Lubelski klub w sezonie 2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

Re: Lubelski klub w sezonie 2011

#3976 Postautor: bkapusta » 7 czerwca 2011, o 11:47

istred pisze:Wrzucałem Sprawce w zimie, że problem z torem "pojawił się" w styczniu.
Zarzucałem przede wszystkim to, że skoro odbijał się od Mosiru jak od muru - jak twierdził - to trzeba było użyć wszelkich sposobów z nagłośnieniem sprawy włącznie.
Skoro teraz nagłaśnia, to moim zdaniem robi bardzo dobrze, tak żeby w styczniu nie obudzić się z ręką w nocniku jak to miało miejsce w tym roku.
Wiadomo, że to nie on ma zamontować oświetlenie tylko Mosir, ale on ma to na Mosirze wymusić i robi to już teraz - bardzo dobrze.

To, że drużyna jedzie beznadziejnie, klub jest na dnie organizacyjnym nie znaczy, że należy sobie wszystkie sprawy odpuścić.

PS. A to, że jestem optymistą to fakt :)
Tym bardziej przykre jest to, że nawet ja uważam, że dwa pierwsze miejsca w lidze są już zaklepane.

A dla mnie to naglasnianie oswietlenia to troche jak z podwyzka VAT i krzyzem pod Palacem Prezydenckim. Krzyz naglasniano - a VAT podniesiono.

Oswietlenie sie naglasnie - a boczkiem uciekaja nam dotacje i awans.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3977 Postautor: istred » 7 czerwca 2011, o 11:52

To jest zupełnie inna kwestia.
Jaki jest koń, każdy widzi.
Ale za to co jest pozytywne należy się pochwała ;)

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#3978 Postautor: Misionis » 7 czerwca 2011, o 11:56

Widzicie, ja nie jestem w temacie, więc może dlatego nie bardzo rozumiem tej nagonki na prezesa. Ta dotacja została zaprzepaszczona przez błędy we wniosku i przepadła bezpowrotnie? O co tak naprawdę chodzi i jaki jest zarzut wobec prezesa?

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#3979 Postautor: Egon » 7 czerwca 2011, o 13:06

Oby nie był to "zarzut" z art. 296 KK :lol: Misionis przecież wszystko jest napisane, co kto ma do prezesa i ogólniej już władz klubu, nie będziemy przepisywać od nowa.
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
Stachoo

#3980 Postautor: Stachoo » 7 czerwca 2011, o 13:30

A tak z innej beczki czy nie moglibyśmy tego gościa na juniorkę zaprosić?

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... epokonana/

jeśli wprowadzam niepotrzebny zamęt to przepraszam. :)
Nie ma ciszy na stadionie na Zygmuntowskich...

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#3981 Postautor: yamahaR1 » 7 czerwca 2011, o 14:03

a w jakim celu, że tak z ciekawości zapytam ?? za mało mamy nic nie gwarantujących juniorów z ksm 6,5 ?

Awatar użytkownika
Stachoo

#3982 Postautor: Stachoo » 7 czerwca 2011, o 14:09

yamahaR1 pisze:a w jakim celu, że tak z ciekawości zapytam ?? za mało mamy nic nie gwarantujących juniorów z ksm 6,5 ?

ciekawy jestem jak pojedzie w GP ale chyba mógłby być podobnym wzmocnieniem co swego czasu Simon Gustafsson w Łodzi. Raczej byłby lepszy niż Sweetman czy Aspgren, a także dużo tańszy od Woffindena. Ale to tylko mój punkt widzenia. :o
Ostatnio zmieniony 7 czerwca 2011, o 14:21 przez Stachoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma ciszy na stadionie na Zygmuntowskich...

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#3983 Postautor: Masi » 7 czerwca 2011, o 14:14

Gdzies czytalem (chyba SF), ze nie uczestniczy nawet w niektórych meczach wyjazdowych swojej duńskiej ekipy, bo ma szkołę. Więc na eskapady do kraju nad Wisłą na pewno nie da się namówić i chyba lepiej dla niego.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#3984 Postautor: yamahaR1 » 7 czerwca 2011, o 14:20

Nam koniecznie potrzeba jakiegoś sensownego polskiego juniora, a co do tej kasy to może się okazać, że w razie braku awansu (odpukać) będzie nas to dużo więcej kosztować niż nawet taki Woffinden.

Awatar użytkownika
freshrap

#3985 Postautor: freshrap » 7 czerwca 2011, o 19:32

Z innej beczki: nie denerwuje was to jak przed wyborami nagle na trybunach zasiadaja politycy, ktorzy chca nabic sobie kilka glosow i staja sie wielkimi fanami zuzla :) ? Mecz z Pila i milosniczka zuzla stala sie poslanka Gasiar - Marek z PO. Kto kupi taka bajke? :lol:

ekhm, za takie slowa mozesz zarobic bana od shacka... - grzesiecek
Nosił Wilk razy kilka, ponieśli i Wilka...

Smirnek_
Senior

#3986 Postautor: Smirnek_ » 7 czerwca 2011, o 19:34

Pewnie po meczu poleciała do prezesa z kwiatami, żeby pogratulować ;)

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#3987 Postautor: dannie » 7 czerwca 2011, o 19:57

10/10 :lol: :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
freshrap

#3988 Postautor: freshrap » 7 czerwca 2011, o 20:31

Sorry, ponioslo mnie :lol:
Nosił Wilk razy kilka, ponieśli i Wilka...

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3989 Postautor: kibicLBN » 7 czerwca 2011, o 20:41

Ja już miałem krzyczeć Gąsior WON, ale nie wiem czy inni by ją pogonili. Mnie te zafajdane farbowane lisy denerwują strasznie. Sobczaki nie Sobczaki i inne pajace. Przyjdą raz w życiu na mecz przed wyborami i szczerzą mordę do aparatu. Aż krew się gotuje w żyłach ! :evil:
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Davv
Kadrowicz

#3990 Postautor: Davv » 7 czerwca 2011, o 20:54

Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to lepiej nie mów nic. Magda trochę połknęła bakcyla i jak tylko może to jest na meczu. Na pewno jest też w tym trochę kiełbasy wyborczej, ale gdzie tego nie ma. W każdym klubie, w każdej dyscyplinie - taka praca...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3991 Postautor: istred » 7 czerwca 2011, o 21:13

Ile razy była na żużlu w tym lub zeszłym sezonie?

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#3992 Postautor: radonis » 7 czerwca 2011, o 21:16

Davv pisze:Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to lepiej nie mów nic. Magda trochę połknęła bakcyla i jak tylko może to jest na meczu. Na pewno jest też w tym trochę kiełbasy wyborczej, ale gdzie tego nie ma. W każdym klubie, w każdej dyscyplinie - taka praca...

Najbardziej boli nas kibiców jeżeli taki polityk przychodzi na stadion żeby zbić kapitał a nie ma dla klubu do zaoferowania nic w zamian. Jeżeli połknęła bakcyla to przecież można przyjść na stadion siąść między kibicami i oglądać, czy kibicować, ale żeby ją spiker od razu wywoływał i oczekiwał gorącego powitania od kibiców? Z jakiej racji?

Na szczęście kibice stanęli na wysokości zadania i skwitowali zapowiedź Pani pOseł ciszą...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3993 Postautor: niespokojny » 7 czerwca 2011, o 21:41

Z tego co pamietam to chyba ufundowala nagrode dla najlepszego zawodnika meczu z Lodzia w tamtym sezonie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#3994 Postautor: Cz@rek » 7 czerwca 2011, o 21:49

Ba,była nawet na meczu wyjazdowym w Łodzi 8)

Davv
Kadrowicz

#3995 Postautor: Davv » 7 czerwca 2011, o 21:50

Nie wiem ile razy była w tamtym sezonie, nie wiem ile będzie w tym. Wiem, że nie przychodzi tu za karę, a dlatego, że to lubi. To, że jest przedstawiana z imienia i nazwiska to polityka partii i po części wpływ Zibiego.

radonis, prosty człowieku - wytłumacz mi co kieruje takimi jak Ty, którzy jeśli widzą kogoś o wyższej pozycji społecznej to od razu obrażają go. Zazdrość? Zawiść? Bezradność? Rozumiem, że na Wiejskiej są ludzie, którzy nie powinni tam być, którzy działają tylko na korzyść swoją i swoich ziomków, a nie robią nic dla kraju. Nazywanie osłem kogoś, kto przyszedł na mecz i przy okazji chce przylansować się przed wyborami nie jest na miejscu. Napisz jeszcze czego oczekujesz od mało znaczącej posłanki? Na pewno jeśli Sprawka byłby na tyle obrotny to mógłby przy jej pomocy coś tam zadziałać, ale to trzeba chcieć i umieć. Inna sprawa, że Magda o ile pamiętam to 2 razy fundowała jakieś nagrody w czasie meczu(niespokojny szybszy), także jakieś koszty za lansowanie ponosi i uważam, że jest w porządku wobec klubu jak i kibiców. Nikt nie mówi, że masz bić przed nią pokłony i klaskać jak przyjdzie na stadion, ale trochę szacunku - zwłaszcza, że to kobieta.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3996 Postautor: istred » 7 czerwca 2011, o 22:03

To, że ktoś "polubił żużel" wyłącza go spod wszelkiej krytyki?
O ile mnie pamięć nie myli, to z tą nagrodą ostatecznie jakiś cyrk wyszedł - ale mogę nie pamiętać :)

Jakkolwiek, posłanka Magda zapisała się w tej kadencji sejmu jako jedna z tych "nieudanych" posłanek.
Osobiście, mam nadzieję, że jej kariera zakończy się równie szybko jak się zaczęła.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#3997 Postautor: grzesieck » 7 czerwca 2011, o 22:08

oby nie, bo Sprawka tez podobno polubil troche zuzel 2 lata temu :]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#3998 Postautor: radonis » 7 czerwca 2011, o 22:43

Davv pisze:radonis, prosty człowieku - wytłumacz mi co kieruje takimi jak Ty, którzy jeśli widzą kogoś o wyższej pozycji społecznej to od razu obrażają go. Zazdrość? Zawiść? Bezradność? Rozumiem, że na Wiejskiej są ludzie, którzy nie powinni tam być, którzy działają tylko na korzyść swoją i swoich ziomków, a nie robią nic dla kraju. Nazywanie osłem kogoś, kto przyszedł na mecz i przy okazji chce przylansować się przed wyborami nie jest na miejscu. Napisz jeszcze czego oczekujesz od mało znaczącej posłanki? Na pewno jeśli Sprawka byłby na tyle obrotny to mógłby przy jej pomocy coś tam zadziałać, ale to trzeba chcieć i umieć. Inna sprawa, że Magda o ile pamiętam to 2 razy fundowała jakieś nagrody w czasie meczu(niespokojny szybszy), także jakieś koszty za lansowanie ponosi i uważam, że jest w porządku wobec klubu jak i kibiców. Nikt nie mówi, że masz bić przed nią pokłony i klaskać jak przyjdzie na stadion, ale trochę szacunku - zwłaszcza, że to kobieta.

Davv człowieku skomplikowany. Nikogo nie obraziłem - PO prostu nie lubię tej klasy społecznej i o wszystkich parlamentarzystach piszę tak samo. Nie jestem sympatykiem żadnej z rządzących dotąd formacji, ale będący obecnie przy korycie stawiają tylko i wyłącznie na lans i czuję się wolny w okazywaniu im dezaprobaty. I nic mi to nie robi że mi ubliżysz - to oznacza jedynie, że czujesz się lepszy ode mnie.
Napisałem, że mnie boli jeżeli przychodzę na mecz i zostawiam na stadionie całe serce, po ostatnim meczu i porażce dalej nie mogę dojść do siebie, a jak sobie przypomnę, że na meczu pojawili się również tacy, którzy postanowili sobie zbić w tej naszej świątyni swój własny kapitalik to nie mogę wobec tego przejść spokojnie. I nie mam zamiaru Ci ubliżać, mam tylko nadzieję, że zrozumiesz mój punkt widzenia i nie musisz przy tym przyjmować go za swój.
Jeżeli to Twoja znajoma, to możesz jej przekazać, że nigdy mi się nie podobało, gdy przychodził na mecz polityk który nic dla klubu nie miał do zaoferowania ale musiał zostać wyeksponowany. Mi to jest obojętne kto siedzi koło mnie dopóki ma czyste zamiary. Wtedy jesteśmy razem bo sobie ufamy, a jeżeli ktoś jest nieszczery to nasza kibicowska jedność jest wystawiana na próbę. To się również tyczy ludzi którzy działają w klubie nieprofesjonalnie, ale to już case na inny temat.

Nie chciałem nikogo urazić tylko wyrazić swoją opinię na temat postawy której nie popieram i nie stosuję - jest mi po prostu obca.

Davv
Kadrowicz

#3999 Postautor: Davv » 7 czerwca 2011, o 22:48

istred pisze:To, że ktoś "polubił żużel" wyłącza go spod wszelkiej krytyki?

Kto tak powiedział? Krytykuj, tylko konkretnie - nazywanie kogoś osłem za to, że jest to nie jest krytyka.

istred pisze:Jakkolwiek, posłanka Magda zapisała się w tej kadencji sejmu jako jedna z tych "nieudanych" posłanek.
Osobiście, mam nadzieję, że jej kariera zakończy się równie szybko jak się zaczęła.

Nieudanych bo nie było o niej głośno w mediach? Nieudani to są Pałys, Węgrzyn itp. Niestety w sejmie też panuje pewna hierarchia i przebić się nie jest łatwo. Zresztą pokaż mi udanych posłów/posłanki. Krzywdy klubowi nie robi, a przydać się może, tylko trzeba chcieć to wykorzystać.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#4000 Postautor: radonis » 7 czerwca 2011, o 22:52

Davv pisze:Kto tak powiedział? Krytykuj, tylko konkretnie - nazywanie kogoś osłem za to, że jest to nie jest krytyka.

Nikt nikogo nie nazwał osłem, proszę czytać dokładnie i się nie bulwersować. Określenie którego użyłem miało w sobie ukrytą drwinę. Miałem nadzieję, że nie będę nikomu tego musiał tłumaczyć...

Myślę, że temat się wymyka spod wątku i nie ma co go dalej ciągnąć.
Mam nadzieję, że moderatorzy się ze mną zgodzą.