Karol Baran
Re: Karol Baran
Szybkiego powrotu do zdrowia Karol! 
- tezetomaniak
- Trener
- niespokojny
- Trener
Wszystko w rekach Lamparta.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
- niespokojny
- Trener
Miesiac z ogorkami defekt, a byla szansa zeby dwoch pojechalo.
W Krośnie to on by chyba dwucyfrówkę w II lidze na rowerze zrobił, dopasował mu ten ćwierćfinał jak nic 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
niespokojny pisze:Miesiac z ogorkami defekt, a byla szansa zeby dwoch pojechalo.
jeszcze Suchy w Pile jedzie : D
METHANOL ADVENTURE TEAM
Karol Baran (Lubelski Węgiel KMŻ – 8+1 pkt):
Wynik drużyny oceniam na dobry. Wygraliśmy mecz, a o to chodzi, żeby wygrywać spotkania, tworzyć team i jechać po tą pierwszą ligę. Ja osobiście uważam te zawody za średnie w swoim wykonaniu. Najpierw przywiozłem jajo, później bieg wygrałem, następnie przyjechałem drugi i znowu jajo – zupełnie nie wiem dlaczego. Prawdopodobnie te nowe wydechy tak wpływają na pracę silników. Można pójść, zrobić zdjęcia jak wyglądał tor w Rawiczu. Moim zdaniem, gospodarze sami ugotowali się takim przygotowaniem nawierzchni.
Ja pie...le
Szkoda że nie powiedział jeszcze:
Byłbym mistrzem świata, ale te nowe tłumiki....
ja pie**ole
czepiasz sie caly czas tego a nie masz zielonego pojęcia jak wygladaja silniki po tych tlumikach..
najpierw jedziecie i smiejecie ze sie tlumaczy caly czas tlumikami, a w kazdym innym temacie usprawiedliwiacie Proctora ze na nowych tlumikach slabo jedzie, na starych bylo lepiej. Puzon jechal na starych dobrze, na nowych sie odnalezc nie moze.., sweetman....... to chyba jednak coś jest nie tak, nie? w tamtym sezonie jak mu mecz nie wyszedl to tlumaczyl sie ze mu stary tlumik przeszkadzal? NIE. przyjedzal do domu, majster robil sprzet i w nastepnym meczu bylo juz dobrze, i jaki ten baran, och, ech.. teraz jest problem, coś jest nie tak to wszyscy się dupą odwrócili i mają wszystko w c*uju, a przy okazji pojeżdżą po zawodniku, zmieszają z blotem etc.
Czego w Czestochowie wszyscy narzekają? wszystko z tlumikami jest ok, są świetne! Kolodziej tez zapomnial jak się jezdzi? na swoim macierzystym torze w tarnowie zrobil chyba z 5pkt, do treningow sie nie przykladal? nie zainwestowal w sprzet? przebalowal zime? no proszę Cie.....
jak tak Ci wadzi, że ciągle jedzie na te tlumiki to rusz zadek i zrób porządny, cichy i nieszkodzący silnikom wydech, dostaniesz homologacje i bedzie cacy, co to za filozofia pospawać troche rurek?
jeszcze zbijesz na tym majątek 
czepiasz sie caly czas tego a nie masz zielonego pojęcia jak wygladaja silniki po tych tlumikach..
najpierw jedziecie i smiejecie ze sie tlumaczy caly czas tlumikami, a w kazdym innym temacie usprawiedliwiacie Proctora ze na nowych tlumikach slabo jedzie, na starych bylo lepiej. Puzon jechal na starych dobrze, na nowych sie odnalezc nie moze.., sweetman....... to chyba jednak coś jest nie tak, nie? w tamtym sezonie jak mu mecz nie wyszedl to tlumaczyl sie ze mu stary tlumik przeszkadzal? NIE. przyjedzal do domu, majster robil sprzet i w nastepnym meczu bylo juz dobrze, i jaki ten baran, och, ech.. teraz jest problem, coś jest nie tak to wszyscy się dupą odwrócili i mają wszystko w c*uju, a przy okazji pojeżdżą po zawodniku, zmieszają z blotem etc.
Czego w Czestochowie wszyscy narzekają? wszystko z tlumikami jest ok, są świetne! Kolodziej tez zapomnial jak się jezdzi? na swoim macierzystym torze w tarnowie zrobil chyba z 5pkt, do treningow sie nie przykladal? nie zainwestowal w sprzet? przebalowal zime? no proszę Cie.....
jak tak Ci wadzi, że ciągle jedzie na te tlumiki to rusz zadek i zrób porządny, cichy i nieszkodzący silnikom wydech, dostaniesz homologacje i bedzie cacy, co to za filozofia pospawać troche rurek?
Ja jestem w stanie uwierzyc, ze niektorym zawodnikom bardziej przeszkadzaja nowe tlumiki niz innym. W dodatku z polaczeniu z obnizka formy Karola daje to efekt w postaci "meczenia sie" na torze. Karol zawsze sprawial dla mnie wrazenie zawodnika ktory jezdzi na dosyc specyficznych ustawieniach (potrafi latac i ze startu i na trasie) i rzeczywiscie w jego przypadku moze byc jakis problem. Niemniej jednak jakos w Krosnie sie on nie pojawial 
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Po pierwsze - ja Proctora ani Sweetmana nie bronię w ogóle, zwłaszcza w kwestii tłumików
Po drugie - uważam , że ten kto przy nowych tłumikach popracował, daje sobie jakoś radę
Po trzecie - ten kto sobie z nowymi tłumikami średnio radzi nie ośmiesza się tego typu wypowiedziami tylko przełyka gorycz sprzętowej porażki z godnością
Po czwarte - na poziomie Ekstraligi i GP bardzo ważne jest to czy masz dobry czy słabszysezon i od tego jak trafisz z silnikami na dany sezon. Przykładów gorszej jazdy lepszych asów niż Koldi jest mnóstwo jeszcze z czasów "starotłumikowych"
Po piąte - Barana śmieszy i irytuje tymi wypowiedziami jednocześnie, zdolny jest.
Po szóste - Oszczędzał na sprzęcie wcześniej to teraz powinien tą kasę mieć...
Po drugie - uważam , że ten kto przy nowych tłumikach popracował, daje sobie jakoś radę
Po trzecie - ten kto sobie z nowymi tłumikami średnio radzi nie ośmiesza się tego typu wypowiedziami tylko przełyka gorycz sprzętowej porażki z godnością
Po czwarte - na poziomie Ekstraligi i GP bardzo ważne jest to czy masz dobry czy słabszysezon i od tego jak trafisz z silnikami na dany sezon. Przykładów gorszej jazdy lepszych asów niż Koldi jest mnóstwo jeszcze z czasów "starotłumikowych"
Po piąte - Barana śmieszy i irytuje tymi wypowiedziami jednocześnie, zdolny jest.
Po szóste - Oszczędzał na sprzęcie wcześniej to teraz powinien tą kasę mieć...
w krośnie tego problemu nie bylo widać bo jechal na Kingach. Wczoraj mial prodive'a ktore sa beznadziejne w prownaniu z Kingami, na ktorych jezdza wszyscy(prawie). Niestety ciągle tlumiki sa niedostępne i sytuacja wygląda lipnie..
Owszem mogl popracować, tylko zeby móc to zrobić trzeba mieć ogromne zaplecze sprzętowe. Protasiewicz popracowal i efekty widać, tylko Protas testowal chyba kilkanaście! Silników na kilkunastu tlumikach. Koszt silnika ok 22k i kazdego tlumika~ 1000zl, teraz sobie policz i porownaj z 2ligowymi realiami..
Może akurat Baran nie trafil z tymi silnikami? to samo tyczy się Puzona? Karol robi silniki u jednych z najlepszych tunerów świata, są przeglądane po każdym meczu, więc o co chodzi?
Piszesz, że zawodnicy z EL nie gadają ciągle o tlumikach.. A Laguta? Kapitalne występy przeplata słabymi, i jakoś też nie zwala na pogode czy inny cienki problem tylko wlaśnie na tlumiki.. Też nie popracowal z owym sprzętem?
I jeszcze jedno. Kiedy karol oszczędzał na silnikach? gdzie się tego dowiedziales albo kto Ci takie bzdury powiedzial??
Teoretycy........
Owszem mogl popracować, tylko zeby móc to zrobić trzeba mieć ogromne zaplecze sprzętowe. Protasiewicz popracowal i efekty widać, tylko Protas testowal chyba kilkanaście! Silników na kilkunastu tlumikach. Koszt silnika ok 22k i kazdego tlumika~ 1000zl, teraz sobie policz i porownaj z 2ligowymi realiami..
Może akurat Baran nie trafil z tymi silnikami? to samo tyczy się Puzona? Karol robi silniki u jednych z najlepszych tunerów świata, są przeglądane po każdym meczu, więc o co chodzi?
Piszesz, że zawodnicy z EL nie gadają ciągle o tlumikach.. A Laguta? Kapitalne występy przeplata słabymi, i jakoś też nie zwala na pogode czy inny cienki problem tylko wlaśnie na tlumiki.. Też nie popracowal z owym sprzętem?
I jeszcze jedno. Kiedy karol oszczędzał na silnikach? gdzie się tego dowiedziales albo kto Ci takie bzdury powiedzial??
Teoretycy........
w krośnie tego problemu nie bylo widać bo jechal na Kingach. Wczoraj mial prodive'a ktore sa beznadziejne w prownaniu z Kingami, na ktorych jezdza wszyscy(prawie). Niestety ciągle tlumiki sa niedostępne i sytuacja wygląda lipnie..
Więc po co ta zmiana? Mógł dojść do wniosku, że prodrive jest beznadziejny po testach na treningach...Ale ja się nie znam, więc nie uznawaj tego jako atak
PS
Uważam, że robisz Karolowi "krecią robotę". Przez te wpisy starające wytłumaczyć (czasem bardzo pokrętnie) przyczyny jego słabszych występów. Do tego agresywny ton w którym zwracasz się do kibiców Karola. Bardziej to działa na jego niekorzyść.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
jakby jeździł na swoich tłumokach to by nie zmieniał, a te niestety jeszcze do niego nie dotarły:<
Mówiłem kiedyś, że nie będę tu juz pisał, ale normalnie jak czytam te wpisy teoretyków, ktorzy nie maja pojęcia jak wygląda żużel od zaplecza to aż mnie krew zalewa, wytrzymać nie mogę..sory, mam sałbe nerwy
a tak btw.
Karol dzisiaj odjedzie skromny turniej w Debreczynie wraz z Majkiem Kuciapą i Danielem Jeleniewskim. Nie wiem co to ma być ale Traktuje to jako trening w formie małych zawodów
Mówiłem kiedyś, że nie będę tu juz pisał, ale normalnie jak czytam te wpisy teoretyków, ktorzy nie maja pojęcia jak wygląda żużel od zaplecza to aż mnie krew zalewa, wytrzymać nie mogę..sory, mam sałbe nerwy
a tak btw.
Karol dzisiaj odjedzie skromny turniej w Debreczynie wraz z Majkiem Kuciapą i Danielem Jeleniewskim. Nie wiem co to ma być ale Traktuje to jako trening w formie małych zawodów
mlody26 pisze:w krośnie tego problemu nie bylo widać bo jechal na Kingach. Wczoraj mial prodive'a ktore sa beznadziejne w prownaniu z Kingami, na ktorych jezdza wszyscy(prawie). Niestety ciągle tlumiki sa niedostępne i sytuacja wygląda lipnie..
Jeżeli prawie wszyscy jeżdzą na Kingach, to dlaczego zabrakło akurat dla Barana? Czyżby przedsezonowa buta, amatorstwo i zarzekanie się, że nie wyjedzie na nowych? Lider kandydata do awansu powinien być przygotowany w szerokim tego słowa znaczeniu do każdych zawodów.
mlody26 pisze:Owszem mogl popracować, tylko zeby móc to zrobić trzeba mieć ogromne zaplecze sprzętowe. Protasiewicz popracowal i efekty widać, tylko Protas testowal chyba kilkanaście! Silników na kilkunastu tlumikach. Koszt silnika ok 22k i kazdego tlumika~ 1000zl, teraz sobie policz i porownaj z 2ligowymi realiami..
Baran nie ma wygrywać z Protasiewiczem, tylko z Dilgerem i Kiełbasą. Co do drugoligowych realiów. Nie znam kontraktu Barana, ale wydaje mi się, że lider Lubelskiego Węgla nie powinien mieć na co narzekać. Podejrzewam, że oprócz Pawlickich, Gomóły, może Steada, może Węgrzyka, ma najlepsze warunki.
mlody26 pisze:A Laguta?
Łaguta pierwszy sezon w życiu jedzie na takim poziomie. Baran systematycznie pikuje w dół
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
hehe za chwile pewnie sie dowiemy od mlodego, ze Baran dostal grosze na przygotowanie do sezonu, zarabia bardzo malo pieniedzy i musi dokladac do biznesu, i ze ogolnie to mamy niezlego farta, ze Karol na takich slabych warunkach zdecydowal sie jednak podpisac u nas kontrakt
METHANOL ADVENTURE TEAM
Nie chce wyjść na jakiegoś obrońce słabej formy Karola ale co do tłumików zgadzam się z młodym w 100%
To jest badziew i powoli zabije ten sport przygotowaniem torów pod nie.
Nie wiem też dlaczego sie dziwicie że zawodnik II ligowy może mieć problem z dostępem do nowych tłumików,
w prowadzono je w trakcie sezonu na wariackich papierach i zawodnicy mieli prawo nie uwzględnić ich kosztów
w tegorocznym budżecie. A teraz muszą kombinować i pożyczać je na poszczególne zawody bo zamówienia
zasypały dostawców i nie są realizowane na bieżąco. I bardzo dobrze że Karol o tym mówi,bo przez to że wszyscy
w tamtym sezonie siedzieli cicho to mamy teraz ten szajs...
To jest badziew i powoli zabije ten sport przygotowaniem torów pod nie.
Nie wiem też dlaczego sie dziwicie że zawodnik II ligowy może mieć problem z dostępem do nowych tłumików,
w prowadzono je w trakcie sezonu na wariackich papierach i zawodnicy mieli prawo nie uwzględnić ich kosztów
w tegorocznym budżecie. A teraz muszą kombinować i pożyczać je na poszczególne zawody bo zamówienia
zasypały dostawców i nie są realizowane na bieżąco. I bardzo dobrze że Karol o tym mówi,bo przez to że wszyscy
w tamtym sezonie siedzieli cicho to mamy teraz ten szajs...
- niespokojny
- Trener
Dokladnie grzesieck. Ale skoro kolega daje nam tu przyklad Protasiewicza, to moze wytlumaczy od razu jakim cudem Karol nie radzil sobie z Mariuszem Frankowem i Maxem Dilgerem na swoim wlasnym torze? Bo to, ze tamci maja po kilkanascie silnikow i maja za co testowac to juz nie uwierze
Od siedzenia na 4 literach na 100% lepiej jezdzic nie bedzie, a tym bardziej nie znajdzie zadnych dobrych ustawien. Jak sie chce zarobic to trzeba najpierw troche zainwestowac i poswiecic troche czasu i pracy.
mlody26 pisze:Karol dzisiaj odjedzie skromny turniej w Debreczynie wraz z Majkiem Kuciapą i Danielem Jeleniewskim. Nie wiem co to ma być ale Traktuje to jako trening w formie małych zawodów
To napisz jeszcze młody nasza wyrocznio na czym Karol jedzie w Debreczynie na King'ach, Prodrive'ach, Akrapovic'ach czy DEP'ach?
EDIT
Znalazłem coś takiego
http://www.forumzuzlowe.com/viewtopic.php?t=1003
Karol jedzie na prodrive'ach
aa i dzięki za link;] fajna opcja ale duże ryzyko. Wielu zawodików z tej opcji korzysta:>
pozdro
aa i dzięki za link;] fajna opcja ale duże ryzyko. Wielu zawodików z tej opcji korzysta:>
pozdro
Tylko jak to jest, że Baran beznadziejnie jechał w tym sezonie zarówno na starych jak i na nowych tłumikach?
Na nowych tłumikach nagle zaczęli jeździć WSZYSCY polscy zawodnicy i jakoś różnic w uzyskiwanych wynikach na nowych i starych tłumikach nie widać.
Kto jechał słabo jedzie słabo, kto robił komplety, dalej komplety robi.
Zresztą, co za różnica co Baranowi pasuje bądź nie. Wszyscy zawodnicy jadą na takich samych tłumikach, dostęp do sprzętu też jest jednakowy dla wszystkich.
Baran jest jednym z najlepiej opłacanych zawodników II ligi, więc nie ma dla niego żadnego usprawiedliwienia.
A narzekając na nowe tłumiki tylko się ośmiesza.
Na nowych tłumikach nagle zaczęli jeździć WSZYSCY polscy zawodnicy i jakoś różnic w uzyskiwanych wynikach na nowych i starych tłumikach nie widać.
Kto jechał słabo jedzie słabo, kto robił komplety, dalej komplety robi.
Zresztą, co za różnica co Baranowi pasuje bądź nie. Wszyscy zawodnicy jadą na takich samych tłumikach, dostęp do sprzętu też jest jednakowy dla wszystkich.
Baran jest jednym z najlepiej opłacanych zawodników II ligi, więc nie ma dla niego żadnego usprawiedliwienia.
A narzekając na nowe tłumiki tylko się ośmiesza.
a co do linku:
Pewnie jedzie wiertłem fi=10mm czy 12mm w środku wydechu , tak jak "zażartował" Skóra w jakimś wywiadzie
Pewnie jedzie wiertłem fi=10mm czy 12mm w środku wydechu , tak jak "zażartował" Skóra w jakimś wywiadzie
Wiesz co Mlody mam w dupie na czym jedzie Karol, moze sobie jechac nawet na wrotkach byle wygrywal nam mecze. Wiadomo mozna przegrywac z Pawlickimi, Gomolskim ale to tez po walce a nie pol okrazenia z tylu. Niestety przegrywanie z Frankowem czy Dilgerem nie wchodzi w gre, niewazne jakie Karol ma tlumiki a jakie oni , wazne zeby z nimi wygrywal 99/100 wyscigow. Inni potrafili sie dopasowac tylko on jakos nie.