Motor Lublin - Ostrovia Ostrów Wielkopolski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Piocze
Senior

Re: Motor Lublin - Ostrovia Ostrów Wielkopolski

#501 Postautor: Piocze » 24 czerwca 2011, o 15:09

asid pisze:
istred pisze:Na koniec chciałbym się jeszcze zapytać gdzie jest ten cwaniak, który szydził z Węgrzyka?
Coś cicho z twojej strony asid - czy jakoś tak.

A co chcesz mi wmówić, że jest napieraczem? Starty miał na początku dobre a to w połączeniu z dobrym silnikiem dawało efekt i tyle potem w tym biegu co Sówkę postawiło jechał juz po 0 pkt a w 15 też miałby 0 pkt.

Ciężki przypadek...
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

asid
Senior

#502 Postautor: asid » 24 czerwca 2011, o 15:14

Wcale nie cięzki przypadek tylko nasi wczoraj pokazali, że Węgrzyk nie taki mocny. Jak mu start nie wyszedł to jechał za dwoma juniorami! Miał szczęście, że Sówka mu powtórkę wywalczył to chociaż z Łukaszewskim wygrał. Węgrzyk i Staszewski ten sam poziom, rządzili na starcie w swoich 3 pierwszych biegach a potem powietrze zeszło jak dało się wyprzedzać.
Ostatnio zmieniony 24 czerwca 2011, o 16:06 przez asid, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#503 Postautor: jacur78 » 24 czerwca 2011, o 15:42

No to ja znowu powtorze. Ostrow ogolimy za 5 pkt. I tylko zal patrzec na pelne pesymizmu posty.
Niektorzy wola sie cale zycie dolowac zeby przypadkiem raz na jakis czas sie nie rozczarowac. Ja zas, wole cale zycie oczekiwac cudow mimo rzadkich rozczarowan :) Nie do konca subtelna roznica...Nieprawdaz :)?
Podrowienia i radosci z awansu zycze bo nalezy sie to lubelskim kibicom.
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart

Awatar użytkownika
istred
Trener

#504 Postautor: istred » 24 czerwca 2011, o 15:56

asid pisze:
istred pisze:Na koniec chciałbym się jeszcze zapytać gdzie jest ten cwaniak, który szydził z Węgrzyka?
Coś cicho z twojej strony asid - czy jakoś tak.

A co chcesz mi wmówić, że jest napieraczem? Starty miał na początku dobre a to w połączeniu z dobrym silnikiem dawało efekt bla bla bla...
Na tym właśnie polega żużel.

asid
Senior

#505 Postautor: asid » 24 czerwca 2011, o 16:02

Nie idzie drużynie która miała być faworytem to najłatwiej zawsze krytykować, mądrzyć się i zachwycać zawodnikami lidera.
Trudniej jest opanować się po takich wpadkach, przemyśleć, wyciągnąć odpowiednie wnioski, dostrzec szanse. A wnioski są takie, że Ostrów miał do tej pory więcej szczęścia niż umiejetności i dlatego taka jaest ich pozycja w tabeli, oczywiście nie sa też słabi jak na tą ligę.
Tak jak pisałem już wcześniej wczoraj szczęście się od nich odwróciło a my się rozpędzamy (Piła jest już dobrze rozpędzona).

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#506 Postautor: niespokojny » 24 czerwca 2011, o 16:37

Ogladalem retransmisje w tv ostrow i wypadek Sowki wygladal bardziej masakrycznie niz myslalem. Az dziw bierze, ze temu szczuplemu chlopakowi nic sie nie stalo :shock:

Obrazek

Sowka jest tu klatka piersiowa do kamery, bo glowa i nogi nie wiem gdzie sa :shock: .

Rozbawil mnie jeden koment kibica z Ostrowa.

ovia (niezweryfikowany), 24.06.2011 (16:10)
W 12 biegu ewidentnie zawinił Woodward w czerwonym..Sówka musiał zwolnić i przedłużyć łuk by nie wjechać w Łukaszewskiego, a Woodward nie zachował bezpiecznej odległości, wśiskając sie pod Sówkę uderzył mu prosto w przednie koło...To on powinien zostać wykluczony za niebezpieczną sytuację na torze!!! Podobnie bieg z taśmą Gomuły: przecież sędzia powinien ten bieg powtórzyć !!!
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#507 Postautor: grzesieck » 24 czerwca 2011, o 16:42

mi sie bardzo spodobala fachowa analiza na forum ostrowskim jednego z kibicow, ktory ogladal mecz na SF:

w transmisji live napisali że w drugim starcie WOWY to Bubel w niego wjechał a został wykluczony zawodnik Ostrovii...no i bieg 12 Sówka prowadzi wjeżdża w niego Woodward wykluczony ponownie Ostrowianin...raz jeszcze podkreślam nie widziałem piszę na podstawie tego co czytałem na SF.

oraz:

Ten upadek Sówki to wg. mnie wina Woodwarda no ale... mogę się mylić. Oglądając materiał z meczu takie mam wrażenie
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#508 Postautor: kibicLBN » 24 czerwca 2011, o 16:52

Przecież literki mówią wszystko 8)
Szkoda gadać. Ja uważam, że sędzia wyszedł na 0. Raz zwalił misję na korzyść Ostrowa (bieg 2. bo wykluczenie Bubla trochę brzydko wyglądało, ale jak chciał być dokładny to trudno), a raz nie wykluczył Mateusza (chociaż raz mu szczęście dopisało).
A Ci co winią Woodwarda czy Bubla za upadki juniorów ostrowskich to powinni mecz obejrzeć i się trochę nauczyć co znaczy obiektywność. Bo te teksty są po prostu chore, nie ma jak 100% KMO 8)
PS. A Dzikowski ładnie się wyraził o Ostrowskich działaczach. jak Widać u nich po staremu ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#509 Postautor: Sledzio » 24 czerwca 2011, o 20:04

istred pisze:
Co do samego meczu, to jestem pod ogromnym wrażeniem.
Dopingu takiego nie było w Lublinie nigdy i za to ogromne gratulacje dla wszystkich. Widać ogromny potencjał na wyższą ligę. Co ciekawsze, było wczoraj naprawdę dużo ludzi. Obawiam się, że przy niektórych meczach w I lidze, może na trybunach zabraknąć miejsca...

Taa, a w Extralidze będzie trzeba stadion rozbudować o jakieś 5 tyś :lol:

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#510 Postautor: Bozena » 25 czerwca 2011, o 00:34

Fotorelacja z meczu :
http://www.zuzel.sport24.pl/gallery/show/4905/
http://www.zks-ostrovia.pl/index.php?op ... -z-lublina
http://lublin.naszemiasto.pl/artykul/96 ... ml#galeria
http://www.magiazuzla.pl/album.php?user ... bum_id=682
http://www.kurierlubelski.pl/stronaglow ... material_1
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... s=Itemnr=3
Wygrany mecz, super doping, dawno nie miałam takiej chrypki :D
Oberwało mi się co prawda porządnie za olanie rodzinnej imprezy, ale i tak myślę, że dokonałam trafnego wyboru idąc na wczorajszy mecz :lol:

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#511 Postautor: grzesieck » 25 czerwca 2011, o 16:35

jeszcze cos z forum ostrowskiego:

Co do wykluczenia Sówki, To Sówka prowadził i dyktował warunki, Kangur wpadł w niego i powinien zostać wykluczony.
METHANOL ADVENTURE TEAM

kylong
Junior
Kontakt:

#512 Postautor: kylong » 25 czerwca 2011, o 16:44

Z perspektywy sektora kibiców gości mogli nie widzieć prowadzącego Łukaszewskiego, tego że Sówkę postawiło bez kontaktu.... Tak samo jak sędzia nie widział pięknej jazdy po trawie w kolejnej odsłonie tego biegu ;)
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!

meesha
Trener
Kontakt:

#513 Postautor: meesha » 25 czerwca 2011, o 16:46

A może gospodarze dostarczyli przed meczem licencję Łukaszewskiego do wyścigów na trawie więc wolno mu było? :)
To Sówka prowadził i dyktował warunki

Tak jest. Podyktował komendę STOP a ten Kangur głupi nie zrozumiał, że teraz wszyscy stajemy w poprzek tylko chciał dalej jechać, mimo że "stop" po australijsku jest tak samo jak po polsku...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

ermen
Zawodowiec

#514 Postautor: ermen » 25 czerwca 2011, o 16:49

Nabijacie tylko posty odnosząc się do takich idiotyzmów... Jeszcze niech ktoś wklei komentarze z SyFów i będzie komplet.
Każdemu jego Everest...

meesha
Trener
Kontakt:

#515 Postautor: meesha » 25 czerwca 2011, o 16:56

Jak spojrzeć na mój albo grzesiecka licznik postów to widać, że my już swoje "nabiliśmy" i więcej nam nie trzeba. A zawsze to lepiej się pośmiać niż chorować, czy jakoś tak ;)
A komentarzy na SyFach jeszcze nie zdążyłem przeczytać, ale skoro polecasz to zaraz zagłębiam się w lekturę :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#516 Postautor: Cooper » 25 czerwca 2011, o 16:59

"Zagłąb" sie lepiej w autobus i cho na GP :P
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
agu87

#517 Postautor: agu87 » 25 czerwca 2011, o 20:41