Lubelski klub w sezonie 2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
harry
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2011

#3651 Postautor: harry » 11 maja 2011, o 23:03

niespokojny pisze:
Speedway pisze:Też mi powód do żartów i cynicznych postów. Dobry ruch zarządu, w celu budowania przyjaznych kontaktów z innym klubem i możliwosci kolejnych wypozyczeń.

Naprawdę są powazniejsze sprawy do wytknięcia działaczom, a takie czepianie się wszystkiego dla zasady tylko naraża na śmieszność

Popieram w 100%. Jak najbardziej eleganckie zachowanie. Prezes Sprawka wykazal sie odrobina kurtuazji.

Elegancją i kurtuazją można zachwycać się na salonach a w twardym biznesie jakim jest żużel trzeba wykazywać się wyrachowaniem i trzeźwym myśleniem. Bo elegancja i kurtuazja kosztuje majątek a ten klub już rozpuścił...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3652 Postautor: niespokojny » 11 maja 2011, o 23:09

Harry zmien otoczenie :shock:

Klub z drugiego konca Polski umozliwia nam wystep swojego zawodnika, zapewne na sprzecie ktory zasponsorowal i nie podziekowac mu za to? To chamstwo w czystej postaci. Nie wiem jakiego biznesu Cie uczyli, ale na pewno nie tego na salonach :shock: . Bez zbudowania dobrych relacji to nikt tego biznesu nie bedzie chcial nawet z Toba zaczynac. Ja bym pozdrowil srodkowym placem, kogos kto pozycza za free i jeszcze nie raczy podziekowac :roll:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

go!
Trener

#3653 Postautor: go! » 11 maja 2011, o 23:16

niespokojny pisze:Popieram w 100%. Jak najbardziej eleganckie zachowanie. Prezes Sprawka wykazal sie odrobina kurtuazji.

Nic nie mam do podziekowania, z tym ze ja bym to zrobil "w zaciszu" skrzynki mailowej, a nie wszem i wobec w srodku internetu :P

harry
Trener

#3654 Postautor: harry » 11 maja 2011, o 23:51

niespokojny pisze:Harry zmien otoczenie :shock:

Klub z drugiego konca Polski umozliwia nam wystep swojego zawodnika, zapewne na sprzecie ktory zasponsorowal i nie podziekowac mu za to? To chamstwo w czystej postaci. Nie wiem jakiego biznesu Cie uczyli, ale na pewno nie tego na salonach :shock: . Bez zbudowania dobrych relacji to nikt tego biznesu nie bedzie chcial nawet z Toba zaczynac. Ja bym pozdrowil srodkowym placem, kogos kto pozycza za free i jeszcze nie raczy podziekowac :roll:

Nic nie wiesz o warunkach wypożyczenia a zabierasz tak radykalnie głos? Skąd wiesz co, kto ile kosztował? Prezio nic o tym nie mówi a ty wiesz lepiej? Wrocław tak samo jak my korzysta na wypożyczeniu zawodnika więc biznes jest obopolny. Oni naszym kosztem rozwijają swojego zawodnika. Równie dobrze oni mogą nam dziękować. O chamstwie mogą mówić tylko mało zorientowani w biznesie. Padanie na kolana tylko utwierdzi ich w przekonaniu że zrobili świetny ruch na frajerach. A relacje w biznesie i to tym sportowym buduje się na stałej kasie i na renomie a nie na liścikach. To brutalny i okrutny biznes. Dzisiaj jesteś partnerem jutro wrogiem. Jak przelejesz kasę to wypożyczą ci zawodnika jak nie to do widzenia. Jak coś dostałeś za darmo to tylko na jakiś czas. Jak na całą Polskę krzyczysz że udało ci się, to zaraz ktoś pomyśli że warto coś na tym zarobić. I wtedy może pokazać ci środkowego palca jak znowu będziesz chciał go naciągnąc na zerowe wypożyczenia.
A po co?
W 2003 Darka Śledzia wypożyczyliśmy za darmo ale już w 2004 po pięknym sezonie roku cena poszybowała pod niebiosa. Każdy wiedział, że bardzo nam na nim zależy i trzymali cenę. I relacje były wtedy bardzo dobre z Wrocławiem i o chamstwie nikt nie mówił ale cena nie spadła o złotówkę. Tutaj nie ma kumpli więc nie dorabiaj teori do oczywistych zdarzeń.
Lepiej mówić że liczyliśmy na większe zdobycze punktiwe chociaż nie było źle. To zawsze bezpieczniej.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3655 Postautor: kibicLBN » 12 maja 2011, o 07:46

harry pisze:O mój Boże!
Jeżeli to prawda że nasz wesoły klub wydał już 2/3 pieniędzy z Bogdanki to zapomnijcie o wzmocnieniach jakichkolwiek, o jakichkolwiek zgrupowaniach i o w miarę częstych treningach i o wszystkich innych rzeczach które mogą extra pomóc w awansie.
W ogóle awans w takich warunkach to będzie extra wyzwanie.
Na co oni wydali 600 tys zł?
Może jednak zakupili tę extra maszynę startowa?
A może chwiej kosztował 4.800 ale Euro?

KUŹWA!!! Mam nadzieję że to jakiś koszmarny żart, albo ktoś pomylił się o jedno zero...

W sumie to żeby podpisać kontrakt z 7 seniorami, nawet licząc 30 tys. za podpis ( a myślę, że średnio wyszło nawet troszkę więcej) to mamy już ponad 200 tys. Z poprzedniego sezonu były zaległości. Nie wiem jakie , ale pewnie to było ładnych kilkadziesiąt tysięcy łącznie. To już mamy ok. 300 tys. Być może klub założył kasę za remont to doliczam chociażby 50 tys. Już jest 350 tys. Na punktówki, dojazdy i inne wydatki meczowe (36+47+47) licząc po 900 zł od punktu łacznie z dojazdami itp. to jest 117 tys. Czyli łacznie niemal 470 tys. No o innych kosztach nie wiem ale jakieś pewnie są może zaległości było więcej, albo więcej kasy na remont klub musiał przeznaczyć, ale wcale mnie tak kwota taka nie dziwi. Chyba że to chodzi o kasę wydaną od początku kwietnia to byłby skandal, ale jeśli od grudnia zeszłego roku, to mnie nie dziwi aż tak mocno.
A po drugie to nie wiem czy powinieneś rzucać konkretnymi kwotami, a twoja wypowiedź jest mocno stronnicza...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
kmzlublinfan
Senior

#3656 Postautor: kmzlublinfan » 12 maja 2011, o 08:16

Panowie spokojnie. Chciałbym powiedziec, że do tej pory tylko był jeden mecz na naszym torze. Wiec kasa za bilety i programy zawodów też wzmacniac finansowo klub.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3657 Postautor: ravajas » 12 maja 2011, o 08:42

jerry78 pisze: Przy braku "pieniążków" raczej nie wysuwa się publicznie takich propozycji.

:lol: :lol: obrad sejmu nigdy nie oglądałeś? 8)

to oczywiście offtop
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

straho
Junior

#3658 Postautor: straho » 12 maja 2011, o 08:43

ale trzeba pamietac ze sporo osób posiada karnety, także troche kasy odchodzi
Z niczego może być tylko nic.

Sztyvny
Szkółkowicz

#3659 Postautor: Sztyvny » 12 maja 2011, o 08:58

Harry, czepiasz sie podziekowan za wypozyczenie juniora i piszesz, ze to moze sprawic, ze Wroclaw bedzie chcial kase, ze to niebiznesowe, itd. Pomysl chwile. Masz klub z Wroclawia za idiotow? Przeciez oczywistym jest, ze doskonale wiedza, jak pojechal ich junior. Doskonale wiedza, jaki mial wplyw na wynik meczu. Co wiecej - doskonale wiedza, jak wyglada nasza sytuacja z juniorami i ksmem. Do tego nie trzeba niewiadomo jakich sygnalow - nawet srednio zorientowany kibic domysli sie tego, po zerknieciu na sportowe fakty, przejrzeniu statystyk i policzeniu ksm naszych zawodnikow.
Skoro ten biznes jest tak brutalny to oczywistym jest, ze Wroclaw sprawdzi sobie co i jak i zastanowi sie przed kolejnym wypozyczeniem, czy brac kase czy nie. I listy prezesa nic tutaj nie zmienia pod katem finansowym. Moga miec jednak wplyw na relacje i postrzeganie naszego klubu, co jak sam wczesniej pisales, na finanse przelozenia nie ma i tak. A skoro tak, to po jaka cholere wychodzic na buca i niewdziecznika, skoro i tak i tak trzeba bedzie placic, jesli Wroclaw zwacha w tym interes?

Mokatte

#3660 Postautor: Mokatte » 12 maja 2011, o 09:43

Komuś w tym temacie najwyraźniej żal dupę ściska (nie pierwszy i nie ostatni raz dostajemy tego dowód).

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#3661 Postautor: Misionis » 12 maja 2011, o 12:12

Harry, czy mógłbyś napisać jakiej firmy jesteś właścicielem?

Poza tym uważasz, że kasa od Bogdanki to jest cały budżet naszego klubu? :)

Oczywiście prezes powinien dołożyć wszelkich starań, żeby w Lublinie jeździli świetni zawodnicy na świetnym sprzęcie, żeby wszystko było na wysokim poziomie... i żeby klub wydał na to 20 000 (no góra 30).

ktoś napisał o karnetach - przecież ludzie zapłacili za nie i klub na pewno na nich nie straci

Awatar użytkownika
Ramzes

#3662 Postautor: Ramzes » 12 maja 2011, o 12:43

Mokatte pisze:Komuś w tym temacie najwyraźniej żal dupę ściska (nie pierwszy i nie ostatni raz dostajemy tego dowód).

Lepiej pilnuj Daniela, bo coś słabo mu się wiedzie w Łodzi.

Kiedyś J.S krytykowali na tym forum, że szok. A On nie może nic napisać ? Zna to facet od podszewki a się p*zy*ierd*la*ie.
Pamiętam mecz, kiedy w 2006 roku koniecznie chciano Tomicka na meczu. A kasa pusta. To J.S pojechał do domu i wyłożył swoją kasę. A D.S to tylko wypłatę bierze, przecież nawet jakby kasa była pusta to by nie zrobił nic innego niż prosił Bogdankę o dodatkową kasę. Dla niego to biznes, dla Harrego żużel to całe życie.

Wideobloga coś nie ma. Czekam na tłumaczenie dotyczące szkółki.

PS. Zarząd wyszedł z założenia, że lepiej dokładać kasę na KFC niż szukać sponsorów. Widzieliście jakichś nowych w tym sezonie? Bo ja nie. Nieudolność i tyle.
Ja bym chciał w Lublinie jeździć... O wiele nie proszę...
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.

harry
Trener

#3663 Postautor: harry » 12 maja 2011, o 13:34

kibicLBN pisze:W sumie to żeby podpisać kontrakt z 7 seniorami, nawet licząc 30 tys. za podpis ( a myślę, że średnio wyszło nawet troszkę więcej) to mamy już ponad 200 tys.
Niech będzie, chociaz szkoda że tych pieniędzy nie widać w sprzęcie... :(
Z poprzedniego sezonu były zaległości. Nie wiem jakie , ale pewnie to było ładnych kilkadziesiąt tysięcy łącznie. To już mamy ok. 300 tys.

Dokładnie. Zaległości było 100 tys zł bo tyle dołożył były prezes aby dostać licencję. Pewnie te pieniądze mu oddano to mamy te 300 tys zł.
Być może klub założył kasę za remont to doliczam chociażby 50 tys.
Już dawno powinno być oddane, to sie nie liczy.
Na punktówki, dojazdy i inne wydatki meczowe (36+47+47) licząc po 900 zł od punktu łacznie z dojazdami itp. to jest 117 tys.
Nie. Wysokie punktówki są wypłacane od 9-10 punktów w góre. Ile takich było? 8, ale niech będzie, tylko wtedy musisz dodac wpływy z biletów za mecz. A to spokojnie 50-70 tys zł. To w sumie możemy dodać jeszcze 60 tys zł. To jest 360 tys zł. Do tego pensje - jakieś 50-60 tys zł i jest 420 tys zł. OK Ale jeszcze nie dodałem wpływów z karnetów - 80-100 tys zł, wpływów od innych sponsorów ( Perła, Centrochem, Red Star, że tylko wymienie najwiekszych) - pewnie też ze 100 tys, wpływów od Miasta i Urzędu Marszałkowskiego ( jeszcze w tamtym roku było tego chyba grubo ponad 300 tys zł).
Czyli po stronie wydatków byłoby gdzieś ponad 420 tys zł a po stronie wpływów jakieś 850 tys zł ( pieniądze od sponsorów i od miasta liczę na 150 tys zł jako pierwszą transzę). I nie stać nas na Pulpeta czy innych dobrych i pewnie dużo tańszych? Tylko musimy liczyć na farta i na pecha Czechowicza?
Nie stać nas na pożyczenie zawodnikom forsy na zrobienie porządku z silnikami bo widac gołym okiem, że nie wszyscy trafili?
Nie stać nas na szkółkę? To nie było pieniędzy z miasta na szkółkę?
Chyba że to chodzi o kasę wydaną od początku kwietnia to byłby skandal, ale jeśli od grudnia zeszłego roku, to mnie nie dziwi aż tak mocno.

Mnie nie dziwi, że wydano tyle pieniędzy tylko mnie dziwi, że totalnie się ociągamy z wydawaniem jej na potrzebne wzmocnienia. Tylko mi nie pisz o meczu z Opolem. Tak fartownego meczu to lubelska drużyna nie miała chyba z 50 lat. Każdy średniozorientowany wie, że wystarczyłby Barker i bylibyśmy czerwoną latarnią dzisiaj.
Wygląda to tak jakbyśmy za wszelką cenę próbowali ile jeszcze szczęścia możemy mieć. Taki taniec jajami po brzytwie - "może się jednak nam uda bez wydawania pieniędzy". Tylko my nie startujemy w konkursie kto więcej pieniędzy zaoszczędzi w sezonie, tylko startujemy w lidze ŻEBY AWANSOWAĆ przypominam. No chyba, że tych pieniędzy już nie ma. A to znaczy że gdzieś zniknęło ze 400 tys zł. Ale to z kolei jakoś nie może pomieścić mi się w głowie.
A po drugie to nie wiem czy powinieneś rzucać konkretnymi kwotami, a twoja wypowiedź jest mocno stronnicza...
Jak mi napiszesz dlaczego nie to się zastanowię.
No jestem stroną, bo mam własne zdanie na ten temat i nie liczę że ktoś mi da jasną i zrozumiała odpowiedź.
Sztyvny pisze:Harry, czepiasz sie podziekowan za wypozyczenie juniora

Dobra nie czepiam się. Świetny pomysł.

harry
Trener

#3664 Postautor: harry » 12 maja 2011, o 13:42

Ramzes pisze:
Mokatte pisze:Komuś w tym temacie najwyraźniej żal dupę ściska (nie pierwszy i nie ostatni raz dostajemy tego dowód).

Kiedyś J.S krytykowali na tym forum, że szok. A On nie może nic napisać ? Zna to facet od podszewki a się p*zy*ierd*la*ie.

Spoko. Już się przyzwyczaiłem.To jest taki bardzo typowy, wręcz standart, wpis ludzi, którzy nie mają żadnych innych argumentów. Ale to już nie ich wina że akurat w tym temacie są kompletnie zieloni. Żal, jak to mówi moja córa.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#3665 Postautor: luCas » 12 maja 2011, o 13:49

E tam, najlepsi sa tacy pokroju: "wiem, ale nie powiem"
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3666 Postautor: istred » 12 maja 2011, o 13:53

Ja zrozumiałem to tak, że wydaliśmy 60% kasy od Bogdanki, a nie całkowitego budżetu.

Nie wyobrażam sobie, że może teraz brakować pieniędzy.
Przecież trzeba zauważyć, że póki co zrobiliśmy niezły wynik (4 punkty meczowe) minimalnym kosztem.
Za mecz z Równem trzeba było założyć wypłatę min. 65pkt., pozostałe z Krakowem i Opolem po minimum 50-55 pkt. (żeby się nikt nie czepiał - z bonusami).
Razem daje do ok. 160-180pkt. do wypłaty.
Klub wypłacił póki co ok. 140 pkt, czyli zaoszczędził kilkadziesiąt tysięcy na trzech meczach.

Dlatego nie wierzę, żeby brakowało kasy.
To byłby absurd... choć niestety nie pierwszy :?

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#3667 Postautor: GeloSMT » 12 maja 2011, o 14:14

W sumie to ciskacie wszyscy razem i każdy z osobna człowieka który ciągał ten burdel zwany Lubelskim żużlem kilka dobrych sezonów i w ostatnich latach to właśnie za czasów prezesury J.S notowaliśmy największe sukcesy o ile o takich można mówić. Koleś(czyt.Harry) ma na temat speedwaya i tego jakimi On się rządzi prawami od strony transferów itd większe pojęcie niż My wszyscy razem wzięci no ale ukazuje się Polska przypadłość,że jak dobrze by nie było to rugać trzeba.

Harry nie znam Cię,znać nie muszę ale chodzę na żużel już długie lata i wiem doskonale,że masz pojęcie o tym co piszesz więc w tym wypadku proponuje zrobić coś co mówi moja żona otóż "luźna łydka" 8)

go!
Trener

#3668 Postautor: go! » 12 maja 2011, o 14:22

kmzlublinfan pisze:Panowie spokojnie. Chciałbym powiedziec, że do tej pory tylko był jeden mecz na naszym torze. Wiec kasa za bilety i programy zawodów też wzmacniac finansowo klub.

Z tego co wykoncypowal nasz prezes, to z tego tytulu wplywy z biletow sa wieksze niz gdyby sie i 3 mecze juz odbyly :P

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#3669 Postautor: Misionis » 12 maja 2011, o 15:00

Jeżeli Harry to J.S. (o czym nie wiedziałem) to zwracam honor.

Prymus44

#3670 Postautor: Prymus44 » 12 maja 2011, o 16:30

Ramzes pisze:PS. Zarząd wyszedł z założenia, że lepiej dokładać kasę na KFC niż szukać sponsorów.

Różnice w cenie biletów pokrywają KFC, klub nic nie dokłada.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3671 Postautor: kibicLBN » 12 maja 2011, o 16:39

harry pisze:. Tylko mi nie pisz o meczu z Opolem. Tak fartownego meczu to lubelska drużyna nie miała chyba z 50 lat. Każdy średniozorientowany wie, że wystarczyłby Barker i bylibyśmy czerwoną latarnią dzisiaj.

I tu zastosowałeś hiperbolę 8) wiadomo, że szczęście nam dopisało, ale jakby nasi jechali tak jak w Krakowie to nawet 40 pkt by nie zrobili o czym chyba sam dobrze wiesz, a tak poza tym Rawicz nie ma punktów więc chyba on by był czerwoną latarnią 8)
harry pisze:

Jak mi napiszesz dlaczego nie to się zastanowię.

Bo wątpię abyś został do tego upoważniony, a wiedzę zapewne posiadłeś nieoficjalnie 8) Bez urazy ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#3672 Postautor: Torsen » 13 maja 2011, o 11:50

Misionis pisze:Jeżeli Harry to J.S. (o czym nie wiedziałem) to zwracam honor.
Taa, a Hela to Tony Rickardsson.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3673 Postautor: ravajas » 14 maja 2011, o 13:54

tak się zastanawiam, bo niemal wszyscy tutaj chcą dymisji trenera Wilka. Ale jeśli dostał ultimatum: wygrany mecz w Opolu, albo out, to przecież mecz w Opolu został wygrany. Więc w czym problem? A jeśli kolejnym ultimatum dla niego będzie: awans, albo out, to przecież o tym czy awansowaliśmy czy nie, dowiemy się dopiero... po sezonie.
to ci mecyje...
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Czarek
Trener

#3674 Postautor: Czarek » 14 maja 2011, o 14:25

Problem z Wilkiem jest taki, że dalej robi to samo czyli np. olewa treningi. O lepszy zmysł taktyczny i znajomość regulaminu też nie można go podejrzewać, a dla kandydata do awansu są to kiepskie informacje. Czekajmy zatem na następną wpadkę trenera, która pogrzebie nasze szanse na I ligę zamiast znaleźć kogoś kto zdyscyplinuje i poprowadzi ten zespół. Kogoś kto poradzi sobie także w I lidze.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Davv
Kadrowicz

#3675 Postautor: Davv » 14 maja 2011, o 22:24

Po dzisiejszym występie młodego Rempały to chyba wszyscy powinni dać sobie spokój z tematem jego występów w Lublinie. Jeśli ktoś nowy ma wpaść do składu to jak dla mnie są to Monberg, Woffinden i ewentualnie Fisher. Dwóch pierwszych myślę, że można brać w ciemno, Fishera przetestować z raz gdzieś na polskim torze.