Szkółka
Re: Szkółka
Dlatego w cytacie umiesciłem tylko te miasta 
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
A mnie zastanawia jeszcze jedno - jakie były warunki szkolenia?
Jakie koszty musiał ponieść szkółkowicz? Co załatwić we własnym zakresie?
Nie wierzę, że w mieście takim jak Lublin nie znalazło się choćby kilku/kilkunastu chłopaków chętnych do uprawiania tego sportu...
Swoją drogą, jeśli koniec szkółki okaże się faktem, to będzie to największa kompromitacja tego klubu.
Nie wierzę, że w mieście takim jak Lublin nie znalazło się choćby kilku/kilkunastu chłopaków chętnych do uprawiania tego sportu...
Swoją drogą, jeśli koniec szkółki okaże się faktem, to będzie to największa kompromitacja tego klubu.
istred pisze:A mnie zastanawia jeszcze jedno - jakie były warunki szkolenia?
Teoretycznie w klubie wszystko jest. Ale jak przychodzi co do czego to kłopoty sie mnożą. Trzeba wiele rzeczy sobie pożyczać nawzajem. Jeden zjeżdża to oddaje kask, czy rękawice, czy buty drugiemu itd. Ale generalnie można się zapisać i zacząć jeździć na upartego.
Jeżeli dysponujesz jakimś groszem to już możesz porobić inwestycje w ubranie. Oczywiście kupowanie nowych rzeczy z firm jest lekka przesadą bo nie wiadomo, czy sport spodoba się do końca adeptowi i czy warunki uprawiania go nie przerosną i czy po dwu miesiącach nie trzeba będzie wszystkiego sprzedawać. Dlatego dobre jest kupowanie na allegro czy od innych byłych adeptów. Wtedy jest o niebo taniej i można skompletować cały rynsztunek za 2 tys zł. Przykładowe ceny to łyżwa - 150zł, zbrojka - 300 zł, używane rękawice, bluza, spodnie po 100 zł, używany kask -500-700 zł.
Jak się spodoba i jest kasa to można przejść do używanego motocykla. Ale to już wydatek w zależności od jakości i firmy od 5tys zł (jawa) czy 8 tys zł GM. No i nie wiadomo co siedzi w środku. Ale potem do tego trzeba dołożyć serwisowanie co też wymaga niemało kasy. Niestety.
A później jeżeli są efekty to już pieniądze do wydania na nowe i profesjonalne rzeczy i sprzet rosną bardzo, bardzo szybko...
A ktoś ich szukał? Dawał ogłoszenia o naborze? Zachęcał? Ktoś o tym myśli?
Może przegapiłem
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
- stefanzdzialek
- Senior
Ech.... w lutym 1991 do szkółki zapisało się 120 (słownie: stu dwudziestu) chłopa, ... noooo..... może chłopka
. Przy zapisywaniu trener pogonił ok 20 osób, bo za wysocy, albo za młodzi (kiedyś był chyba taki przepis, że nie można było wyjechać na tor przed 15-stką).
W szkółce były tylko 3 motocykle, z tego jeden zawsze stał na warsztacie do remontu. Jak jeden zjechał z toru, przekazywał buty, kask i gogle, a często też skórę następnemu.
Gdzie te czasy?
Co innego, że z tej grupy licencję zrobił tylko Piszcz i Nowoszyński.
No ale Piszcz i Nowoszynski chcieli iść w ślady Nielsena, a dziś jak ktoś chce iść w ślady Barana to idzie do czekolady
W szkółce były tylko 3 motocykle, z tego jeden zawsze stał na warsztacie do remontu. Jak jeden zjechał z toru, przekazywał buty, kask i gogle, a często też skórę następnemu.
Gdzie te czasy?
Co innego, że z tej grupy licencję zrobił tylko Piszcz i Nowoszyński.
No ale Piszcz i Nowoszynski chcieli iść w ślady Nielsena, a dziś jak ktoś chce iść w ślady Barana to idzie do czekolady
istred pisze:A mnie zastanawia jeszcze jedno - jakie były warunki szkolenia?
największą kompromitacją jest brak wiary w ten klub,to moje zdanie , bez napinki
Na temat naboru do szkółki powtarzam się, ale: zróbcie trochę plakatów, a sam parę rozwieszę po gminach. Tam chłopaki zarzynają jakieś jednoślady w kurzu i bez kasków. Parę talentów się znajdzie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
- niespokojny
- Trener
Co mecz powinno sie mowic o takiej mozliwosci. Wiele osob nie wie, ze mozna sprobowac swoich sil w zuzlu i zapisac sie do szkolki. A gdzie dziecko najlatwiej namowic jak nie na meczu?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Kolejny odcinek z cyklu 'jak to robią inni':
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... o-gdansku/
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... o-gdansku/
O szkółce przypomina się gdy trzeba dotację z miasta wyciągnąć. Szkółka w KMŻ to niestety "niechciane dziecko". Więc podziękowania za młodzieżowca innemu klubowi są kompromitacją dla naszych "profesjonalistów".
Ja bym chciał w Lublinie jeździć... O wiele nie proszę...
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.
Ramzes pisze:Więc podziękowania za młodzieżowca innemu klubowi są kompromitacją dla naszych "profesjonalistów".
Ramzes, jest coś w naszym klubie co nie jest dla ciebie kompromitacją odkąd preziem został Sprawka?

No dobra, to poopowiadaj o JEGO sukcesach. Cały zamieniam się w słuch

Nie wiem co zrobił ci Sprawka - czy odbił dziewczynę, ukradł pluszowego misia albo zajął ulubione miejsce w autobusie - ale polecam zazyc relanium czy innego rumianku. Daj na wstrzymanie.
I nie zamierzam opowiadac ci o "JEGO" sukcesach, bo sam nie jestem jego wielkim zwolennikiem, ale przynajmniej staram sie byc obiektywny.
Bez odbioru.
I nie zamierzam opowiadac ci o "JEGO" sukcesach, bo sam nie jestem jego wielkim zwolennikiem, ale przynajmniej staram sie byc obiektywny.
Bez odbioru.

Ramzes pisze:No dobra, to poopowiadaj o JEGO sukcesach. Cały zamieniam się w słuch![]()
a moze po prostu powiedz kim jestes i co Tobie konkretnie zawinił prezes? cały zamieniam sie w słuch
To niech wszyscy z forum powiedzą kim są
Ale się mądry znalazł. Teraz zamiast nicków niech każdy podpisuje się z imienia i nazwiska a zamiast awatara zamieszcza swoje zdjęcie.
Już widzę kolejkę chętnych
Rumianek na pewno nie jest na wstrzymanie lecz wręcz przeciwnie
. Dlatego nie zastosuję się do twojej propozycji i będę jechał dalej, jak po rumianku
Takie mam prawo na forum i z niego będę korzystał.
Sprawka mi nic nie zrobił. Uważam od trzech lat że nie nadaje się na żaden stołek poważniejszy od funkcji ciecia. I dlatego ciagle mamy problemy i do niczego nie możemy dojść.
Ale się mądry znalazł. Teraz zamiast nicków niech każdy podpisuje się z imienia i nazwiska a zamiast awatara zamieszcza swoje zdjęcie.
Już widzę kolejkę chętnych
NoFear pisze:Nie wiem co zrobił ci Sprawka - czy odbił dziewczynę, ukradł pluszowego misia albo zajął ulubione miejsce w autobusie - ale polecam zazyc relanium czy innego rumianku. Daj na wstrzymanie.
Rumianek na pewno nie jest na wstrzymanie lecz wręcz przeciwnie
Takie mam prawo na forum i z niego będę korzystał.
Sprawka mi nic nie zrobił. Uważam od trzech lat że nie nadaje się na żaden stołek poważniejszy od funkcji ciecia. I dlatego ciagle mamy problemy i do niczego nie możemy dojść.
ja nie mam z tym problemu - mój nick mowi jak mam na imię, avatary z moją gębą tez sie znajdą - więc dalej - czekam na konkrety... Wklepanie anonimowo zza monitora kilku epitetów z przeświadczeniem, że się kogoś znaczącego kopnęło po kostkach jakos mnie juz nie rusza.
Ale Ramzes tez ma swoje zdjęcie w avatarze...
Szczupły ale za to z lekka przygarbiony .... widziałem go na ostatnim meczu wygląda dokładnie jak na zdjęciu 
NoFear pisze:I nie zamierzam opowiadac ci o "JEGO" sukcesach, bo sam nie jestem jego wielkim zwolennikiem, ale przynajmniej staram sie byc obiektywny.
To dobrze. Tylko obiektywizm. Same fakty.
Rok 2009. Start, to sukces. Udało się. Sezon już porażka. Awantura z Piszczem i brak awansu. Ale można zrozumieć. Pierwszy rok, brak doświadczenia. Wybaczamy.
Rok 2010. Przychodzi jeden z najlepszych sponsorów. Wykłada kasę na awans. Zatrudniono zawodników na ten awans. Efekt? Obiektywnie jak najbardziej totalna porażka i sportowa i finansowa. Zespół nie awansuje a ostatnie mecze każe jeździć zawodnikom za darmo lub pół darmo bo brakuje pieniędzy na wszystko. Krach finansowy. Na licencje musi być wzięta pożyczka.Szkółka w trzecim roku istnienia przestaje praktycznie istnieć. Człowiek odpowiedzialny za to wszystko, za karę z dyrektora awansowany jest na prezesa.To są obiektywne fakty.
I co tu się dziwić, że start w tym roku jest tak fatalny.
Wiem, wiem, wiem, to nie ten temat co trzeba, aczkolwiek powiązany.
A ja mysle ze najwieksza porazka Sprawki, klubu i forum jest wyhodowanie ciebie.
Napisałem gdzieś nieprawdę ?
Jeśli tak, to proszę bardzo. Zakładaj mi sprawę w sądzie. Do wniosku jak trzeba będzie wyślę Ci skan mojego dowodu osobistego
Jeśli tak, to proszę bardzo. Zakładaj mi sprawę w sądzie. Do wniosku jak trzeba będzie wyślę Ci skan mojego dowodu osobistego
napisałes subiektywny osąd nie wspominając o najwazniejszym - to nie prezes jezdzi po torze.
Ja tez napisalem prawde bo takie jest moje zdanie, jak chcesz to pozwij Sprawke i klub do sadu ze cie rozczarowali wynikiem.
- stefanzdzialek
- Senior
Troszkę nie w temacie, ale powiedz Ramzes jak tam ma się kontrakt Trumińskiego o którym tak piałeś zimą ?
A no właśnie. Gdzie ten wielki powrót? Cos prezio o nim zapomniał 
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
O ile mnie pamiec nie myli to na spotkaniu prezes mowil, ze BYC MOZE bedzie jakis spektakularny powrot.
Motor mocny