Motor Lublin - Ostrovia Ostrów Wielkopolski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Motor Lublin - Ostrovia Ostrów Wielkopolski

#251 Postautor: Gelo » 22 czerwca 2011, o 09:55

nikt nie broni naszym rajderom miec takich samych.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#252 Postautor: GIGI » 22 czerwca 2011, o 09:59

jerry78 pisze:A co? Twardo? Oczywiście, że było przyczepnie. Tor bronowany był przez ostatnie dni kilkakrotnie. Niektórzy mają wyobrażenie, że przyczepny tor to musi być dziurawy. A to, że orbita nie chodzi to nie ma z tym nic wspólnego.

A jak się robi tor przyczepny?? Nie przez lanie i bronowanie jednego dnia. To trzeba zacząć robić pare miesięcy przed sezonem panie kolego ;) Nie ma co się oszukiwać, straciliśmy największy atut. Pozostaje nam tylko pasować się przez treningi. Pozdrawiam ;)
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2011, o 10:01 przez GIGI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#253 Postautor: GIGI » 22 czerwca 2011, o 10:00

Gelo pisze:nikt nie broni naszym rajderom miec takich samych.

Pojawia się pytanie, za co ??

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#254 Postautor: Gelo » 22 czerwca 2011, o 10:03

za pieniadze które dostali przed sezonem na tzw. przygotowanie się oraz za wyjezdzone punktówki. jak na 2 lige u nas mają Eldorado a mimo to ciagle wyglada to, jakby zamiast własciwych inwestycji w sprzet lwia czesc pieniedzy została przez naszych zawodników przejedzona.
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2011, o 10:08 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#255 Postautor: GIGI » 22 czerwca 2011, o 10:06

.. ,,nasi'' wolą II-gą ligę ;) Widać wyraźnie że ojciec braci trzyma ostro. U nas niestety nie ma komu zrobić tego samego. Sami gwiazdorzy. Mam nadzieje że mega napieracz siądzie na d...ie po dzisiejszym treningu.

Zaratustra
Kadrowicz

#256 Postautor: Zaratustra » 22 czerwca 2011, o 10:10

Szeroka u nas nie chodzi i to było widać nawet w meczu z Piłą, gdzie Pawlicki minął Miesiąca nie tyle "napędzając się" po zewnętrznej, co dokonując na łuku ekwilibrystycznych "wygibasów" ;), co pozwoliło mu pokonać łuk dużo szybciej niż Miesiąc, a to cechuje właśnie zawodnika na odpowiednim poziomie. Tak mi się przynajmniej wydawało patrząc z dość sporej odległości 8)
Mnie będzie interesowała jeszcze jedna kwestia w tym meczu. Jeśli się okaże, że Gomólski i spółka mają zdecydowanie szybsze fury, niż nasi, to będzie można podsumować naszych raiderów całościowo :?
Pierwszy raz w tym sezonie "czuję" tak mocno adrenalinę 8) Mam nadzieję, że nasi staną na wysokości zadania..

jerry78
Trener

#257 Postautor: jerry78 » 22 czerwca 2011, o 10:12

A propos wczorajszych rozważań n/t Miesiąca czy mu zależy na awansie czy nie:

To dla nas bardzo ważny mecz. Jesteśmy pod kreską, musimy wygrać, aby dalej walczyć o awans. Właściwie to już wszystkie mecze do końca musimy wygrywać - potwierdza Paweł Miesiąc

- Wierzę, że wszystko będzie dobrze. Moje motocykle dobrze działają, będę je jeszcze testował na treningu. Cała drużyna postara się zadowolić sponsorów i kibiców. Bądźmy dobrej myśli. Do końca jedziemy o awans - przekonuje Miesiąc.

Wiemy, że jedziemy z bardzo dobrym zespołem, ale na takie mecze jeszcze mocniej się mobilizujemy - uważa Miesiąc.

źródło:
http://gloszuzlowy.pl/lublinianie-chca- ... 6256000000

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#258 Postautor: Gelo » 22 czerwca 2011, o 10:13

.. ,,nasi'' wolą II-gą ligę ;) Widać wyraźnie że ojciec braci trzyma ostro. U nas niestety nie ma komu zrobić tego samego. Sami gwiazdorzy. Mam nadzieje że mega napieracz siądzie na d...ie po dzisiejszym treningu.

i tego wlasnie nie potrafie zrozumiec - najlepszy przyklad - Jacek Rempała - u nas dwa lata i powiedzmy nie takie tragiczne ale też "na przetrwanie" kolejnego sezonu w spokoju i drugoligowym ciepełku. Poszedł do Łodzi i od razu amibicje pierwszoligowe, jazda na poziomie lidera statystyk - przypomne - po odsunieciu od skladu w pierwszym meczu. Chociaz nie sądze ze to akurat byl decydujacy powod wykrzesania u czterdziestolatka takiej ambicji.
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2011, o 10:15 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#259 Postautor: GIGI » 22 czerwca 2011, o 10:14

Szukanie ścieżek, to jest opcja która pozwala stwierdzic że zawodnik jest dobry. Pawliccy to jak kosmos dla II-giej ligi. Ludzie płacą kasę na bilety bo chcą zobaczyć e-ligową jazdę.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#260 Postautor: K.A.M.I.L. » 22 czerwca 2011, o 10:16

Gelo pisze: I odwrotnie - w Lublinie w ostatnim wyscigu z Piłą Przemek Pawlicki objechał Miesiąca po zewnętrznej jak furę z sianem - czyli jednak mozna. Jak na moje oko to kwestia dobrze zestrojonego sprzętu a nie toru. I tu jest chyba pies pogrzebany u 90 procent naszych zawodników w tym roku.

Mnie się przypomina też mecz z Równem jak Burza po zewnętrznej na drugim wirażu mija bodajże Proctora. Podejrzewam, że sprzęt Stanisława jest na podobnym poziomie co naszych jak nie gorszy, a potrafił wyprzedzić po dużej u nas. Tak jak napisał Gelo, pewnie jest to kwestia odpowiednich ustawień i odpowiedniej techniki pokonywania łuku.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#261 Postautor: GIGI » 22 czerwca 2011, o 10:26

Dałeś odpowiedź Kamilu kto powinen pojechać w czwartek.

Ps. Pozdrów braci i rodzinkę ;)

mariusz1987
Junior

#262 Postautor: mariusz1987 » 22 czerwca 2011, o 10:56

to jest jakiś żart?? jutro mecz a nie ma podanych cen biletów?? :shock:

Awatar użytkownika
istred
Trener

#263 Postautor: istred » 22 czerwca 2011, o 10:58

Nie. Na meczu z Kaskadem byłem. Burza jechał środkiem toru. Fakt, wyprzedził Proctora, który się trzymał kurczowo krawężnika, ale Burza jechał środkiem toru, a nie pod zegarem, tak jak to robił np. Knapp.

Może to też wynikać z tego, że obecnie na torze znajduje się więcej nawierzchni. Kiedyś po kilku biegach praktycznie cała nawierzchnia znajdowała się pod zegarem i tylko tam dało się jej trochę złapać pod koło...
Teraz jest jej dużo i po zegarem odsypuje się tyle, że pod samą bandą można się tylko zakopać.

Awatar użytkownika
Złoty
Szkółkowicz

#264 Postautor: Złoty » 22 czerwca 2011, o 10:59

Rozmawiałem z chłopakami, którzy startowali w Lublinie i z rozmów wynika, że w końcu zaczęli robić tam normalny tor - powiedział Adrian Gomólski. zalezy dla kogo :)

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... -lublinie/

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#265 Postautor: Torsen » 22 czerwca 2011, o 11:01

Ja wyprzedzanie Burzy nazwałem wtedy "omijaniem" i tego bym się trzymał. Omijanie zawalidróg to nie wyprzedzanie, bo nie wymaga niczego oprócz zmiany toru jazdy. Jak w F1 po wprowadzeniu DRS.

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#266 Postautor: Bozena » 22 czerwca 2011, o 11:03

Zapowiedź meczu :
http://www.youtube.com/watch?v=fPU9uCqGjSY
Wygląda na to, że możemy się spodziewać kibiców z Ostrowa. Około 40 fanów już potwierdziło swój przyjazd do Lublina.

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#267 Postautor: Jinxsior » 22 czerwca 2011, o 11:35

Nie wiem jak Wy, ale ja dziwnie jestem spokojny o wynik tego meczu 54:36 uważam za całkiem normalny wynik. Mam nadzieję że nowy trener wprowadził ducha walki i wynik z rawicza to nie był przypadek. Jeśli wygramy tak jak napisałem to jest duża szansa na bonus w ostrowie. Czy myśleliscie nad zamiana barana na miesiąca.
1.Baran
2 .Suchecki
3.Puszakowski
4.Woodword
5.Proctor
6.Lukaszewski
7.Bubel

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#268 Postautor: Cz@rek » 22 czerwca 2011, o 11:39

A ja wręcz przeciwnie... :? Jeśli jakimś cudem uda się wygrać to góra dwoma-czterema punktami.
Co i tak na dziś brałbym w ciemno.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#269 Postautor: kilar » 22 czerwca 2011, o 11:40

Nie ponioslo ich z tymi "dwoma kandydatami do awansu" 8) ?

No ciekawe co pokaza ich juniorzy. Bo na razie i z Pily i z Rownego lepiej wypadali od naszych mlodych.

Awatar użytkownika
Jcob
Senior

#270 Postautor: Jcob » 22 czerwca 2011, o 11:48

Ważne będzie, żeby nie zebrać w dupsko 5:1 w juniorskim biegu. Liczę na to, że nasi juniorzy dzisiaj się spasują i większych problemów w drugim biegu nie będzie. Łukaszewski dobrze startuje i tutaj widzę szansę na 3pkt :D Bubel teoretycznie powinien samym sprzętem być ponad zawodnikami z Ostrowa jak i nad Mateuszem. Jakieś umiejętności też posiada, więc trzeba być dobrej myśli :)
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#271 Postautor: grzesieck » 22 czerwca 2011, o 11:59

Bozena pisze:Zapowiedź meczu :
http://www.youtube.com/watch?v=fPU9uCqGjSY
Wygląda na to, że możemy się spodziewać kibiców z Ostrowa. Około 40 fanów już potwierdziło swój przyjazd do Lublina.

ostatni raz ktos z zachodu Polski zawital do nas chyba w 2004 roku :] chodzi mi oczywiscie o zorganizowana grupe, a nie kilka osob, ktore przyjechalo osobowka
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#272 Postautor: kibicLBN » 22 czerwca 2011, o 12:03

Jcob pisze:Ważne będzie, żeby nie zebrać w dupsko 5:1 w juniorskim biegu. Liczę na to, że nasi juniorzy dzisiaj się spasują i większych problemów w drugim biegu nie będzie. Łukaszewski dobrze startuje i tutaj widzę szansę na 3pkt :D

Tu się zgadzam, startem przewyższa niejednego seniora, ale brakuje mu tej odwagi żeby np. zamknąć zawodników, wygrywając start spod płotu. W meczu z Piłą miał idealną okazję do tego, ale wyraźnie zabrakło ikry. U nas nie powinien mieć problemów z płynną jazdą jak w Rawiczu więc jest szansa na 3 punkty zanim ostrowscy młodzianie się spasują.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#273 Postautor: niespokojny » 22 czerwca 2011, o 12:16

Mam nadzieje, ze junorzy zrobia te 5-6 pkt, ktore Dzikowski bierze w ciemno :) . Zamiana Miesiaca na Barana moim zdaniem to samobojstwo. Gdyby trening trwal 4 okrazenia to Miesiac zdecydowanie najczesciej by wygrywal. Dla mnie jedyna niewiadoma to kto z dwojki Baran, Puszakowski, Proctor pojedzie w czwartek w meczu. I tu trener ma bol glowy.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
istred
Trener

#274 Postautor: istred » 22 czerwca 2011, o 12:22

Gdyby trening trwal 4 okrazenia to...
to byłby to bardzo krótki trening.
Dla mnie jedyna niewiadoma to kto z dwojki Baran, Puszakowski, Proctor pojedzie w czwartek w meczu
Z tej dwójki pojedzie Stead.
;) :)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#275 Postautor: $korzen$ » 22 czerwca 2011, o 13:00

Co do toru, nie wiem jak bedzie jutro, ale z Pila to bylo, za przeproszeniem, gowno a nie przyczepnie. Wystarczy przytoczyc 12 bieg i pojedynek Sweetmana z Curylo/Korolewem (nie pamietam z ktorym dokladnie). Sweetman byl od poprzedzajacego zawodnika o wiele, wiele szybszy. Wystarczylo, zeby szeroka chodzila a na pewno Sweety wyprzedzilby zawodnika jadacego przed nim. Jednakze kazda wycieczka na szeroka konczyla sie stawaniem w miejscu. Wiec Curylo czy tam Korolew bez stresu trzymal krede i to wystarczylo.. i sorry, ale na pewno nie byla to przede wszystkim kwestia zlych ustawien. No ale tutaj wychodzi tez idiotyzm naszych "dzialaczy" Mamy Miesiaca, Woodwarda, Barana... a szeroka stoi. No ale nie bede sie denerwowal i rozwijal dalej tego watku 8)