Karol Baran

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lombard
Senior

Re: Karol Baran

#576 Postautor: lombard » 8 lipca 2011, o 07:25

Zdaje się że przez te 17 w Krośnie, zbijał potem KSM z Piłą :lol:

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#577 Postautor: Popek » 8 lipca 2011, o 09:11

Ale po co mu na przyszły rok mały KSM jak on do Krosna pójdzie a tam potrzebują takich z wysokim.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#578 Postautor: lombard » 8 lipca 2011, o 09:46

Tym bardziej jest to wysoce ryzykowny "element" 8)
Gdyby pojechał w Pile i przywiózł 4 trójki pod rząd i miał jechać w 15 biegu przy stanie meczu 42:42 jakoś obawiałbym się czy aby...dziwna niemoc go nie ogarnie...tak mi się wydaje :? 8)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#579 Postautor: niespokojny » 8 lipca 2011, o 09:53

Jak ma przywiezc 4 trojki z rzedu to ja go biore do skladu w ciemno :D . Niezaleznie ile przywiezie w ostatnim biegu.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Sztyvny
Szkółkowicz

#580 Postautor: Sztyvny » 8 lipca 2011, o 10:20

Towarzyszace nam przez caly sezon przedstawienie, zwiazane z osoba Karola Barana, chyba wreszcie sie zakonczylo, i to na wyrazne zyczenie zawodnika. Nie ma najmniejszego znaczenia, jakie byly powody jego absencji w tym turnieju, Karol przez caly sezon konsekwentnie pracowal sobie na odsuniecie od skladu, a w momencie, gdy powinien ostro walczyc i udowadniac, ze warto na niego stawiac, po prostu tego nie robi.

Prawda jest taka, ze w ubieglych latach Karol mial bardzo wysoka jak na 2 lige forme i mogl pozwolic sobie na odpuszczenie treningow. W tym roku, gdy okazalo sie, ze formy brak, nie byl w stanie (albo nie chcial) zmienic nastawienia z lat ubieglych. I nic do rzeczy nie ma tutaj wczorajszy turniej - chodzi o caloksztalt.

Na szczescie mamy nowego trenera, mamy innych zawodnikow. Chocby Puzona, ktorego niestety "zalatwil" dotychczasowy sposob prowadzenia druzyny. Na szczescie w jego przypadku widac zaangazowanie i jakis tam progres jest (a jak bedzie jechal wiecej, to pewnie bedzie jeszcze lepiej). Tym bardziej, ze wszedzie podkresla sie, jak pozyteczna dla reszty druzyny jest jego obecnosc w skladzie meczowym. Jest tez Stead - jak narazie nie mial okazji sie pokazac, ale nominalnie to nadal dobry zawodnik.

Byc moze sie myle i Karol jeszcze sie podniesie, ale jak narazie konskwentnie pracuje na to, zeby calkowicie odpuscic sobie powolywanie go do skladu.

Awatar użytkownika
Chaser
Junior

#581 Postautor: Chaser » 8 lipca 2011, o 12:18

Czuje, że w Łodzi na sparingu Baran i tak powiezie Puzona i reszte naszych krajowych zawodników (niestety) i pojedzie w Pile. A może poprostu Karol sobie przygotował nowiutkie silniki i mu było szkoda je martnować na takiego Hampela czy Kasprzaka i woli je zostawić na Frankowa Dilgera itd. I właśnie to był powód jego nieobecności. :)

Smirnek_
Senior

#582 Postautor: Smirnek_ » 8 lipca 2011, o 12:30

Na bank :lol:

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#583 Postautor: niespokojny » 8 lipca 2011, o 12:39

A moim zdaniem kolega Chaser ma sporo racji. Stwierdzil, ze nie ma wiekszych szans na wans wiec po co narazac sie na wydatki? Tylko gdzie duch sportu? :?

asid
Senior

#584 Postautor: asid » 8 lipca 2011, o 12:40

Ja myślę, ze nikt nie musi się martwić o to czemu go nie było bo w kontekście drużyny i tak oceni to trener i on będzie wiedział co zrobić.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#585 Postautor: ravajas » 8 lipca 2011, o 12:47

asid, masz całkowitą rację. Na szczęście trener Dzikowski nie jest ani baranofilem, ani baranofobem, i to on zadecyduje o składzie na mecze. nawet gdyby Baran grał nam na nosie, a trener oceni jego przydatność do meczu i zawodnik tę przydatność potwierdzi, to wstawi go do składu.
Ja wiem, że są wakacje, ale czy Wy naprawdę nie macie co robić, tylko Baran i Baran?

:?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#586 Postautor: Torsen » 8 lipca 2011, o 14:57

Można być słabszym, można mieć gorszy sprzęt, można mieć czasową, choćby i roczną, niedyspozycję. Ale bark ambicji przekreśla gościa jako sportowca.

Awatar użytkownika
Chaser
Junior

#587 Postautor: Chaser » 8 lipca 2011, o 17:00

ravajas pisze:asid, masz całkowitą rację. Na szczęście trener Dzikowski nie jest ani baranofilem, ani baranofobem, i to on zadecyduje o składzie na mecze. nawet gdyby Baran grał nam na nosie, a trener oceni jego przydatność do meczu i zawodnik tę przydatność potwierdzi, to wstawi go do składu.
Ja wiem, że są wakacje, ale czy Wy naprawdę nie macie co robić, tylko Baran i Baran?

:?

Ale to nie chodzi o to, żeby wybrać najlepszego z najgorszych tylko najlepszego z zawodników którzy są maksymalnie objeżdzeni i przygotowani do zawodów przecież nie chcemy kolejnych lat się dusić w tej 2 lidze. Więc jak może odpuszczać sobie taki sprawdzian i taką możliwość pojeżdzenia na torze rywala w dodatku z klasowymi zawodnikami? Baran pewnie znajdzie sobie miejsce w składzie ale co z tego skoro przywiezie z Ostrowa i Piły (1,0,2,1 itd) Dzikowskiemu na pewno nie podoba się to co zrobił Karol ale jak nie będzie miał wyjścia bo będzie "najlepszy" na treningu to i tak wystąpi i efekt tej jazdy już wyżej napisałem.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#588 Postautor: truskawa » 8 lipca 2011, o 20:01

Torsen wreszcie odnalazłeś przyśpiewkę dla siebie :D

http://www.youtube.com/watch?v=_zWPux9TSqY
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#589 Postautor: ravajas » 8 lipca 2011, o 22:40

Chaser, ja doskonale wiem o czym piszesz. Tylko spójrz jak to wygląda w praktyce. Karol Baran na przykład olewa większość treningów, ale na ostatnim leje wszystkich. To kogo trener ma wstawić do składu? Sytuacja hipotetyczna, która ilustruje to, co napisałem w poprzednim poście.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#590 Postautor: Torsen » 20 lipca 2011, o 15:59

Czy Młody26 jeszcze nas zaszczyca?
Jeśli tak, to mam pytanie. Czy Karol Baran bierze jeszcze pod uwagę żużel w sezonie 2011 r.? A jeśli tak, to w czym się to objawia? Co robi w kierunku przełamania impasu?

jerry78
Trener

#591 Postautor: jerry78 » 10 sierpnia 2011, o 09:36

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#592 Postautor: niespokojny » 10 sierpnia 2011, o 11:45

Każdy mecz to możliwość jazdy. Ja cały czas szukam okazji do startów – uważa Karol Baran. Oto rozmowa z żużlowcem Lubelskiego Węgla KMŻ.

Ehehehehehe :lol: .... a Ostrow pewnie lezy na koncu swiata. A moze po prostu nie placili?

LublinFan

#593 Postautor: LublinFan » 10 sierpnia 2011, o 13:05

Udało Ci się już skorygować te rzeczy, które wpływały na to, że forma z początku sezonu nie była taka, jak oczekiwali kibice i pewnie Ty sam?
- Słabsza forma spowodowana była tym, że mieliśmy za mało startów. Nie tylko ja, ale każdy z nas. To bardzo wpłynęło na naszą dyspozycję. Brak jazdy sprawia, że przyjeżdżasz na mecz i w silniku, na którym jeździłeś dwa tygodnie temu, coś się dzieje i nie wiesz co. A jak jeździ się z meczu na mecz, to wcześniej eliminuje się błędy i wprowadza korekty.

Dlaczego aż dwa tygodnie ? Wystarczy przyjechać na trening w piątek i przygotować sobie silnik :)
Obrazek
W moich żyłach mam metanol, w sercu MOTOR od małego !

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#594 Postautor: Gelo » 10 sierpnia 2011, o 13:24

Karolek sie troszke zagalopowal:) najwiekszy obibok w drużynie, opuszczający treningi i mozliwosc jazdy na torze na ktorym przyjdzie mu jechac najwazniejszy mecz w sezonie, ktory najgłośniej krzyczy o tym, że z nowymi tlumikami szkoda sprzetu bo sie szybko zuzywa - teraz szuka jazdy gdzie sie da? Bez zartów i troche konsekwencji.

Awatar użytkownika
Chaser
Junior

#595 Postautor: Chaser » 10 sierpnia 2011, o 13:36

Mi się wydaję, że Baran chce zmienić swój wizerunek z początku sezonu (obibok bez ambicji, nieprzygotowany do sezonu) na takiego pracowitego, ambitnego i szukającego wszędzie jazdy zawodnika :) dlaczego? bo niedługo koniec sezonu i trzeba będzie gdzieś kontrakt podpisać. Mam nadzieje, że nie u nas.

Awatar użytkownika
pizek

#596 Postautor: pizek » 10 sierpnia 2011, o 21:17

Baran jeszcze może uratować nam I ligę i prawda jest taka, że trzeba wierzyć, że powrócił Karol sprzed 2 sezonów bo wg mnie wtedy najlepiej się prezentował(szczególnie pod koniec sezonu). Nie oszukujmy się Baran bez treningu jest lepszy obecnie mimo wszystko niż Puzon, Suchecki a reszty to nawet nie ma co wymieniać. Ja bym wstrzymał się z osądami bo jeszcze może nam się odbić czkawką i Karol będzie noszony na rękach. Zobaczymy....

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#597 Postautor: Gelo » 11 sierpnia 2011, o 09:05

jest wielce prawdopodobne, że bedziemy go nosic na rękach - talentu mu nikt nie odmawia, wszyscy wiemy, że facet umie jezdzic, byc moze ma potencjał na jazde w ekstralidze. W Rzeszowie też juz sie na nim poznali, bo od kilku lat mowią to samo - ogromny talent, ktory przez dziwne podejscie i zachowania tego talentu nie rozwinął. W efekcie wylądował w 2 lidze - chociaz jak na moj gust wlasciwe miejsce na tym etapie jego kariery to liga wyzej. Ja mimo, że mam ogromny żal do Karola o olewanie treningów (przez co o przegranie najwazniejszego meczu z Piłą) oraz że nie pojechał do Ostrowa na półfinał IMP (po prostu potrenować) to ciagle lubie patrzeć na jego jazdę i wierzę, że jest w stanie się zrehabilitować za popełnione "grzeszki".

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#598 Postautor: niespokojny » 11 sierpnia 2011, o 10:41

Gelo pisze:jest wielce prawdopodobne, że bedziemy go nosic na rękach

Oby nie tak jak Drymla po meczu w Lodzi.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#599 Postautor: kibicLBN » 11 sierpnia 2011, o 20:47

Gelo pisze: byc moze ma potencjał na jazde w ekstralidze.

Mówisz o czeskiej ekstralidze? 8) Przepraszam, ale nie widzę Barana w starciu chociażby z Balińskim, Świderskim czy Miedzińskim o takich asach jak Gollob, Hampel czy Pedersen nie wspomnę...
Gelo pisze: W efekcie wylądował w 2 lidze - chociaz jak na moj gust wlasciwe miejsce na tym etapie jego kariery to liga wyzej.

Tu się już mogę zgodzić, na II linię w I lidze może dalby radę, facet nieraz wyskoczy, ale jest mało stabilny i podejście ma takie jak każdy widzi. Gościa nie skreślam jeśli chodzi o rozwój kariery ale on ma 30 lat, nie osiągnął nic konkretnego, ma
którąś tam, chyba 20 średnią w II lidze i taki sobie wizerunek awanturnika i zawodnika bardzo nieodpowiedzialnego. Łatwo o powrót choćby do I ligi nie będzie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#600 Postautor: Torsen » 11 sierpnia 2011, o 23:21

kibicLBN pisze:
Gelo pisze: byc moze ma potencjał na jazde w ekstralidze.

Mówisz o czeskiej ekstralidze? 8) Przepraszam, ale nie widzę Barana w starciu chociażby z Balińskim, Świderskim czy Miedzińskim o takich asach jak Gollob, Hampel czy Pedersen nie wspomnę...
A znasz słowo "potencjał"? :)