Jacek Ziółkowski pisze:Potrzeba minimum 150 ton sjenitu i należy to zrobić już teraz. Jeśli dosypiemy materiału na wiosnę, tor będzie niezwiązany, będą tworzyły się koleiny i zrobi się bardzo niebezpiecznie. Takie rzeczy zawsze wykonuje się na jesieni, aby był czas dobrze go zbronować i przemieszać ze starą nawierzchnią. Później spadnie śnieg, który go ubije, a gdy się roztopi woda przeniknie przez wszystkie warstwy
Lubelski klub w sezonie 2012
Re: Lubelski klub w sezonie 2012
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... wietlenie/
niespokojny pisze:Juz wole Harrisona, a najchetniej Lindgrena
Kto to? :O Ten Australijczyk?

Co wy wszyscy sie uparliście na tego Harrisa i Pedersena... ja osobiście z Angoli(Po doświadczeniach za czasów TŻu i KMŻu Redstar) to tylllko Lee, a o Duńczykach to nie chce wspominać, jedyny Nielsen sie sprawdził . . . J.B.J. vel Pulpet miał być gwiazdą a każdy widział, co on robił, tak samo zresztą jak z Andersenem . . .
Zresztą u nas to tylko takie . . . mało znane nazwiska(Cam, Ty) dają radę bo Ci, co mieli coś pokazywać( Np. Stead ) nie robili szczególnie dobrego wrażenia . . .
Nie zdziwiłbym się jakby przyszedł np. Lingren i zrobił średnią poniżej 2 ;O
In' ena horto magico, dhoste mou ligho ghia na pio, ton PAO mou na onirefto ke na fonaks' os to Theo: Panatha mou, se aghapo, san heroini, sa skliro narcotico, san to hashish, to lsd! ghia sena PAO mastouroni ol' i ghi, ol' i ghi!
Ja rozumiem niechec do Angoli, ale czym Harris sobie zasluzyl na taki los? Bo chyba nie wystepami w 1 lidze?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Lindgren w I lidze poniżej 2,0 o czym ty człowieku piszesz 

Z niczego może być tylko nic.
U nas! UUUUU NAAAAS! Dziwne rzeczy z zagranicznikami sie dzieją w naszej drużynie!
In' ena horto magico, dhoste mou ligho ghia na pio, ton PAO mou na onirefto ke na fonaks' os to Theo: Panatha mou, se aghapo, san heroini, sa skliro narcotico, san to hashish, to lsd! ghia sena PAO mastouroni ol' i ghi, ol' i ghi!
owszem było pare niewypałów i ogórków stad moze twoje obawy ,ale tylko dlatego ze dawno w naszych barwach nie było zawodników pokroju Lindgrena
pamietam jak przyjechał z Falubazem w 2006 i lekka reka wykrecil 14 pkt
pamietam jak przyjechał z Falubazem w 2006 i lekka reka wykrecil 14 pkt
Wiesz, nie mówię że będzie na 100% niewypałem dlatego tu kładę nacisk na trzy 1sze słowa i "np" :
Ale też bym się nie zdziwił jakby był jednym z najlepszych . . .
A co do Harrisa . . . musiałby jeździć cały czas albo foch jak to Angole . . . a za darmo śmigać nie będzie!
A wiadomo jak to u nas . . . brak kasy na wszystko, co tylko się da . . .
Nie zdziwiłbym się jakby przyszedł np. Lingren i zrobił średnią poniżej 2 ;O
Ale też bym się nie zdziwił jakby był jednym z najlepszych . . .
A co do Harrisa . . . musiałby jeździć cały czas albo foch jak to Angole . . . a za darmo śmigać nie będzie!

Bjarne Pedersen... na prawde nie wiem co myslec. Jezdzi bezbarwnie, jak wystartuje, tak dojedzie... ale ma jeden niezaprzeczalny plus. Kazdy rok jego startow w I lidze = srednia sporo ponad 2,0. Ja zdanie nie zmienie: Lindgren,Harris,Karlsson,Nermark.. jak wybierac to z tej czworki.
Jakby udalo sie zmontowac taka ekipe to byloby " cos "
B.Pedersen
A.Łaguta
Miskowiak
Jelen
Baran
plus przyzwoici juniorzy
rez Cam i Miesiac
B.Pedersen
A.Łaguta
Miskowiak
Jelen
Baran
plus przyzwoici juniorzy
rez Cam i Miesiac
Dobra jak na razie jedziemy o środek tabeli wiec według mnie skład będzie schematycznie wyglądał tak:
1. Gp
2.jakiś zapychacz (czyt. ogórek
) np.Miesiąc
3.Jeleń czy inny zawodnik na 1,8-2,0
4.Ktoś ze starego składu np. Baran
5.Ktoś nowy dobry (Miśkowiak, Kościuch czy Woffinden) albo Woodward w formie (na śr.2,0)
6.junior dla spełnienia przepisów
7.junior dla spełnienia przepisów
A co do negocjacji z Lee to trzeba wyszpiegować kiedy się w Polsce pojawi podpisać kontrakt w Rzeszowie i... wysłać na tamtejsze lotnisko lubelską delegacje
1. Gp
2.jakiś zapychacz (czyt. ogórek

3.Jeleń czy inny zawodnik na 1,8-2,0
4.Ktoś ze starego składu np. Baran
5.Ktoś nowy dobry (Miśkowiak, Kościuch czy Woffinden) albo Woodward w formie (na śr.2,0)
7.junior dla spełnienia przepisów

A co do negocjacji z Lee to trzeba wyszpiegować kiedy się w Polsce pojawi podpisać kontrakt w Rzeszowie i... wysłać na tamtejsze lotnisko lubelską delegacje

Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
kibicLBN pisze:A co do negocjacji z Lee to trzeba wyszpiegować kiedy się w Polsce pojawi podpisać kontrakt w Rzeszowie i... wysłać na tamtejsze lotnisko lubelską delegacje
Aha, i niech do tego Sprawka się przebierze za rudą Martę

"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
7.junior dla spełnienia przepisów![]()
Oprócz dobrego zawodnika z GP, bardzo dobry junior powinien być priorytetem.
Ile lat trzeba interesować się żużlem aby pojąć, że to junior często decyduje o wyniku?
Dokładnie, już w tym sezonie na początku mielismy dwóch juniorów dla spełnienia wymogów i widac jak to się kończyło. Jeden dobry junior to podstawa, drugi EWENTUALNIE może byc ogórasem.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...

istred pisze:6.junior dla spełnienia przepisów
7.junior dla spełnienia przepisów![]()
Oprócz dobrego zawodnika z GP, bardzo dobry junior powinien być priorytetem.
Ile lat trzeba interesować się żużlem aby pojąć, że to junior często decyduje o wyniku?
Pomarzyć fajna rzecz

Kogo widzisz u nas? Musielaka, czy Adamczewskiego? Szanse na nich są mizerne.
A poza tym my nie jedziemy po awans żeby miec super juniorów a to nie mało kosztuje.
ZAGRANICZNEGO?!
Chyba jasne, że nie mamy szans na dobrego Polaka - choć może z Leszna udałoby się kogoś wypożyczyć.
Ale nie ma ograniczeń co do narodowości i dodatkowo w elidze zagraniczni juniorzy co do zasady odpadają, to chyba oczywiste że mamy ogromne szanse na bardzo dobrego juniora?!

Chyba jasne, że nie mamy szans na dobrego Polaka - choć może z Leszna udałoby się kogoś wypożyczyć.
Ale nie ma ograniczeń co do narodowości i dodatkowo w elidze zagraniczni juniorzy co do zasady odpadają, to chyba oczywiste że mamy ogromne szanse na bardzo dobrego juniora?!
MJJensen to byloby cos, ale obawiam, sie, ze moze znalezc zatrudnienie na pozycji seniora w jednej ze slabszych druzyn eligowych
METHANOL ADVENTURE TEAM
Ja bym się rozejrzał na fejsie za koleżką co się zowie Mikkel Michelsen
I na cztery lata go od razu.

T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Też jestem zdania, że powinniśmy mieć mocnego zagranicznego juniora. Poszukałbym kogoś ze wschodu, np: Maksim Łobzenko, Ilja Czałow, Wadim Tarasienko, Andriej Kudriaszow.
Dokładnie, na mocnego Polaka szanse są zerowe, a więc trzeba poszperać na rynku zagranicznym. Sfera marzeń to M. Jepsen Jensen albo Dennis Andersson. Troszeczkę niżej notowany wydaje się być Loktajew. Ale to chyba najbardziej realna opcja z tych mocnych juniorów obco. Bez szans na ekstraligę, a na pewno nie pogardziłby I ligą. W Rybniku narzekał na zaległości finansowe, a więc nie sądzę, by chciał tam zostać.
MJJensen spoko, Andersson też, ewentualnie tani wynalazek 17 letni z Danii, ale po co nam Loktjewy i Kudriaszowy na 3 bieg w meczu i śr. 1,0 to ja już wolę Tadzia Kostro przynajmniej było by wesoło 

No i tu jest pole do popisu dla prezesa. O ile część seniorów zyski Bogdanki już zna na pamięć i faktycznie sami się zgłoszą to z juniorami już jest większy problem bo wiadomo jaki rynek. Argumenty tym razem mamy i największy problem będzie żeby nie przespać tematu.
Skoro taki temat to i ja się zabawię ... 2 koncepcje utrzymanie i awans ...
utrzymanie (brak dużej kasy na co się zanosi) :
1.Kuciapa
2.Miesiąc
3.Jeleniewski
4.Baran
5.Lampart
6. Musielaki/Adamczewski jeżeli Pawliccy wrócą do Leszna co raczej pewne ...
7. Mikkel Michelsen miszka skąd go wytrzasnołeś .../Jensen
R1. Wood
R2. Stachyra
R3. Nasz junior
wiem trąci Rzeszowem 2 ale cóż ... z braku kasy ...
awans ( DS łatwi dodatkowych sponsorów poza Bogdanką ... raczej wątpliwe)
1.Lindbeck
2.Jeleniewski
3.Miśkowiak
4.Kościuch
5.Mroczka
6.Musielaki/Adamczewski jeżeli Pawliccy wrócą do Leszna co raczej pewne ...
7.Jensen/twór miszki/Auty
R1.Wood
R2.Baran
R3.Miesiąc
R4.Lampart
Ps. pisałem to po 3 perłach więc prosze o wyrozumiałość jeśłi chodzi o pisownie jak i ewntualny KSM ... trochę marzeń tyle frajdy ... rzeczywistoś pewnie i tak mnie zwali na ziemie ( przy tym prezesie i akcji promocja 60%)
1.Kuciapa
2.Miesiąc
3.Jeleniewski
4.Baran
5.Lampart
R1. Wood
R2. Stachyra
R3. Nasz junior
wiem trąci Rzeszowem 2 ale cóż ... z braku kasy ...
awans ( DS łatwi dodatkowych sponsorów poza Bogdanką ... raczej wątpliwe)
1.Lindbeck
2.Jeleniewski
3.Miśkowiak
4.Kościuch
5.Mroczka
R1.Wood
R2.Baran
R3.Miesiąc
R4.Lampart
Ps. pisałem to po 3 perłach więc prosze o wyrozumiałość jeśłi chodzi o pisownie jak i ewntualny KSM ... trochę marzeń tyle frajdy ... rzeczywistoś pewnie i tak mnie zwali na ziemie ( przy tym prezesie i akcji promocja 60%)
zamiast 500 + program Beryl +
Żaden tam "mój twór", bodaj dwukrotny mistrz świata w mini-żużlu. Co prawda te kotlety to w lidze duńskiej tłucze, ale... 

T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
piotr76 pisze:Skoro taki temat to i ja się zabawię ... 2 koncepcje utrzymanie i awans ...
1.Kuciapa
2.Miesiąc
3.Jeleniewski
4.Baran
5.Lampart
R1. Wood
R2. Stachyra
R3. Nasz junior
Sklad na ostatnie miejsce w lidze.
piotr76 pisze:1.Lindbeck
2.Jeleniewski
3.Miśkowiak
4.Kościuch
5.Mroczka
R1.Wood
R2.Baran
R3.Miesiąc
R4.Lampart
A stad Jelenia bym wywalil i kogos z dwojki Kosciuch/Miskowiak.