Lubelski klub w sezonie 2012
Re: Lubelski klub w sezonie 2012
Kuciapa czy Baran lub Jeleniewski czy Miesiąc chyba wybór jest prosty .
Ostatnio zmieniony 4 października 2011, o 21:54 przez Mars, łącznie zmieniany 1 raz.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

Możecie sobie worek na głowę zakładać jak będzie Kuciapa jechał. Odnośnie Harissa to nie wiem czy załapałeś ale rozważałem krajowego seniora a nie obco, a z resztą nic nie stoi na przeszkodzie mieć i Kuciapę i Harrisa. No może tylko kasa, ale tu przypuszczam, że Kuciapa byłby duuużo tańszy.
meesha, wytlumacz kolegom, ze nie chodzi o to jak Kuciapa wyglada i sie nazywa :]
METHANOL ADVENTURE TEAM
Dobromir pisze:Możecie sobie worek na głowę zakładać jak będzie Kuciapa jechał. Odnośnie Harissa to nie wiem czy załapałeś ale rozważałem krajowego seniora a nie obco, a z resztą nic nie stoi na przeszkodzie mieć i Kuciapę i Harrisa. No może tylko kasa, ale tu przypuszczam, że Kuciapa byłby duuużo tańszy.
I co dalej ?? Miesiącem, Baranem czy Puszakiem chcesz wejść do 1-4 ?
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

meesha, wytlumacz kolegom, ze nie chodzi o to jak Kuciapa wyglada i sie nazywa :]
No nie potrafię
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
No to tylko wam o to chodzi. Dla mnie to zupełnie nie ma znaczenia, bo koleś jest pewniakiem na wykręcenie 2 pkt na bieg. I tylko to mnie obchodzi. Wiem, że może Lubos Tomicek czy Mroczka jest sympatyczniejszy ale szukamy dobrego zawodnika a nie kelnera.
Nie wiem dlaczego się tak oburzacie niektórzy, przecież i tak o wszystkim zdecyduje trener. My sobie tu tylko piszemy swoje zdanie i tyle.
Ja mam po prostu listę wydarzeń, w których nigdy w życiu bym nie chciał uczestniczyć
1. koncert biebera
2. Kuciapa w plastronie Motoru pozdrawiający kibiców
kolejność nieprzypadkowa aczkolwiek rozważam tu małą rotację
Ja mam po prostu listę wydarzeń, w których nigdy w życiu bym nie chciał uczestniczyć
1. koncert biebera
2. Kuciapa w plastronie Motoru pozdrawiający kibiców
kolejność nieprzypadkowa aczkolwiek rozważam tu małą rotację
A jak Kuciapa podstawiał swoje motorki Fisherowi to fajny był, nie?
A tak serio to, jakoś mi się nie wydaje, żeby pasował do tej młodej, perspektywicznej wizji drużyny trenera Dzikowskiego
A tak serio to, jakoś mi się nie wydaje, żeby pasował do tej młodej, perspektywicznej wizji drużyny trenera Dzikowskiego
No na silniku nie było plastronu to silniczek był cacy.
yamahaR1 pisze:2. Kuciapa w plastronie Motoru pozdrawiający kibiców
To może pozdrawiać kibiców Motoru w plastronie Lubelskiego Węgla KMŻ
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Hehe, albo możesz się odwracać jak będzie machać w twoją stronę.
Świstowi też byś bił brawo gdyby wrócił do Lublina?
jak dla mnie z powyzszego zestawienia zdecydowanie mocno opalony szwed
a co z fisherem?
ma ochote pojezdzic w polsce ? - papiery na jazde ma z tego co pamietam...
a co z fisherem?
ma ochote pojezdzic w polsce ? - papiery na jazde ma z tego co pamietam...
never ride faster than your angel can fly
A co to w ogóle za porównanie Świst do Kuciapy hehe, przecież on nigdy nie jeździł Lublinie.
A moim zdaniem Kuciapa dosyć mocno pogubił się przy nowych tłumikach. Na początku sezonu, gdy obowiązywały jeszcze stare, na swoim torze zdobył m.in 9pkt w meczu z Gorzowem, gdy wprowadzili nowe to już znaczny spadek formy, po za nielicznymi przebłyskami. Później nastał okres narzekań na tłumiki, a następnie że sprzęt już do ładu poskładał, że wszystko powinno grać, a woził ogony nawet na swoim owalu.. Po zawodach ciągle ta sama śpiewka, że sprzęt nie ten, że nie mógł znaleźć odpowiednich ustawień itd. Ja osobiście w naszym składzie w roku 2012 go nie widzę, bo skoro przez cały rok nie mógł sobie poradzić, to wątpie żeby nawet w I lidze w przyszłym roku wystrzelił.
kilar w niewłaściwym temacie :p pisze:Jeszcze brakuje zeby tu Staszka ktos wsadzil do skladu
Staszka jak Staszka, ale Knapp to w pierwszej lidze był napieracz
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Seba Trumiński wróć ! 
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.
Witam,
Taki nastał okres, że już tylko forum pozostało...
Pozwole sobie na pewną zabawę, odnośnie przyszłego składu... ogólnie o zawodnikach
Pomyśl i napisz
a. ? % - Psychika (opanowanie, zaangazowanie, ambicja)
b. ? % - Technika (start, walka, płynność)
c. ? % - Jakość sprzętu (tunning, zakup, itp)
d. ? % - Ustawienie sprzętu (trafność, doświadczenie)
1. "?" Jaki wg Was % to część sukcesu zawodnika ?
2. Wpiszcie oceny (a,b,c,d,e) dla najczęściej na owym forum wymienianych zawodników...
3. KSM byłby mile widziany przy danym nazwisku zawodnika... a komentarz to już "wogle"
Przykład:
MÓJ IDEAŁ TO: a=25% b=15% c=30% d=30%
K. Baran: a=10% b=35% c=20% d=35%
T. Gollob: a=5% b=25% c=45% d=25% <- ot tak
Hehe... Gollob wypada kiepsko przy Baranie (technicznie)
Pozdrawiam,
Taki nastał okres, że już tylko forum pozostało...
Pozwole sobie na pewną zabawę, odnośnie przyszłego składu... ogólnie o zawodnikach
Pomyśl i napisz
a. ? % - Psychika (opanowanie, zaangazowanie, ambicja)
b. ? % - Technika (start, walka, płynność)
c. ? % - Jakość sprzętu (tunning, zakup, itp)
d. ? % - Ustawienie sprzętu (trafność, doświadczenie)
1. "?" Jaki wg Was % to część sukcesu zawodnika ?
2. Wpiszcie oceny (a,b,c,d,e) dla najczęściej na owym forum wymienianych zawodników...
3. KSM byłby mile widziany przy danym nazwisku zawodnika... a komentarz to już "wogle"
Przykład:
MÓJ IDEAŁ TO: a=25% b=15% c=30% d=30%
K. Baran: a=10% b=35% c=20% d=35%
T. Gollob: a=5% b=25% c=45% d=25% <- ot tak
Hehe... Gollob wypada kiepsko przy Baranie (technicznie)
Pozdrawiam,
Ostatnio zmieniony 5 października 2011, o 00:24 przez Krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.
...
Nie ma opcji c)
A poza tym w przypadku Golloba te odsetki odnoszą się do wartości 100, a w przypadku Barana moooże 30
A poza tym w przypadku Golloba te odsetki odnoszą się do wartości 100, a w przypadku Barana moooże 30
ze niby Gollob jest gorszy technicznie od Barana? : D
METHANOL ADVENTURE TEAM
C... już poprawione 
RZECZYWISTOŚĆ ???? Hmmmm... nie na chwile obecną - poczekajmy do kwietnia 2012.
Ot taką zabawę wykminiłem, bo czytając forum i wpisy typu:
Lingren oki
nom
byłoby super
ciekawe kto podpisze
----NUUUUDA-----
RZECZYWISTOŚĆ ???? Hmmmm... nie na chwile obecną - poczekajmy do kwietnia 2012.
Ot taką zabawę wykminiłem, bo czytając forum i wpisy typu:
Lingren oki
nom
byłoby super
ciekawe kto podpisze
----NUUUUDA-----
...
Wyniki Jelenia na wyjazdach z tego roku:
3 2* 2 0 2 3 Gniezno
3 2 1 1 1* d Gdansk
2 2 1 1 1 1 Bydgoszcz
1 w 2 3 3 d Grudziadz
0 2 w Dauga
3 3 3 0 3 Poznan
Czyli calkiem niezle pukty.
Do tego to raczej baardzo prawdopodobne, ze u nas na torze bedzie po 12 pkt minimum trzaskac, wiec Daniel powinien sie znalezc w lubelskiem zespole na sezon 2012
3 2* 2 0 2 3 Gniezno
3 2 1 1 1* d Gdansk
2 2 1 1 1 1 Bydgoszcz
1 w 2 3 3 d Grudziadz
0 2 w Dauga
3 3 3 0 3 Poznan
Czyli calkiem niezle pukty.
Do tego to raczej baardzo prawdopodobne, ze u nas na torze bedzie po 12 pkt minimum trzaskac, wiec Daniel powinien sie znalezc w lubelskiem zespole na sezon 2012
Motor mocny
-
martins1982
"Z Grzegorzem Dzikowskim, trenerem Lubelskiego Węgla KMŻ, rozmawia Krzysztof Nowacki
Zostanie trener w Lublinie na kolejny rok?
Cały czas rozmawiamy. Przedstawiam swoje uwagi, podaję nazwiska zawodników, którymi warto się zainteresować. Włożyłem trochę pracy w ten sukces i chciałbym to kontynuować. Widzę, że jest naprawdę fajna atmosfera, zarząd działa bez zarzutu. Zawodnicy mają spokojną głowę, nie muszą się martwić o wypłaty, o to czy będą mieli pieniądze na inwestycje w sprzęt. Nie mam żadnych zastrzeżeń co do zobowiązań klubu wobec mnie. Były w stu procentach realizowane. Ja też przyszedłem i to, co miałem zrobić, zrobiłem.
W jakim stopniu należy zmienić tegoroczny skład, aby powalczyć w pierwszej lidze?
Jesteśmy w lepszej sytuacji niż Piła, która awansowała z pierwszego miejsca i ma praktycznie 90 procent składu do wymiany. Jeżeli doszłoby u nas do zachwiania budżetu, to 50 procent składu może zostać i w pierwszej lidze nie będą chłopcami do bicia. Potrzebne są oczywiście wzmocnienia, ale trzeba mierzyć siły na zamiary. Nie można przekroczyć budżetu, żeby nie skończyć później jak Poznań. Czasami lepiej postawić na ludzi już sprawdzonych. Paweł Miesiąc i Karol Baran nie startują pierwszy rok. Znają lubelski tor, to środowisko i widać, że utożsamiają się z klubem. To jest bardzo ważne przy doborze zawodników."
Źródło Kurier Lubelski
Zostanie trener w Lublinie na kolejny rok?
Cały czas rozmawiamy. Przedstawiam swoje uwagi, podaję nazwiska zawodników, którymi warto się zainteresować. Włożyłem trochę pracy w ten sukces i chciałbym to kontynuować. Widzę, że jest naprawdę fajna atmosfera, zarząd działa bez zarzutu. Zawodnicy mają spokojną głowę, nie muszą się martwić o wypłaty, o to czy będą mieli pieniądze na inwestycje w sprzęt. Nie mam żadnych zastrzeżeń co do zobowiązań klubu wobec mnie. Były w stu procentach realizowane. Ja też przyszedłem i to, co miałem zrobić, zrobiłem.
W jakim stopniu należy zmienić tegoroczny skład, aby powalczyć w pierwszej lidze?
Jesteśmy w lepszej sytuacji niż Piła, która awansowała z pierwszego miejsca i ma praktycznie 90 procent składu do wymiany. Jeżeli doszłoby u nas do zachwiania budżetu, to 50 procent składu może zostać i w pierwszej lidze nie będą chłopcami do bicia. Potrzebne są oczywiście wzmocnienia, ale trzeba mierzyć siły na zamiary. Nie można przekroczyć budżetu, żeby nie skończyć później jak Poznań. Czasami lepiej postawić na ludzi już sprawdzonych. Paweł Miesiąc i Karol Baran nie startują pierwszy rok. Znają lubelski tor, to środowisko i widać, że utożsamiają się z klubem. To jest bardzo ważne przy doborze zawodników."
Źródło Kurier Lubelski
Z dzisiejszego wywiadu z trenerem wygląda, że największe szanse na pozostanie w składzie mają Miesiąc i Baran. Jeśli budżet będzie wysoki. Jeśli dojdzie do jego zachwiania może zostać nawet połowa zawodników. Zatem trzymajmy kciuki za prezydenta, żeby załatwił co trzeba w Bogdance 
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Myślę, że niewłaściwy fragment został pogrubiony.Jesteśmy w lepszej sytuacji niż Piła, która awansowała z pierwszego miejsca i ma praktycznie 90 procent składu do wymiany. Jeżeli doszłoby u nas do zachwiania budżetu, to 50 procent składu może zostać i w pierwszej lidze nie będą chłopcami do bicia. Potrzebne są oczywiście wzmocnienia, ale trzeba mierzyć siły na zamiary. Nie można przekroczyć budżetu, żeby nie skończyć później jak Poznań. Czasami lepiej postawić na ludzi już sprawdzonych. Paweł Miesiąc i Karol Baran nie startują pierwszy rok. Znają lubelski tor, to środowisko i widać, że utożsamiają się z klubem. To jest bardzo ważne przy doborze zawodników."
Pytanie - jeżeli by nie doszło?