLSCE DRUŻYNA!!!!!!!!!

...........................GG#1009468

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#28 Postautor: Maxx » 28 kwietnia 2004, o 10:10

Gawrzyk pisze:
Dowodem na to jest jego jazda. Zreszta miales okazje zobaczyc w niedziele jazde z mysla o partnerze w wykonaniu zorro. W dotychczasowych meczach widac ze Peter nie jest zawodnikiem ktory po starcie mysli tez o partnerze z zespolu.

a moze spojrz na to z innej strony. jak peter moze myslec o partnerze z zespolu, skoro Piszcz zawsze zostaje 3 albo 4? zeby mu pomoc musialby sam liczyc sie z tym ze traci pozycje. a wtedy to zamiast pretensji o to ze nie jezdzi para dostawalby za glupie tracenie pozycji.

Natomiast moze i pomaga jak tylko moze w parkingu - jesli tak to chwala mu za to, ale nie ma sie co oszukiwac ze na torze wzorem jazdy para to on nie jest. Ale jak bedzie przywozil komplety to mozna mu to wybaczyc ;)

swieta racja. on ma przywozic komplety i tyle. a jak moze to niech pomaga ile sie da. poki co to do jego jazdy mozna miec najmniej pretensji.
a tak na marginesie to mysle ze calkiem inaczej mowilby o jezdzie para gdyby startowal on np ze Sledziem. Tak jak Gelo powiedzial, że z takimi maruderami startowymi jak Piszcz nic wielkiego jazda parowa sie nie wskora.

Peter jest od tego, żeby robic punkty i z powierzonego mu zadania jak dotąd wywiązuje się znakomicie. Poza tym jeśli startuje się na twardym torze, który w zasadzie powoduje, że końcowy wynik poszczególnych biegów rozstrzyga się w chwili startu to nie ma co mówić o jeździe parą jeśli któryś z naszych zostaje na starcie. Do Petera naprawdę nie można mieć jakichkolwiek zastrzezeń, to jego jazda w dużej mierze sprawiła, że z Gniezna przywieźliśmy 2 punkty i jemu zawdzięczamy, że dowiózł korzystny wynik w Rzeszowie.
Peter jest OK.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#29 Postautor: Gelo » 28 kwietnia 2004, o 10:22

Peter zdaje sie juz jest pierwszy w klasyfikacji zawodników I ligi i mam nadzieje, że tak zostanie. W ocenach jego jazdy widzę najwyraźniej ciążące fatum Lee, co jest dla mnie niezrozumiałe. Peter jest znakomitym zawodnikiem, i jeszcze raz powtórze - bardzo solidnym - jeżeli się zobowiązuje - przyjeżdża, nie wyłącza komórek, nie kombinuje. Zawsze lubiłem tego zawodnika - profesjonalista w każdym calu - dla lubelskich kibiców nauczył się nawet jezdzic na jednym kole po meczu :D Co do jazdy zespołowej - oglądałem wielokrotnie Petera w zawodach par i drużynowych. Potrafi znakomicie jezdzic zespołowo, rewelacyjnie trzyma krawężnik. Jest tylko jeden wymóg - kolega z pary musi dobrze wyjsc ze startu. Tak jak pisal Gawrzyk - czekając na partnera typu Dawid czy Piszczyk, Peter sam mógłby tracić pozycje - i wtedy dopiero byłyby pretensje. Mamy najlepszego zawodnika w lidze i trzeba sie z tego cieszyc.

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#30 Postautor: Jinxsior » 28 kwietnia 2004, o 11:18

No to i ja szepne slowko o naszym zajebistym Peterku, walczylem z Lalunia o to kto jest lepszy Peter czy Lee, no i jak by nie patrzec wyszlo na moje, mniejsza z tym, Karlsonik jest swietnym zawodnikiem a do tego prawdziwym profesjonalista, nie ma braku formy czy nazekania na sprzet,dziwi mnie ze tylko on jako jedyny potrafil sie przygotowac do sezonu a nasze gwiazdy jakos nie bardzo. Martwi mnie tylko ze jak sie Piotrus dostanie do GPS 2005 a my tfu tfu nie zdolamy wejsc do eligi to kolejny mistrz nam ucieknie :cry: :cry: :cry:

Pozdraiwam wszystkich

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#31 Postautor: Talib » 28 kwietnia 2004, o 11:25

A ja myślę, że po tym idiotycznym przepisie w przyszłym sezonie nie będzie już śladu.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#35 Postautor: GIGI » 28 kwietnia 2004, o 21:34

Gelo pisze:Peter zdaje sie juz jest pierwszy w klasyfikacji zawodników I ligi i mam nadzieje, że tak zostanie. W ocenach jego jazdy widzę najwyraźniej ciążące fatum Lee, co jest dla mnie niezrozumiałe. Peter jest znakomitym zawodnikiem, i jeszcze raz powtórze - bardzo solidnym - jeżeli się zobowiązuje - przyjeżdża, nie wyłącza komórek, nie kombinuje. Zawsze lubiłem tego zawodnika - profesjonalista w każdym calu - dla lubelskich kibiców nauczył się nawet jezdzic na jednym kole po meczu :D Co do jazdy zespołowej - oglądałem wielokrotnie Petera w zawodach par i drużynowych. Potrafi znakomicie jezdzic zespołowo, rewelacyjnie trzyma krawężnik. Jest tylko jeden wymóg - kolega z pary musi dobrze wyjsc ze startu. Tak jak pisal Gawrzyk - czekając na partnera typu Dawid czy Piszczyk, Peter sam mógłby tracić pozycje - i wtedy dopiero byłyby pretensje. Mamy najlepszego zawodnika w lidze i trzeba sie z tego cieszyc.

HEHE , tylko nie pomyślcie że najeżdżam na Petera ;) On jest świetnym zawodnikiem !!

Pamiętacie jak wielki Hans Nielsen , szalał po łuku aby wywieźć kolegę z pary na pierwsze miejsce??? Oj to były biegi , dwoił się i troił , nie zawsze mu wychodziło ale starał się jak mógł, to był wielki zawodnik!!!

A treraz mamy Petera i musimy się z tego cieszyć !!!!

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#36 Postautor: piwo__ » 28 kwietnia 2004, o 21:59

Napewno nikt nie zastapi nam Lee, a tym bardziej nikt nie zastapi nam Wielkiego Hansa! To sa poprostu ludzie nie do zastapienia w pewnych kwestiach! Ale Peter jest swiatowej klasy jezdzcem i jego w przyszlosci tez bedziemy milo wspominac i beda padac stwierdzenia typu: Petera nie da sie zastapic :P... Pozdrawiam...
MOTORLUBLIN

Awatar użytkownika
:Radim:
Kontakt:

#37 Postautor: :Radim: » 28 kwietnia 2004, o 22:03

jasne

Peter Karlsson 4 22 58 0 58 2,636
Dariusz Śledź 4 21 35 4 39 1,857
Grzegorz Knapp 4 16 25 0 25 1,562
Mariusz Franków 4 20 26 5 31 1,550
Tomasz Piszcz 4 17 18 3 21 1,235
Dawid Stachyra 4 12 11 1 12 1,000
Daniel Jeleniewski 4 12 7 1 8 0,666
Jerzy Mordel - - - - - 0,000
Janusz Stachyra - - - - - 0,000
Atilla Stefani - - - - - 0,000
Krzysztof Wrona - - - - - 0,000
Szymon Bałabuch - - - - - 0,000
Grzegorz Kosiński - - - - - 0,000

interesuja cie jeszcze jakies

a warto zauwazyc ze Dawid tyle samo biegow co Daniel i ma lepsza srednia ale ja nie rozumiem dlaczego go Janusz nie puszcza
Czym jest zapalniczka wobec potęgi nieskończoności... poza tym nie mogę jej znaleźć :)
3% alkocholu we krwi - to brzmi dumnie
http://www.zuzelnews.com <-- Zapraszam na ogólnopolskie forum żuzlowe !!!

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#38 Postautor: Erwin » 28 kwietnia 2004, o 22:56

W meczach na naszym torze w biegu juniorskim lepiej dotychczas radził sobie Jeleń, lepiej wychodził ze startu i podejmował walkę na dystansie (zaznaczam w 1 wyścigu :!: ), Dawid raczej nie błyszczał u nas i pewnie dlatego Janusz decydował się na wstawienie Daniela, tak powinno być, który pojedzie lepiej w biegu młodzieżowym ten jedzie w nastepnej gonitwie. Zobaczymy w poniedzialek jak to zadziała może w końcu Dawid pokaże choć trochę walki i mijanek, bo dotychczas na naszym torze nie dane nam było tego zobaczyć w jego wykonaniu :x

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#39 Postautor: Scream » 28 kwietnia 2004, o 23:00

piwo__ pisze:Napewno nikt nie zastapi nam Lee, a tym bardziej nikt nie zastapi nam Wielkiego Hansa! To sa poprostu ludzie nie do zastapienia w pewnych kwestiach!

Juz nie przesadzajcie z tym Lee, dla niektorych na tym forum to on chyba urosl do poziomu mega gwiazdy. A prawda jest taka ze Lee jeszcze nic takiego nie pokazal zeby pisac o nim 'niezastapiony'. Jest tylko kilka nazwisk o ktorych mozna tak pwoiedziec i na pewno nie ma wsrod nich - przynajmniej na razie- Richardsona.

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#40 Postautor: Erwin » 28 kwietnia 2004, o 23:05

piwo__ pisze:Napewno nikt nie zastapi nam Lee, a tym bardziej nikt nie zastapi nam Wielkiego Hansa! ...

... Andersena :o :?: :wink:

Awatar użytkownika
ozzyman

#41 Postautor: ozzyman » 28 kwietnia 2004, o 23:27

Najlepszym wykładnikiem formy zawodnika w ciągu sezonu jest chyba jego średnia biegowa.U Petera jest ona bardzo wysoka, ale mam pytanie gdzie reszta drużyny?Nie licząc jeszcze Darka pozostałych dzieli przepaść.I taka jest w tej chwili smutna prawda o naszej drużynie, mimo 3 zwycięstw, a tylko jednej porażki.

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#42 Postautor: Ja-Jacek » 29 kwietnia 2004, o 07:59

Dotychczasowe wyniki Petera Karlssona mówią same za siebie...A co do porównania z Lee - najlepsza okazja to rozpoczynajacy sie cykl GP.
A swoją drogą - gdzie się podział "adwokat" Richardsona - Lalunia :?:
Emigracja, choroba czy co - jakoÅ› smutno u Was bez Niej :wink:
Na zawsze z Grudziądzem - na dobre i na złe!

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#43 Postautor: piwo__ » 29 kwietnia 2004, o 08:30

Scream pisze:
piwo__ pisze:Napewno nikt nie zastapi nam Lee, a tym bardziej nikt nie zastapi nam Wielkiego Hansa! To sa poprostu ludzie nie do zastapienia w pewnych kwestiach!

Juz nie przesadzajcie z tym Lee, dla niektorych na tym forum to on chyba urosl do poziomu mega gwiazdy. A prawda jest taka ze Lee jeszcze nic takiego nie pokazal zeby pisac o nim 'niezastapiony'. Jest tylko kilka nazwisk o ktorych mozna tak pwoiedziec i na pewno nie ma wsrod nich - przynajmniej na razie- Richardsona.

Widzisz tu jest kwestia tego, ze np. dla mnie Lee jest pod niektorymi wzgledami nie do zastapienia a Ty uwazasz ze nie do konca... Tyle punktow widzenia co siedzenia... Dla mnie napewno jest on nie do zastapienia... :P Jak zamotalem :P I nie jest tak ze uwazam go za mega gwiazde, jednak uwazam ze malo jest takich zawodnikow jak on i dla tego wiekszosc uwaza go za kogos nie do zastapienia... Pozdrowa :P

Erwin napisał:
piwo__ napisał:
Napewno nikt nie zastapi nam Lee, a tym bardziej nikt nie zastapi nam Wielkiego Hansa! ...

... Andersena

no a jak ;) on w pod pewnymi wzgledami tez jest nie do zastapienia :P
MOTORLUBLIN

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#44 Postautor: Talib » 29 kwietnia 2004, o 09:17

Ja-Jacek napisał:

"Dotychczasowe wyniki Petera Karlssona mówią same za siebie...A co do porównania z Lee - najlepsza okazja to rozpoczynajacy sie cykl GP. "

No nie wiem, może coś przegapiłem, ale za cholerę nie mogę znaleźć Karlssona na liście uczestników tegorocznego Grand Prix :), no i wówczas jeździł by w I lidze niezgodnie z obowiązującym regulaminem rozgrywek!

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#45 Postautor: Ja-Jacek » 29 kwietnia 2004, o 11:28

Racja Talib - mea culpa i błąd niewybaczalny :!: :oops:
Głupio sie tłumaczyć, ale dla mnie Peter w GP był "od zawsze"...i zawsze z GP będzie się kojarzył...
Podtrzymuję tezę, że Jego wyniki dla Lublina są dla niego najlepszym alibi.
Na zawsze z Grudziądzem - na dobre i na złe!

Awatar użytkownika
kuki
Kontakt:

#46 Postautor: kuki » 29 kwietnia 2004, o 22:34

Scream pisze:
Gawrzyk pisze:samolubnie? a moze cos na dowod tego?

Dowodem na to jest jego jazda. Zreszta miales okazje zobaczyc w niedziele jazde z mysla o partnerze w wykonaniu zorro. W dotychczasowych meczach widac ze Peter nie jest zawodnikiem ktory po starcie mysli tez o partnerze z zespolu.
Natomiast moze i pomaga jak tylko moze w parkingu - jesli tak to chwala mu za to, ale nie ma sie co oszukiwac ze na torze wzorem jazdy para to on nie jest. Ale jak bedzie przywozil komplety to mozna mu to wybaczyc ;)
o może i najlepszej pary nie tworzy ale ważne że dużo punktów robi i pomaga Teżetowi w zdobywaniu tych punktów!! 8)
DuMnY z Tż RuLeZu KiNg!!
http://WWW.DAWIDSTACHYRA.PRV.PL <==ZaPrAsZaM

E-MAIL: mailto:kuki-lbn@o2.pl
GG:4271574

TÅ» SIPMA LUBLIN

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CAŁEGO TŻL I TY TEŻ TRZYMAJ SIĘ

Awatar użytkownika
:Radim:
Kontakt:

#47 Postautor: :Radim: » 29 kwietnia 2004, o 23:28

kuki pisze:
Scream pisze:

o może i najlepszej pary nie tworzy ale ważne że dużo punktów robi i pomaga Teżetowi w zdobywaniu tych punktów!! 8)

to prawda

a wracajac do tematu ?" lee jest niezastapiony " to dla mnie lee jest zajebist w parku maszyn na toze tez jest super ale chyba na 1 lige peter wydaje mi sie mniej przyjacielski chociaz tak samo bylo na poczatku sezonu z lee moze peter tez sie rozkreci i przyzwyczai :twisted:
Czym jest zapalniczka wobec potęgi nieskończoności... poza tym nie mogę jej znaleźć :)

3% alkocholu we krwi - to brzmi dumnie

http://www.zuzelnews.com <-- Zapraszam na ogólnopolskie forum żuzlowe !!!

Awatar użytkownika
Jupiter

#48 Postautor: Jupiter » 30 kwietnia 2004, o 12:24

:Radim: pisze:
kuki pisze:
Scream pisze:

to prawda

a wracajac do tematu ?" lee jest niezastapiony " to dla mnie lee jest zajebist w parku maszyn na toze tez jest super ale chyba na 1 lige peter wydaje mi sie mniej przyjacielski chociaz tak samo bylo na poczatku sezonu z lee moze peter tez sie rozkreci i przyzwyczai :twisted:

Karlson nie przyjacielski :) ,to typowy człowiek do robienia punktów ,nie czekający na partnera ,jazda parom to dla niego straszna kara.
Pozdro
Marian Wardzała duma tarnowskiego speedwaya !!!

Sober
Senior

#49 Postautor: Sober » 1 maja 2004, o 19:52

Peter Karlsson (3,3,1,3,3) 13
Występ Karlssona w bundeslidze.

sledzio

#50 Postautor: sledzio » 1 maja 2004, o 20:22

no tylko się cieszyć oby tak w poniedzialek tylko zamiast tej 1 była 3