Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
max3
Zawodowiec

Re: Żużel w TV

#3476 Postautor: max3 » 11 września 2011, o 20:11

Nie wiecie kiedy będzie retransmisja meczu?

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#3477 Postautor: GIGI » 11 września 2011, o 20:14

ponoc ma byc po pólnocy

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#3478 Postautor: Masi » 11 września 2011, o 20:23

Retransmisja będzie, jak ekipa wróci z Leszna.

Nie można zrobić wszystkiego na raz. Priorytetem była transmisja na telebim - kto był, ten wie, że się udała, w dobrej jakości.
Co do transmisji internetowej - wystarczało nie odświeżać :)

Co zaś do całokształtu - daj kurze grzędę. Dlaczego nikt nie zapyta TVP/O Lublin, czemu nie zrobiła transmisji? Maja wóz transmisyjny, kupę sprzętu. I co? I kicha. W itvl przynajmniej spróbowano i moim zdaniem, wyszło na plus.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3479 Postautor: kibicLBN » 11 września 2011, o 20:26

niespokojny pisze:Z transmisjami itvl jest jak z lizaniem lizaka przez szybe :?

Na telebimie było bez zarzutu 8)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#3480 Postautor: GIGI » 11 września 2011, o 20:27

Masi pisze:Retransmisja będzie, jak ekipa wróci z Leszna.

Nie można zrobić wszystkiego na raz. Priorytetem była transmisja na telebim - kto był, ten wie, że się udała, w dobrej jakości.

Co zaś do całokształtu - daj kurze grzędę. Dlaczego nikt nie zapyta TVP/O Lublin, czemu nie zrobiła transmisji? Maja wóz transmisyjny, kupę sprzętu. I co? I kicha. W itvl przynajmniej spróbowano i moim zdaniem, wyszło na plus.

Uwazaj bo bana dostaniesz ;)
Ostatnio zmieniony 11 września 2011, o 20:28 przez GIGI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#3481 Postautor: Masi » 11 września 2011, o 20:28

A to za co?
Ostatnio zmieniony 11 września 2011, o 20:51 przez Masi, łącznie zmieniany 1 raz.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#3482 Postautor: GIGI » 11 września 2011, o 20:45

Masi ja Cie nie krytykuje, tylko ostrzegam ;)

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#3483 Postautor: poli » 11 września 2011, o 20:49

101 %dla naszych brawa dla pana kwieka i j siwka za transmisje dziekujemy! :D

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3484 Postautor: istred » 11 września 2011, o 23:33

Ja po raz kolejny oglądałem na kompletnie innym sprzęcie (następnym innym niż zwykle) i transmisja śmigała bardzo ładnie :)
Może wy jacyś dziwni jesteście?
Ja oglądam transmisję na 5 różnych komputerach, internet jest od 5 różnych dostawców z różną (niewygórowaną) prędkością i ogląda się bardzo dobrze.

Wielkie dzięki za transmisję - i żałuję ogromnie, że nie byłem w Ostrowie.

zombie
Szkółkowicz

#3485 Postautor: zombie » 12 września 2011, o 01:27

dlaczego tak marudizcie? nie dosc ze ktos sie podjal poprowadzenia relacji na zywo, to jeszcze go zbluzgajcie, bo beznadziejnie?
jestescie tacy madrzy to nakupcie sprzetu, i robcie relacje, broni Wam ktos?

grzesieck, po kim jak po kim, ale po Tobie bym sie nie spodziewal takiego oburzenia....

p.s. tak daj mi bana bo mi sie nie podoba...

harry
Trener

#3486 Postautor: harry » 12 września 2011, o 09:26

Oczywiście nie ma wytłumaczenia dla jakości na kompach dla tej transmisji ale ja nic nie mogę. Było juz kilka sugestii jak to rozwiązać, ale jakoś ciężko się z tym przebić. Mam nadzieję, że po wczorajszym sukcesie telebimowym w końcu coś się ruszy.
A jeżeli chodzi o wczoraj to już dwie godziny przed meczem było tylu ludzi zalogowanych że serwery siadały.
I nie ma potwierdzenia, że transmisja na kompy została wyłączona.
Jakość była dobra bo tym razem dokupiliśmy Bitów od ostrowiaków ( drogo), ale na ich normalnych łączach, na których im wszystko ładnie chodzi u nas nie byłoby nic widać.
Prezydent w euforii ( miał być tylko na dwóch biegach a został na cały mecz) zapowiedział, że nastepna transmisja będzie na trzech telebimach :shock: :shock: :shock: . Uwierzę jak zobaczę. Ale coś zaczyna się dziać.
I usłyszałem taką plotkę, że niektóre osoby z lubelskiego kierownictwa nie mogły się nadziwić, że telebim nie był na stadionie 8) :lol: :wink: :roll: . I podobno odpowiedź go zatkała. :evil: Ale to pewnie plotka.
Teraz jeszcze wieksze wyzwanie przy transmisji z Równego. Koledzy z Ostrowa ostrzegali nas przed niezłymi jajami na jakie się tam natknęli, ale my już będziemy na to przygotowani.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#3487 Postautor: Torsen » 12 września 2011, o 10:58

Lokalizacja telebimu, moim zdaniem, bardzo dobra. Myślę, że dzięki temu mecz oglądało znacznie więcej osób, niż gdyby postawiono go w jakimkolwiek innym miejscu, a już szczególnie na stadionie. Jest coś takiego jak psychologia tłumu i wydaje mi się, że sporo osób, które po prostu przechodziły deptakiem, zatrzymały się i obejrzały mecz tylko dlatego, że stał, oglądał i żywiołowo reagował gęstniejący tłumek.
O transmisji otwartej nie wypowiem się, bo tym razem (na szczęście) w niedzielę padł net mojemu dostawcy i od początku wiedziałem, że aby obejrzeć mecz, muszę jechać na deptak. A tam naprawdę zaskoczenie. Masa ludzi i bardzo fajna atmosfera.
Jednocześnie jestem jednak przekonany, że przedsięwzięcie zawdzięcza swój sukces przede wszystkim wadze tego spotkania oraz sprzyjającej pogodzie, a nie samej popularności żużla w Lublinie. Chyba nie ma się co napinać na transmitowanie w ten sposób każdego meczu wyjazdowego, bo w każdym innym przypadku ludzi będzie kilkakrotnie mniej.

Awatar użytkownika
manjolo
Junior
Kontakt:

#3488 Postautor: manjolo » 12 września 2011, o 11:04

w pełni się zgadzam, telebim tylko na specjalne okazje, a taka była wczoraj.
motoru brum

Koper
Trener
Kontakt:

#3489 Postautor: Koper » 12 września 2011, o 11:07

Torsen pisze:Lokalizacja telebimu, moim zdaniem, bardzo dobra. Myślę, że dzięki temu mecz oglądało znacznie więcej osób, niż gdyby postawiono go w jakimkolwiek innym miejscu, a już szczególnie na stadionie. Jest coś takiego jak psychologia tłumu i wydaje mi się, że sporo osób, które po prostu przechodziły deptakiem, zatrzymały się i obejrzały mecz tylko dlatego, że stał, oglądał i żywiołowo reagował gęstniejący tłumek.
Pełna zgoda. Dwie pieczenie na jednym ogniu: z jednej strony transmisja dla zainteresowanych z drugiej strony promocja żużla w Lublinie i pozyskiwanie tych którzy nie spodziewali się, że mogą należeć do grupy zainteresowanych transmisją :wink:

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#3490 Postautor: Piocze » 12 września 2011, o 11:15

Torsen pisze:Jednocześnie jestem jednak przekonany, że przedsięwzięcie zawdzięcza swój sukces przede wszystkim wadze tego spotkania oraz sprzyjającej pogodzie, a nie samej popularności żużla w Lublinie. Chyba nie ma się co napinać na transmitowanie w ten sposób każdego meczu wyjazdowego, bo w każdym innym przypadku ludzi będzie kilkakrotnie mniej.

No ale na Równe by się przydało - w końcu będziemy świętować awans (napinka 100% KMO) :D
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3491 Postautor: niespokojny » 12 września 2011, o 11:17

Awans bedzie za tydzien na stadionie. Ostrow baty od Rawicza a my wygrywamy za 3 z Krakowem 8) . A co tam, ponapinam sie jeszcze na koniec sezonu 8)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Spirit
Szkółkowicz

#3492 Postautor: Spirit » 12 września 2011, o 11:19

Koper pisze:pozyskiwanie tych którzy nie spodziewali się, że mogą należeć do grupy zainteresowanych transmisją :wink:

Pięknie to ująłeś :)

Do sukcesu transmisji na deptaku przyczyniły się... problemy z transmisją na stronie. Ja np. miałem oglądać w necie, ale nie moglem odpalić strony, więc wsiadłem na rower i jazda na deptak.. :D Z tego co widziałem to sporo ludzi tak dojeżdżało właśnie w okolicach 4-5 biegu.

Miejsce transmisji to strzał w dziesiątkę, mnóstwo przechodzących ludzi zobaczyło, że w Lublinie jest żużel i fajne emocje z nim związane.

PavelPL
Kontakt:

#3493 Postautor: PavelPL » 12 września 2011, o 11:32

Torsen pisze:Chyba nie ma się co napinać na transmitowanie w ten sposób każdego meczu wyjazdowego, bo w każdym innym przypadku ludzi będzie kilkakrotnie mniej.

Wystarczy zrezygnować z transmisji internetowej i zrobić tylko telebim :D

Czarek
Trener

#3494 Postautor: Czarek » 12 września 2011, o 11:42

Kiedy wczorajszy mecz będzie dostępny na stronie itvl?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

jerry78
Trener

#3495 Postautor: jerry78 » 12 września 2011, o 12:12

niespokojny pisze:Awans bedzie za tydzien na stadionie. Ostrow baty od Rawicza a my wygrywamy za 3 z Krakowem 8) . A co tam, ponapinam sie jeszcze na koniec sezonu 8)

Jeśli Ostrów dostanie baty od Rawicza to nam wystarczy zwycięstwo nawet za 2 pkt :)

Czarek pisze:Kiedy wczorajszy mecz będzie dostępny na stronie itvl?

Ma być na pewno dzisiaj, ale nie wiadomo jeszcze o której godzinie.

Awatar użytkownika
MARKO

#3496 Postautor: MARKO » 12 września 2011, o 12:14

Chyba jeszcze z Leszna nie wrócili :D

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3497 Postautor: niespokojny » 12 września 2011, o 12:28

Cos czuje, ze jak wrzuca retransmisje to serwer znowu padnie :lol:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Spirit
Szkółkowicz

#3498 Postautor: Spirit » 12 września 2011, o 12:36

Ja nie mogę się też doczekać retransmisji na www.ostrow24.tv i www.tvproart.pl
Bezcenne będzie usłyszeć zawiedzionych ostrowskich komentatorów :lol: To był taki mecz, że pewnie obejrzę wszystkie trzy relacje 8)

harry
Trener

#3499 Postautor: harry » 12 września 2011, o 12:43

MARKO pisze:Chyba jeszcze z Leszna nie wrócili :D

Ale o co chodzi z tym Lesznem?
Kto miał tam jechać i po co?
Z tego co wiem to trener wybrał się do Gorzowa ale przed samym miastem mecz mu odwołali to się nienaoglądał.
A ekipa, która robiła Ostrów, w Lublinie była przed 1 w nocy.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

martins1982

#3500 Postautor: martins1982 » 12 września 2011, o 12:48

Masi pisze:Retransmisja będzie, jak ekipa wróci z Leszna.