Treningi
Re: Treningi
Ja Ciebie Flint popieram w tym co piszesz. Taki sam najazd był na Puzona a teraz wszyscy go głaszczą za to co pokazał na treningu. Nie to żebym bronił i wybielał Barana ale czasami można troszkę zluzować z opiniami i spojrzeć na świat przez inny pryzmat.

Flint pisze:yamahaR1 pisze:W 1249 odcinku videobloga fajnie Dawid Stachyra mówił, że ważne jest dużo razem trenować spod taśmy, równać do najlepszych i podpowiadać sobie w którą stronę kto poszedł z przełożeniami itp.
Gdzie u nas jest jakakolwiek atmosfera czy chociażby próba bycia drużyną ? Na treningu i na meczu każdy sobie a jeden to się nawet nie pofatyguje do Lublina bo po co jak nawet w trakcie meczu wyniku nie zna, to co tam drużyna ma dla niego znaczyć.
Przed sekundą wrzuciłem komuś, ze nie ma pojęcia o żużlu, nie licząc tego lubelskiego (choć i co do niego mam obawy).
Wytłumaczę Ci więc o co chodzi.
Jest taka drużyna jak Włókniarz. Klub ten jest z Częstochowy. Jeździ w ekstralidze, czyli w najlepszej lidze na świecie. Z ich składu znasz pewnie jedynie Petera Karlssona, który kiedyś jeździł w barwach Lublina. Chociaż było to już trochę dawno, bo 7 lat temu i wtedy pewnie jeszcze nie chodziłeś na żużel. No ale nie mówmy o historii. Jak coś to historia żużla będzie tematem następnych lekcji.
Przejdźmy do sedna. Wspomniana już drużyna z Częstochowy ma świetną atmosferę w drużynie. Ba! Nie tyle w drużynie, co i na stadionie. Kibice mimo, że ich pupile jeszcze rok temu zbierali od wszystkich w palnik nie odwrócili się od nich i tym samym po żadnym z zawodników nie jeździli jak po burej suce. W ramach rewanżu częstochowscy zawodnicy utrzymali dla nich ekstraligę przy okazji pokazując kawał zajebistego speedwaya w pierwszym meczu o utrzymanie z Bydgoszczą (to ta drużyna, gdzie jeździ Emil Sajfutdinov, ten z GP).
Atmosfera w drużynie się utrzymała w dużej mierze dzięki posiadaniu w składzie takiego zawodnika jak Szombierski. Szumina, to wychowanek Rybnika i o nim pewnie nie słyszałeś, bo w barwach Lublina nie startował nigdy. No ale nic.
Noo i ten Szombierski podczas ostatniego meczu z drużyną z Tarnowa (dziś Tauron Azoty, kiedyś Unia) udzielał wywiadu dziennikarzowi TVP Sport.
I wiesz co? Nie wiedział jaki jest wynik! Dasz wiarę?
O tym Karlssonie to mi dziadek coś opowiadał, ale jakiś Szumina? i że żużel jest w Rybniku ?
Słabo u mnie z pamięcią. Za mało słonecznika spożywam, bo tam oleum się znajduje, przez co i w głowie jedzącemu go przybywa
5. Dawid Lampart (3,3,3,3) 12
3. Karol Baran (gościnnie) (2,2,3,0) 7
14. Mateusz Domański (3,2,3,2,2*) 12+1
i to jest niezły wynik Barana?
Junior go ciśnie jak chce
Poza tym Karol tylko pokonał w swoim występie aż(!) 3 zawodników:
- Flegera (który zrobił punkty tylko na Krecie)
- Pieche
- Loktajewa (widocznie Loktajew nie był spasowany bo Karol za jego plecami dojezdza 2 biegi pozniej do mety przyworząc 0 pkt)
Nie panowie, Karol Baran dalej nie nadaje sie do jazdy.
Jak dla kogoś kto ma KSM ~9,5 przywozić 7 pkt to dno totalne.
Więc Karolek ma 2 wyjścia:
1. Zmobilizować się i w końcu zacząć trenować (bo efektów nie widać)
2. Zbić KSM
Chyba wybrał bramkę nr.2
3. Karol Baran (gościnnie) (2,2,3,0) 7
14. Mateusz Domański (3,2,3,2,2*) 12+1
i to jest niezły wynik Barana?
Junior go ciśnie jak chce
Poza tym Karol tylko pokonał w swoim występie aż(!) 3 zawodników:
- Flegera (który zrobił punkty tylko na Krecie)
- Pieche
- Loktajewa (widocznie Loktajew nie był spasowany bo Karol za jego plecami dojezdza 2 biegi pozniej do mety przyworząc 0 pkt)
Nie panowie, Karol Baran dalej nie nadaje sie do jazdy.
Jak dla kogoś kto ma KSM ~9,5 przywozić 7 pkt to dno totalne.
Więc Karolek ma 2 wyjścia:
1. Zmobilizować się i w końcu zacząć trenować (bo efektów nie widać)
2. Zbić KSM
Chyba wybrał bramkę nr.2
Wymyśliłeś teorię spiskową
A sparing w Rybniku? Skoro odebrał nowe silniki, to pewnie je testował i próbował różnych ustawień. Ale nie, od razu ma robić komplety.
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."
Gdzieś się przewijała moja osoba, także napiszę.
Nie bardzo mam czas czytać wypocin flinta, tym bardziej, że po przeczytaniu kilku postów nie ma w nich najmniejszego sensu...
Ale jeśli chodzi o Barana, to go po prostu najzwyczajniej w świecie nigdy nie lubiłem i lubić nie będę, nawet jak nam wywalczy awans do I ligi.
Zawodnik to jest w miarę dobry, jak na II ligę, ale tylko to.
Co do Miesiąca, to widać że mógłby mieć całkiem fajne wyniki - dużo lepsze od tych, które osiągał - problemem są jedynie starty.
Kiedyś podobny problem, przez kilka sezonów miał Jeleniewski i teraz jest niezłym startowcem. Wystarczyło kilka treningów z Markiem Kępą. Czyli jednak da się.
Nie bardzo mam czas czytać wypocin flinta, tym bardziej, że po przeczytaniu kilku postów nie ma w nich najmniejszego sensu...
Ale jeśli chodzi o Barana, to go po prostu najzwyczajniej w świecie nigdy nie lubiłem i lubić nie będę, nawet jak nam wywalczy awans do I ligi.
Zawodnik to jest w miarę dobry, jak na II ligę, ale tylko to.
Co do Miesiąca, to widać że mógłby mieć całkiem fajne wyniki - dużo lepsze od tych, które osiągał - problemem są jedynie starty.
Kiedyś podobny problem, przez kilka sezonów miał Jeleniewski i teraz jest niezłym startowcem. Wystarczyło kilka treningów z Markiem Kępą. Czyli jednak da się.
Co do osoby Barana, można powiedzieć chyba tylko tyle, że jest dobrym zawodnikiem i jak to słusznie zauważył istred na 2 ligę. Tyle tylko, że aby być tym dobrym zawodnikiem nawet w 2 lidze to potrzebna jest jazda, jazda i jeszcze raz jazda. Facet, który odpuszcza treningi a potem marudzi, że tor był "kulawy" brzmi conajmniej niewiarygodnie, żeby nie powiedzieć - śmiesznie. Talent do jazdy ma, ambicję do walki też - co już niejednokrotnie pokazał. Ale, żeby Karolek miał na torze coś do powiedzenia to musi po prostu trenować. Bez tego się nie da. I tyle na ten temat.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Co do osoby Barana to dajcie mu jezdzic.
Jak juz mowilem wczesniej, po co to sie rzucac od milosci do nienawisci?
Jak juz mowilem wczesniej, po co to sie rzucac od milosci do nienawisci?
-
alfkrystian
- Szkółkowicz
Mnie to bardziej niepokoi inna sprawa......gdzie jest Grucha18 ???

Jutro jednak jedzie Jeleniewski a nie Miesiąc...
aa i jeszcze, jutro wszyscy na nowych tłumikach, nawet Karol
aa i jeszcze, jutro wszyscy na nowych tłumikach, nawet Karol
Wie ktos może czy w czwartek trening bedzie u Nas czy w Gnieźnie??
a może mi ktoś wyjaśnić czemu nasz zespół nie trenuje w poniedziałki, wtorki, środy,
został ustalony grafik na początku sezonu, okoliczności się jednak zmieniły i potrzeba dużo więcej jazdy
rozumiem też że obiekt jest dzielony z piłkarzami i oni też mają treningi ale te dwie rzeczy na pewno można pogodzić
pozdrawiam
został ustalony grafik na początku sezonu, okoliczności się jednak zmieniły i potrzeba dużo więcej jazdy
rozumiem też że obiekt jest dzielony z piłkarzami i oni też mają treningi ale te dwie rzeczy na pewno można pogodzić
pozdrawiam
I w soboty?! Czemu oni nie trenują non stop!? 
Pukanko musi być bo wtedy kondycja już wogóle siądzie

pukanko to bedzie jak po 4 meczach bedziemy mieli 2 pkt ( wypluwam )
videoblog padnie
videoblog padnie
Ostatnio zmieniony 4 maja 2011, o 23:06 przez straho, łącznie zmieniany 1 raz.
Z niczego może być tylko nic.
Kto wie gdzie Baran będzie miał trening? 
Pewnie nie przyjedzie bo akurat będzie w Machowej trenował.
Stead bedzie na tym treningu czy bierzemy go (wg awizowanego) w ciemno do Opola ?
- tezetomaniak
- Trener
Stoja juz jakies busy na stadionie, dzisiaj chyba zobaczymy wszystkie nasze polskie gwiazdy? Mam przynajmniej taka nadzieje...
niech ktoś zorientowany da znać czy są w okolicy stadionu jakieś busy z napisem Monberg albo chociaż od bidy Stead 
Nie jest Łada z napisem Nigmatzjanow 
Dzis na treningu: Piszcz, Miesiac, Baran, Suchy.
Widze, ze nowa swiecka tradycja dzis sie pojawila. Silnikow juz nie przynosi sie w reklamowkach, tylko w workach na smieci. Moze faktycznie, tylko na smieci sie nadaja.
Widze, ze nowa swiecka tradycja dzis sie pojawila. Silnikow juz nie przynosi sie w reklamowkach, tylko w workach na smieci. Moze faktycznie, tylko na smieci sie nadaja.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski