Treningi

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
jerry78
Trener

Re: Treningi

#4501 Postautor: jerry78 » 3 czerwca 2011, o 20:10

Po treningu wiemy całe "G". Jeszcze powinienem napisać, że ciężko coś takiego nazwać treningiem przed być może meczem o awans. Organizacja treningu mizerna. Niby trening zaczynał się o 17, a do pierwszego biegu spod taśmy zawodnicy stanęli o 17:56.

Co do poszczególnych zawodników:
* Puzon nadal nie jest przygotowany, żeby przy swoim ksm wskoczyć do składu.
* Miesiąc bardzo przeciętnie, wydaje się, że po wprowadzeniu nowych tłumików nie może dojść do ładu. Raz dobry start, raz słaby (jechał za Puzonem i Piszczem), raz defekt (co prawda na prowadzeniu, ale jednak). Wydaje mi się, że wynik z Krosna to nie przypadek.
* Łukaszewski v Kret : przynajmniej tutaj nie ma problemu, bo wszystko się wyjaśniło.
* Piszcz v Suchecki: i tutaj dla mnie największa zagadka przed meczem. Sucheckiego nie zobaczyliśmy za wiele, poza słabym startem i dzwonem (dokładnie tak jak w 14 biegu w Krośnie, zamknięty na I łuku i leży). Potem się spakował i tyle go widziano. Jeśli ktoś wie, czy jest cały i zdrowy to piszcie. Tomek Piszcz bardzo ładnie ze startu, waleczny, nieustępliwy, ale jest jedno ale. Gdyby biegi trwały 1 lub 2 okrążenia to nie ma nad czym się zastanawiać. Ale niestety biegi trwają 4 kółka, a im dłużej jedzie to z łuku na łuk wyrzuca go pod bande (tak go wyprzedził Miesiąc). Czy chodzi o siłę? Tego nie wiem. Kolejny bieg i defekt. Boję się cholernie, że Tomek by nie dowoził tych punktów wywalczonych na starcie. Wg mnie spory dylemat dla Wilka. Powinno się ich dwóch jeszcze w niedzielę rano puścić nie na 2 okrążenia, ale na 4, żeby była jasność.

Ja bym zaryzykował takim składem:

9. Stead
10.Piszcz/Suchecki
11.Proctor
12.Woodward
13.Baran
14.Łukaszewski
15.Sweetman

automaster

#4502 Postautor: automaster » 3 czerwca 2011, o 20:32

Zgadzam sie z opinią Jerry78, w niedziele z rana próba jeżeli Piszcz/Suchecki (4 kołka) chyba że jest tak poobijany że nie będzie nawet chciał wystartować.też co do dalszej zmian składu to zależy jaki tor zrobią na ..Drużynowe Mistrzostwa II Ligi tak było napisane na plakacie który dostałem.Stead vs Miesiąc to bym chciał zobaczyć na naszym torze:)

Awatar użytkownika
freshrap

#4503 Postautor: freshrap » 3 czerwca 2011, o 20:37

Ja tez sie zgadzam z opinia Jerrego. Piszcz sprawial bardzo dobre wrazenia, ale z czasem nieco slabl. Mysle jednak ze Wilk wstawi go do skladu zamiast Suchego. Ja mysle jeszcze nad innym manewrem: Puszak za Miesiaca i Malitkowski pod 7. Miesiac niczego nie gwarantuje. Puszak mimo slabszej dyspozycji zawsze w Lublinie jezdzil dobrze. Wiem, wiem to wariant ryzykowny. Pewnie bedzie Piszcz za Sucheckiego i pod 7 Sweetman/Auty :)
Nosił Wilk razy kilka, ponieśli i Wilka...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#4504 Postautor: Łoptymista » 3 czerwca 2011, o 20:53

jerry78 pisze:
9. Stead
10.Piszcz/Suchecki
11.Proctor
12.Woodward
13.Baran
14.Łukaszewski
15.Sweetman

a czemu Sweetman? facet ostatnio nic nie jedzie. jak juz lepszy bylby Aspgren
ew. zostaje jeszcze wariant z dwoma Polakami na juniorce i wieksze pole manewru z seniorami

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#4505 Postautor: Hela » 3 czerwca 2011, o 20:59

A może powinien jechać najmocniejszy skład seniorski? W pojedynku juniorów wydaje mi się, że wiele nie zwojujemy, a szkoda KSM na Sweetmana. Suchy po dzwonie niepewny. Piszcz również bo wyścig trwa 4 okrążenia, a nie jeden. Może takie zestawienie:

9. Miesiąc
10. Stead
11. Proctor
12. Woodaward
13. Baran
14. Kret
15. Łukaszewski
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#4506 Postautor: Łoptymista » 3 czerwca 2011, o 21:03

Hela dobrze gadasz
wiec pewno skald bedzie inny

Tobuls
Szkółkowicz

#4507 Postautor: Tobuls » 3 czerwca 2011, o 21:16

jerry78 pisze:Tomek Piszcz bardzo ładnie ze startu, waleczny, nieustępliwy, ale jest jedno ale. Gdyby biegi trwały 1 lub 2 okrążenia to nie ma nad czym się zastanawiać. Ale niestety biegi trwają 4 kółka, a im dłużej jedzie to z łuku na łuk wyrzuca go pod bande (tak go wyprzedził Miesiąc). Czy chodzi o siłę? Tego nie wiem. Kolejny bieg i defekt. Boję się cholernie, że Tomek by nie dowoził tych punktów wywalczonych na starcie.

Może właśnie to byłoby lepsze na chwile obecną niż Suchy. Zawsze na starcie i 1 łuku mógłby coś namieszać a wcale tak łatwo na swoim torze przynajmniej ruskiemu czy Frankowi wyprzedzić by się nie dał.
Kret vs Łukaszewski - nie ma co gadać . Jazda na jednym kole Łukaszewskiego po 2 wygranych musiała nieźle wku.. Kreta i Wilka chyba też :wink:

W niedziele ma jechać Słodki. Steda raczej na pewno nie będzie .
Więc ja bym jednak za Suchego zaryzykował Piszcza reszta jak było wyżej Miesiąc, Baran , Proctor , Woodward, Łukaszewski i Słodki
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen

jerry78
Trener

#4508 Postautor: jerry78 » 3 czerwca 2011, o 21:22

Z tego co wiem, to Sweetman ma być (od razu z Żarnowicy) i w niedzielę rano razem z Woodwardem trenować. Tylko czy u nas w klubie ktoś pomyślał o możliwości przełożenia zawodów z soboty na niedzielę?
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... rwonograd/

ps. inna kwestia to czy można uzależniać mecz od zawodnika nie będącego w składzie awizowanym (nie chce mi się szukać w regulaminie)

Mówicie, że Sweetman niepewny, bo patrzycie na mecze wyjazdowe (Łódź, Rybnik), a ja patrzę na ostatni mecz na naszym torze (z Łodzią) i takiego Sweetmana bym chciał zobaczyć w niedzielę.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#4509 Postautor: yamahaR1 » 3 czerwca 2011, o 21:23

ten trening, biorąc pod uwagę, że jest jedyny przed bardzo ważnym meczem, to jakiś żart . Chociaż są i plusy. Miesiąc pokazał, że może przegrać z każdym i chyba nie ma żadnego logicznego wytłumaczenia dlaczego miałby jechać on a nie Stead no i wyjaśniło się coś na juniorce. Najgorsze, że to nie Łukaszewski tak dobry tylko Kret tragicznie słaby

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#4510 Postautor: Łoptymista » 3 czerwca 2011, o 21:26

jerry78 pisze:Mówicie, że Sweetman niepewny, bo patrzycie na mecze wyjazdowe (Łódź, Rybnik), a ja patrzę na ostatni mecz na naszym torze (z Łodzią) i takiego Sweetmana bym chciał zobaczyć w niedzielę.

Szefie ale kiedy to bylo?
Popatrz jak ostatnio Rysiu jechal w UK? Nadal widzisz w nim napieracza?

jerry78
Trener

#4511 Postautor: jerry78 » 3 czerwca 2011, o 21:30

Jakbym patrzył jak zawodnicy jadą w UK to bym jazdę Proctora u nas uznał za śmieszny żart.

Tobuls
Szkółkowicz

#4512 Postautor: Tobuls » 3 czerwca 2011, o 21:31

Ile razy było tłuczone na tym forum żeby nie porównywać tak UK do naszych lig ????????

Sam nie uważam słodkiego za mega napieracza ale na kopie u nas może namieszać nawet z Pawlickimi :D
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#4513 Postautor: tezetomaniak » 3 czerwca 2011, o 21:33

po 1: niech bedzie ta kopa
po 2: Pawliccy na kopie wychowani :wink:

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#4514 Postautor: mustafa » 3 czerwca 2011, o 21:35

Nie byłem na treningu, więc tylko sobie pogdybam na podstawie tego co pisali inni.
Wątpię, aby Wilk postawił na taki skład jak napisała Hela, i nie chodzi o presję w związku z polskimi zawodnikami, ale po prostu Stead na chwilę obecną jechałby tak jak na wyjeździe. Piszcz obecnie jest jaki jest, ale ten tor zna dobrze i może być lepiej spasowany. Skoro Kret zostaje w tyle za Łukaszewskim to pozostaje tylko opcja z zagranicznym juniorem. Ja bym dał Pontusa bo wiadomo co się po nim spodziewać, liznął już trochę obecnej ligi, jechał na naszym torze, a Sweetman to kolejna niewiadoma. No ale zobaczymy. Co do Sucheckiego, skoro się spakował to pewnie tym razem puszczą Piszcza. To, że Tomek ma niezłe starty na naszym torze było widać już wcześniej. Problem jest w tym, że słabnie z kółka na kółko, co było jasno widać na MPPK. Nie wierzę, że nie ma siły, po prostu albo sprzęt jest źle ustawiony na trasę, albo Tomek popełnia jakieś dziwne błędy wjeżdżając w niewłaściwe ścieżki. Pomimo tego trzeba jednak zaryzykować z Piszczem, myślę że na tym torze swoje zrobi.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#4515 Postautor: Łoptymista » 3 czerwca 2011, o 21:35

Wiem, ze nie ma co porownywac, ale jak koles od tygodni nie byl w stanie zrobic dwucyfrowki to nie jest dowod na to, ze jest formie.
Po kiego grzyba zreszta kombinowac. Jak mamy jechac z obco juniorem to juz dzisiaj powinien byc na treningu Pontus zeby spasowac sie z torem.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#4516 Postautor: yamahaR1 » 3 czerwca 2011, o 21:48

Czekasz na dwucyfrówki juniora ? to zobacz jak punktowała cała nasza drużyna w Krośnie z najsłabszą drużyną ligi, bo coś mi się zdaje, że tylko 1 zawodnik zrobił ponad 9

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#4517 Postautor: Kiry » 3 czerwca 2011, o 22:02

Hela pisze:9. Miesiąc
10. Stead
11. Proctor
12. Woodward
13. Baran
14. Kret
15. Łukaszewski

Dokładnie taki sam skład bym wystawił (już nawet pal sześć tego Kreta, nomen omen "gość" jedzie w jednym biegu na sztukę, a nuż któryś z gości zaliczy defekt :)
Ten skład powinien się spodobać szczególnie tym którzy boją się występu Słodkiego.

Ale takie rzeczy tylko w erze i najprawdopodobniej pojedziemy składem:
9. Miesiąc
10.Piszcz
11.Proctor
12.Woodward
13.Baran
14.Łukaszewski
15.Sweetman

Co jak co ale nie rozumiem dlaczego na tych próbnych jazdach dziś (bo ciężko to nazwać treningiem) nie pojechał spod taśmy Łukaszewski z Puszem, Piszczem i Miesiącem? Czy nasza seniorka może boi się młodego? Jeżeli pojedziemy z nim pod 15 i z gościem pod 14 to właśnie on najprawdopodobniej 4 razy będzie jechał w biegach nie tylko z juniorami, ale także z zawodnikami właśnie pokroju Pusza.
Po drugie, dlaczego nikt z klubu nie zająknął się słowem w temacie Steada? Będzie/nie będzie -> dlaczego nie; czy skreśliliśmy go gdyż w pierwszym meczu po kontuzji przywozi bodajże 7 czy 8 oczek, czyli de facto tyle co Suchy z Miesiącem razem wzięci!
Przy tej okazji podsuwam pomysł na kolejny odcinek videobloga dla złotoustego, z chęcią usłyszę, zapewne nie tylko ja, kilka słów wyjaśnienia.

Mimo wszystko nadal nie jestem za tym żeby Piszcz jechał w meczu kosztem Suchego, w meczu ligowym jeździmy 4 kółka , a nie jedno. Po prostu na tle słabego Pusza i Miesiąca dziś prezentował się najlepiej, ale to nic pocieszającego...
Obrazek

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#4518 Postautor: Hela » 3 czerwca 2011, o 22:05

Mój błąd. W awizowanym składzie Mateusz jest pod 14. Nie ma możliwości zatem aby jechał pod 15.
Jeśli chodzi o Steada to mam nadzieję, że sytuacja nie zakończy się tak jak bywało to w minionych sezonach z obcokrajowcami.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.

Shack
Administrator

#4519 Postautor: Shack » 3 czerwca 2011, o 22:10

Kiry pisze:Mimo wszystko nadal nie jestem za tym żeby Piszcz jechał w meczu kosztem Suchego, w meczu ligowym jeździmy 4 kółka , a nie jedno. Po prostu na tle słabego Pusza i Miesiąca dziś prezentował się najlepiej, ale to nic pocieszającego...

a co powiesz Piszczowi ? że nie jedzie chociaż lał na treningu ? że na treningu lał tych co i tak nie pojadą ? czy że Barana powinien zlać ale go nie było ?

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#4520 Postautor: Kiry » 3 czerwca 2011, o 22:12

2 zmiany w awizowanym, chyba daje rade,
Stead za Suchego
Gość za Łukasza
Obrazek

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#4521 Postautor: Kiry » 3 czerwca 2011, o 22:15

Shack pisze:a co powiesz Piszczowi ? że nie jedzie chociaż lał na treningu ? że na treningu lał tych co i tak nie pojadą ? czy że Barana powinien zlać ale go nie było ?

że to nie trening meczowy a takie tam jazdy na przetarcie w piątkowe słoneczne popołudnie, przecież sami brali udział w tej sielance i wiedzą jak było :lol:

PS pewnie na nowych gumach jechał a reszta dożynała :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#4522 Postautor: Hela » 3 czerwca 2011, o 22:16

Zmiany chyba można robić, ale zawodnik z awizowanego nie może jechać z innym numerem. Ale możliwe, że się mylę i masz rację.

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#4523 Postautor: Kiry » 3 czerwca 2011, o 22:22

Też do końca nie wiem jak to jest, ale ten skład to przecież i tak fantasmagoria, pogdybać można :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#4524 Postautor: Speedway » 3 czerwca 2011, o 22:25

Hela pisze:Zmiany chyba można robić, ale zawodnik z awizowanego nie może jechać z innym numerem. Ale możliwe, że się mylę i masz rację.

Przecież wiesz że niemożliwe :] Ale może się mylę i nie wiesz 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#4525 Postautor: kibicLBN » 3 czerwca 2011, o 22:28

Miesiąc i tak pojedzie, wspominałem dlaczego... Chyba to są kryteria R.Wilka :evil:
Ciekawe co musieliby robić Miesiąc z Baranem żeby właśnie ich trenejro odstawił ? Jak myślicie? Łatwiej Stead'a bo przecież taką "padakę" pojechał, że wstyd... 8) Sorry, ale mnie już metoda łapu capu i geograficzna wkurza więc może przesadzam.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.