Ostrovia Ostrów Wlkp. - Motor Lublin 11/09/2011, godz. 16:00
- niespokojny
- Trener
Re: Motor Lublin - Ostrovia Ostrów Wlkp. 11/09/2011, godz. 1
Ale w Krakowie starty mial najlepsze z calej druzyny. I jako pierwszy pokonal Korneliussena na jego torze.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
niespokojny pisze:A co masz do Steada? Zrobil 13 z Opolem jadacym o wszystko. Dla porownania Miesiac, ktory tez wycisnal z Rawiczem komplet, zrobil 7 pkt.. Moze Woodwarda odsuniemy, ktory zrobil 14 z Ostrowem? Nikt Mariuszowi nie bronil tak jezdzic z Ostrowem (5 pkt i przegrana z Bruchaiserem) i Pila(3 pkt.). A teraz to juz troszke za pozno, bo Suchecki nie dosc, ze bez formy to i bez sprzetu. Bedzie jeszcze sparing, to zobaczymy kto co soba naprawde prezentuje.
A co Stead takiego zaprezentował na obcym torze? Ja nie mówię, że jest do niczego. Zasugerowałem jedynie to co widzieli chyba wszyscy - jazda bez wyrazu, choć z Opolem faktycznie skuteczna. Jaki zatem dorobek przewidujesz w wykonaniu jego i Proctora razem wziętych? 8? 10? 12? Oczywiście sumując zdobycze obu. A może czyste komplety przywiozą? I jeszcze jedno - w mojej porzedniej wypowiedzi pochwaliłem Puzona ale nie wspomniałem ani słowa o tym, że musi być w składzie na Ostrów, prawda? Stwierdziłem jedynie, że Dzikowski ma problem bo ma go faktycznie i każdy o zdrowych zmysłach o tym wie. Jeśli nie wystawi Puzona i zaliczymy wtopę a twój ukochany Stead przywiezie zdobycz rzędu 6 punktów to zgadnij co będzie wówczas? Za Puzona nikt mu nic nie powie i łba nie urwie bo gość trzasnął czysty komplet (co się Stead'owi dotąd nie zdarzyło) w poprzednim meczu i jest podstawa do wystawienia go w meczu. A może się mylę?
Niezależnie od tego, kto pojedzie, chciałbym bardzo aby Dzikowski tak zestawił skład i nie ważne kto w nim będzie, ale żeby była walka do upadłego w Ostrowie i co ważniejsze - skuteczna.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
ta, w przeciągu tygodnia starty poprawi,
on nie jest typem "startowca"
w przeciwieństwie do Puszakowskiego.
Jeśli chce się awansować to ten mecz trzeba wygrać
i sentymenty nie mają nic do tego.
A Ostrów to nie Kraków i kiedy to było.
on nie jest typem "startowca"
w przeciwieństwie do Puszakowskiego.
Jeśli chce się awansować to ten mecz trzeba wygrać
i sentymenty nie mają nic do tego.
A Ostrów to nie Kraków i kiedy to było.
- niespokojny
- Trener
Stead jest podobnym zawodnikiem do Puzona. I tu bym stawial rownosc przed meczem w Ostrowie. A co takiego pokazuje Puzon, skoro mowisz ze jazda Steada jest bez wyrazu? Przypominam Ci ze Puszakowski jako jedyny nie potrafil wyprzedzic i przegral z Bruchaiserem. Tez jazda bez wyrazu, jak wyjdzie ze startu tak dojedzie. Tak samo zreszta jak Stead.
Proctor za to w kazdej chwili moze walnac dwucyfrowke. W Pile jako jedyny nawiazywal walke z Pawlickimi, mimo ze dal plame w Rawiczu. Kwestia jakim dysponuje sprzetem.
14. Minimum. A ile przewidujesz, ze zrobi Suchecki? 1,2,3 pkt? Bo wg mnie cale jajo. Gosc ma swiadomosc, ze albo teraz sie pokaze albo ma koniec sezonu i co? I przegrywa z Lisieckim na swoim torze
Do tej pory nie potrafie rozkminic, jak on wykrecil 11 pkt w Opolu.
Proctor za to w kazdej chwili moze walnac dwucyfrowke. W Pile jako jedyny nawiazywal walke z Pawlickimi, mimo ze dal plame w Rawiczu. Kwestia jakim dysponuje sprzetem.
Maxx pisze:Jaki zatem dorobek przewidujesz w wykonaniu jego i Proctora razem wziętych? 8? 10? 12?
14. Minimum. A ile przewidujesz, ze zrobi Suchecki? 1,2,3 pkt? Bo wg mnie cale jajo. Gosc ma swiadomosc, ze albo teraz sie pokaze albo ma koniec sezonu i co? I przegrywa z Lisieckim na swoim torze
Typowy żużlowy dzień konia. Zdarza się i największym cieniasom.
Zgadza się Stead i Puszak to podobni zawodnicy więc w Ostrowie powinni jechać.
Proctor wielka niewiadoma a Miesiąc w Ostrowie przywiezie pewnie tyle co i Suchecki.
Ze względu na KSM nie bardzo widzę dla nich miejsce w Ostrowie
Proctor wielka niewiadoma a Miesiąc w Ostrowie przywiezie pewnie tyle co i Suchecki.
Ze względu na KSM nie bardzo widzę dla nich miejsce w Ostrowie
Zakładałem, że to będzie mój ostatni mecz w barwach lubelskiej drużyny, bo dostałem miejsce w składzie jakby warunkowo, musiałem o nie ciężko walczyć na treningu w piątek.
Z całym szacunkiem, ale mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak Puszak tak CIĘŻKO walczył o skład na treningu? Skoro nie było Piszcza, a Fierlej jechał straszną padakę, to z kim Mariusz miał CIĘŻKO rywalizować? Przecież było logiczne, że skoro Woodward i Stead nie mogą jechać, to przy beznadziejnej dyspozycji Fierleja jedzie Puszakowski + Suchy.
I jeszcze chciałem odnieść się do słów trenera Dzikowskiego, a mianowicie:
Myślę jednak, że sparingi pozwolą mi podjąć odpowiednią decyzję i wybiorę najlepszy skład
Byłem na ostatnim treningu, to co pokazywał Puszak to była tragedia, przegrywał z Miesiącem i Malitowskim, w kratkę wygrywał z Suchym i myślę, że gdyby trener nie musiał go puszczać w meczu z Rawiczem to w życiu by tego nie uczynił. Fakt trzasnął komplet, ale uważam że nikt z osób, które były na piątkowym treningu nie postawiłaby na to złotówki. Dlatego też boję się, że te sparing nie będą do końca miarodajne. Ktoś kto będzie na nich cieniował, może walnąć dwucyfrówkę (tak jak zrobił to Mariusz), a ktoś kto będzie błyszczał pojedzie poniżej oczekiwań.
Ciężko orzech do zgryzienia ma teraz trener. Nie chciałbym być w jego skórze, ale wierzę że dokona trafnego wyboru, co do optymalnego składu.
jerry78 pisze:Ja mam nadzieję, że Paweł Miesiąc naprawdę poprawi starty jak to zapowiada od kilku meczów.
Problemy ze startami Pawła w tym sezonie to..... nic nowego. Nigdy nie był startowcem. Jak na niego ostatni mecz był pod tym względem rewelacyjny.
Każdemu jego Everest...
http://tvproart.pl/tvonline/obejrzyj/24 ... 2010-08-15
Czy napewno Mariusz nie poradzi sobie w Ostrowie?
ps.Pojechałem 1 raz na wyjazd do Łodzi przegraliśmy
skusiłem sie w tym roku na Krosno
był remis, zaryzykuje 3 raz do Ostrowa 
Czy napewno Mariusz nie poradzi sobie w Ostrowie?
ps.Pojechałem 1 raz na wyjazd do Łodzi przegraliśmy
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
Uwazam, ze powinnismy jechac takim samym skladem jak z Krosnem i Opolem u siebie + Malitowski.
Fajnie, ze Mariusz zrobil komplecik w niedziele, ale to byl tylko JEDEN jego dobry mecz w tym sezonie.
Gdyby nie KSM, to mozna by ewentualnie pomyslec czy nie za Proctora, a tak to musialby jechac Suchecki.
A jazda Sucheckiego w Ostrowie, to bylaby najwieksza glupota, chodz widze ze niektorzy wrecz sa za tym zeby jechal zamiast Miesiaca.
Co z tego ze Suchecki moze ma i lepsze starty niz Pawel, ale LUDZIE to nie jest zawodnik nawet w 20% tej klasy co Miesiac.
Fajnie, ze Mariusz zrobil komplecik w niedziele, ale to byl tylko JEDEN jego dobry mecz w tym sezonie.
Gdyby nie KSM, to mozna by ewentualnie pomyslec czy nie za Proctora, a tak to musialby jechac Suchecki.
A jazda Sucheckiego w Ostrowie, to bylaby najwieksza glupota, chodz widze ze niektorzy wrecz sa za tym zeby jechal zamiast Miesiaca.
Co z tego ze Suchecki moze ma i lepsze starty niz Pawel, ale LUDZIE to nie jest zawodnik nawet w 20% tej klasy co Miesiac.
A ja widzę to inaczej. Po informacji dotyczącej budżetu klubu pochodzącej od prezydenta miasta osoby bardziej zorientowane, w tym Harry, przeprowadziły na forum kilka prostych kalkulacji, z których wynikało, że nieznany jest los co najmniej miliona złotych. Wywołało to zrozumiałe wzburzenie na forum, a nie raz już widzieliśmy, że sprawy z forum bardzo szybko trafiają do mediów i innych miejsc. Ferment, który powstał - i może nawet nie perspektywa utraty posadek przez parę osób, ale być może perspektywa znacznie poważniejsza - sprawił, że nagle klub z dziada, którego nie stać na nic, znów stał się potentatem, którego stać na wszystko. Jestem ostatnią osobą do popierania jakiejkolwiek spiskowej teorii dziejów, ale w tym wypadku uważam, że wspomniany ferment na forum oraz dodatkowy bodziec w postaci sondaży poparcia dla partii politycznych zdziałał "cuda". Zadziałał tak, jak powinny działać media w stosunku do zarządzania pieniędzmi publicznymi. Być może, gdyby do niego nie doszło, nadal nie byłoby treningów, nie mówiąc o sparingach.
niespokojny pisze:Stead jest podobnym zawodnikiem do Puzona
Z pierwszych spotkań tego sezonu...
Podobny jest bo też ma kevlar normalny, a nie piżamę 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
-
Pirat
Re: Ostrovia Ostrów Wlkp. - Motor Lublin 11/09/2011, godz. 1
Panowie szkoda sezonu,szkoda takiego trenera jak Dzikowski i szkoda takiego wielkiego sponsora jak Bogdanka wszyscy zdają sobię sprawe że jeśli w Ostrowie bedą tyły to żużel w Lublinie zginie,niestety.Nasz wspaniało myslny zarząd powinie stanąć na głowie żeby zagwarantować zaplecze do pracy treneiro i naszym zawodnikom,powinien obiecac premię za wygraną aby nasi zdołali odpowiednio się przygotować na ten rewanż,zreszta z 12 na plusie!!! ciekawe tylko jak pan DS i reszta do tego podchodzą. Proponuje abyśmy wszyscy byli tam z naszymi , aby ich wspierać i mocno,głośno dopingować;)!!!!
Ostatnio zmieniony 1 września 2011, o 22:48 przez Pirat, łącznie zmieniany 1 raz.
Cały polski żużel w naszych rękach?!?jeśli w Ostrowie bedą tyły to żużel z mapy Polski zginie,niestety
-
Pirat
sorry,poprawiłem coś klawiatura mi sie przycina;) zwracam honor;) ban zasłużenie,przyjme z pokorą;)
Grzesieck, miales tu posprzatac dzis wieczorem
A jest juz jutro
A jest juz jutro
u mnie jeszcze jest dzisiaj, znaczy wczoraj :]
edit:
posprzatane, mam nadzieje ze to koniec rozkminek na temat silnikow Puzona oraz dawania banow, harry i jerry78 przyznali sie do bledu, bana nie dostana, sam sobie tez bana nie dam za rzekome dzielenie uzytkownikow na lepszych i gorszych, czy tez kolorowych i szarych :] i bez fochow prosze, ze komus posta usunalem, lecialem po kolei i nie patrzylem na nicki
moze porozkminiajmy lepiej jak tu upchac do jednego skladu Barana, Steada, Woodwarda, Miesiaca, Puzona i Malitowskiego, niech ktos znajdzie jakas luke, ten regulamin to taki burdel, ze cos musi byc :>
edit:
posprzatane, mam nadzieje ze to koniec rozkminek na temat silnikow Puzona oraz dawania banow, harry i jerry78 przyznali sie do bledu, bana nie dostana, sam sobie tez bana nie dam za rzekome dzielenie uzytkownikow na lepszych i gorszych, czy tez kolorowych i szarych :] i bez fochow prosze, ze komus posta usunalem, lecialem po kolei i nie patrzylem na nicki
moze porozkminiajmy lepiej jak tu upchac do jednego skladu Barana, Steada, Woodwarda, Miesiaca, Puzona i Malitowskiego, niech ktos znajdzie jakas luke, ten regulamin to taki burdel, ze cos musi byc :>
METHANOL ADVENTURE TEAM
Jedynym sposobem jest podniesienie górnego ksm do 42 pkt. Wmowmy sędziemu, ze to mecz praktycznie I-ligowcow i sprawa załatwiona. Innego sposobu chyba nie ma 
- niespokojny
- Trener
Proctora posadzic na sprzet Puszakowskiego. Wiecej sie nie da. Albo Suchecki niech pozyczy motor z Gorzowa, najlepiej od Tomka Golloba
. Ja mam nadzieje, ze jesli Puzon nie zalapie sie do skladu to mimo wszystko pojedzie i bedzie pomagal kolegom. Gdyby np. pozyczyl sprzet Proctorowi i mu go ustawil, to mysle ze mogloby wyjsc z tego duzo dobrego.
Matematyka jest nieublagana ,sklad z Puzonem Baranem Miesiacem kangurem i angolem to 41.1 ,mozna zapomniec .
Regulamin nie ma sentymentow 40 i tyle ,i nie ma zadnej opcji zeby to obejsc ,zadna z/z nic nie da ,poprostu lipa.
Po zabawie z kalkulatorem ,prawdopodobny jest tylko jeden sklad ,optymalny ten z meczu z Opolem.
Jesli juz stawiamy na Puzona i Barana w skladzie ,to pole manewru jest male .
Baran 9.42
Stead 6.50
Puszakowski 9.50
Suchecki 2.50
Woodward 6.50
Lukaszewski 2.50
Malitowski 2.50
Bardzo ryzykowny sklad ,choc z drugiej strony Ostrow tez skazany jest na kogos z 2.50 ,musi byc np Pecyna ,Bruchaiser
Ja sam nie wiem ,bol glowy jak nic .Niewiem czy Pawel 6.68 bedzie smigal na dosc twardym torze...starty,starty,starty
Proctor tez zagadka czy to sprzet czy forma .Mysle ze Suchecki fajnie by startowal ,ale na dystansie pogubi punkty ,Ostrowianie wiedza jak tam objechac niezdecydowanego goscia.
Mysle ze trenerio ma przez ksm dwa ,max trzy szkice zestawien meczowych ,reszta zalezy od jego wyczucia.
Regulamin nie ma sentymentow 40 i tyle ,i nie ma zadnej opcji zeby to obejsc ,zadna z/z nic nie da ,poprostu lipa.
Po zabawie z kalkulatorem ,prawdopodobny jest tylko jeden sklad ,optymalny ten z meczu z Opolem.
Jesli juz stawiamy na Puzona i Barana w skladzie ,to pole manewru jest male .
Baran 9.42
Stead 6.50
Puszakowski 9.50
Suchecki 2.50
Woodward 6.50
Lukaszewski 2.50
Malitowski 2.50
Bardzo ryzykowny sklad ,choc z drugiej strony Ostrow tez skazany jest na kogos z 2.50 ,musi byc np Pecyna ,Bruchaiser
Ja sam nie wiem ,bol glowy jak nic .Niewiem czy Pawel 6.68 bedzie smigal na dosc twardym torze...starty,starty,starty
Proctor tez zagadka czy to sprzet czy forma .Mysle ze Suchecki fajnie by startowal ,ale na dystansie pogubi punkty ,Ostrowianie wiedza jak tam objechac niezdecydowanego goscia.
Mysle ze trenerio ma przez ksm dwa ,max trzy szkice zestawien meczowych ,reszta zalezy od jego wyczucia.
niespokojny pisze: Albo Suchecki niech pozyczy motor z Gorzowa, najlepiej od Tomka Golloba.
A co to da?? Jak on na swoich motocyklach się wywraca? Chyba mu źle nie życzysz? Przeliczył się przed sezonem i już. Myślał że II-ga liga to pikuś a tu taki zonk
Mam pytanko;) .Bedzie moze w waszej telewizji internetowej transmisja live z tego meczu.Wiecie moze cos? Dzieki.
- niespokojny
- Trener
Tak sie zastanawiam na jakiej zasadzie Krosno nie wypelnilo minimalnego KSM... i dlaczego np. Poznan w Daugavpils z tego nie skorzystal...
Krosno tlumaczylo sie kontuzjami Noergaarda i Jacobsena, przedstawili chyba zwolenienia lekarskie sedziemu i przeszlo... A jak bysmy my przedstawili zwolenienia Sucheckiego albo Piszcza? I na to miejsce Puszakowski jako ''zastepstwo'' za niego, tlumaczac ze nie jestesmy w stanie wystawic skladu o mniejszym KSM przez kontuzje. Ciekawe czy to co zastosowalo Krosno dziala tez w druga strone.
Krosno tlumaczylo sie kontuzjami Noergaarda i Jacobsena, przedstawili chyba zwolenienia lekarskie sedziemu i przeszlo... A jak bysmy my przedstawili zwolenienia Sucheckiego albo Piszcza? I na to miejsce Puszakowski jako ''zastepstwo'' za niego, tlumaczac ze nie jestesmy w stanie wystawic skladu o mniejszym KSM przez kontuzje. Ciekawe czy to co zastosowalo Krosno dziala tez w druga strone.
Przy kontuzji/zwolnieniu lekarskim dwoch z trzech zawodnikow o najwyzszych KSMach nie obowiazuje minimalny prog KSM 
Motor mocny