Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Żużlowe różności

#9151 Postautor: Gelo » 24 października 2011, o 10:47

mam nadzieje ze ktos wrzuci filmik z Ostrowa, Rzeszowa czy Gniezna a nie z najsłabszego meczu Karlssona w naszych barwach. wiem wiem - ale tamte mecze nie byłyby juz tak zabawne.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#9152 Postautor: istred » 24 października 2011, o 10:55

Luz.
Filmik pojawił się na SF dlatego, go wrzuciłem. I to bardziej ze względu na Mordela niż Karlssona.
Z ciekawości sobie sprawdziłem i Karlsson pojechał wtedy w Grudziądzu całkiem nieźle - to było jego jedyne zero, chyba jeszcze dwójkę przywiózł, a pozostałe biegi wygrał.

Myślę, że każdy by chciał żeby Peter jeździł w Lublinie.
Choć to nie jest już ten sam zawodnik co w 2004 roku, to wciąż raczej pewniak do TOP 10 I ligi, nawet jeśli będą u nas jeździć zawodnicy z GP.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#9153 Postautor: Gelo » 24 października 2011, o 11:33

nie mamy wiedzy czy to ten sam zawodnik czy nie - po prostu nie jezdził w 1 lidze kilka sezonów. jezdzil z najlepszymi na swiecie i to tez nie aż tak tragicznie. Zrobił mi na złość i zawalił baraż ;) ale zdaje sie kilka dni wczesniej narzekał w wywiadzie na sprzęt na Polskę. To nie jest zadne wytłumaczenie ale on raczej nigdy nie zwalał na motocykle - musiało byc cos naprawde "na rzeczy". Kwestia najwazniejsza jaka moze wywoływac ewentualne watpliwosci co do jego jazdy u nas to fakt, że kiedys ta w miare rowna jazda sie skonczy - kwestia czy to bedzie teraz, za rok czy za dwa. Facet nie jest młodzieniaszkiem, organizm gorzej regeneruje sie po upadkach czesciej tez zamyka sie gaz w "podbramkowych sytuacjach". A Peter jak to Peter - kraweznik i do przodu. Z takim torem jaki był u nas w tym roku - dla niego rewelacja :)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#9154 Postautor: Torsen » 24 października 2011, o 20:51

Co zaś do filmiku i rewelacyjnego Mordela, to jak dla mnie, to właśnie przez zbyt wąsko jadącego Mordela Karlsson stracił 3. pozycję.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#9155 Postautor: RadeKas » 25 października 2011, o 14:53

Ciekawa wypowiedz Pawlickiego seniora o poziomie drugiej ligi.

Piotr Pawlicki senior podkreślił, że sezon spędzony w drugiej lidze był dla jego synów stracony. - Ostatnie dwa lata były jakie były. Nie będziemy już sobie tego tłumaczyć. Na pewno nie było to dla nas łatwy okres. Zaczynaliśmy swoją przygodę z żużlem w Lesznie i zawsze marzyliśmy o tym, żeby tu wrócić. Wiedzieliśmy, że kiedyś ten moment nastąpi. Nie było tylko dokładnie wiadomo kiedy. W tym roku jeździliśmy w drugiej lidze, wiele osób mówiło, że chłopcy się przez to zmarnują. Najniższa klasa rozgrywkowa miała ich pogrążyć. Te osoby grubo się myliły. Udowodniliśmy, że stać chłopców na dobry wynik zarówno w kraju jak i za granicą. Wierzcie mi, tory drugoligowe nie są łatwe. 30 procent a może i więcej zawodników jeżdżących w Ekstralidze nie poradziłoby sobie na drugoligowych nawierzchniach. Nikogo tu nie chcę obrażać. W najwyższej klasie rozgrywkowej jeździ się niezależnie od tego czy jest błoto i dziury. Dla moich synów nie mogło być lepszej szkoły żużla. Zrobię wszystko, żeby synowie byli jeszcze lepszymi zawodnikami w 2012 roku.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#9156 Postautor: niespokojny » 25 października 2011, o 14:57

Od kiedy II liga jest najwyzsza klasa rozgrywkowa? 8)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

meesha
Trener
Kontakt:

#9157 Postautor: meesha » 25 października 2011, o 15:02

Też najpierw mnie zdziwił ten fragment, ale ogólnie cała wypowiedź jest tak chaotyczna i logicznie niespójna, że nie wiadomo "co poeta miał na myśli" :D Generalnie jednak sens jest chyba taki, że w drugiej lidze zmarnowali sezon:
podkreślił, że sezon spędzony w drugiej lidze był dla jego synów stracony
Choć nie spowodowało to degrengolady sportowej u chłopaków:
wiele osób mówiło, że chłopcy się przez to zmarnują. Najniższa klasa rozgrywkowa miała ich pogrążyć. Te osoby grubo się myliły
Teraz pomieszanie z poplątaniem, ale dokładnie to będzie tak:
Wierzcie mi, tory drugoligowe nie są łatwe. 30 procent a może i więcej zawodników jeżdżących w Ekstralidze nie poradziłoby sobie na drugoligowych nawierzchniach
Czyli w II lidze wclae nie jest tak hop-siup. Ale - i tu w kolejnej linijce być powinno:
W najwyższej klasie rozgrywkowej jeździ się niezależnie od tego czy jest błoto i dziury. Dla moich synów nie mogło być lepszej szkoły żużla.
Gdyż już wybiegamy w przyszłość, cieszymy się, że będziemy jeździć w Elidze, bo tu nasze miejsce.
O, długo to "rozbierałem", ale się udało :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#9158 Postautor: niespokojny » 25 października 2011, o 15:11

meesha pisze:Czyli w II lidze wclae nie jest tak hop-siup. Ale - i tu w kolejnej linijce być powinno:
Cytuj:
W najwyższej klasie rozgrywkowej jeździ się niezależnie od tego czy jest błoto i dziury.
Dla moich synów nie mogło być lepszej szkoły żużla.
Gdyż już wybiegamy w przyszłość, cieszymy się, że będziemy jeździć w Elidze, bo tu nasze miejsce.
O, długo to "rozbierałem", ale się udało :D

To dlaczego 30% zawodnikow z E-ligi by sobie w II lidze nie poradzilo, skoro w e-lidze tory sa jeszcze trudniejsze niz w II lidze? 8) :o . Moim zdaniem to przejezyczenie, albo ktos zle przepisal :-P

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#9159 Postautor: RadeKas » 25 października 2011, o 15:14

Moim zdaniem to redaktor tak to poskladal i wyszedl chaos, a oryginalna mysl Pawlickiego byla odwrotna do wnioskow Meeshy.

Wystarczy dodac "nie" do pierwszego zdania i juz mniej wiecej wiadomo o co chodzi :P.

Ogolnie, ze w drugiej lidze nie ma tak latwo jakby mysleli rozni wymiatacze pierwszo i ekstraligowi.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

meesha
Trener
Kontakt:

#9160 Postautor: meesha » 25 października 2011, o 15:15

Tak jak pisałem - nielogiczna jest ogólnie ta wypowiedź. Ale tak to jest jak ktoś mówi chaotycznie, a redaktor z gimnazjum przepisuje wszystko z dyktafonu "jak leci"...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#9161 Postautor: niespokojny » 25 października 2011, o 23:26

Sober
Senior

#9162 Postautor: Sober » 26 października 2011, o 00:24

http://www.youtube.com/watch?v=Rr3aCb2RmrQ
Stasiu Tanikowski 8) 8) 8) :lol: :lol: szkoda, ze zuzel troche stracil swoj urok i teraz nie ma takich akcji :?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#9163 Postautor: kibicLBN » 26 października 2011, o 15:40

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... falubazie/
Niech żyją bzdurne przepisy. Protasiewicz zrezygnuje z GP!
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#9164 Postautor: grzesieck » 26 października 2011, o 15:48

wspaniale wiesci, Vaculik w GP w miejsce PePe i teraz nic nie stoi na przeszkodzie zeby Janowski dostal dzikusa :]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#9165 Postautor: _piotrusss » 26 października 2011, o 15:50

kibicLBN pisze:Niech żyją bzdurne przepisy. Protasiewicz zrezygnuje z GP!

A mnie to cieszy. Nawet jeśli nie była zamierzona, świetna zemsta za tłumiki. Ciekawe czy ktoś jeszcze się zdecyduje na taki krok, a raczej czy ktoś zdecyduje się na przyjęcie dzikiej karty :lol:
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Smirnek_
Senior

#9166 Postautor: Smirnek_ » 26 października 2011, o 15:51

A Vaculikowi będzie opłacało się jeździć w GP? To by wykluczało jego jazdę w Tarnowie. No chyba, że mamy taki chytry plan, żeby jeździł on w przyszłym roku u nas :)

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#9167 Postautor: grzesieck » 26 października 2011, o 15:55

ja mam taki chytry plan, lubie Vaculika :] problemem moze byc ten kosmiczny budzet Unii Tarnow, pewnie dadza mu tyle kasy, ze szybko zapomni o jezdzie w GP

chociaz Vaculik jest mlody, ambitny, powinno mu zalezec na jezdzie z najlepszymi bardziej niz Protasiewiczowi, czy Zagarowi, jezeli znajdzie klub w 1 lidze, ktory mu dobrze zaplaci... :>
METHANOL ADVENTURE TEAM

Smirnek_
Senior

#9168 Postautor: Smirnek_ » 26 października 2011, o 15:59

Ciekaw jestem kto się zdecyduje na tego dzikusa. Protasiewicz nie chce, Ward nie chce, Vaculik pewnie też odmówi. Kolejny z GP Challenge Kasprzak też pewnie odmówi, bo wieść głosi, że jest dogadany w Gorzowie. W takim wypadku muszą dać Janowskiemu, albo Pawlickiemu (któremu też to się nie opłaca :lol: ). 2 Polaków w GP to trochę za mało.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#9169 Postautor: luCas » 26 października 2011, o 16:05

Janowski pewnie nie wezmie bo wylatuje wtedy Bjerre. No nic, ciekawe to sie robi. Moze ktos z 2giej ligi sie skusi :lol:
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#9170 Postautor: kibicLBN » 26 października 2011, o 16:08

Może Fierlej toż Hancocka objechał 8)

Awatar użytkownika
iks

#9171 Postautor: iks » 26 października 2011, o 16:22

Dajcie spokój z tymi dzikusami dla Janowskiego czy Pawlickiego. Żaden z nich nie przyjmie go, bo przede wszystkim wykluczałoby to ich z jazdy w elidze. Pomijam fakt, że ludzie z otoczenia Maćka, jak i on sam deklarują, że jest jeszcze za wcześnie na uczestnictwo w cyklu. Podejrzewam, że jeden i drugi woziliby podobne zdobycze co A.Łaguta w tym roku, co niepotrzebnie mogłoby ich zrazić do startów w przyszłości, bo jak wiadomo GP to nie liga, inny sprzęt, inne nastawienie psychiczne. To są młodzi ludzie, którzy jeszcze spokojnie będą mieli czas, żeby zawojować GP. Co nagle to po diable ;)
Natomiast jeśli Protas wycofałby się z cyklu, a Ward nie przyjmie karty, to zrobi się naprawdę niezłe zamieszanie. Jedynym który mógłby nawiązać walkę z czołówką i zgłosić chęć uczestnictwa jest G.Łaguta (o ile zostanie w Czewie). Co do drugiego zawodnika, który mógłby coś zdziałać i chcieć startować, nie mam zupełnie pomysłu ;)
Ostatnio zmieniony 26 października 2011, o 16:26 przez iks, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#9172 Postautor: kibicLBN » 26 października 2011, o 16:24

Porównaj średnie A.Łaguty i Maćka w elidze. Widzisz różnicę?

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#9173 Postautor: grzesieck » 26 października 2011, o 16:44

skonczy sie pewnie Ljungiem w GP :]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
iks

#9174 Postautor: iks » 26 października 2011, o 16:47

kibicLBN pisze:Porównaj średnie A.Łaguty i Maćka w elidze. Widzisz różnicę?

A widzisz różnicę między startami w lidze, a GP?
nie bardzo widzę w ekstralidze klub, który chciałby jechać z Maćkiem jako tym jedynym uczestnikiem GP. Syn jest za młody, by taką presję udźwignąć - powiedział Piotr Janowski, ojciec zawodnika.

Wydaje mi się, że jest troszeczkę za wcześnie. Jeśli chodzi o umiejętności, może i bym powalczył, choć to zupełnie inne ściganie. Na pewno dużo mi jeszcze do najlepszych brakuje. Głównie jednak mam na myśli bazę sprzętową i całe zaplecze - przyznał z kolei sam zawodnik.

Nie napisałem, że brakuje mu umiejętności, lecz że sprzętowo i psychicznie nie jest na to gotowy. Odstając od reszty tymi dwoma czynnikami, uważam że robiłby podobne wyniki co Łaguta. A co do umiejętności jednego i drugiego, to oczywiście tu nie ma żadnej dyskusji, Artiom jest daaaleko w tyle za Janowskim ;)

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#9175 Postautor: RadeKas » 26 października 2011, o 16:50

Trzeba przyznac, ze polska liga zuzlowa pokazala wreszcie kto rzadzi w swiatowym zuzlu :lol: :lol: . BSI chyba zrozumie w koncu, komu powinni ze szczegolna troska sie podlizywac 8) .
Richie Faulkner: