Kaskad Równe-Motor Lublin 29.09.2011, 16:00[UA]/15:00[PL]
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Re: Kaskad Równe- Motor Lublin 29.09.2011, godz. 16:00
Awizowane składy
1. Karol Baran
2. Zbigniew Suchecki
3. Mariusz Puszakowski
4. Paweł Miesiąc
5. Cameron Woodward
6. Mateusz Łukaszewski
9. Piotr Swist
10. Oleksandr Borodai
11. Stanislaw Burza
12. Yaroslaw Polyukhovych
13. Tomasz Rempala
14. Ctanislaw Melnychuk
1. Karol Baran
2. Zbigniew Suchecki
3. Mariusz Puszakowski
4. Paweł Miesiąc
5. Cameron Woodward
6. Mateusz Łukaszewski
9. Piotr Swist
10. Oleksandr Borodai
11. Stanislaw Burza
12. Yaroslaw Polyukhovych
13. Tomasz Rempala
14. Ctanislaw Melnychuk
-
mariusz1987
- Junior
hehe na papierze to wygląda na 60-30 
i pomyśleć, że Kaskad tak dobrze pojechał w 1 meczu w Lublinie
i pomyśleć, że Kaskad tak dobrze pojechał w 1 meczu w Lublinie
Ta tylko wtedy jechał Tomek Piszcz...Nie było za to Camerona i Miesiąca, no i Patryka 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Nie to nie Kaskad tak dobrze pojechał a Nasze Asiory były wtedy bez formy aż żal było patrzeć jak się męczą:) Żeby Nosov objezdzał Naszych hehe. Ale w obecnej formie jaką prezentują nasi nie powinno być kłopotu + Malitowski powienien dorzucić te 7-8 pkt no i licze na Sucheckiego jak mu start wyjdzie to zapunktuje. No nic pozostaje oczekiwanie ehhh jeszcze te 4 dni:)
prawdziwa zajawka była w sierpniu i wrześniu 2009, później to już nie było to.
I chyba nie było też Kiryła Cukanowa.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Kiryła nie ma też w awizowanym z tego widzę, szkoda bo to naprawdę dobry zawodnik.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
- Łoptymista
- Trener
a jak nie ma w awizowanych to juz nie moze pojechac? 
Pewnie pojawi się w składzie jak tylko dojdzie przelew z Ociąża 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Świst, Tomek Rempała, Stasio Burza to i tak zawodnicy ze średnią 21,22 i 23 w II lidze. Reszta to uzupełniacze. Do tego tylko Tomek robi na Ukrainie średnią powyżej 2. Ja wiem że statystyki nie jadą ale wiele mówią. Abyśmy pojechali równo jak w Ostrowie i tak kontrolowali wynik jak tam a będzie dobry wynik. Dla chłopaków to ostatnia szansa na jakiś przyzwoity zarobek a zima długa. 
DrPaiHiWo pisze:Kiryła nie ma też w awizowanym z tego widzę, szkoda bo to naprawdę dobry zawodnik.
Kirył był mocny w Pile i u siebie z Rawiczem
Spokojnie ludziki to tylko KASKADA RÓWNE !!! Drużyna gorsza z 20 razy od Ostrowa, także awansik mamy w kieszeni. Nasi złoją ich minimum 20 pkt OLE !!!
Kaskad, a nie Kaskada
METHANOL ADVENTURE TEAM
Sledzi ktos napinke na forum Ostrowa? Ciekawy jestem jak bardzo pewni sa wygranej Ukraincow.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
grzesieck pisze:Kaskad, a nie Kaskada
Kolega tlumaczy na polski i bardzo slusznie robi.
каскад to chyba rodzaj zenski, zreszta niewazne, po naszemu to KASKADA !
PS. Zreszta bylo juz o tem
Ostatnio zmieniony 26 września 2011, o 14:00 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.
A od kiedy to się nazwy własne drużyn tłumaczy?
Może Lokomotywa Daugavpils, przepraszam Dźwińsk? 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
No właśnie od dawna mnie zastanawia, jak to pisać.
Dajmy taki przykład: ktoś gra mecz mecz z Arsenalem Londyn, a nie gra meczu z Arsenal Londyn. Idąc tym tokiem: ktoś podejmie ekipę Kaskad Równe, ale już ktoś zmierzy się z Kaskadą Równe. Przynajmniej jak dla mnie tak to powinno wyglądać.
Jest na sali filolog rosyjski?
Dajmy taki przykład: ktoś gra mecz mecz z Arsenalem Londyn, a nie gra meczu z Arsenal Londyn. Idąc tym tokiem: ktoś podejmie ekipę Kaskad Równe, ale już ktoś zmierzy się z Kaskadą Równe. Przynajmniej jak dla mnie tak to powinno wyglądać.
Jest na sali filolog rosyjski?
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
meesha pisze:A od kiedy to się nazwy własne drużyn tłumaczy?Może Lokomotywa Daugavpils, przepraszam Dźwińsk?
Dyneburg jak juz.
Richie Faulkner:
meesha pisze:A od kiedy to się nazwy własne drużyn tłumaczy?Może Lokomotywa Daugavpils, przepraszam Dźwińsk?
Rozumiem, ze uzywasz: Dinamo Maskwa lub PeEsFej
go! pisze: PeEsFej
Tutaj akurat pudło bo jesli V po flamandzku to rzeczywiscie "fej" to tak ma być. Francuskie PSG czytasz pe-es-gie?
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
Tak. Używam również nazwy Górnik Donieck, bo przecież to właśnie po ukraińsku znaczy słowo "Szachtar"
Ty o wymowie, a ja ciągle o tym od czego zacząłeś
Skoro można pisać Kaskada Równe to tak samo Górnik Donieck...
Ty o wymowie, a ja ciągle o tym od czego zacząłeś
to jak jest prawidłowo: jedziemy z Kaskadą czy z Kaskadem?
meesha pisze:Tak. Używam również nazwy Górnik Donieck, bo przecież to właśnie po ukraińsku znaczy słowo "Szachtar"![]()
Ty o wymowie, a ja ciągle o tym od czego zacząłeśSkoro można pisać Kaskada Równe to tak samo Górnik Donieck...
A gdzie ja napisalem, ze ja o wymowie mowie? Mowie o tlumaczeniu nazw klubow.
Rozumiem ze jestes za i uzywasz jak ponizej:
Benfica Lizbona - Sport Lisboa e Benfica, zamiast Chelsea Londyn - Chelsea F.C., Bayern München zamiast Bayern Monachium i FC Internazionale Milano miast Inter Mediolan
zreszta masz i nie medrkuj
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... te-league/