Motor Lublin - Polonia Piła 05.06.2011
Re: Motor Lublin - Polonia Piła 05.06.2011
Ja chciałbym zaznaczyć jeden szczegół w kontekście meczu z Polonią. To, że inny rezultat jak zwyciężtwo nas nie interesuje, to jeszcze mało, ponieważ musimy bezwarunkowo z Polonią zgarnąć bonusa. Nie wiem czy ktoś zauważył, ale Polonia ostatni mecz jedzie na wyjeździe w Ostrowie. Jeśli Ostrów zapewni sobie awans w przedostatniej kolejce, a jest na to szansa, to ostatni mecz z Polonią u siebie pojadą ogórkami na totalnym luzie i nie zdziwiłbym się jakby dostali w dupę. Konkluzja jest taka, że nie ma się co podniecać faktem, że Polonia ma mecz w plecy u siebie a my nie. Musimy ten mecz wygrać co najmniej 16-18 punktami, żeby zgarnąć bonusa. Czy w związku z tym jest jakaś w klubie specjalna mobilizacja???
Mobilizacja jest dzisiaj trening w czwartek trening i w sobte

Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... -falubaze/
Wbrew pozorom ta informacja nie jest wcale niepowiązana z tym tematem.
Wbrew pozorom ta informacja nie jest wcale niepowiązana z tym tematem.
Proste. Kret w niedzielę jedzie u nas.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Jutro mamy miec nowego zawodnika. Chyba Woodward. Tyle wiem. INFO 100% KMO 
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
Tak pilnie strzeżona tajemnica a wszyscy już wiedzą ... 
Mam nadzieję, że przynajmniej nie wejdzie do składu teraz, bo za kogo? Za Suchego nie pozwoli KSM, za Miesiąca
? Steada
? Czy do tej pory równego Proctora
?
Nie wiem jak wy ja już losowania składu mam dosyć niech jadą, zgrają się i nauczą współpracować.
Nie wiem jak wy ja już losowania składu mam dosyć niech jadą, zgrają się i nauczą współpracować.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Tymbardziej, ze Woodward nie gwarantuje wiecej niz Stead i Proctor. Zadna z niego armata, ot kolejny zagraniczny, ktory rownie dobrze moze przywiezc 5 i 15 punktow.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
1. Miesiąc
2. Woodward
3. Baran
4. Stead
5. Proctor
6. Łukaszewski
7. Kret
KSM 38,1
2. Woodward
3. Baran
4. Stead
5. Proctor
6. Łukaszewski
7. Kret
KSM 38,1
jerry78 pisze:niespokojny pisze:Sweetman musi jechac w tym meczu. Przeciez nigdy nie zawiodl na naszym torze.
Ma być już w sobote w Lublinie, to powinien się dobrze spasować.
Pozostaje tylko się modlić żeby tor był taki sam w sobotę jak w niedzielę i może będzie nieźle. Kret daleko nie ma, też może konkretnie potrenować u nas.
To już 5 mecz sezonu, chyba idealny moment na przełamanie i nakręcenie w końcu tej atmosfery na awans. W Ostrowie nam się całkiem nieźle jeździ, jak każdy złapie formę i przy ewentualnym wzmocnieniu można tam jechać po zwycięstwo ( i pobić rekord frekwencji z Łodzi
Woodward ?? chyba najmniej pewny z trójki z Fisherem i Monbergiem
W tamtym roku pojechał w naszej lidze 3 mecze w Miskolcu
z Poznaniem (0,1*,0,3,2,1)
z Rzeszowem (1 ,w,d,u,1,3)
w Grudziądzu (1 ,1,1*,2,2,0)
Bez konkretnych treningów i sprawdzenia go na tle naszych zawodników bez sensu go teraz dawać do składu. Fisher dużo pewniejszy, mam nadzieję, że Piła go nie weźmie
Kret? To chyba najgorszy junior ekstraligi. To już lepiej dogadać się z Adamem Strzelcem z Falubazu bo Patryk Dudek chyba jest w kadrze i nie można go jako gościa zaprosić.
Strzelec jest już gościem w Rawiczu 
- niespokojny
- Trener
Co do Woodwarda. W EL 20 miejsc wyzej od Proctora w statystykach. W IM Australii(koniec stycznia 2011):
Klasyfikacja generalna IM Australii
M Zawodnik I II III IV Razem
1 Chris Holder 20 20 20 9 69
2 Darcy Ward 15 18 10 20 63+3
3 Davey Watt 18 17 18 10 63+2
4 Rory Schlein 14 15 16 17 62
5 Cameron Woodward 6 16 15 18 55
6 Cory Gathercole 16 13 12 12 53
7 Justin Sedgmen 12 10 14 15 51
8 Kozza Smith 13 7 17 13 50
9 Tyron Proctor 11 14 11 14 50
10 Sam Masters 9 11 13 7 40
11 Richard Sweetman 10 9 7 11 37
12 Kyle Newman - 6 9 16 31
13 Jason Doyle 17 12 - - 29
14 Taylor Poole 7 4 6 - 17
15 Arlo Bugeja 4 3 3 4 14
16 Mitchell Davey 3 2 4 2 11
Zajmowane miejsca - Woodward: 13;4;5;2 - 2 finaly
Proctor:9;7;9;6 - ani razu w finale
Woodward vs Proctor 3-1
Doswiadczenie na polskich torach Woodwarda troche wieksze. Takze nie skreslajcie zawodnika, bo nie mial jeszcze okazji pokazac sie na torze. A potencjal jest.
Klasyfikacja generalna IM Australii
M Zawodnik I II III IV Razem
1 Chris Holder 20 20 20 9 69
2 Darcy Ward 15 18 10 20 63+3
3 Davey Watt 18 17 18 10 63+2
4 Rory Schlein 14 15 16 17 62
5 Cameron Woodward 6 16 15 18 55
6 Cory Gathercole 16 13 12 12 53
7 Justin Sedgmen 12 10 14 15 51
8 Kozza Smith 13 7 17 13 50
9 Tyron Proctor 11 14 11 14 50
10 Sam Masters 9 11 13 7 40
11 Richard Sweetman 10 9 7 11 37
12 Kyle Newman - 6 9 16 31
13 Jason Doyle 17 12 - - 29
14 Taylor Poole 7 4 6 - 17
15 Arlo Bugeja 4 3 3 4 14
16 Mitchell Davey 3 2 4 2 11
Zajmowane miejsca - Woodward: 13;4;5;2 - 2 finaly
Proctor:9;7;9;6 - ani razu w finale
Woodward vs Proctor 3-1
Doswiadczenie na polskich torach Woodwarda troche wieksze. Takze nie skreslajcie zawodnika, bo nie mial jeszcze okazji pokazac sie na torze. A potencjal jest.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
No bez jaj z tymi IM Australii. Jeszcze może ściągnijmy jakiegoś amatora ze Stanów bo zajął 5 miejsce w IM USA...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
- niespokojny
- Trener
Ok. Rozumiem ze lepiej przemawia 9 miejsce niz 5 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Nikt nie pisze, że Woodward jest słaby.
Pewnie, że nie jest gorszy od Proctora. Ale akurat Proctor nam wypalił - równie dobrze mógłby robić 5-6 pkt/mecz.
Nie jest po prostu zawodnikiem, który zawsze i wszędzie będzie pewniakiem na +12 pkt, a takiego nam trzeba.
Dlatego też nie można na niego w ciemno stawiać, tylko trzeba go sprawdzić na treningu wcześniej.
Ja się obawiam, że z powodu nadmiaru zawodników będą jeszcze większe problemy z ustaleniem składu. Już trzeci sezon pokazuje, że trener nie jest w stanie ogarnąć nadmiaru bogactwa.
Pewnie, że nie jest gorszy od Proctora. Ale akurat Proctor nam wypalił - równie dobrze mógłby robić 5-6 pkt/mecz.
Nie jest po prostu zawodnikiem, który zawsze i wszędzie będzie pewniakiem na +12 pkt, a takiego nam trzeba.
Dlatego też nie można na niego w ciemno stawiać, tylko trzeba go sprawdzić na treningu wcześniej.
Ja się obawiam, że z powodu nadmiaru zawodników będą jeszcze większe problemy z ustaleniem składu. Już trzeci sezon pokazuje, że trener nie jest w stanie ogarnąć nadmiaru bogactwa.
Marun pisze:1. Miesiąc
2. Woodward
3. Baran
4. Stead
5. Proctor
6. Łukaszewski
7. Kret
KSM 38,1
Mocny skład seniorski, ale bardzo słaba juniorka w porównaniu z Piłą. Skoro ma jechać Sweetman to Suchecki ma miejsce niestety zagwarantowane. Baran wydaje się, że też. Wobec tego o 3 pozostałe miejsca "powalczą" Proctor, Stead, Woodward i Miesiąc. Powalczą w cudzysłowie, bo pewnie nie ma szans, żeby się wszyscy pojawili na treningu, a szkoda.
Zdecydowanie musi jechać Suchecki plus zagraniczny junior.
Postawienie na Łukaszewskiego i Kreta powoduje, że 1/3 meczu mamy co najwyżej zremisowaną.
Strzał w stopę.
Postawienie na Łukaszewskiego i Kreta powoduje, że 1/3 meczu mamy co najwyżej zremisowaną.
Strzał w stopę.
-
speedwayowiec
- Szkółkowicz
Kto by pomyślał, że w 2 lidze o jedno miejsce będą walczyć tacy jak Proctor, Woodward, Miesiąc i Stead, szczególnie ci dwaj ostatni. Nadmiar dobrobytu, a wyniki każdy widzi jakie... Jak ktoś juz zauważył mocno przypomianmy Tarnów, tyle że jakoś te punkty ciułamy i to jest na plus.
Ale kto by przed sezonem przypuszczał, że w żadnym z pierwszych czterech meczów nie przekroczymy 47 punktów? Ta nieregularność poszczególnych zawodników jest dla nas największym problemem, a szczególnie dla trenera.
A ja sobie nie wyobrażam wstawiania Steada bez treningu na naszym torze. To była na krosno lepsza opcja niż Puzon i polski junior ale przy większym wyborze on też musi pokazać, że się u nas sprawdzi. Miesiąc z takimi startami jak w Krośnie to nawet nie zdąży zauważyć numeru na plecach Pawlickich .
Dawać wszystkich (przynajminej w sobotę) na trening i niech się dzieje co chce
a trenerowi dać jakiegoś doradcę do spraw krzyku i brania za łeb w trudnych momentach
Dawać wszystkich (przynajminej w sobotę) na trening i niech się dzieje co chce
a trenerowi dać jakiegoś doradcę do spraw krzyku i brania za łeb w trudnych momentach
Marun pisze:1. Miesiąc
2. Woodward
3. Baran
4. Stead
5. Proctor
6. Łukaszewski
7. Kret
KSM 38,1
To mi się nawet podoba.
Piła ma juniorów mocnych i nawet Sweetman czy Auty w składzie nic nie gwarantują i wobec tego należy postawić na najsilniejszy skład seniorski. W biegu juniorskim i tak widzę 3:3 nawet tym składem.
asid pisze:Marun pisze:1. Miesiąc
2. Woodward
3. Baran
4. Stead
5. Proctor
6. Łukaszewski
7. Kret
KSM 38,1
To mi się nawet podoba.
Piła ma juniorów mocnych i nawet Sweetman czy Auty w składzie nic nie gwarantują i wobec tego należy postawić na najsilniejszy skład seniorski. W biegu juniorskim i tak widzę 3:3 nawet tym składem.
3:3 to ja bym brał w juniorskim z pocałowaniem ręki.
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
-
obserwator1
Piocze pisze:asid pisze:Marun pisze:1. Miesiąc
2. Woodward
3. Baran
4. Stead
5. Proctor
6. Łukaszewski
7. Kret
KSM 38,1
To mi się nawet podoba.
3:3 to ja bym brał w juniorskim z pocałowaniem ręki.
No nie wiem nie wiem. Z tego co mi wiadomo (jestem z Pily) w Lublinie Piotr Pawlicki ma jechac pod 6 a Przemek po 7 czyli obaj w biegu juniorow.
Do tego w meczu na pewno na seniorce pojada Korolew i Ivanow. reszta to poki co znaki zapytania. Mozliwe ze dojdzie ktos nowy. Ponoc ma nie jechac Staszek i Rembas. Doyle - tak, o ile dogadaja sie z nim po odsunieciu go od skladu w ostatniej chwili w meczu z rawiczem (ponoc jest obrazony).
Wg mnie sklad bedzie wygladal tak (kolejnosc seniorow przypadkowa):
1.Doyle
2.Frankow (na treningach swietny, w meczach poki co dno, ale ma nowy sprzet i ma dostac szanse na wyjezdzie+ znajomosc toru w Lublinie+ niski KSM)
3.???
4.Ivanow
5.Korolew
6.Piotr P
7.Przemek P
I teraz jedno nazwisko z kim ponoc tocza sie rozmowy. Nie Fisher, Monberg - tylko Woofinden (KSM < 6)
Szanse na zwyciestwo wg mnie 50/50 - w przypadku jesli Pila przyjedzie bez nikogo nowego. Jesli bylby to Woofinden - 30/70 na korzysc Pily.
Tak, jasne, na pewno Częstochowa puści swojego jedynego rezerwowego.
W miejsce tych znaków zapytania, to Maxa Dilgera możesz wsadzić.