Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Jcob
Senior

Re: Żużlowe różności

#9101 Postautor: Jcob » 12 października 2011, o 13:19

pulkownik pisze:a jakby jakąś folię na spód dać żeby nie przeciekało i nalac tam wody, zamrozić to by mogło byc ok :p

:lol: :lol: :lol:

kandydat na post roku :D
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."

Awatar użytkownika
istred
Trener

#9102 Postautor: istred » 12 października 2011, o 13:27

Dla mnie osobiście nawet przeniesienie ich stamtąd na stałe nie stanowiło by problemu, ale patrząc obiektywnie (przez pryzmat miasta, MOSiRu - jak zwał, tak zwał) to jest mało prawdopodobne :)
Może nie jestem jakoś blisko magistratu i nie znam realiów, ale dlaczego z punktu widzenia miasta jest to mało prawdopodobne?

Przecież miastu powinno zależeć, żeby halę jak najlepiej wykorzystać, żeby robić duże imprezy, żeby promować miasto i żeby hala na siebie zarobiła.
A przeniesienie grup trenujących dyscypliny, które można trenować praktycznie w każdej innej hali nie powinno być dla zawodników żadną niedogodnością (chyba, że komunikacyjną ;) ).

meesha
Trener
Kontakt:

#9103 Postautor: meesha » 12 października 2011, o 13:33

Wystarczy wsiąść w 14 na Zana i wysiadamy pod samą halą na Zygmuntowskich ;)
Przecież miastu powinno zależeć, żeby halę jak najlepiej wykorzystać, żeby robić duże imprezy, żeby promować miasto i żeby hala na siebie zarobiła.

Teoretycznie jak najbardziej. Natomiast w praktyce obawiam się tu klasycznego "niedasizmu". Obym się mylił :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#9104 Postautor: istred » 12 października 2011, o 13:36

Odkąd prezydentem jest Żuk zaczynam wierzyć, że powoli zrywamy z taką polityką :).

Już mieliśmy kilka przykładów, że jedno słowo Żuka powodowało, że coś, co wydawało się nie do zrobienia robione było bardzo szybko.

pulkownik
Junior

#9105 Postautor: pulkownik » 12 października 2011, o 14:10

nawet folia wam się nie podoba?? to sami coś wymyślcie. a nie tylko narzekacie

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#9106 Postautor: wojtek_78 » 12 października 2011, o 14:44

istred pisze:
Więc, jeżeli nadarza się do tego okazja, to przeniesienie dziewczyn od zbijaka czy studentów kopiących piłkę na Zygmuntowskie czy nawet do jakiejś szkoły nie powinno być żadną przeszkodą.

Wskaż mi proszę halę w Lublinie, która spełnia normy ZPRP i EHF, żeby dziewczyny z Montexu mogły tam rozgrywać mecze.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#9107 Postautor: istred » 12 października 2011, o 15:03

Hala sportowo-widowiskowa przy Alejach Zygmuntowskich 4 w Lublinie.

owen1989
Senior

#9108 Postautor: owen1989 » 12 października 2011, o 15:12

Nie spelnia wymogow EHF, dlatego graly pare razy w Chelmie ;]

dumbli
Szkółkowicz

#9109 Postautor: dumbli » 12 października 2011, o 15:36

Ale o czym właściwie ta dyskusja? Dobrze przeczytałem ten tekst o icespeedwayu i tam nie ma słowa że ktoś będzie coś organizował. Owszem pan prezes stwierdził, że miał taki pomysł ale nie umie sie do niego zabrać bo jest za wiele problemów z tym związanych. A to za dużo roboty z lodem, a to za dużo kłopotów z wynajmującymi halę, a to za kosztowne itd.
Swoja drogą to pan prezes należy chyba do bardzo elitarnego grona osób, które potrafią pójść do redakcji i pochwalić się ludziom swoim pomysłem z którego nic nie wynika i z którym nie ma zamiaru nic robić. Naprawdę jestem pod wrażeniem tego pięknego i spontanicznego antyPRu. Gratulacje panie prezesie, chociaż za ten pomysł.
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#9110 Postautor: istred » 12 października 2011, o 15:36

Rozumiem, że mecze pucharowe, a nie ligowe?

Awatar użytkownika
Monter_77

#9111 Postautor: Monter_77 » 12 października 2011, o 15:37

istred pisze:Hala sportowo-widowiskowa przy Alejach Zygmuntowskich 4 w Lublinie.

:lol: :lol: :lol:

Ligowe również, hala jest za krótka - ma 38 zamiast 40m, brak jest tzw stref bezpieczeństwa czyli pasa parkietu szerokosci co najmniej 1 metra pomiędzy linią koncową/boczną a trybunami, ścianami itp

Sam bym wolal zreszta jak wiekszosc kibicow by mecze byly przy Zygmuntowskich, zreszta same zawodniczki wielokrotnie mowily, że MOSiR to byla hala z klimatem i czuly sie w niej lepiej niz w Globusie.
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...
Obrazek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#9112 Postautor: istred » 12 października 2011, o 15:58

Ja pierdziele... to niech sobie grają na obiektach akademickich, choćby KUL ma ładną salę na Konstantynowie.
Są szkoły - 16 ma dużą salę.

A jak się nie da, to mecz zawsze można przełożyć, zagrać na wyjeździe lub po prostu zawody zorganizować w czasie, gdy zawodniczki akurat nie będą grały.
...chyba, że do trenowania też potrzebna jest specjalistyczna sala z trybunami na 3 500 osób? :)

dumbli
Szkółkowicz

#9113 Postautor: dumbli » 12 października 2011, o 16:05

Istred ale tu nikt, nic nie chce organizować. To były tylko takie wizje pana prezesa. Za trudno i za drogo.
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#9114 Postautor: istred » 12 października 2011, o 16:13

OK.
Ale nawet dywagując, dziwi mnie szukanie dziury w całym i doszukiwanie się problemu w tym, że na hali trenują piłkarki ręczne i jakieś dzieci.

GeloG89
Szkółkowicz

#9115 Postautor: GeloG89 » 12 października 2011, o 16:17

Z tego co się orientuje to zdjęcie parkietu zajmuje 2 godz czasu, zamrożenie lodu z 8 godzin. i tyle samo w drugą stronę. Tu nie chodzi o to za trudno a pewnie bardziej o aspekt finansowy.

dumbli
Szkółkowicz

#9116 Postautor: dumbli » 12 października 2011, o 16:21

Kiepskiemu tancerzowi to i jajca przeszkadzają. Po co się odzywać jak nie ma się zamiaru nic robić? Zaraz się okaże że i aspekt finansowy nie taki straszny i znowu ktoś się ośmieszy.
niespokojny napisał(a):

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#9117 Postautor: Łoptymista » 12 października 2011, o 16:25

GeloG89 pisze:Z tego co się orientuje to zdjęcie parkietu zajmuje 2 godz czasu, zamrożenie lodu z 8 godzin. i tyle samo w drugą stronę. Tu nie chodzi o to za trudno a pewnie bardziej o aspekt finansowy.

ale to nie jest robota na jeden dzien. lodowa nawierzchnie trzeba sprawdzic. zrobic trening itp itd

z ciekawostek warto wspomniec, ze przez zupelny przypadek do zorganizowania turnieju na lodzie przymierzal sie w Lbn ktos inny, zaden dzialacz kmz. tyle tylko ze ta osoba chciala zrobic zawody zuzlowe na lodzie, na ktorych smiga sie slizgiem, a nie jakis ice-speedway ktory planuje zrobic pan prezes.

meesha
Trener
Kontakt:

#9118 Postautor: meesha » 12 października 2011, o 17:28

Akurat właśnie ten ice-speedway to jazda ślizgiem tak jak w klasycznym żużlu, a ice-racing to "pokładanie się" na lodzie na łukach :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#9119 Postautor: Łoptymista » 12 października 2011, o 17:36

no to zdjecie w kurieru jest do jakiej dyscypliny

btw
internet tez sie nie zna
http://sports123.com/mot/icesp.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Ice_speedway

Awatar użytkownika
Monter_77

#9120 Postautor: Monter_77 » 12 października 2011, o 17:52

istred pisze:Ja pierdziele... to niech sobie grają na obiektach akademickich, choćby KUL ma ładną salę na Konstantynowie.
Są szkoły - 16 ma dużą salę.

A jak się nie da, to mecz zawsze można przełożyć, zagrać na wyjeździe lub po prostu zawody zorganizować w czasie, gdy zawodniczki akurat nie będą grały.
...chyba, że do trenowania też potrzebna jest specjalistyczna sala z trybunami na 3 500 osób? :)

Jest to mozliwe, zeby np zamienic gospodarza czy robic ta impreze w czasie przerwy w rozgrywkach pilki recznej. I mysle ze dla kazdej innej osoby poza preziem Sprawka nie stanowiloby problemu dogadanie sie, zeby takie zawody sie odbyly nie powodujac jakis specjalnych problemow dla Montexu oraz innych regularnych uzytkownikow Globusa.
Ale nie jest tak jak twierdzisz ze mecz ligowy da sie zagrac gdziekolwiek (z MOSiRem walnales ewidentna glupote) ale dalej brniesz.
Na KULu nie ma jakichkolwiek trybun, obiekt nie jest zweryfikowany przez ZPRP dla potrzeb rozgrywek, a i pozostaje pytanie czy wlasciciel obiektu mialby jakikolwiek wolny termin. Sam kiedys gralem tam w pilke i ciezko bylo zdobyc termin inny niz bardzo pozny wieczor - 22.00. Hala KULu jest obłożona od rana do nocy.
Sali szkoly nr 16 nie widzialem.

Moim zdaniem tu jest pies pogrzebany:
dumbli pisze:Ale o czym właściwie ta dyskusja? Dobrze przeczytałem ten tekst o icespeedwayu i tam nie ma słowa że ktoś będzie coś organizował. Owszem pan prezes stwierdził, że miał taki pomysł ale nie umie sie do niego zabrać bo jest za wiele problemów z tym związanych. A to za dużo roboty z lodem, a to za dużo kłopotów z wynajmującymi halę, a to za kosztowne itd.
Swoja drogą to pan prezes należy chyba do bardzo elitarnego grona osób, które potrafią pójść do redakcji i pochwalić się ludziom swoim pomysłem z którego nic nie wynika i z którym nie ma zamiaru nic robić. Naprawdę jestem pod wrażeniem tego pięknego i spontanicznego antyPRu. Gratulacje panie prezesie, chociaż za ten pomysł.

Moim zdaniem bedzie wielki ch.. a nie turniej na Globusie. Sprawka dobrze o tym wie i juz przed wykonaniem chocby jednego ruchu w kierunku jego zorganizowania, zrecznie zasugerowal, kto jest winien. Wiec paru dyzurnych jak zwykle podjelo temat (jak kiedys wczesniej ze przez Montex nie ma kasy na inne dyscypliny itp bzdury)
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...
Obrazek

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#9121 Postautor: kibicLBN » 12 października 2011, o 19:22

Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
MARKO

#9122 Postautor: MARKO » 12 października 2011, o 19:37

kibicLBN pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/10/12/psz-chce-zglosic-druzyne-do-rozgrywek-ii-ligi/

Konwulsje trupa ! Mogliby ruszyć bo mogą być tylko 2 ligi !

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#9123 Postautor: Kargolo » 12 października 2011, o 21:21

Jeśli ktoś ma konto na chomikuj.pl to polecam: http://chomikuj.pl/BARTHEZ_CKM
Gość wrzucił masę zawodów żużlowych: turnieje GP, IMŚ, SWC, IMP, mecze ligowe... Pierwszy filmik pochodzi z 1928 roku, ma 29 sekund i pochodzi z pierwszych oficjalnych zawodów, które można nazwać namiastką żużla. Szczerze mówiąc to na razie sprawdzałem tylko poglądowo, a ściągnąłem tylko 2 turnieje GP z 2001 roku i zaraz zabieram się za oglądanie :D Nie wiem jak Wy na to patrzycie ale jak dla mnie bomba, bo wtedy praktycznie nie wiedziałem co to żużel, może ze 2 razy byłem z tatą i chcę się cofnąć w czasie i zobaczyć w akcji zawodników takich jak: Henka Gustafsson, Todd Wiltshire, Mark Loram, Chris Louis, Billy Hamill... Jeśli macie konto na chomikuj to gorąco polecam, a jeśli nie to naprawdę warto założyć i nawet wysłać SMS za te 6 zł za 5 GB. Ja tam mam dobrze prosperujące konto, codziennie dużo punktów więc mogę sobie ściągać za darmo :D
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Spirit
Szkółkowicz

#9124 Postautor: Spirit » 13 października 2011, o 01:33

To już lepiej wejść tutaj: http://www.speedway-video.com

Na tej stronie wszystko poza obecnym sezonem można ściągać za friko z serwerów Filesonic, Rapidshare itp. Ten Barthez jest chyba współtwórcą tego forum, publikuje tam dużo archiwalnych materiałów.

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#9125 Postautor: poli » 13 października 2011, o 08:11

Z jedynką pojedzie Grzegorz Dzikowski :D

http://www.akwiek.pl/artykuly/323-z-jed ... owski.html