nowy hymn

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
DJPEPE
Junior

Re: nowy hymn

#101 Postautor: DJPEPE » 18 września 2011, o 11:19

Ostatnio tyle emocji wywołała melodia Koziołek-Matołek, chociaż trwała zaledwie 38 sekund :D
http://w881.wrzuta.pl/audio/5rzNJXvoflT ... ek_matolek
Wszelkie formalności zostały załatwione i już nic nie stoi na przeszkodzie, aby http://www.majorcore.pl/ ze swoim kawałkiem
dwukrotnie wybrzmiał na stadionie.
Skoro mamy taką pieśń w ciężkim brzmieniu, to jakoś Gagi i Biebery nie pasują tuż obok. Na początku [koło godz. 14] zagram
Ch. Hawkes, Led Zeppelin, Sweet, E.L.O., 4 Non Blondes, potem -Deep Purple, AC/DC, Dire Straits, Blur, Major Core, Kiss,
Roxette, Guns'n'Roses, A. Hammond, Iron Maiden, The Mud, Judas Priest, Metallica, Queen.

Jakoś taki jest plan, a co wyjdzie? Zobaczymy, czy będzie telebim, czy będzie relacja z Rawicza, bo wieści są niepokojące.
Ilu będzie przedmówców, polityków i innych ojców sukcesu? Pewnie mikrofony dzisiaj będą ważniejsze niż płyty!

Na szczęście Major Core ewoluuje bardziej do Acid Drinkers i Blur niż do Bayer Full, a MUZYKA - to tylko dodatek do meczu,
na który serdecznie zapraszam - 6- 8 tys. sympatyków speedwaya? :D

p.s. Chyba nie będzie "starego łagodnego hymnu", bo też nie pasuje do ostrego obecnego.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#102 Postautor: _piotrusss » 18 września 2011, o 11:27

MikeMistrz pisze:W muzyce puszczanej na stadionie chyba chodzi o to, żeby nie męczyła.

Oczywiście. Pod warunkiem, że znajdujemy się na Mitingu Lekkoatletycznym Pedros Cup.

Żużel to sport ociekający adrenaliną i emocjami. Muzyka musi grać nie z gustami widzów, ale z charakterem miejsca i wydarzenia na którym jest puszczana. Jest częścią widowiska i także buduje klimat (tak przynajmniej być powinno).
Sorry, Bieber ocieka wszystkim, tylko nie adrenaliną.
Muzyki neutralnej można posłuchać w centrum handlowym lub po prostu w domu.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#103 Postautor: mikas » 18 września 2011, o 11:28

DJPEPE pisze:... Queen....

Pepe rozumiem, ze bedzie to kawalek "we are the champions" po ogloszeniu wyniku z Rawicza :)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#104 Postautor: Piocze » 18 września 2011, o 11:33

Swoją drogą, forum zuzel.info zasługuje na jakąś nagrodę. Motor jest o krok od awansu, zapowiada się feta po zwycięstwie, a tu narzekania, że przez puszczanego na stadionie rocka kolesiowi się dziecko popłacze :lol:
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#105 Postautor: Masi » 18 września 2011, o 11:36

Co do samego kawałka - bardzo fajny. Co prawda cały nie nadaje sie do spiewania na stadionie, ale refren do tego byłby bardzo dobry, przynajmniej moim zdaniem.
Zwłaszcza, ze byłoby to oryginalne i kojarzone z kibicami z Lublina, na tę nutkę żaden inny klub nie ma przeciez przyspiewki. Mozna zrobić z tego cos naszego co potem ewentualnie inni beda sciagac i mowic, ze to z Lublina :) Tak jak z "Naszym klubem RTS" widzewiaków, ktory teraz jest spiewany na kazdym stadionie tylko w innej wersji.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#106 Postautor: niespokojny » 18 września 2011, o 11:42

Piosenka jest o naszym klubie i zuzlu wiec automatycznie najbardziej pasuje na mecz zuzlowy. A co ma Bieber i Gaga do meczu? Jest dokladnie tak jak napisal Login tylko w druga strone. Takiej muzyki mozesz sobie sluchac w samochodzie czy na mp3. A jak nie wytrzymasz 3min x2, to mozesz w ogole nie przychodzic na mecz i masz problem z glowy.

Jak to sie dziwinie zlozylo ze na forum 99% woli rocka, a na stadionie 99% majteczki w kropeczki :lol: . Dla mnie drazniacy byl poprzedni patetyczny hymn, nijak pasujacy do klimatu meczowego. Zreszta dla tysiecy na stadionie zdecydowanie tez 8)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

meesha
Trener
Kontakt:

#107 Postautor: meesha » 18 września 2011, o 12:12

Tak z ciekawości bo chyba coś przegapiłem - który to ten "poprzedni hymn"?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#108 Postautor: luCas » 18 września 2011, o 12:43

teeeeeżeeettt sipmaaaaa luuuuublinnnnn, pewnie ten ;)
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#109 Postautor: RadeKas » 18 września 2011, o 12:50

DJPEPE pisze:Judas Priest, Queen.

Obrazek

Nie mam konta na facebooku, ale masz "lubie to" ode mnie :lol: .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#110 Postautor: truskawa » 18 września 2011, o 13:08

haha LuCas zniszczył temat.

Co myślicie o tym, żeby finalną wersje wraz z tekstem przenieść do oprawy i dopingu, a ten temat usunąć?
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#111 Postautor: Cooper » 18 września 2011, o 14:21

mikas pisze:
DJPEPE pisze:... Queen....

Pepe rozumiem, ze bedzie to kawalek "we are the champions" po ogloszeniu wyniku z Rawicza :)

Hmm, w zaleznosci od tego jaki to bedzie wynik moze tez pasowac "Show must go on" 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

pulkownik
Junior

#112 Postautor: pulkownik » 18 września 2011, o 18:01

bylem na meczu i kilka razy było to grane . i powiem tak nie podobalo mi sie tak jak sluchalem ale na stadionie pasowalo idealnie :D

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#113 Postautor: MikeMistrz » 18 września 2011, o 18:05

_piotrusss pisze:Żużel to sport ociekający adrenaliną i emocjami. Muzyka musi grać nie z gustami widzów, ale z charakterem miejsca i wydarzenia na którym jest puszczana.

Bez sensu, muzykę słyszą widzowie, a nie charakter miejsca i wydarzenia ;). A fakt jest taki, że rock pasuje stosunkowo małej grupie ludzi.

_piotrusss pisze:Sorry, Bieber ocieka wszystkim, tylko nie adrenaliną.
Muzyki neutralnej można posłuchać w centrum handlowym lub po prostu w domu.

W domu można posłuchać muzyki, którą się lubi. Na stadionie gusta są podzielone i akurat w tym wypadku moim zdaniem należałoby się dopasować do większości, tzn. puszczać taką muzykę, która u większości słuchaczy nie wywoła bólu uszu.

Awatar użytkownika
michal5555

#114 Postautor: michal5555 » 18 września 2011, o 18:07

No z 3 razy leciało. Ale muszę przyznać że prawie nic nie było słychać ( chyba że ja jestem głuchy ) i akurat gdy leciało to speaker zaczynał coś gadać. Ogólnie nie słucham takiego gatunku muzyki, ale akurat ta piosenka mi się podoba.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#115 Postautor: Hayden » 18 września 2011, o 18:30

MikeMistrz pisze:A fakt jest taki, że rock pasuje stosunkowo małej grupie ludzi

Po czym wnosisz?
Motor mocny

BR
Senior

#116 Postautor: BR » 18 września 2011, o 18:36

super wypadł kawałek, niestety ciągnik trochę zagłuszał muzykę
a sam refren można puszczać jako jingiel :)

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#117 Postautor: tezetomaniak » 18 września 2011, o 19:32

tzn. puszczać taką muzykę, która u większości słuchaczy nie wywoła bólu uszu

ale odruch wymiotny juz moze ? :lol:

Awatar użytkownika
agu87

#118 Postautor: agu87 » 18 września 2011, o 19:40

Już pisałam, że mi się podoba, ale po zmianach...jest kozak! Cały czas w głowie mi siedzi. Na żużel jest idealna i wpisy o tym,że przez taka piosenkę nie pójdzie się z dzieckiem na mecz, są śmieszne i szkoda to komentować. Z ciekawości weszłam na stronę zespołu i chętnie na ich koncert się wybiorę.
Szkoda też, że jak piosenka była puszczana to albo spiker gadał albo ciągniki jeździły, bo część ludzi nawet nie słyszała słów i nie miała pojęcia, że to piosenka o Motorze.

manoos
Kontakt:

#119 Postautor: manoos » 18 września 2011, o 19:53

A ja słyszałem wszystko doskonale :) kawałek bardzo fajnie pasuje na tor.
A dzieciakom na pewno bardziej przeszkadza dym wydmuchiwany przez palaczy...

Awatar użytkownika
login

#120 Postautor: login » 18 września 2011, o 19:53

Hayden pisze:

Po czym wnosisz?

Po tym co ludzie mówią na stadionie itd. Nie każdy musi sie udzielać na forum.

BR. Skoro tak Ci się to podoba, to wytnij, dotnij, dostosuj, kup sprzęt i graj. Ja - osobiście się na to nie zgadzam.

Awatar użytkownika
michal5555

#121 Postautor: michal5555 » 18 września 2011, o 19:56

agu87 pisze:Szkoda też, że jak piosenka była puszczana to albo spiker gadał albo ciągniki jeździły, bo część ludzi nawet nie słyszała słów i nie miała pojęcia, że to piosenka o Motorze.

Dokładnie. Żeby zrozumieć tą piosenkę trzeba się wsłuchać dobrze w słowa. A tu spiker coś gada, traktor jeździ ( jeszcze jak to by był jakiś nowy z cichym silnikiem , a nie stary rupieć co tylko hałas robi). Też mi się wydaje że w ogóle piosenka powinna być głośniej, bo ledwo co słychać. Za to Zbycho nadrabia robiąc hałas :D

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#122 Postautor: yamahaR1 » 18 września 2011, o 20:19

login pisze:
Hayden pisze:

Po czym wnosisz?

Po tym co ludzie mówią na stadionie itd. Nie każdy musi sie udzielać na forum.

BR. Skoro tak Ci się to podoba, to wytnij, dotnij, dostosuj, kup sprzęt i graj. Ja - osobiście się na to nie zgadzam.

Czyli kto co mówi na stadionie? Chyba Ci się role pomyliły jak planujesz decydować za kilka tysięcy ludzi. Tak się dziwnie składa, że w całym sektorze, w którym ja siedziałem ludzie pytali co to za kawałek i słuchali z zainteresowaniem. Całe szczęście, że nie masz nic do powiedzenia i jedyne co możesz zrobić to nie pojawiać się na stadionie.

DJPEPE
Junior

#123 Postautor: DJPEPE » 18 września 2011, o 20:26

Muzyka za cicho na stadionie przy Zygmuntowskich! Muszę to zanotować! :lol:

A tak na poważnie. Uprzedzałem - ostatni mecz, wybory, dużo gadułów...itd. a więc pisałem..wątpię, czy hymn się przyjmie.
Zresztą on tak naprawdę nie nadaje się do śpiewania, chyba każdy to przyzna? Może po 3 - 4 meczach?

Usiłowałem go lansować, ale się nie dało. Widać nie wpada w ucho?

Wyjaśniam po raz 1000, to nie piosenka jest puszczana, gdy spiker gada, TYLKO w LUBLINIE zagaduje się utwory!
A normalną jest rzeczą, że gra się wtedy, gdy jest przerwa i jeżdżą traktory!

p.s. Przeważnie na zawodach gram 15- 20 kawałków, a dziś wystarczyło ...10. :D
Ostatnio zmieniony 18 września 2011, o 20:30 przez DJPEPE, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
login

#124 Postautor: login » 18 września 2011, o 20:29

yamahaR1 pisze:
Czyli kto co mówi na stadionie? Chyba Ci się role pomyliły jak planujesz decydować za kilka tysięcy ludzi. Tak się dziwnie składa, że w całym sektorze, w którym ja siedziałem ludzie pytali co to za kawałek i słuchali z zainteresowaniem. Całe szczęście, że nie masz nic do powiedzenia i jedyne co możesz zrobić to nie pojawiać się na stadionie.

Jak to mnie ktoś na forum zapytał... "zrobiłeś ankietę?"

Ostatniego zdania nie będę komentował, bo... po co?! Ci co powinni wiedzieć, to wiedzą, ale widocznie do nich nie należysz.

P.S.
Widzę, że na tym forum nie można mieć swojego zdania i nie można podzielić się informacjami. Piszesz "dobrze" albo wcale.

Awatar użytkownika
manjolo
Junior
Kontakt:

#125 Postautor: manjolo » 18 września 2011, o 20:31

a co innego zrobił Twój "adwersarz" jeśli nie wyraził swojego zdania, niezgodnego z Twoim? tak się składa, że ciężko Ci będzie znaleźć popleczników na tak wysnute z odbytu teorie i opinie, które wyraziłeś.
motoru brum