Kolejarz Opole - Motor Lublin 8.05.2011 godz. 16.00
Re: Kolejarz Opole - Motor Lublin 8.05.2011 godz. 16.00
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /835189186
Wiadomo że Nasi przegrają!!! Musiałby stać się cud, żeby wygrali.
No i ostatni mecz Wilka -- BRAWO !!! ostatni dzwonek aby zmienić tego Pana na tym stanowisku. Niech się lepiej zajmie wyścigami rowerowymi, może tam się zrealizuje, krzyżyk na drogę.
Wiadomo że Nasi przegrają!!! Musiałby stać się cud, żeby wygrali.
No i ostatni mecz Wilka -- BRAWO !!! ostatni dzwonek aby zmienić tego Pana na tym stanowisku. Niech się lepiej zajmie wyścigami rowerowymi, może tam się zrealizuje, krzyżyk na drogę.
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!
Po treningu chodziły słuchy ze jednak jedzie w Opolu Baran za Steada, a Suchy za Piszcza + Kret jako gość,
jesli to prawda to skład na dziś mimo wszystko optymalny.
jesli to prawda to skład na dziś mimo wszystko optymalny.
Rzeszów przełożył swój mecz?
Do mnie dotarło info o innym gościu.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Będzie relacja z meczu na ITVL ?
Pytanie dla zorientowanych.
Pytanie dla zorientowanych.
Hela pisze:Rzeszów przełożył swój mecz?
to dobrze, bo na Kreta nie da sie patrzec, chyba najgorszy junior z eligi z grona tych, ktorzy regularnie startuja w lidze
METHANOL ADVENTURE TEAM
Hela pisze:Do mnie dotarło info o innym gościu.
Ale o seniorze czy młodziku?
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
<sciana>
oczywiscie, ze o seniorze, przeciez gosciem moze byc tylko senior powyzej 30-tki, ktory w polskiej lidze przejezdzil minimum 7 sezonow i ani razu nie osiagnal sredniej biegowej wyzszej niz 1,857
oczywiscie, ze o seniorze, przeciez gosciem moze byc tylko senior powyzej 30-tki, ktory w polskiej lidze przejezdzil minimum 7 sezonow i ani razu nie osiagnal sredniej biegowej wyzszej niz 1,857
METHANOL ADVENTURE TEAM
Hela pisze:Rzeszów przełożył swój mecz?
Ciężko kogoś dobrego wyrwać, ale jak już kilkakrotnie wspominałem ja bym postawił na Malitowskiego. Dzisiaj w lidze juniorów nienajgorzej pojechał:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... undy-zawo/
No chyba, że Hela zdradzi co usłyszał(a).
grzesiecek pisze:gosciem moze byc tylko senior powyzej 30-tki, ktory w polskiej lidze przejezdzil minimum 7 sezonow i ani razu nie osiagnal sredniej biegowej wyzszej niz 1,857
Proszsz
Kod: Zaznacz cały
Bas Mirosław 1974- lic. Śląsk Świętochłowice 1163/90
POL 1990 P II 8 Śląsk Świętochłowice 0,50*
1991 P II 10 Śląsk Świętochłowice 0,50* SK..R
1992 P II 11 Śląsk Świętochłowice 0,73
1993 P II 10 Śląsk Świętochłowice 0,71
1994 P II 9 Śląsk Świętochłowice 1,02
1995 P II 9 Śląsk Świętochłowice 0,96
1996 P II 6 Śląsk Świętochłowice 0,27*
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Sam gość to nas nie uratuje jeżeli nasze orły sokoły nie ogarną się sprzętowo. Rawicz wziął Rogowskiego i co im pojechał w lidze ? (1,0,0) . Swoją drogą o tym Rawiczu jakoś cicho i nikt ich nie docenia a natrzaskali 44pkt w Ostrowie. Pójdę za to prosto do piekła ale sam zaczynam być za tym Pulpbergiem i to jak najszybciej
Z tego co wiem z pewnego źródła są dwie zmiany w składzie za Piszcza jedzie Suchecki a za Steda jedzie Baran
yamahaR1 pisze:[...] sam zaczynam być za tym Pulpbergiem i to jak najszybciej
No właśnie jak najszybciej tzn. dzisiaj. Jeśli chcemy oczywiście mieć realne szanse na wygraną, bo inaczej marnie to widzę.
Na tą chwilę realny skład wydaje się taki :
1.Miesiąc
2.Suchecki
3.Puzon
4.Baran
5.Proctor
6.Łukaszewski
7.junior
Jak dla mnie Opole jest zbyt silne u siebie, żeby to wystarczyło, a bez wątpienia dużo większe nadzieje dałby nam skład:
1.Miesiąc
2.Monberg
3.Puzon
4.Stead (lub Stead ZZ)
5.Proctor
6.Łukaszewski
7.junior
Mnie martwi jeszcze jedna sprawa - ciągłe kombinowanie z zestawieniem składu.
Nawet jak jadą ci sami, albo prawie ci sami, zawodnicy to i tak zmienia się ich miejsca w składzie i zestawienie w parach.
Przez wiele lat było tak (a w wielu klubach jest tak do tej pory), że najlepszy zawodnik jedzie z juniorem, pod 9 "kapitan" i nominalnie najsłabszą parą jest 11-12.
Inna sprawa jest taka, że żużel to sport drużynowy i zawodnicy w parach się muszą rozumieć, choćby po to żeby rozegrać dobrze pierwszy łuk - ktoś wspominał o tym nawet niedawno w jakiś wywiadzie.
Dla mnie skład na Opole wygląda optymalnie jeśli chodzi o zawodników.
Nie podoba mi się tylko zestawienie par.
Powinno być tak:
1. Puszakowski
2. Suchecki
3. Miesiąc
4. Proctor
5. Baran
6. Łukaszewski
ew. Zamiana Puszakowskiego z Baranem i Sucheckiego z Miesiącem lub Proctorem w zależności od stylu jazdy, dogadywnia się itp.
Nawet jak jadą ci sami, albo prawie ci sami, zawodnicy to i tak zmienia się ich miejsca w składzie i zestawienie w parach.
Przez wiele lat było tak (a w wielu klubach jest tak do tej pory), że najlepszy zawodnik jedzie z juniorem, pod 9 "kapitan" i nominalnie najsłabszą parą jest 11-12.
Inna sprawa jest taka, że żużel to sport drużynowy i zawodnicy w parach się muszą rozumieć, choćby po to żeby rozegrać dobrze pierwszy łuk - ktoś wspominał o tym nawet niedawno w jakiś wywiadzie.
Dla mnie skład na Opole wygląda optymalnie jeśli chodzi o zawodników.
Nie podoba mi się tylko zestawienie par.
Powinno być tak:
1. Puszakowski
2. Suchecki
3. Miesiąc
4. Proctor
5. Baran
6. Łukaszewski
ew. Zamiana Puszakowskiego z Baranem i Sucheckiego z Miesiącem lub Proctorem w zależności od stylu jazdy, dogadywnia się itp.
- niespokojny
- Trener
Teraz to sobie mozesz pozamianiac w menedzerze co najwyzej
. Po podaniu awizowanego nie mozna juz zmieniac par. Zreszta stawianie Barana w obecenej formie pod 5 nie jest najrozsadniejsze.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Skoro awizowany mamy:
1. Paweł Miesiąc,
2. Tomasz Piszcz
3. Mariusz Puszakowski,
4. Simon Stead
5. Tyron Proctor
6. Mateusz Łukaszewski
7. Brak Zawodnika
to nie da się polecieć Suchym za Piszcza, Baranem za Proctora?
Za Steada robimy ZZ.
Będzie to grało? w sumie 2 zmiany w awizo i ksm 37,1.
BTW nawet nie łudzę się o wygraną, chodzi tylko o to że ten mecz ma uświadomić paru osobom na czym stoją/leżą...
1. Paweł Miesiąc,
2. Tomasz Piszcz
3. Mariusz Puszakowski,
4. Simon Stead
5. Tyron Proctor
6. Mateusz Łukaszewski
7. Brak Zawodnika
to nie da się polecieć Suchym za Piszcza, Baranem za Proctora?
Za Steada robimy ZZ.
Będzie to grało? w sumie 2 zmiany w awizo i ksm 37,1.
BTW nawet nie łudzę się o wygraną, chodzi tylko o to że ten mecz ma uświadomić paru osobom na czym stoją/leżą...

Sprawka mógłby się na forum zarejestrować. Jakby podyskutował trochę z kibicami może trochę inaczej by to wygladało.
ps. Ciekaw jestem jaki miałby login?
ps. Ciekaw jestem jaki miałby login?
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
Skąd wiesz, że już nie jest zarejestrowany?
Ja bym wolał, żeby prezes nie marnował czasu na głupoty tylko zajmował się prowadzeniem klubu...
Jakby podyskutował trochę z kibicami
Ja bym wolał, żeby prezes nie marnował czasu na głupoty tylko zajmował się prowadzeniem klubu...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Ale dlaczego Barana za Proctora ????
BTW Myślę, że Wilk celowo ustawił tak żeby Puzon nie jechał w parze z Suchym. Po meczu z Równe Puzon miał spore pretensje do Zbyszka, że go hamował.
BTW Myślę, że Wilk celowo ustawił tak żeby Puzon nie jechał w parze z Suchym. Po meczu z Równe Puzon miał spore pretensje do Zbyszka, że go hamował.
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen
- tezetomaniak
- Trener
1. Paweł Miesiąc
2. Zbigniew Suchecki
3. Mariusz Puszakowski
4. Karol Baran
5. Tyron Proctor
6. Mateusz Łukaszewski
7. ktokolwiek 2,50
I jazda. Kto by pomyslal, Baran i Puzon w 1 parze
2. Zbigniew Suchecki
3. Mariusz Puszakowski
4. Karol Baran
5. Tyron Proctor
6. Mateusz Łukaszewski
7. ktokolwiek 2,50
I jazda. Kto by pomyslal, Baran i Puzon w 1 parze
chyba jedyna taka para w polskiej lidze, ksm prawie 20...
METHANOL ADVENTURE TEAM
Jesli tak mialyby wygladac pary, to duzy plus dla trenera. Proctor zdecydowanie najrowniejszy, wiec wystawienie go z juniorem jest naturalnym posunieciem. Puzon z Sucheckim pojechali w parze marnie (bylo wyraznie widac, ze Suchecki troche "blokowal" Puzona), wiec rozdzielenie ich tez ma sens.
Baran z Puzonem to teoretycznie typowa para uderzeniowa, ktora powinna wygrywac wyscigi przynajmniej po 4:2. I gdyby mieli forme z ubieglego sezonu, pewnie tak by bylo. A teraz... to i tak najlepszy mozliwy wybor.
Baran z Puzonem to teoretycznie typowa para uderzeniowa, ktora powinna wygrywac wyscigi przynajmniej po 4:2. I gdyby mieli forme z ubieglego sezonu, pewnie tak by bylo. A teraz... to i tak najlepszy mozliwy wybor.
Co do mojej wypowiedzi, która zapoczątkowała dyskusję to wydawało mi się jasne, że nie piszę tego w kontekście meczu w Opolu - bo wiadomo, że składu zmienić się nie da - ale generalnie.
Mimo ich obecnej formy i początku sezonu (jedynie dwa mecze) wiadomo kto w drużynie ma być liderem - Puzon i Baran. I takiej postawy należy od nich wymagać.
Nadal chyba wszyscy bardziej spodziewamy się kompletów po Puzonie i Baranie niż np. po Proctorze.
Proctor tak naprawdę jako jedyny spełnia pokładane w nim nadzieje, ale nie oznacza to, ze jest naszym liderem, bo wynik na to nie wskazuje. Nadal też nie jest na tyle pewnym zawodnikiem, żeby oczekiwać trójek w najważniejszych biegach z liderami innych drużyn. Podobnie Miesiąc - jedzie dobrze, jak na niego, ale nie będzie to zawodnik, który w Ostrowie będzie robił ok. kompletu, a od Barana i Puzona trzeba tego oczekiwać.
Może i Suchecki z Puzonem nie rozumieli się za dobrze, ale to był ich pierwszy mecz. Niech trochę potrenują, niech trochę pojeżdżą razem i będzie dobrze.
Zestawianie Barana z Puzonem to samobójstwo jeśli obaj wypalą (czego oczekujemy), a Suchecki czy Proctor zawiodą (co dla nikogo nie powinno być zaskoczeniem). Wtedy - punktowo - sami się blokują. Jeden z nich musi zrobić 2 i automatycznie przy trzech parowych startach ma 3 pkt mniej, tak jak i cały zespół.
Poza tym, lepszy zawodnik może rozprowadzić i przypilnować tego słabszego dając większą nadzieję na sukces.
...argumenty takie można mnożyć.
Ale najlepiej brać przykład z najlepszych - dlaczego w Gorzowie w jednej parze nie jadą Gollob i Pedersen? Dlaczego w Lesznie w jednej parze nie jedzie Kołodziej z Hampelem?
Mimo ich obecnej formy i początku sezonu (jedynie dwa mecze) wiadomo kto w drużynie ma być liderem - Puzon i Baran. I takiej postawy należy od nich wymagać.
Nadal chyba wszyscy bardziej spodziewamy się kompletów po Puzonie i Baranie niż np. po Proctorze.
Proctor tak naprawdę jako jedyny spełnia pokładane w nim nadzieje, ale nie oznacza to, ze jest naszym liderem, bo wynik na to nie wskazuje. Nadal też nie jest na tyle pewnym zawodnikiem, żeby oczekiwać trójek w najważniejszych biegach z liderami innych drużyn. Podobnie Miesiąc - jedzie dobrze, jak na niego, ale nie będzie to zawodnik, który w Ostrowie będzie robił ok. kompletu, a od Barana i Puzona trzeba tego oczekiwać.
Może i Suchecki z Puzonem nie rozumieli się za dobrze, ale to był ich pierwszy mecz. Niech trochę potrenują, niech trochę pojeżdżą razem i będzie dobrze.
Zestawianie Barana z Puzonem to samobójstwo jeśli obaj wypalą (czego oczekujemy), a Suchecki czy Proctor zawiodą (co dla nikogo nie powinno być zaskoczeniem). Wtedy - punktowo - sami się blokują. Jeden z nich musi zrobić 2 i automatycznie przy trzech parowych startach ma 3 pkt mniej, tak jak i cały zespół.
Poza tym, lepszy zawodnik może rozprowadzić i przypilnować tego słabszego dając większą nadzieję na sukces.
...argumenty takie można mnożyć.
Ale najlepiej brać przykład z najlepszych - dlaczego w Gorzowie w jednej parze nie jadą Gollob i Pedersen? Dlaczego w Lesznie w jednej parze nie jedzie Kołodziej z Hampelem?
Tobuls pisze:Ale dlaczego Barana za Proctora ????![]()
![]()
![]()
A tak to sobie wymarzyłem, taki wejściowy-wyjściowy skład
Nie liczę na wygraną w Opolu -> Proctor nas nie zbawi a punkty Proca pewnie przyniesie ZZ Steadowe.
Damy szanse wykazania się chłopakom do woli, są przecież swietnie kondycyjnie przygotowani więc co za problem dla niektórych i po 7 razy latać
Liczę tez trochę na fantazję Wilka, że może i coś takiego wymyślił, skoro odstawia od składu, po wygranym meczu , zawodnika nr 2 tego meczu, kto wie
Po tym meczu może w końcu ktoś zobaczy że tu tylko trzęsienie ziemi może coś zmienić, albo szkoda się bawić w partyzantkę.
A jeżeli wszyscy już się tak dopasowali jak powinni, powyciągali te swoje, w zimie doinwestowane motory, uważają że już wsio ok i mają czyste sumienie, to powinni mecz wygrać w nawet tym składem
(oczywiście mało możliwe wygranie meczu bez dwóch średnio-mocnych juniorów, bez znaczenia czy przy składzie z Proctorem, czy ZZ za Steada brakuje jednak ksmu na drugiego juniora "nie-na-sztuke").

Istred, ale na obecna chwile sprawa wyglada tak, ze:
- Proctor jedzie najrowniej, a wlasnie taki zawodnik powinien jechac z juniorem
- Miesiac ma najlepsza forme z pozostalych zawodnikow, wiec zestawienie go z teoretycznie najslabszym Sucheckim tez jest sensownym wyjsciem
- Puzon i Baran to teoretycznie liderzy, ale narazie tego nie potwierdzaja. Jak zaczna jechac regularnie na dobrym poziomie, ustawienie sie pewnie zmieni
- Dodatkowo Puzon z Sucheckim jechali dosc srednio, wiec ryzykowac takie ustawienie jest ciut bez sensu.
Moim zdaniem na obecna chwile takie ustawienie par, w oparciu o forme zawodnikow, jest chyba optymalne. Oczywiscie mozna dac Barana (lub Puzona) z juniorem i liczyc, ze pojedzie swietnie, ale to wtedy troche wrozenie z kart. Ustawienie Miesiac - Suchecki, Baran - Puzon, Proctor - Junior to najbardziej racjonalny wariant i czysta kalkulacja.
Wrecz przeciwnie. 2 junior jest nam zwyczajnie niepotrzebny, wystarczy byle jaki gosc na sztuke. I tak chlopak pojedzie 1 bieg mlodziezowy, a w pozostalych bedzie jechal Lukaszewski, ktory pokazal, ze ma szanse przywozic w meczu kilka punkcikow. 2 junior ma sens tylko wtedy, gdy jest to jakis Sajfudinow czy Vaculik, ktory z juniorki wchodzi za dowolnego seniora i jedzie powyzej 10 punktow w meczu.
Jesli nie ma sie kogos, kto wejdzie w dowolnym momencie i trzasnie trojke, lepiej zestawic silniejszy sklad seniorski i jednego niezlego juniora (a takiego chyba mamy), niz kombinowac.
- Proctor jedzie najrowniej, a wlasnie taki zawodnik powinien jechac z juniorem
- Miesiac ma najlepsza forme z pozostalych zawodnikow, wiec zestawienie go z teoretycznie najslabszym Sucheckim tez jest sensownym wyjsciem
- Puzon i Baran to teoretycznie liderzy, ale narazie tego nie potwierdzaja. Jak zaczna jechac regularnie na dobrym poziomie, ustawienie sie pewnie zmieni
- Dodatkowo Puzon z Sucheckim jechali dosc srednio, wiec ryzykowac takie ustawienie jest ciut bez sensu.
Moim zdaniem na obecna chwile takie ustawienie par, w oparciu o forme zawodnikow, jest chyba optymalne. Oczywiscie mozna dac Barana (lub Puzona) z juniorem i liczyc, ze pojedzie swietnie, ale to wtedy troche wrozenie z kart. Ustawienie Miesiac - Suchecki, Baran - Puzon, Proctor - Junior to najbardziej racjonalny wariant i czysta kalkulacja.
oczywiście mało możliwe wygranie meczu bez dwóch średnio-mocnych juniorów
Wrecz przeciwnie. 2 junior jest nam zwyczajnie niepotrzebny, wystarczy byle jaki gosc na sztuke. I tak chlopak pojedzie 1 bieg mlodziezowy, a w pozostalych bedzie jechal Lukaszewski, ktory pokazal, ze ma szanse przywozic w meczu kilka punkcikow. 2 junior ma sens tylko wtedy, gdy jest to jakis Sajfudinow czy Vaculik, ktory z juniorki wchodzi za dowolnego seniora i jedzie powyzej 10 punktow w meczu.
Jesli nie ma sie kogos, kto wejdzie w dowolnym momencie i trzasnie trojke, lepiej zestawic silniejszy sklad seniorski i jednego niezlego juniora (a takiego chyba mamy), niz kombinowac.