KSM Krosno - Motor Lublin 29.05.2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

Re: KSM Krosno - Motor Lublin 29.05.2011

#326 Postautor: kibicLBN » 30 maja 2011, o 12:29

Czarek pisze:
kibicLBN pisze:Zgadzam się, Stead jechał dobrze, zawsze mu brakowało te pół motocykla do wyprzedzenia na dystansie. Puzon by za Chiny ludowe tyle nie zrobił. Najwięcej Simon stracił na powtórkach w biegu z Baranem zamiast 2* po powtórkach ostało się 1, no i 14. bieg, i wkurzony byłem na Suchego za ten 14. bieg, bo...nie musze dodawać. Jak dla mnie najlepszy po Baranie wczoraj.
Facet miał pecha fest jakby nie te powtórki to miałby 9+2 i już byłby dla nas świetny(...)

Czy piszesz o tym samym zawodniku, który w 3 biegu przegrał z jakimś tam Miturskim, w 6 biegu z jakimś tam Domańskim, a w 14 z jakimś tam Francem?!

Tak a w pierwszych odsłonach biegów pewnie wychodził przed nimi z 1. łuku... Nie jechał jakoś super to jasne, ale tak jak pisałem dla mnie najmocniejszy po Baranie wczoraj.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#327 Postautor: Sledzio » 30 maja 2011, o 12:29

Czarek pisze:
Apocalips pisze:Stead po meczu tlumaczyl sie, ze ma swieze motory, ktore jeszcze nie do konca czuje. Poza tym w dwoch biegach zlapal kapcie...

Z wyjątkiem Richardsona Anglicy nie sprawdzają się w Lublinie.

A Martin Dugard cienki był ? :)

jerry78
Trener

#328 Postautor: jerry78 » 30 maja 2011, o 12:29

Czarek ma rację, to był słaby mecz Steada, na pewno więcej można było się po nim spodziewać. Przegrane wyścigi z wyżej wymienionymi zawodnikami (szczególnie Domańskim) najdobitniej o tym świadczą. Ale to nie znaczy, że zawsze będzie tak słabo. Absolutnie trzeba dawać mu dalej szanse, ale najlepiej jakby przyjeżdzał przed meczem na trening.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#329 Postautor: niespokojny » 30 maja 2011, o 12:38

Przydalby nam sie taki junior petarda. Co by Sucheckiego po dwoch biegach mogl zmienic, bo facet ma straszne wahania formy. Dwa zera, a w przedostatnim swoim biegu to co on chcial zrobic? :? Barana w plot wpakowac? Trzeci mecz zawali, jeden wygral... statystyka powinna odwrotnie wygladac jesli mamy wywalczyc awans w tym sezonie. Baran brawo, swietnie pojechal o to chodzilo od poczatku sezonu. Chyba sie zamienil forma z Miesiacem, bo we dwoch nie sa wstanie dobrze pojechac w meczu, ktos musi zawalic :? :o
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#330 Postautor: tezetomaniak » 30 maja 2011, o 12:43

Mamy podobny problem co Tarnów. Co mecz inny zawala, a inny jest liderem. Padaka.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#331 Postautor: istred » 30 maja 2011, o 12:44

Czarek pisze:Z wyjątkiem Richardsona Anglicy nie sprawdzają się w Lublinie.
A jakie nacje się sprawdzają?

harry
Trener

#332 Postautor: harry » 30 maja 2011, o 12:50

niespokojny pisze: Co by Sucheckiego po dwoch biegach mogl zmienic, bo facet ma straszne wahania formy. Dwa zera, a w przedostatnim swoim biegu to co on chcial zrobic? :? Barana w plot wpakowac? :o

Też włosy jeżyły mi sie na głowie i zachodziłem o co człowiekowi chodzi. Ale wtedy przypomniałem sobie, że bardzo dużo zawodników narzeka, że na tych nowych tłumikach bardzo źle idzie zamykanie gazu. Silniki nie chcą hamować zamknięciem gazu. Suchecki jak się w końcu przełożył, a właściwie jak tor ładnie przesechł pod niego to był niesamowicie szybki na prostej i jak wchodził w łuk to próbował hamować zamknięciem gazu ..... a tu lipa, motor zasuwał dalej prawie bez reakcji.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

atomic

#333 Postautor: atomic » 30 maja 2011, o 12:55

Czarek pisze:
kibicLBN pisze:Zgadzam się, Stead jechał dobrze

Czy piszesz o tym samym zawodniku, który w 3 biegu przegrał z jakimś tam Miturskim, w 6 biegu z jakimś tam Domańskim, a w 14 z jakimś tam Francem?!

Właśnie pokazałeś jakie masz mizerne pojęcie o żużlu... A kto to niby jest ten Stead, że miałby wygrywać wszystko i wszędzie ??? Jak na razie kolesiowi wyszedł jeden sezon w Polsce (ubiegły), bo wcześniej to raczej głównie dostawał po dupie niż wyprzedzał. Nie mówię tu nawet o Toruniu czy Bydgoszczy, ale np. o sezonie w Gnieźnie gdzie zawodził (z wyjątkiem może 2-3 meczów) w I lidze, która wtedy była dużo słabsza niż obecnie. W innych ligach niż polska jakoś też nikt nie sra ze strachu na jego widok...

"jakiś tam" Franc ma na rozkładzie wielu lepszych zawodników od niego i to nie tylko na torze w Krośnie, więc nie ma się czym podniecać...

W ogóle nie rozumiem czemu robicie dramat ? Nie przegraliście przecież, a w Krośnie punkty straci np. Ostrów, bo raczej nie będzie miał tyle szczęścia co Wy. Jeżeli zrobicie punkty bonusowe w spotkaniach z Piłą, Ostrowem i Krakowem to nawet nie trzeba będzie wygrywać w Pile czy Ostrowie. Z bonusem wygracie z całą resztą spokojnie i to powinno wystarczyć do awansu choćby z drugiego miejsca bo Wasi główni rywale punkty jeszcze pogubią, a Wy macie już np. bardzo cenne zwycięstwo w Opolu.

A jak już wejdziecie do I ligi to mam nadzieję, że zakontraktujecie tak mocny skład, że Karol Baran się w nim nie załapie i może pójdzie jakimś cudem do Krosna :lol:

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#334 Postautor: Misionis » 30 maja 2011, o 12:55

W sumie nic wielkiego się nie stało, chociaż trudno mi wciąż uwierzyć, że nie potrafimy wygrać z Krosnem... Każdy z naszych zawodników pokazał, że ma duży potencjał. Rzecz w tym, że nie można sobie pozwolić na taką sytuację, że w każdym meczu, 2-3 zawodników ten potencjał gdzieś traci. Każde zawody są w tym roku najważniejsze i na każde musi być pełna mobilizacja wszystkich. Stead jeszcze trochę pojeździ i dojdzie do formy - jestem o to spokojny.

Mecz z Piłą to musi być święto lubelskiego żużla i wygrana przynajmniej 20 pkt. I niech mi nikt ku...rcze nie mówi, że będzie ciężko o taki wynik, bo na własnym torze taka drużyna (LW) nie powinna zostawiać żadnych wątpliwości kto jest w tym roku faworytem.

Celem dla drużyny powinny być punkty bonusowe z każdym. Wówczas bez problemu wejdziemy do 1 ligi. Każdy bieg i każdy punkt jest wobec tego na wagę złota. Minimalną wygraną z Piłą każdy Lublinianin powinien traktować jako porażkę.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#335 Postautor: grzesieck » 30 maja 2011, o 13:00

atomic pisze: Nie przegraliście przecież, a w Krośnie punkty straci np. Ostrów, bo raczej nie będzie miał tyle szczęścia co Wy.

stawiam jakies 38-52, bo wlasnie mniej wiecej w takim stosunku kandydat do awansu powinien wygrywac w Krosnie w tym roku
METHANOL ADVENTURE TEAM

harry
Trener

#336 Postautor: harry » 30 maja 2011, o 13:14

Misionis pisze:W sumie nic wielkiego się nie stało, chociaż trudno mi wciąż uwierzyć, że nie potrafimy wygrać z Krosnem...

O tym czy sie nie stało czy jednak cos sie zawaliło zadecyduje końcowa tabela... :?

Ile nam zabrakło punktów w poprzednim roku żeby przeskoczyć Łódź??? :(
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#337 Postautor: niespokojny » 30 maja 2011, o 13:17

Potencjal maja, ale zaden nie prezentuje poziomu nawet najmlodszego z Pawlickich, chlopaka ktory ma 16 lat :o . Praktycznie we dwoch moga jechac 6 biegow i wszystko po 5:1 wozic. A jak dojdzie im Doyle, Korolew albo sie kims nie daj Boze wzmocnia to juz poplynelismy. Z takimi wahaniami formy nie wroze sukcesow. No ale sie nie polozymy, bo walczyc trzeba. Mam nadzieje, ze chlopaki maja ambicje i sie zmobilizuja w mysl zasady ''bij mistrza''. Ten mecz absolutnie trzeba wygrac. Zwyciestwem w Krosnie juz Pila do nas nadrobila, a trzeba brac jeszcze pod uwage punkt bonusowy w dwumeczu o ktory bedzie bardzooo ciezko. Druga kwestia to tor. Jezeli bedzie twardy i plaski jak stol to pewnie z takim sprzetem Pawliccy zrobia komplety. Tor powinien byc pod naszych, czyli przyczepny a zazwyczaj na przyczepnych maja problem nawet najlepsi juniorzy...

Sklad:
Proctor/Woodward
Suchecki
Miesiac
Stead/Woodward
Baran
Kret - radzil sobie na naszym torze z Lukaszewskim, moze chociaz Szymko da rade
Sweetman - niech Tomek Piszcz mu pomaga spasowac sie z torem ja w poprzednim roku :)

Sedgmen wygral jeden bieg z Pawlickim, moze Sweetmanowi sie uda urwa im punkty. Aspgren to nie ten poziom.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2011, o 13:19 przez niespokojny, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#338 Postautor: Misionis » 30 maja 2011, o 13:18

Dokładnie 1 punkt... :(

Rzecz w tym, żeby zostawić ten mecz za sobą, a resztę ligi pojechać tak, jak powinien jechać nasz klub. Wówczas nic takiego się nie stanie.

Nie ma co się tak tych Pawlickich bać. Zrobili komplety u siebie z drużyną wcale nie najlepszą. Tak jak napisałeś, są bardzo młodzi i na wyjeździe nie muszą być wcale mocni. Baran zrobił 17 punktów na wyjeździe, to znacznie lepiej niż komplet u siebie.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2011, o 13:22 przez Misionis, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#339 Postautor: kibicLBN » 30 maja 2011, o 13:21

niespokojny pisze: Mam nadzieje, ze chlopaki maja ambicje i sie zmobilizuja w mysl zasady ''bij mistrza''.

Sklad:
Proctor/Woodward
Suchecki
Miesiac
Stead/Woodward
Baran
Kret - radzil sobie na naszym torze z Lukaszewskim, moze chociaz Szymko da rade
Sweetman - niech Tomek Piszcz mu pomaga spasowac sie z torem ja w poprzednim roku :)

Kto jest tym mistrzem ? :o
A z kombinacjami ze składem to ja bym dał spokój to już się chore zaczyna robić, co mecz inny skład bez sensu....Mówię o seniorach oczywiście
Ostatnio zmieniony 30 maja 2011, o 13:22 przez kibicLBN, łącznie zmieniany 1 raz.

Sober
Senior

#340 Postautor: Sober » 30 maja 2011, o 13:21

Richard na naszym torze jest w stanie wozic Piotrka, ale i powalczyc z Przemkiem. ale musi byc przyczepnie

Z wyjątkiem Richardsona Anglicy nie sprawdzają się w Lublinie.

Dunczycy oprocz Nielsena tez. W takim razie do konca istnienia naszego klubu nie sciagajmy zadnych Anglikow i Dunczykow...
czy tylko mnie irytuje ocenianie zawodnikow przez pryzmat nacji?

Czarek
Trener

#341 Postautor: Czarek » 30 maja 2011, o 13:33

istred pisze:
Czarek pisze:Z wyjątkiem Richardsona Anglicy nie sprawdzają się w Lublinie.
A jakie nacje się sprawdzają?

Szwedzi
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#342 Postautor: radonis » 30 maja 2011, o 13:35

Misionis pisze:W sumie nic wielkiego się nie stało, chociaż trudno mi wciąż uwierzyć, że nie potrafimy wygrać z Krosnem... Każdy z naszych zawodników pokazał, że ma duży potencjał. Rzecz w tym, że nie można sobie pozwolić na taką sytuację, że w każdym meczu, 2-3 zawodników ten potencjał gdzieś traci. Każde zawody są w tym roku najważniejsze i na każde musi być pełna mobilizacja wszystkich. Stead jeszcze trochę pojeździ i dojdzie do formy - jestem o to spokojny.

Mecz z Piłą to musi być święto lubelskiego żużla i wygrana przynajmniej 20 pkt. I niech mi nikt ku...rcze nie mówi, że będzie ciężko o taki wynik, bo na własnym torze taka drużyna (LW) nie powinna zostawiać żadnych wątpliwości kto jest w tym roku faworytem.

Celem dla drużyny powinny być punkty bonusowe z każdym. Wówczas bez problemu wejdziemy do 1 ligi. Każdy bieg i każdy punkt jest wobec tego na wagę złota. Minimalną wygraną z Piłą każdy Lublinianin powinien traktować jako porażkę.

Misiek.
Zgadzam się z Tobą w 100% co być powinno, ale co z tego. To jest ogólne stwierdzenie, które rzeczywistość bardzo brutalnie weryfikuje.

Zarządzanie klubem to zarządzanie wieloma obszarami w drobnych szczegółach. To zarządzanie siecią (mapą) procesów, w każdym z nich należy stawiać sobie cele i dobierać środki do ich osiągnięcia. Osiąganie małych celów składa się na osiągnięcie sukcesu. I nie ma w tym żadnej loterii, bo analizując procesy należy brać pod uwagę punkty krytyczne, których wystąpienie powinno pociągać za sobą działania korygujące - prowadzące do realizacji celu cząstkowego.

Tu się chyba wszyscy zgodzą.

Spójrz na obecne zarządzanie klubem. Nie podejrzewam, żeby ktoś zajął się tymi kwestiami o których napisałem powyżej. Nie podejrzewam, żeby ktoś się również "bawił" w analizy procesów i wprowadzanie do nich korekt. Skoro sport to loteria - a my mamy w klubie sterników hazardzistów (myślę tu o wszystkich, którzy podejmują decyzje) to nie ma co zarządzać - zrobi się samo.

Może się i zrobi, ale z jakim skutkiem? Dowiemy się po sezonie - może i nam dopisze szczęście, ale ewentualny sukces nie będzie wynikiem sprawnego zarządzania.

Ja jednak nie mam złudzeń. Składnik losowy nie ma decydującego wpływu na wynik długiego sezonu (chyba tylko w drastycznych przypadkach - patrz kontuzja lidera - Pedersen w Gorzowie, Sajfutdinow w Bydzi). Tylko że u nas nie było takich zdarzeń.

Jestem całym sercem za KMŻ LW, ale racjonalnych podstaw do optymizmu brak.

Skupiam się na dopingu w trakcie meczu - to jedyna rzecz jaką mogę zrobić, żeby w trakcie meczu dodać otuchy zawodnikom. Wszystkich do tego gorąco zachęcam, nieważne gdzie się siedzi na stadionie i kto się na nasz doping krzywo patrzy.

Czarek
Trener

#343 Postautor: Czarek » 30 maja 2011, o 13:38

kibicLBN pisze:
Czarek pisze:
kibicLBN pisze:Zgadzam się, Stead jechał dobrze, zawsze mu brakowało te pół motocykla do wyprzedzenia na dystansie. Puzon by za Chiny ludowe tyle nie zrobił. Najwięcej Simon stracił na powtórkach w biegu z Baranem zamiast 2* po powtórkach ostało się 1, no i 14. bieg, i wkurzony byłem na Suchego za ten 14. bieg, bo...nie musze dodawać. Jak dla mnie najlepszy po Baranie wczoraj.
Facet miał pecha fest jakby nie te powtórki to miałby 9+2 i już byłby dla nas świetny(...)

Tak a w pierwszych odsłonach biegów pewnie wychodził przed nimi z 1. łuku... Nie jechał jakoś super to jasne, ale tak jak pisałem dla mnie najmocniejszy po Baranie wczoraj.

Wkurza mnie takie usprawiedliwianie zawodnika, którego obowiązkiem jest zrobienie przynajmniej 13 punktów w meczu z ostatnią ekipą II ligi.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#344 Postautor: kibicLBN » 30 maja 2011, o 13:44

A jeśli Twoim obowiązkiem jest pisanie niemądrych rzeczy, żeby nie napisać głupot, to mam wrażenie że wywiązujesz się z tego na tyle wyśmienicie iż należy Ci się medal.

atomic

#345 Postautor: atomic » 30 maja 2011, o 13:49

grzesieck pisze:
atomic pisze: Nie przegraliście przecież, a w Krośnie punkty straci np. Ostrów, bo raczej nie będzie miał tyle szczęścia co Wy.

stawiam jakies 38-52, bo wlasnie mniej wiecej w takim stosunku kandydat do awansu powinien wygrywac w Krosnie w tym roku

Przez takie bufoniaste podejście i niedocenianie rywali później jest zaskoczenie i płacze. To nie piłka nożna czy koszykówka, w żużlu własny tor ma olbrzymie znaczenie. Oczywiście możliwe, że Ostrów wygra w Krośnie w końcu to sport, jednak przy odpowiednim przygotowaniu toru i pełnym składzie będzie miał niezwykle ciężko.

Przegrało tu już jednak wyraźnie Opole, cudem nie przegrał Lublin, więc może i Ostrów :)
Owszem wygrała u nas Piła, ale okoliczności były niecodzienne. Nie chodzi nawet o to, że w stosunku do wczorajszego meczu nie było wtedy Knappa, Franca, Domańskiego i Hadka (z wami 25 pkt plus bonus razem), ale zepsuła się nasza wspaniała polewaczka :lol: co uniemożliwiło odpowiednie przygotowanie toru i przez większe pół zawodów jeździliśmy na wyjeździe. Po przerwie spowodowanej wyjazdem karetki tor obficie polany sprawił, że II część wygraliśmy już 24-16. I tak właśnie byłoby od początku, ale to są uroki biednego podkarpacia :)

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#346 Postautor: RadeKas » 30 maja 2011, o 13:52

atomic pisze:cudem nie przegrał Lublin

Ogladajac mecz, a zwlaszcza biegi nominowane, odnioslem raczej wrazenie, ze cudem nie wygral.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#347 Postautor: niespokojny » 30 maja 2011, o 13:54

Spoko Krosno, my Wam kibicujemy ale patrzac realnie Ostrow w Krosnie wygra. I to przynajmniej w takim stosunku jak Pila. Znow beda niecodzienne okolicznosci. Prawda jest taka, ze to nie wy tacy dobrzy tylko my tacy slabi. Przeciez Miesiac powinien zrobic tyle samo co Baran, a Suchecki przynajmniej tyle samo co Proctor. Ale nie zrobil. Kazdy myslal ze jak wyjechalismy z Krakowa z 18 punktami na plecach to tam juz nikt nie wygra. A Ostrow spokojnie 11 punktami wygral...

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#348 Postautor: grzesieck » 30 maja 2011, o 14:00

atomic pisze:
grzesieck pisze:

Przez takie bufoniaste podejście i niedocenianie rywali później jest zaskoczenie i płacze. To nie piłka nożna czy koszykówka, w żużlu własny tor ma olbrzymie znaczenie. Oczywiście możliwe, że Ostrów wygra w Krośnie w końcu to sport, jednak przy odpowiednim przygotowaniu toru i pełnym składzie będzie miał niezwykle ciężko.

tak jak napisal niespokojny, w Lublinie bedziemy wam mocno kibicowac w pojedynku z Ostrowem, zreszta nie tylko z Ostrowem, Krosno zawsze w Lublinie bylo druzyna z gatunku tych bardziej lubianych, bo ciezko o was zle slowo powiedziec w przeciwienstwie do np. 0vii

ALE

prawda jest taka, ze macie w tym sezonie baaaardzo slaby sklad moim zdaniem, gorszy niz w poprzednim sezonie, wiec dlatego uwazam, ze druzyna, ktora przed sezonem stawiana byla jako murowany faworyt do awansu, powinien spokojnie wczorajszy mecz wygrac
METHANOL ADVENTURE TEAM

Czarek
Trener

#349 Postautor: Czarek » 30 maja 2011, o 14:04

kibicLBN pisze:A jeśli Twoim obowiązkiem jest pisanie niemądrych rzeczy, żeby nie napisać głupot, to mam wrażenie że wywiązujesz się z tego na tyle wyśmienicie iż należy Ci się medal.

Nie raz dowiodłeś, że obca jest Ci sztuka argumentowania i pisania po polsku, więc może chociaż zrozum, iż nie walczymy o utrzymanie w II lidze, a o awans i od zawodnika na poziomie Steada mamy prawo wymagać o wiele więcej.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#350 Postautor: kibicLBN » 30 maja 2011, o 14:06

niespokojny pisze:. Kazdy myslal ze jak wyjechalismy z Krakowa z 18 punktami na plecach to tam juz nikt nie wygra. A Ostrow spokojnie 11 punktami wygral...

Zobacz w jakiej formie teraz jest Larsen a jakiej był miesiąc temu, ponadto rozwalił się Tabaka a on wszędzie robił 7-8 pkt...
PS. Czarku ja wymagam więcej tylko inni skopali mecz zdecydowanie bardziej niż Anglik, i tylko o to chodzi...