Kolejarz Opole - Motor Lublin 8.05.2011 godz. 16.00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lombard
Senior

Re: Kolejarz Opole - Motor Lublin 8.05.2011

#26 Postautor: lombard » 26 kwietnia 2011, o 10:21

Ich pieniądze-ich sprawa. Mamy skład jaki mamy i niewiele da się już z tym zrobić. Ja mam na myśli jakiś niewidzialny dla nas konflikt trenera z zawodnikami. Jedziemy na jednym wózku, a tu...zaskoczenie torem na pierwszym meczu. Po co to? Zaskoczenie odsunięciem Puszakowskiego. Zaskoczenie braku ZZ za Stead'a. Zaskoczenie wstawieniem Pontusa. Za dużo tych zaskoczeń...to nie pomaga. A stawianie zawodników pod pręgierzem też do niczego nie prowadzi. Można przegrywać, ale co innego jak podstawiają sobie koledzy swoje motocykle i klepią po plecach, a co innego jak walczą między sobą o skład, albo myślą kiedy przyjdzie na mnie kolej do odstawki. Coś jest nie tak, tylko nie wiem czy poznamy prawdę...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#27 Postautor: istred » 26 kwietnia 2011, o 10:27

Cooper pisze:Najlepiej do tego jakis film instruktazowy. Nie zartuje, co roku jest ten sam problem, te same bledy.
I to jest jakiś pomysł.

Obawiam się niestety, że w zespole jest po prostu brak jakiejkolwiek komunikacji.
Wilk nawet nie powiedział Proctorowi jak jechać w Lublinie - wąsko I łuk, szeroko II - to co dopiero mówić o meczu wyjazdowym.

Zresztą oni się pewnie zobaczą dopiero w Opolu, bo przecież "po co trenować przed wyjazdowym meczem?" :?

LubelskiKMŻ

#28 Postautor: LubelskiKMŻ » 26 kwietnia 2011, o 10:27

Cooper pisze:A ja mysle, ze kluczowym warunkiem do dobrego wyniku w Opolu bedzie wydrukowanie i przekazanie kazdemu zawodnikowi ponizszej wypowiedzi:

Adam Czechowicz (Kolejarz Opole): Znam tor w Opolu jak własną kieszeń. Jeżdżę tu już jedenaście lat i potrafię wykorzystać optymalne ścieżki. Pewne patenty, jak atak przy krawężniku, mam opanowane bardzo dobrze i udaje mi się tym nabierać rywali.

Przy krawezniku, czyli jadac tylnym kolem po kredzie! Niech to Wilk kazdemu z osobna wytlumaczy, ze w Opolu jazda blisko kraweznika nie wystarczy, trzeba zapierniczac po linii.

Najlepiej do tego jakis film instruktazowy. Nie zartuje, co roku jest ten sam problem, te same bledy.

dobre :)
Co weekend jestem V.I.P
1 liga naszym celem !

LubelskiKMŻ

#29 Postautor: LubelskiKMŻ » 26 kwietnia 2011, o 10:30

istred pisze:
Cooper pisze:Najlepiej do tego jakis film instruktazowy. Nie zartuje, co roku jest ten sam problem, te same bledy.
I to jest jakiś pomysł.

Obawiam się niestety, że w zespole jest po prostu brak jakiejkolwiek komunikacji.
Wilk nawet nie powiedział Proctorowi jak jechać w Lublinie - wąsko I łuk, szeroko II - to co dopiero mówić o meczu wyjazdowym.

Zresztą oni się pewnie zobaczą dopiero w Opolu, bo przecież "po co trenować przed wyjazdowym meczem?" :?

Ty chce na trening przyjechać, więc może wcześniej niż w opolu :)
Co weekend jestem V.I.P
1 liga naszym celem !

Awatar użytkownika
istred
Trener

#30 Postautor: istred » 26 kwietnia 2011, o 10:34

A odnośnie samego meczu i ogólnie przyszłości, to wciąż uważam, że mamy niezły skład i tylko trzeba odpowiednio przycisnąć zawodników.
Ewentualnie jakiekolwiek nowości w kadrze, to powinni być zawodnicy, którzy rzeczywiście coś będą w stanie pojechać, a nie testowanie kolejnych wynalazków.

Juniorów też mamy bardzo dobrych i trzeba, na któregoś postawić (Auty, ew. Sweetman), a będziemy mieli pożytek.
Stead to wielka niewiadoma, ale gorzej od Barana nie pojedzie, dlatego jestem za tym, żeby odstawić od składu Barana i startować ze Steadem.
Do tego można przemyśleć Piszcza. Wiadomo w jakiej jest formie, ale ma naprawdę niezłe starty i blokować też potrafi, a w Opolu to 90% sukcesu.

W zestawianie składu bawić się nie będę, bo trenerem nie jestem i liczyć nie będę, ale według mnie warto "przetestować" Steada i jednak mimo wszystko stawiać na zagranicznego juniora.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#31 Postautor: Hans » 26 kwietnia 2011, o 10:38

Ważną kwestią też jest to, czy Prezes zabierze do Opola Windymena (potocznie zwanego chwiejem) czy nie. Jeśli nie to nie mamy szans na zwycięstwo.

Wygląda na to, że nic się nie zmieni.

Skład powinien wyglądać tak:

1. Proctor 6,5 - nie muszę tłumaczyć
2. Puszakowski 9,5 - może ambicja poprawi jego wyniki?
3. Stead 6,5 - musi jechać i kropka.
4. Piszcz 2,5 - wole jego zera niż sucheckiego
5. Miesiąc 6,68- nie muszę tłumaczyć.
6. Łukaszewski - jasna sprawa
7. Sweetman (Aspgren) 6,5 - Pontus jechał w tym sezonie w Opolu i zrobił w jakimś śmiesznym turnieju 10 pkt. Sweetman nie błyszczy w PL, ale może będzie jechać u nas?

Ale i tak pewno się skończy wynikiem: 57:33 czy coś w tym stylu.

Adam Czechowicz, mecz Kolejarz- Redstar Lublin, 31.V.2010

http://1.1.1.1/bmi/img28.imageshack.us/ ... led1oh.jpg

bartexs1
Senior

#32 Postautor: bartexs1 » 26 kwietnia 2011, o 10:46

NoFear pisze:W tym meczu Wilk powinien mieć postawione ultimatum: albo wygrywamy w Opolu, albo szukamy nowego trenera.

Wilk niech się cieszy że ma jeszcze okazję pracować w Lublinie... mam nadzieję, że go szybciej wykopią niż się wszyscy spodziewają....Teraz widać, dlaczego nie chcą go mieć w Rzeszowie...
Co do meczu w Opolu? hm.... marnie to widzę....

Awatar użytkownika
istred
Trener

#33 Postautor: istred » 26 kwietnia 2011, o 10:52

Jeszcze dodam, że jest to niezwykle ważny mecz.

Liga jest na tyle wyrównana, że każdy mecz może decydować o awansie.
Ważny jest też każdy punkt, bo i to ostatecznie może przesądzić o awansie.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#34 Postautor: lombard » 26 kwietnia 2011, o 11:03

Dlatego jako kibice mamy prawo oczekiwać od władz klubu radykalnych posunięć co najmniej na kilku płaszczyznach np. sensownej wypowiedzi Prezesa z przeprosinami dla kibiców i sponsorów, zorganizowanie jakiegoś spotkania lub konferencji, przeczesania w międzyczasie rynku pozostałych zawodników. Aby uzdrowić sytuację, powinien pojawić się co najmniej jeden głośny artykuł lub tytuł, coś co by podniosło morale np. Jesper Monberg w Lublinie 8) Rozwiązań jest wiele.
Mój skład na dzień dzisiejszy:
1. Mariusz Puszakowski- bo lider :)
2. Tomasz Piszcz- bo KSM 2,50 i jadą z Mariuszem na jednym wózku
3. Karol Baran- bo forma nie pozwala na prowadzenie pary juniorskiej
4. Paweł Miesiąc- jak Karol zawiedzie to Paweł poratuje :lol:
5. Tyron Proctor- jak na razie solidna firma
6. Mateusz Łukaszewski- niech walczy
7. "gość"
Stead po tych kontuzjach to chyba nie jest odpowiedni moment. Chciałoby się, no ale...może lepiej aby zadebiutował na naszym torze.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#35 Postautor: istred » 26 kwietnia 2011, o 11:06

Dlatego jako kibice mamy prawo oczekiwać od władz klubu radykalnych posunięć co najmniej na kilku płaszczyznach np. sensownej wypowiedzi Prezesa z przeprosinami dla kibiców i sponsorów, zorganizowanie jakiegoś spotkania lub konferencji, przeczesania w międzyczasie rynku pozostałych zawodników. Aby uzdrowić sytuację, powinien pojawić się co najmniej jeden głośny artykuł lub tytuł, coś co by podniosło morale np. Jesper Monberg w Lublinie 8) Rozwiązań jest wiele.
Darmowe kiełbaski na meczu i przynajmniej po jednym bilecie do cinemacity w plazie. Najlepiej na jakiś film o herosach.
Dodatkowo po buziaku dla każdego kibica od samego Dariusza S. - tak w ramach przeprosin.
:)

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#36 Postautor: lombard » 26 kwietnia 2011, o 11:10

Mamy takiego sponsora że w ramach zadośćuczynienia nie wykluczam :lol:

LubelskiKMŻ

#37 Postautor: LubelskiKMŻ » 26 kwietnia 2011, o 11:18

istred pisze:
Darmowe kiełbaski na meczu i przynajmniej po jednym bilecie do cinemacity w plazie. Najlepiej na jakiś film o herosach.
Dodatkowo po buziaku dla każdego kibica od samego Dariusza S. - tak w ramach przeprosin.
:)

Nie no z tym buziakiem to troszeczkę przesadziłeś :lol:
Co weekend jestem V.I.P
1 liga naszym celem !

Awatar użytkownika
kmzlublinfan
Senior

#38 Postautor: kmzlublinfan » 26 kwietnia 2011, o 12:49

Jeszcze w odwodzie jest Richard Sweetman. I tu mi się wydaje, że to będzie na tą chwile sensowne rozwiązanie. Zna już polskie tory. Niech się wykaże.

jerry78
Trener

#39 Postautor: jerry78 » 26 kwietnia 2011, o 12:52

Pytanie czy w tym sezonie dorobił się odpowiedniego silnika na beton, bo w zeszłym wszyscy pamiętamy Łódź i Rybnik.

Awatar użytkownika
Stachoo

#40 Postautor: Stachoo » 26 kwietnia 2011, o 12:56

Wg mnie Sweetman dużo nie gwarantuje w Opolu gdzie nie ma przyczepnego toru. Zrobi to samo co w zeszłym roku w Łodzi. A poza tym jeszcze go w tym roku nie było w Polsce - nie wiadomo jakie ma fury itd. Anglia to nie Polska, kiedy się tego nauczymy w Lublinie? :( Ja bym mimo wszystko postawił na wyrównany skład seniorski - Baran choć baran niech jedzie tylko kopnąć go w dupę, niech się bierze do roboty...

1. Puszakowski - dać mu szansę w końcu wg statystyk to 2 zawodnik ligi :) śr. bieg 2,6 8)
2. Piszcz/Suchecki - zależy od dyspozycji na treningu
3. Proctor - dał radę na naszym betoniku z Równem
4. Baran - zmienić mu osiołka!
5. Miesiąc - jest chyba najbardziej właściwym zawodnikiem do jazdy z juniorem aktualnie.
6. Łukaszewski
7. "Gość"

Mam nadzieję, że się tak da wg KSM. Jakby co przepraszam za wprowadzenie w błąd.
Nie ma ciszy na stadionie na Zygmuntowskich...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#41 Postautor: niespokojny » 26 kwietnia 2011, o 12:58

Z obecnym skladem nie ma zadnych szans na korzystny wynik. Niestety co najmniej jedno wzmocnienie jest konieczne.

Powinien byc trening w Gnieznie, Grudziadzu, albo Lodzi i walka o sklad. Najlepsi jada - krotka pilka.

Puszakowski
Piszcz
Proctor
Stead
Miesiac
Lukaszewski
Gosc
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

jerry78
Trener

#42 Postautor: jerry78 » 26 kwietnia 2011, o 13:02

niespokojny pisze:Powinien byc trening w Gnieznie, Grudziadzu, albo Lodzi i walka o sklad

Zlituj się nad Karolem. Tak daleko na trening jechać? Niech będzie i Tarnów, zawsze bliżej ;)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#43 Postautor: niespokojny » 26 kwietnia 2011, o 13:11

To niech siedzi w domu i fajki jara.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#44 Postautor: luCas » 26 kwietnia 2011, o 13:20

Licze na lagodny wymiar kary w Opolu. Mam nadzieje, ze przynajmniej z 30 wyjdziemy.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
kmzlublinfan
Senior

#45 Postautor: kmzlublinfan » 26 kwietnia 2011, o 13:21

Na betonie. Nasi na takim torze nie chcą jechac. Chyba, że stanie się jakiś cud i zmienią zdanie.

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#46 Postautor: Kiry » 26 kwietnia 2011, o 13:42

W Opolu pojechałbym składem:

Baran
Piszcz
Puszak
Suchy
Miesiąc
Łukasz
Sweet

bo i jakim składem tam nie pojedziemy to i tak baty.

Po tym meczu będziemy mieli odpowiedz na pytanie komu zależy i czy jeszcze możemy się łudzić awansami czy zostaje tylko i wyłącznie siąść do rozmów z LW czy są nadal zainteresowani zabawą w żużel i powoli myśleć o teamie na 2012 rok...
Obrazek

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#47 Postautor: $korzen$ » 26 kwietnia 2011, o 14:00

Stead
Suchy
Proctor
Puzon
Miesiac
Lukaszewski
Gosc

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#48 Postautor: Mars » 26 kwietnia 2011, o 14:02

Pewne jest , że jak zostanie Wilk to Baran nie pojedzie więc :

1.Proctor
2.Suchecki (na 3 starty)
3.Stead
4.Puszakowski
5.Miesiąc
6.Łukaszewski
7.GOŚĆ lub Sweetman

Piszcz w Opolu nic nie pojedzie no chyba że zakupi nowe osiołki.\
Baran - swoje fochy niech pokazuje gdzie indziej.

Jeżeli Anglik będzie nie wypałem to trzeba zmieniać skład.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#49 Postautor: $korzen$ » 26 kwietnia 2011, o 14:23

Najgorsze jest to, ze cholernie duzo zalezy od Steada. Simon z poprzedniego roku jest nam obecnie potrzebny, doslownie, jak jakas zlota rybka. Widac juz, ze Miesiac i Proctor beda jechac. Gdyby Stead zaprezentowal forme z poprzedniego sezonu jeszcze cos udalo by sie z tego skleic. Wowczas, jak ktos wspomnial, trzeba by popracowac z Suchym/Piszczem i zdecydowac, na kogo z dwojki Baran/Puzon stawiamy. Bo nie ma nawet takiej opcji, zeby w obecnej formie jechali obaj. A jak jeden i drugi nie zrobia szybkich postepow, to nie ma wyjscia, trzeba brac kogos z trojki Woffinden/Woodward/Pulpet.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#50 Postautor: lombard » 26 kwietnia 2011, o 14:29

Chciałbym się mylić. Nie umniejszam umiejętności Simona bo stać go na wynik. Tylko czy on podpisując kontrakt nie planował odjechać góra 5 spotkań? Jeśli tak, to liczenie na niego okaże się porażką :? A i teraz podejrzewam, że tu chodzi o coś więcej z tą niemożnością zastosowania ZZ za Stead'a. Obym się mylił :?