CENY BILETÓW
CENY BILETÓW
Po wejściu do Unii wchodzi 22% VAT na bilety na mecze. Mam w związku z tym pytanie: Czy i o ile podrożeją bilety w Lublinie?
Następny mecz już po wejściu do UE - 3 maja.
Następny mecz już po wejściu do UE - 3 maja.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
- kuki
- Kontakt:
No jeśli podrożeją to moge tylko tyle powiedzieć mecze TŻ będą bardzo drogie!!
DuMnY z Tż RuLeZu KiNg!!
http://WWW.DAWIDSTACHYRA.PRV.PL <==ZaPrAsZaM
E-MAIL: mailto:kuki-lbn@o2.pl
GG:4271574
TÅ» SIPMA LUBLIN
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CAÅEGO TÅ»L I TY TEÅ» TRZYMAJ SIĘ
http://WWW.DAWIDSTACHYRA.PRV.PL <==ZaPrAsZaM
E-MAIL: mailto:kuki-lbn@o2.pl
GG:4271574
TÅ» SIPMA LUBLIN
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CAÅEGO TÅ»L I TY TEÅ» TRZYMAJ SIĘ
Talib pisze:Logika by nakazywała, żeby podrożały o 22%. Czyli powinny kosztować jakieś 19 zł 50 gr. Mam tylko nadzieję, że kluby nie tylko zresztą żużlowe nie zrobią takiej szopki jak to było ostanio z cukrem!
a ja mam karnet
pozdrawia (i gwiżdże):
Rafał Borowski
ravajas pisze:Talib pisze:Logika by nakazywała, żeby podrożały o 22%. Czyli powinny kosztować jakieś 19 zł 50 gr. Mam tylko nadzieję, że kluby nie tylko zresztą żużlowe nie zrobią takiej szopki jak to było ostanio z cukrem :) !
a ja mam karnet :P i gwiżdżę na podwyżki... :P
pozdrawia (i gwiżdże):
Rafał Borowski
W przyszłym sezonie karnety też będą opodatkowane.
O tym, że wejdzie wysoki VAT na prawie wszystko, że podrożeje paliwo, części do motocykli itd. , że automatycznie sponsorzy będą mięli mniej forsy do wyłożenia, środowisko żuzlowe wiedziało przed referendum akcesyjnym. Jakoś wtedy nic nie mówiono, a obecnie na łamach gazet, stron internetowych czytam jak to się im/nam pogorszy.
MĄDRY POLAK PO SZKODZIE.
MĄDRY POLAK PO SZKODZIE.
Przed referendum różnej maści politycy, artyści, sportowcy i Bóg wie kto cały czas tłukli w telewizji i radiu. Głosuj na tak, bo wtedy będzie dobrze i szczęśliwie. Dostaniemy górę forsy z Brukseli, a podwyżki cen to strachy na lachy. Przecież dobrze pamiętam. Nikt uczciwie nie powiedział, że jeżeli 1 litr mleka w Niemczech kosztuje w przeliczeniu 4 zł, a u nas 2,50 zł to polska cena pójdzie w górę i to b.szybko! To samo dotyczy VAT-u. O tym wszystkim zaczęło się mówić dopiero, kiedy nasz naiwny naród zagłosował tak jak chcieli praktycznie wszyscy politycy. I teraz sie budzimy z ręką w euronocniku.
A zdrugiej strony co miały zrobić kluby żużlowe nawet jeśli wiedziały o VAT-cie doliczanym w UE do biletów. Zaniżyć ceny o te 22 %? Nie sądzę, żeby ta podwyżka była akurat winą działaczy.
A zdrugiej strony co miały zrobić kluby żużlowe nawet jeśli wiedziały o VAT-cie doliczanym w UE do biletów. Zaniżyć ceny o te 22 %? Nie sądzę, żeby ta podwyżka była akurat winą działaczy.
bartexs1 pisze:mam nadzieje ze to nie odstraszy kibiców jesli chodzi o przyjscie na mecz!! w koncu to my sponosroujemy klub a nie jakas firma!! jakby nie kibice to kluby byly by w sytaucji takiej samej , jak teraz jest polonia piła!! a jaka jest polonia pila? wszyscy kibice speedwaya dobrze o tym wiedzą!!
Ale teraz, również kibice będą mięli mniej forsy (podwyżki cen).
Podwyżki cen biletów + mniej kasy w kieszeniach kibiców = mniej ludzi na trybunach = mniej forsy w kasie klubu.
Czarek napisał:
"Ale teraz, również kibice będą mięli mniej forsy (podwyżki cen).
Podwyżki cen biletów + mniej kasy w kieszeniach kibiców = mniej ludzi na trybunach = mniej forsy w kasie klubu."
I koło się zamyka. Problem w tym, że będziemy mieli europejskie ceny, przy polskich zarobkach.
"Ale teraz, również kibice będą mięli mniej forsy (podwyżki cen).
Podwyżki cen biletów + mniej kasy w kieszeniach kibiców = mniej ludzi na trybunach = mniej forsy w kasie klubu."
I koło się zamyka. Problem w tym, że będziemy mieli europejskie ceny, przy polskich zarobkach.
-
sledzio
no jak tak będzie że podrożeją bilety to nie długo kibice nie będa mieć nic pięniędzy na żużel to będzie przychodziło góra z 3 tysiące ludzi bo jak wchodzimy do uni to wszędzie powinno pójśc w góre tzn zarobki w pracy bo jak tak dalej będzie to będzie katastrofa i moze nawet tak być że koniec będzie speedway'a bo nie będzie na to pieniędzy
-
Piotrbaz
a
ceny powinny byc w zaleznosci od klasy rywala i miejsca w tabeli.babeczki za 2-3 zl powinny wchdozic.ten stadion ma ogromna pojemnosc ludzie siedza luzno.moznaby jeszcze z 5 tys dokopac na stadion ale bilety sa za drogie.wiecej ludzi to wiecej sponsorow(przykladowi klijenci)to by sie wyrownalo