TZ SIPMA LUBLIN - KM OSTRÓW WLKP 56:34

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wojtek_GKS

#76 Postautor: Wojtek_GKS » 26 kwietnia 2004, o 18:20

Nr Gospodarze 1 2 3 4 5 6 7 Suma
9 Tomasz Jędrzejak 1 3 3 3 3 13
10 Adam Fajfer 0 1 1 1 3
11 Artur Pietrzyk 2 3 2 2 3 12
12 Przemysław Tajchert 3 2 1 3 0 9
13 Niklas Klingberg 3 2 2 3 2 12
14 Marcin Liberski 0 1 0 1 0 2
15 Sebastian Brucheiser 1 1

Wyszedł im ten mecz...Trzeba naprawdę uważać,żeby nie
tracić punktów na własnym torze,bo to w przyszłości może
dużo kosztować.Trzeba wygrywać i walczyć z każdym,a szczególnie
z Ostrowem,Gorzowem i Gdańskiem.Panowie sprężamy się na ten ważny
mecz.A Gorzów teraz traci punkty w Gdańsku :mrgreen:
Robert Dados - Na Zawsze w Naszych Sercach

Radek KMO

#77 Postautor: Radek KMO » 26 kwietnia 2004, o 18:50

Jestescie zdecydowanym faworytem. Jezeli Intar przegra to sie nic nie stanie. Wygramy z wami u siebie. Bo takie nazwiska jak Knapp , Frankow , Piszcz nie powinny zrobic wrazenia na naszych zawodnikach. Wtedy zobaczycie co to znaczy miec w skladzie Tomka Jedrzejaka.

Ale teraz jest mecz u was. Jezeli pojedziecie bez Karlsona to 2 pkt jada do Ostrowa. Nie oszukujcie sie. Knapp jak na zawodnika z nr 5 robi 2 pkt to znaczy ze cos tu jest nie tak. W krajowym skladzie nie macie az takiego zdecydowanego pewniaka. My przyjedziemy z Ferjanem a Klingberga zostawimy sobie na 6.VI . Ale lekcewazycie naszych zawodnikow takich jak Pietrzyk , Tajchert czy Fajfer. Pietrzyk pokazal wczoraj na co go stac. Tajchert pierwszy mecz w sezonie i 9 pkt , Fajka tez niezle jedzie. Ale mimo wszystko jestem realista i szykuje sie na porazke , ale wierze!!! Zuzel to tylko sport. Moim zdaniem pierwsza czworka bedzie wygladac nastepujaco 8)

1.GKS
2.STAL G.
3.TZ Lublin
4.INTAR
--------------------------
5.STAL RZ
6.GTZ
7.START

Intar to nie jest slaba druzyna jest to beniaminek ktory chce co niektorym pokrzyrzowac szyki. Przekonacie sie za rok jak nasze druzyny beda walczyc o awans. Obym sie nie pomylil :roll:
KMO !!

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#78 Postautor: Jinxsior » 26 kwietnia 2004, o 18:53

Ludzie skoro mowicie ze aby wygrac ten mecz u nas,potrzebny jest do tego karlson,to jak mozecie myslec o wygraniu z gdanskiem, nawet z ostrowem na wyjezdzie.Jesli wczoraj mieli rzeczywiscie zly dzien to do poniedzialku beda w formie i wygraja w krajowym.Chyba ze nie beda w formie to przegraja i z Peterem.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#79 Postautor: ravajas » 26 kwietnia 2004, o 19:43

Radek KMO pisze:Intar to nie jest slaba druzyna jest to beniaminek ktory chce co niektorym pokrzyrzowac szyki. Przekonacie sie za rok jak nasze druzyny beda walczyc o awans. Obym sie nie pomylil :roll:

Masz sporo racji, bo my rok temu też byliśmy beniaminkiem, tyle, że rok temu była łatwiejsza liga... teraz jest ciaśniej na górze.

pozdrawia:
Rafał Borowski

Gość

#80 Postautor: Gość » 26 kwietnia 2004, o 21:08

Na Ostórów Wlkp ze Stefanim ????????
Chyba Karlsona nie zobaczymy w niedziele ,nie wiem ile miał meczy w kontrakcie ?
Osobiście bym wolał jak nie będzie Petera , żeby pojechał Dj Jurek niż Stefani !!!

kuba26

#82 Postautor: kuba26 » 26 kwietnia 2004, o 22:43

Myśle że jesteście zdecydowanym faworytem tego meczu(tak jak my będziemy faworytem meczu w Ostrowie),jednak lekceważenie nas może was drogo kosztować.Wydaje mi się że głupotą byłoby niewystawianie Karlsona.W takim przypadku Niklas miałby szanse na komplet dotego dochodzi rewelacyjnie jeżdżący ostatnio Ogór(13 i 17pkt w lidze Angielskiej w 2 dni).Również Pietrzyk pokazał wczoraj że jest w wysokiej formie(12+2).Do tego dochodzi nieobliczalny Fajfer(wczoraj jego dorobek pkt.nieodzwierciedla jego dobrej postawy na torze-4razy jechał w parze z Ogórem w tym 3 razy przeciwko Gjedde).Najsłabszym naszym punktem są juniorzy i każdy wynik w 1 biegu niż 5-1 będzie sukcesem KMu.Dotego dochodzi jeszcze Dym(no chyba że pojedzie Tajchert) który zawsze może coś namieszać.Jeżeli pojedziecie z Karlsonem stawiam na wasze zwycięstwo w granicach 49-41 choć wierze że mimo wszystko mamy szanse na zwycięstwo

harry
Trener

#83 Postautor: harry » 26 kwietnia 2004, o 22:53

Nie łudźcie się ! Karlsson Przyjeżdża na 100%

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#84 Postautor: Gelo » 26 kwietnia 2004, o 23:14

Nie ukrywam ze bardzo mnie to cieszy - Peter jest po prostu świetny i co najważniejsze - bardzo odpowiedzialny (drgawek dostaję na mysl o Andersenie) . Ciekawe czy to co powiedzial Klingberg to prawda - jezeli tak to w Lublinie pojawi się Ferjan.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#85 Postautor: mikas » 26 kwietnia 2004, o 23:38

Radek KMO pisze:Wygramy z wami u siebie. Bo takie nazwiska jak Knapp , Frankow , Piszcz nie powinny zrobic wrazenia na naszych zawodnikach[...]
Ale lekcewazycie naszych zawodnikow takich jak Pietrzyk , Tajchert czy Fajfer.

Wydaje mi się,że to właśnie Ty lekceważysz naszych zawodników.Przekonamy sie już za tydzień, kto ma rację.Myślę,że o 40 małych punktach możecie w tym meczu tylko pomarzyć.A w rewanżu wszystko może się zdarzyć.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

kuba26

#86 Postautor: kuba26 » 27 kwietnia 2004, o 00:43

No pojedynki z Ogórem będą BARDZO ciekawe.Dzisiaj w Anglii zrobił 13punktów z bonusem.

Awatar użytkownika
michalw

#87 Postautor: michalw » 27 kwietnia 2004, o 00:52

mikas pisze:
Radek KMO pisze:Wygramy z wami u siebie. Bo takie nazwiska jak Knapp , Frankow , Piszcz nie powinny zrobic wrazenia na naszych zawodnikach[...]
Ale lekcewazycie naszych zawodnikow takich jak Pietrzyk , Tajchert czy Fajfer.

Wydaje mi się,że to właśnie Ty lekceważysz naszych zawodników.Przekonamy sie już za tydzień, kto ma rację.Myślę,że o 40 małych punktach możecie w tym meczu tylko pomarzyć.A w rewanżu wszystko może się zdarzyć.

pomarzymy, zobzczymy:)

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#88 Postautor: GIGI » 27 kwietnia 2004, o 07:18

Ja jestem optymistą przed meczem, ale stąpam również twardo po ziemi.

Tak jak Jasio powiedział, nie może być sytuacji że któregoś tam n ie ma bo sobie trenuje w Touniu czy Pile. To jest drużyna i musi trenować razem !! To tak jak z innymi dyscyplinami ;)
Jeśli tak będzie jestem spokojny o drużynę , bo wiem że będzie dobrze , to co się stało w Gorzowie ( mało pktów Knappa i Frankiego) to przypadek;) Liczyłem na troszkę mniejszą przegraną , ale przeciez nic się nie stało. Mam nadzieję że mecz z Ostrowem bedzie porywającym widowiskiem i rozstrzygnie się oczywiście na naszą korzyść ;)

Mój typ to 52:38

Sober
Senior

#89 Postautor: Sober » 27 kwietnia 2004, o 07:58

kuba26 pisze:Myśle że jesteście zdecydowanym faworytem tego meczu(tak jak my będziemy faworytem meczu w Ostrowie),jednak lekceważenie nas może was drogo kosztować.Wydaje mi się że głupotą byłoby niewystawianie Karlsona.

CO wy sie tak sracie z tym Jędrzejakiem? Zobaczycie, że Piszczyk go będzie objeżdżał.A co do tego, że WY JESTEŚCIE ZDECYDOWANYM FAWORYTM W OSTROWIE :) Naprawde śmieszny jesteś :wink: Ale dobra nic nie mówie - jeszcze sam zobaczysz :wink: A co do Karlssona to nawet jak on nie pojedzie dam sobie uciąć ręke, że wygramy..

po 1.Piszczyk wraca do formy.
po 2.Mariusz sie odnajdzie i odnajdzie motor.
po 3. CiÄ…gle wierze w Grzesia.

Moje wyniki:
Bez Pettera: 52:38
z Petterem: 60:30

Robson
Senior

#90 Postautor: Robson » 27 kwietnia 2004, o 08:20

Manback pisze:
z Petterem: 60:30

Uuuu to się zagalopowałeś....
Sam Ogór ok 15-17 wykręci pewnie więc nie wierzę, że reszta drużyny, zwłaszcza jeśli bedzie Ferjan lub Klingberg nie dociągnie powyżej 30. Może nie jeżdżą tam mocarze ale też nie ma aż takich popierdułek coby na zrobienie 7 punktów nie było stać. Oprócz wymienionej dwójki powalczy pewnie też Pietrzyk. Bardziej realny wynik wydaje mi się 53-37 lub coś w pobliżu.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#91 Postautor: Gelo » 27 kwietnia 2004, o 10:09

Ja będe ostrozniejszy, a ze ostatnio mam nosa do trafiania wyników - obstawiam 48:42. W rewanżu 43:47 ;)

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#92 Postautor: Maxx » 27 kwietnia 2004, o 10:14

Ja też pobawię się w typowanie wyniku. Obstawiam u nas 52:38, w rewanżu 44:46.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
michalw

#93 Postautor: michalw » 27 kwietnia 2004, o 11:15

Ej postawcie jeszczze wynik meczu w przyszłym sezonie!!!!! :P :P
ja oczywiscie ze stawiam na zwyciestwo KM-u, bo inaczej nie ma sensu stawiac :wink: i na mecz jechac. Z Jedrzejakiem sie tu nikt nie sadzi. To raczej WY sie sadzicie, ze jestescie zdecydowanym faworytem rewanzu. Moze w lublinie jestescie, ale w ostrowie- nie sądzę. Wygraliscie 3 mecze- to prawda. Jesli jednak nam jakos uda sie po ciezkiej walce te 2 a chocby jeden pkt wywiezc z lublina, w co bardzo wierze, to na nastepne zwyciestwo mozecie czasem czekac az do 4.VII. I wtedy juz napewno ostrożeniej bedziecie wyniki typowac. Jesli przegramy, to nie znaczy ze podobnie nie bedzie: Popatrzcie w terminarz :wink: . My mamy jeszcze mecz z gnieznem, a Wy z gdanskiem przed rundą rewanzową.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#94 Postautor: Maxx » 27 kwietnia 2004, o 11:51

michalw pisze:Ej postawcie jeszczze wynik meczu w przyszłym sezonie!!!!! :P :P
ja oczywiscie ze stawiam na zwyciestwo KM-u, bo inaczej nie ma sensu stawiac :wink: i na mecz jechac. Z Jedrzejakiem sie tu nikt nie sadzi. To raczej WY sie sadzicie, ze jestescie zdecydowanym faworytem rewanzu. Moze w lublinie jestescie, ale w ostrowie- nie sądzę. Wygraliscie 3 mecze- to prawda. Jesli jednak nam jakos uda sie po ciezkiej walce te 2 a chocby jeden pkt wywiezc z lublina, w co bardzo wierze, to na nastepne zwyciestwo mozecie czasem czekac az do 4.VII. I wtedy juz napewno ostrożeniej bedziecie wyniki typowac. Jesli przegramy, to nie znaczy ze podobnie nie bedzie: Popatrzcie w terminarz :wink: . My mamy jeszcze mecz z gnieznem, a Wy z gdanskiem przed rundą rewanzową.

Gdybym był kibicem ostrowskim zapewne mówiłbym podobnie, niemniej jednak Ostrów jest na naszym "rozkładzie" jako team do objechania i taki też cel przyświecał będzie naszym zawodnikom. O ile w Lublinie wygrać po prostu musimy o tyle w Ostrowie moze być znacznie trudniej i to nie ulega wątpliwości.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
czarny

#96 Postautor: czarny » 27 kwietnia 2004, o 12:14

CO wy sie tak sracie z tym Jędrzejakiem?

Kto się sra (boże, ale poziom dyskusji :lol:), ten się sra... :D Jeśli już używamy takiego słownictwa, to poczytaj Wasze wpisy nt. niejakiego Petera Karlssona (którego, notabene, przed sezonem wespół z Larsem G. chciałem widzieć w naszej ekipie :wink:) i wtedy zabierz głos w dyskusji. Każdy zresztą chwali się tym co najlepsze. Z tym, że Ogóra po meczu w Gdańsku wręcz wyśmialiście a jak Peter zrobił 'tylko' 11 punktów to oj, no coś tu jednak nie wyszło mu za bardzo, itepe itede... oczywiście punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Druga sprawa to kwestia wyniku. Najprawdopodobniej u nas pojedzie niejaki pan Ferjan (nie wiem dlaczego, ale inicjały M.F. dziwnie 'prześladują' nasz klub :twisted: ), a więc o odpuszczaniu meczu nie ma mowy. Skoro do Gdańska pojechaliśmy z Niklasem, to łudziliście się, że oni sprowadzili nas na ziemię do tego stopnia, że będziemy się teraz bali gdziekolwiek pokazać? Wcale, że nie :wink: Wręcz przeciwnie - był to solidny kopniak dla nas, który 'ustawił' nas nieco ale też dał do myślenia zarówno działaczom, zawodnikom jak i kibicom. Dlatego jesteśmy ostrożni - porażka w Lublinie straszną nam nie będzie, zwycięstwo (na które liczę, choć szanse mamy zdecydowanie mniejsze od Was) przybliży nas do upragnionego celu a mianowicie pierwszej czwórki. Walczymy o to samo, więc nie liczcie, że odpuścimy tak łatwo. Moim zdaniem, albo przegramy zdecydowanie (powiedzmy od 56:34 wzwyż), albo mecz zakręci się koło remisu (powiedzmy do 48:42). Wynik, że tak powiem, pośredni chyba nie wystąpi ponieważ zasługujecie na zwycięstwo w granicach 52:38, ale jak wiadomo rzadko się to sprawdza, więc albo my Was czymś zaskoczymy, albo Wy nas :wink:

pozdrawiam!
Obrazek

Radek KMO

#97 Postautor: Radek KMO » 27 kwietnia 2004, o 12:33

Wy w rundzie rewanzowej to mozecie zdobyc 4 pkt. Gorzow i Gdansk sa po za waszym zsaiegiem. W Ostrowie przegracie i tu nie ma dwoch zdan. Grudziadz sie nie podda.... :D

Ja jednak wierze w swoich zawodnikow ale wiem jakie sa mecze na wyjazdach. Nasza druzyna musi pokazac wole walki i to bedzie duzy sukces. 8)
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2004, o 12:38 przez Radek KMO, łącznie zmieniany 1 raz.
KMO !!

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#98 Postautor: Maxx » 27 kwietnia 2004, o 12:37

Ostrów jeszcze przed rozpoczęciem rozgrywek okrzyknięty był jednym z faworytów ligi. Niestety jak dotąd wszystkie przedsezonowe przepowiednie nie znajdują odzwierciedlenia w praktyce dlatego też uważam, że walka o czołową czwórkę to będzie wszystko na co stać w obecnym sezonie klub z Ostrowa. Teoretycznie skład prezentuje się całkiem interesująco jeśli spojrzeć na nazwiska, ale te jak wiadomo nie od dziś "same nie pojadą". W naszym składzie też jak dotąd były "dziury" co szczególnie mocno odczulismy w Gorzowie. Niemniej jednak według zapowiedzi Jasia Stachyry nie będzie więcej sytuacji takiej, że kogoś nie ma treningu jak to miało miejsce przed spotkaniem w Gorzowie. Grzesiek Knapp i Mariusz Franków trenowali osobno i efekty były opłakane. Teraz ma to się zmienić.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#100 Postautor: Maxx » 27 kwietnia 2004, o 12:41

Radek KMO pisze:Wy w rundzie rewanzowej to mozecie zdobyc 4 pkt. Gorzow i Gdansk sa po za waszym zsaiegiem. W Ostrowie przegracie i tu nie ma dwoch zdan. Grudziadz sie nie podda.

Ja jednak wierze w swoich zawodnikow ale wiem jakie sa mecze na wyjazdach. Nasza druzyna musi pokazac wole walki i to bedzie duzy sukces.

Nie bądź taki pewien przyjacielu, że w Ostrowie polegniemy. O ile zgadzam się z tym, że w potyczkach z gdańskim Wybrzeżem możemy nie mieć większych szans o tyle Gorzów i Ostrów na pewno są w naszym zasięgu. Jeżeli nie będzie kontuzji i co niektórzy ustabilizują formę wówczas z Ostrowa i Gorzowa możemy wywieźć punkty...

Pozdrawiam Ostrów