Karol Baran
Re: Karol Baran
Zdaje się że przez te 17 w Krośnie, zbijał potem KSM z Piłą 
Ale po co mu na przyszły rok mały KSM jak on do Krosna pójdzie a tam potrzebują takich z wysokim.
Tym bardziej jest to wysoce ryzykowny "element"
Gdyby pojechał w Pile i przywiózł 4 trójki pod rząd i miał jechać w 15 biegu przy stanie meczu 42:42 jakoś obawiałbym się czy aby...dziwna niemoc go nie ogarnie...tak mi się wydaje

Gdyby pojechał w Pile i przywiózł 4 trójki pod rząd i miał jechać w 15 biegu przy stanie meczu 42:42 jakoś obawiałbym się czy aby...dziwna niemoc go nie ogarnie...tak mi się wydaje
- niespokojny
- Trener
Jak ma przywiezc 4 trojki z rzedu to ja go biore do skladu w ciemno
. Niezaleznie ile przywiezie w ostatnim biegu.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Towarzyszace nam przez caly sezon przedstawienie, zwiazane z osoba Karola Barana, chyba wreszcie sie zakonczylo, i to na wyrazne zyczenie zawodnika. Nie ma najmniejszego znaczenia, jakie byly powody jego absencji w tym turnieju, Karol przez caly sezon konsekwentnie pracowal sobie na odsuniecie od skladu, a w momencie, gdy powinien ostro walczyc i udowadniac, ze warto na niego stawiac, po prostu tego nie robi.
Prawda jest taka, ze w ubieglych latach Karol mial bardzo wysoka jak na 2 lige forme i mogl pozwolic sobie na odpuszczenie treningow. W tym roku, gdy okazalo sie, ze formy brak, nie byl w stanie (albo nie chcial) zmienic nastawienia z lat ubieglych. I nic do rzeczy nie ma tutaj wczorajszy turniej - chodzi o caloksztalt.
Na szczescie mamy nowego trenera, mamy innych zawodnikow. Chocby Puzona, ktorego niestety "zalatwil" dotychczasowy sposob prowadzenia druzyny. Na szczescie w jego przypadku widac zaangazowanie i jakis tam progres jest (a jak bedzie jechal wiecej, to pewnie bedzie jeszcze lepiej). Tym bardziej, ze wszedzie podkresla sie, jak pozyteczna dla reszty druzyny jest jego obecnosc w skladzie meczowym. Jest tez Stead - jak narazie nie mial okazji sie pokazac, ale nominalnie to nadal dobry zawodnik.
Byc moze sie myle i Karol jeszcze sie podniesie, ale jak narazie konskwentnie pracuje na to, zeby calkowicie odpuscic sobie powolywanie go do skladu.
Prawda jest taka, ze w ubieglych latach Karol mial bardzo wysoka jak na 2 lige forme i mogl pozwolic sobie na odpuszczenie treningow. W tym roku, gdy okazalo sie, ze formy brak, nie byl w stanie (albo nie chcial) zmienic nastawienia z lat ubieglych. I nic do rzeczy nie ma tutaj wczorajszy turniej - chodzi o caloksztalt.
Na szczescie mamy nowego trenera, mamy innych zawodnikow. Chocby Puzona, ktorego niestety "zalatwil" dotychczasowy sposob prowadzenia druzyny. Na szczescie w jego przypadku widac zaangazowanie i jakis tam progres jest (a jak bedzie jechal wiecej, to pewnie bedzie jeszcze lepiej). Tym bardziej, ze wszedzie podkresla sie, jak pozyteczna dla reszty druzyny jest jego obecnosc w skladzie meczowym. Jest tez Stead - jak narazie nie mial okazji sie pokazac, ale nominalnie to nadal dobry zawodnik.
Byc moze sie myle i Karol jeszcze sie podniesie, ale jak narazie konskwentnie pracuje na to, zeby calkowicie odpuscic sobie powolywanie go do skladu.
Czuje, że w Łodzi na sparingu Baran i tak powiezie Puzona i reszte naszych krajowych zawodników (niestety) i pojedzie w Pile. A może poprostu Karol sobie przygotował nowiutkie silniki i mu było szkoda je martnować na takiego Hampela czy Kasprzaka i woli je zostawić na Frankowa Dilgera itd. I właśnie to był powód jego nieobecności. 
-
Smirnek_
- Senior
Na bank 
- niespokojny
- Trener
A moim zdaniem kolega Chaser ma sporo racji. Stwierdzil, ze nie ma wiekszych szans na wans wiec po co narazac sie na wydatki? Tylko gdzie duch sportu? 
Ja myślę, ze nikt nie musi się martwić o to czemu go nie było bo w kontekście drużyny i tak oceni to trener i on będzie wiedział co zrobić.
asid, masz całkowitą rację. Na szczęście trener Dzikowski nie jest ani baranofilem, ani baranofobem, i to on zadecyduje o składzie na mecze. nawet gdyby Baran grał nam na nosie, a trener oceni jego przydatność do meczu i zawodnik tę przydatność potwierdzi, to wstawi go do składu.
Ja wiem, że są wakacje, ale czy Wy naprawdę nie macie co robić, tylko Baran i Baran?

Ja wiem, że są wakacje, ale czy Wy naprawdę nie macie co robić, tylko Baran i Baran?
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
Można być słabszym, można mieć gorszy sprzęt, można mieć czasową, choćby i roczną, niedyspozycję. Ale bark ambicji przekreśla gościa jako sportowca.
ravajas pisze:asid, masz całkowitą rację. Na szczęście trener Dzikowski nie jest ani baranofilem, ani baranofobem, i to on zadecyduje o składzie na mecze. nawet gdyby Baran grał nam na nosie, a trener oceni jego przydatność do meczu i zawodnik tę przydatność potwierdzi, to wstawi go do składu.
Ale to nie chodzi o to, żeby wybrać najlepszego z najgorszych tylko najlepszego z zawodników którzy są maksymalnie objeżdzeni i przygotowani do zawodów przecież nie chcemy kolejnych lat się dusić w tej 2 lidze. Więc jak może odpuszczać sobie taki sprawdzian i taką możliwość pojeżdzenia na torze rywala w dodatku z klasowymi zawodnikami? Baran pewnie znajdzie sobie miejsce w składzie ale co z tego skoro przywiezie z Ostrowa i Piły (1,0,2,1 itd) Dzikowskiemu na pewno nie podoba się to co zrobił Karol ale jak nie będzie miał wyjścia bo będzie "najlepszy" na treningu to i tak wystąpi i efekt tej jazdy już wyżej napisałem.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Chaser, ja doskonale wiem o czym piszesz. Tylko spójrz jak to wygląda w praktyce. Karol Baran na przykład olewa większość treningów, ale na ostatnim leje wszystkich. To kogo trener ma wstawić do składu? Sytuacja hipotetyczna, która ilustruje to, co napisałem w poprzednim poście.
pozdrawia:
Rafał Borowski
Rafał Borowski
Czy Młody26 jeszcze nas zaszczyca?
Jeśli tak, to mam pytanie. Czy Karol Baran bierze jeszcze pod uwagę żużel w sezonie 2011 r.? A jeśli tak, to w czym się to objawia? Co robi w kierunku przełamania impasu?
Jeśli tak, to mam pytanie. Czy Karol Baran bierze jeszcze pod uwagę żużel w sezonie 2011 r.? A jeśli tak, to w czym się to objawia? Co robi w kierunku przełamania impasu?
Wywiad z Karolem:
http://gloszuzlowy.pl/karol-baran-dlugi ... a302020000
http://gloszuzlowy.pl/karol-baran-dlugi ... a302020000
- niespokojny
- Trener
Każdy mecz to możliwość jazdy. Ja cały czas szukam okazji do startów – uważa Karol Baran. Oto rozmowa z żużlowcem Lubelskiego Węgla KMŻ.
Ehehehehehe
Udało Ci się już skorygować te rzeczy, które wpływały na to, że forma z początku sezonu nie była taka, jak oczekiwali kibice i pewnie Ty sam?
- Słabsza forma spowodowana była tym, że mieliśmy za mało startów. Nie tylko ja, ale każdy z nas. To bardzo wpłynęło na naszą dyspozycję. Brak jazdy sprawia, że przyjeżdżasz na mecz i w silniku, na którym jeździłeś dwa tygodnie temu, coś się dzieje i nie wiesz co. A jak jeździ się z meczu na mecz, to wcześniej eliminuje się błędy i wprowadza korekty.
Dlaczego aż dwa tygodnie ? Wystarczy przyjechać na trening w piątek i przygotować sobie silnik

W moich żyłach mam metanol, w sercu MOTOR od małego !
Karolek sie troszke zagalopowal:) najwiekszy obibok w drużynie, opuszczający treningi i mozliwosc jazdy na torze na ktorym przyjdzie mu jechac najwazniejszy mecz w sezonie, ktory najgłośniej krzyczy o tym, że z nowymi tlumikami szkoda sprzetu bo sie szybko zuzywa - teraz szuka jazdy gdzie sie da? Bez zartów i troche konsekwencji.
Mi się wydaję, że Baran chce zmienić swój wizerunek z początku sezonu (obibok bez ambicji, nieprzygotowany do sezonu) na takiego pracowitego, ambitnego i szukającego wszędzie jazdy zawodnika
dlaczego? bo niedługo koniec sezonu i trzeba będzie gdzieś kontrakt podpisać. Mam nadzieje, że nie u nas.
Baran jeszcze może uratować nam I ligę i prawda jest taka, że trzeba wierzyć, że powrócił Karol sprzed 2 sezonów bo wg mnie wtedy najlepiej się prezentował(szczególnie pod koniec sezonu). Nie oszukujmy się Baran bez treningu jest lepszy obecnie mimo wszystko niż Puzon, Suchecki a reszty to nawet nie ma co wymieniać. Ja bym wstrzymał się z osądami bo jeszcze może nam się odbić czkawką i Karol będzie noszony na rękach. Zobaczymy....
jest wielce prawdopodobne, że bedziemy go nosic na rękach - talentu mu nikt nie odmawia, wszyscy wiemy, że facet umie jezdzic, byc moze ma potencjał na jazde w ekstralidze. W Rzeszowie też juz sie na nim poznali, bo od kilku lat mowią to samo - ogromny talent, ktory przez dziwne podejscie i zachowania tego talentu nie rozwinął. W efekcie wylądował w 2 lidze - chociaz jak na moj gust wlasciwe miejsce na tym etapie jego kariery to liga wyzej. Ja mimo, że mam ogromny żal do Karola o olewanie treningów (przez co o przegranie najwazniejszego meczu z Piłą) oraz że nie pojechał do Ostrowa na półfinał IMP (po prostu potrenować) to ciagle lubie patrzeć na jego jazdę i wierzę, że jest w stanie się zrehabilitować za popełnione "grzeszki".
- niespokojny
- Trener
Gelo pisze:jest wielce prawdopodobne, że bedziemy go nosic na rękach
Oby nie tak jak Drymla po meczu w Lodzi.
Gelo pisze: byc moze ma potencjał na jazde w ekstralidze.
Mówisz o czeskiej ekstralidze?
Gelo pisze: W efekcie wylądował w 2 lidze - chociaz jak na moj gust wlasciwe miejsce na tym etapie jego kariery to liga wyzej.
Tu się już mogę zgodzić, na II linię w I lidze może dalby radę, facet nieraz wyskoczy, ale jest mało stabilny i podejście ma takie jak każdy widzi. Gościa nie skreślam jeśli chodzi o rozwój kariery ale on ma 30 lat, nie osiągnął nic konkretnego, ma
którąś tam, chyba 20 średnią w II lidze i taki sobie wizerunek awanturnika i zawodnika bardzo nieodpowiedzialnego. Łatwo o powrót choćby do I ligi nie będzie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
A znasz słowo "potencjał"?kibicLBN pisze:Gelo pisze: byc moze ma potencjał na jazde w ekstralidze.
Mówisz o czeskiej ekstralidze?Przepraszam, ale nie widzę Barana w starciu chociażby z Balińskim, Świderskim czy Miedzińskim o takich asach jak Gollob, Hampel czy Pedersen nie wspomnę...