Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

Re: Darek Sprawka <klap klap>

#501 Postautor: go! » 8 kwietnia 2011, o 22:28

wideoblog no.3

Panie Sprawka... Czy Pan to ogladasz zanim puscisz Pan to w swiat?

owen1989
Senior

#502 Postautor: owen1989 » 8 kwietnia 2011, o 22:40

To jest wideoblog Glogowskiego czy Sprawki ? :? Ja nie wiem czy Sprawka nie zdaje sobie sprawy, ze to z siebie robi glupka, a nie z nas. Wg mnie bardzo dobrze wie co kibice chca uslyszec i celowo unika odpowiedzi... brak slow

Awatar użytkownika
smerf_997
Junior

#503 Postautor: smerf_997 » 8 kwietnia 2011, o 23:05

DS na nowego reportera ITVL. Elokwentny, nie 'zacina' się, mówi z sensem. Złoto nie reporter...
Obrazek

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#504 Postautor: niespokojny » 8 kwietnia 2011, o 23:14

Czlowiek orkiestra. Jutro glowna gwiazda festiwalu mlodych talentow, podczas gdy liga ruszyla a zawodnicy jeszcze nie scigali sie na wlasnym torze, bo ni ma komu bandy nadmuchac :?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#505 Postautor: Łoptymista » 8 kwietnia 2011, o 23:40

go! pisze:wideoblog no.3

Panie Sprawka... Czy Pan to ogladasz zanim puscisz Pan to w swiat?

naprawde chcesz znac odpowiedz? :?

go!
Trener

#506 Postautor: go! » 9 kwietnia 2011, o 10:56

Odpowiedz pewnie wszyscy znamy, ale "nauczyc obslugiwac komputera"?

BR
Senior

#507 Postautor: BR » 10 kwietnia 2011, o 12:03

wywiad jak wywiad, już widziałem gorszych video-blogerów,
co by DS nie zrobił to i tak będą po nim wszyscy jeździć na forum

martwi mnie tylko to, że publicznie zdradza tajniki jazdy po lubelskim owalu :shock:

jerry78
Trener

#508 Postautor: jerry78 » 10 kwietnia 2011, o 12:16

Bo u nas się nie zauważa takich rzeczy, że jako jeden z niewielu klubów, a może nawet jako jedyny podejmuje decyzję o bezpłatnym wejściu na sparing. Natomiast każda jedna wpadka zostanie natychmiast wyłapana i omówiona na kilkunastu stronach na forum :lol:
Zresztą taka jest mentalność kibiców na tym forum, wystarczy spojrzeć ile postów klepiemy po wygranym a ile po przegranym meczu.

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#509 Postautor: wojtek_78 » 10 kwietnia 2011, o 13:21

jerry78 pisze:Bo u nas się nie zauważa takich rzeczy, że jako jeden z niewielu klubów, a może nawet jako jedyny podejmuje decyzję o bezpłatnym wejściu na sparing.

Czysta oszczędność pieniędzy. Żeby biletować imprezę musi być ona zgłoszona jako impreza masowa, a co za tym idzie musi być zabezpieczona ochrona, a to kosztuje. Inne też jest zabezpieczenie medyczne na imprezę masową, a inne na trening. Przy biletowaniu trzeba by uruchomić kasy, wydrukować bilety itp. Z oszczędności także miał to być trening punktowany, a nie sparing.

Robienie darmowego treningu nie jest niczym nadzwyczajnym.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#510 Postautor: niespokojny » 10 kwietnia 2011, o 13:25

No tak, ale jakie teraz znaczenie ma bezplatny wstep na cos co sie nie odbylo? :)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

jerry78
Trener

#511 Postautor: jerry78 » 17 kwietnia 2011, o 20:58

Ja mam taki apel to prezesa, żeby to nigdzie nie umknęło.
Panie prezesie Dariuszu Sprawko. Ja wiem, że Pana rolą jest dbanie o finanse klubu, ale w tym sezonie nie można oszczędzać bo źle się to skończy. Jeszcze raz napiszę. Potrzebujemy dobrego polskiego juniora i takim bez wątpienia powinien być Curyło. Nie ważne ile będzie kosztował. Przypomnę, że w wyniku wycofania się Miszkolca odejdzie z wydatków wypłata punktówki za minimum 100pkt a to dużo. Do tego po pierwszym meczu księgowa też pewnie zadowolona. :) Jak widać rywale nie są wcale słabi i my nie możemy przespać dobrego zawodnika, który chce (jak sam się wypowiadał) być "gościem".
Druga sprawa to przypomnienie trenerowi Wilkowi, że nie jedziemy po I ligę sentymentami. Ma być wynik, za który odpowiada i każda wpadka musi być natychmiast rozliczona.
Do dzieła prezesie i panowie z zarządu.

soniak
Szkółkowicz

#512 Postautor: soniak » 21 kwietnia 2011, o 16:27

jerry78
Trener

#513 Postautor: jerry78 » 27 kwietnia 2011, o 13:09

Awatar użytkownika
istred
Trener

#514 Postautor: istred » 27 kwietnia 2011, o 13:59

„W ubiegłym roku mieliśmy mocniejszy skład” powiedział o meczu towarzyszący mi w parku maszyn Tomek Rempała. I oby nasi jeźdźcy potrafili temu zaprzeczyć swoją postawą na torze w kolejnych meczach…
I ciężko się z tym nie zgodzić.

harry
Trener

#515 Postautor: harry » 27 kwietnia 2011, o 14:38

Jeszcze tylko do CKM-mu i Zwierciadła nie dał wywiadu.

Sorry, może i dał bo nie przegladałem jeszcze.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#516 Postautor: harry » 27 kwietnia 2011, o 19:26

Nie interesuje mnie jakiś tam bliżej nieznany portal żużlowy tylko ilość udzielanych wywiadów po przerżnietym meczu.
Zamiast tyle gadać o tym jak nie potrafi zapanować nad swoim klubem i ogłaszać to światu, lepiej zacząłby robić prawdziwe porządki w swojej stajni Augiasza. Bo wszyscy na to czekamy, a nie na bajki o metanolu.
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2011, o 20:40 przez harry, łącznie zmieniany 1 raz.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Koper
Trener
Kontakt:

#517 Postautor: Koper » 27 kwietnia 2011, o 19:27

harry
Trener

#518 Postautor: harry » 27 kwietnia 2011, o 19:29

Rozumiem, że pierwszy mecz był kiepski ale jednak wygrany:

"Lubelscy żużlowcy rozpoczęli sezon dwoma porażkami. Jak mówi Dariusz Sprawka w najnowszym odcinku swojego wideobloga - "ciężko oceniać drużynę po dwóch meczach, ale nie ma miejsca na sentymenty"."

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#519 Postautor: kibicLBN » 27 kwietnia 2011, o 19:53

Masz rację Ernesto. Sprawka powiedział prawdę. Niektórzy się czepiają go o przegrany mecz: A za to winić go nie wolno ! Jeśli już to pretensje do zawodników i w drugiej kolejności do trenera, a nie zarządu że zawodnicy się zachowali jak amatorzy jeśli chodzi o przygotowanie do sezonu. On za co innego odpowiada. Tyle w temacie. A harry pluje jadem aż parzy w oczy przez monitor... :?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

harry
Trener

#520 Postautor: harry » 27 kwietnia 2011, o 20:39

. Niektórzy się czepiają go o przegrany mecz: A za to winić go nie wolno !

Drogi kibicuLBN. Powiedz mi tylko kogo będziemy winić jak jeszcze takich meczów będzie kilka?
Jak damy tyłka po całości to kogo prezes Taras poprosi o wyjaśnienia i komu zapowie wycofanie się z żużla?
Baranowi? Puzonowi? Czy Piszczowi? A może jednak prezesa Sprawkę będzie o to winił? No jak myślisz?

Nie wiem czy to wiesz ale za wyniki klubu odpowiada jego szef. To on zatrudnia trenera i założę się o duzo, że na każdym kontrakcie zawodnika jest jego podpis. To on ich zatrudnił i on odpowiada za ich wyniki. Trudno ale taka jest prawda. Możesz to nazywać jadem ale to się nazywa prawda która w oczy kole.
Jak pościelisz tak się wyśpisz. Znasz to przysłowie? W żużlu brzmi ono tak: Jakich ludzi zatrudnisz do trenowania i do jeżdżenia takie będziesz miał wyniki i a za wyniki CIEBIE rozliczą.

harry
Trener

#521 Postautor: harry » 27 kwietnia 2011, o 20:48

Szczerze powiedziawszy to już się przyzwyczaiłem do dziwnych oświadczeń prezesa ale w tym blogu to już pokręcił na dobre.
Cyt: " postanowiliśmy się że MUSZĄ JAKIEŚ BARDZO POWAŻNE ZMIANY ZAJŚĆ w obrębie naszego klubu... powzieliśmy już bardzo poważne decyzje!!!"
I co? Czy ktoś może mi powiedzieć jakie to decyzje? Bo dwa razy tego słuchałem i jedyną decyzją podjętą jest ta o obowiązkowym treningu w czwartek. Czy coś przegapiłem?
A zmiany są uzależnione od rozmów z trenerem i zawodnikami. Czyli jak dobrze się wytłumaczą to nie będzie żadnych zmian???

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#522 Postautor: yamahaR1 » 27 kwietnia 2011, o 20:54

Harry nie przesadzaj , może po prostu chce się zachować w porządku w stosunku do niektórych osób i zaczną od rozmowy w 4 oczy a nie ogłaszania tego w internecie, a po fakcie my się dowiemy .
Z wyniku dotychczasowego też nie można bezpośrednio winić Sprawki, owszem po sezonie czy nawet w jego trakcie ok on odpowiada za wszystko ale nie po 2 kolejkach ! Teraz to jest winny trener, który nic nie potrafił ogarnąć i jego trzeba rozliczyć i tutaj jest rola prezesa. Jeżeli tego nie zrobi to w przyszłości już on odpowie za całokształt ale już nie róbmy nagonki, że po 2 kolejce Prezes jest winny tego, że Baran jedzie jak ostatnia sierota. Teraz musi po prostu odpowiednio zareagować

harry
Trener

#523 Postautor: harry » 27 kwietnia 2011, o 21:04

OK. czekamy w takim razie na te zmiany i jedziemy wygrać do Opola. Znowu wraca do mnie wiara.

moko

#524 Postautor: moko » 27 kwietnia 2011, o 21:20

W szanujących się klubach w różnych dyscyplinach sportowych odpowiada za wynik TRENER a nie prezes. To trener oddaje się do dyspozycji zarządu jak nie robi wyników panie Harry. U nas problem polega na tym że dwóch ludzi tj. past prezes vel poseł i obecny prezes lubią ten sport ale nie mają zielonego pojęcia jak profesjonalnie poprowadzić klub. Było też tak za czasów Harrego, który pisząc na forum uważa się za alfę i omegę speedwaya a nic nie wspomina o spuściźnie jaką pozostawił po sobie.

harry
Trener

#525 Postautor: harry » 27 kwietnia 2011, o 21:28

Tak to są potężne klubu i prowadzone w sposób bardzo profesjonalny i nie oparte na jednym sponsorze.
W naszym przypadku wystarczy że głównemu sponsorowi znudzi się oglądanie kaszany i będzie po klubie. I żadna spuścizna tu ani nie pomoże ani nie przeszkodzie panie moko. Może pan tego nie zauważył ale jest zupełnie nowe rozdanie, nowi ludzie i nowa jakość.