Wyjazd do Krakowa - Lany Poniedziałek 25.04.2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
RiNgO

Re: Wyjazd do Krakowa - Lany Poniedziałek 25.04.2011

#26 Postautor: RiNgO » 22 kwietnia 2011, o 11:32

Witam, mamy jedno wolne miejsce w samochodzie na poniedziałek. Zainteresowane osoby odsyłam po więcej info na PW. Pozdrawiam :)

meesha
Trener
Kontakt:

#27 Postautor: meesha » 22 kwietnia 2011, o 12:36

No to pospane tak, że można śmiało dzwonić :) Może jakąś superpromocję zrobię na te dwa ostatnie miejsca dla zachęty? Na przykład dla ostatnich dwóch osób gratis jajko na twardo i kabanos :lol: Albo program zawodów w Krakowie jeśli ktoś woli, istnieje możliwość negocjacji :)
Śmiało zatem wykręcamy: 6 0 2 5 3 7 4 1 4.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#28 Postautor: kibicLBN » 22 kwietnia 2011, o 12:39

Jeśli to nadal chodzi o tego 2 busa to mamy na forum proroka :o
Jcob pisze:
Rozchodzi mi się o to,że chcą zbierać busa na mecz do Rzeszowa pomiędzy Stalami :), a znając życie na wyjazd Kaemżeciku będzie problem uzbierać drugiego busa. Bo o dyliżans z ludźmi z "FK" jestem spokojny.

Zabrakło tylko: zaprawdę powiadam wam ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

meesha
Trener
Kontakt:

#29 Postautor: meesha » 22 kwietnia 2011, o 12:45

Coś bym napisał, ale się powstrzymam, żeby nie kopać kulejącego 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
marineo70

#30 Postautor: marineo70 » 22 kwietnia 2011, o 12:46

Od Pubu H2O
Dla dwóch ostatnich osób, które wyjadą do Krakowa - promocja w Pubie H2O:
30.04 podczas transmisji SGP wybrana pizza gratis.
Zapraszam

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#31 Postautor: bartosch » 22 kwietnia 2011, o 12:49

bartosch pisze:LAST MINUTE!
mamy jedno wolne miejsce w aucie Lublin-Kraków-lotnisko-Lublin. chętną osobę proszę o kontakt pod nr. tel. 668 547 077. pozdrawiam!

juz mamy komplet. pozdrawiam!
carpe diem!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#32 Postautor: grzesieck » 22 kwietnia 2011, o 13:00

marineo70 pisze:Od Pubu H2O
Dla dwóch ostatnich osób, które wyjadą do Krakowa - promocja w Pubie H2O:
30.04 podczas transmisji SGP wybrana pizza gratis.
Zapraszam

az zaluje, ze sie zapisalem wczesniej :D
METHANOL ADVENTURE TEAM

dobek
Senior

#33 Postautor: dobek » 22 kwietnia 2011, o 19:14

Zostało jeszcze dwa miejsca. Tel. 600 81 33 98

davidtomy

#34 Postautor: davidtomy » 22 kwietnia 2011, o 19:57

Mam pytanie, wybieram się na mecz samochodem a jeszcze nie byłem na stadionie w Krakowie, mógłby ktoś powiedzieć jak tam dojechać?

Susic
Junior

#35 Postautor: Susic » 22 kwietnia 2011, o 20:50

Można np. tak:
http://mapa.targeo.pl/1_lublin,,2_kraków,odmogile#targeo-top
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."

Awatar użytkownika
marineo70

#36 Postautor: marineo70 » 23 kwietnia 2011, o 11:17

W trasie do Krakowa będziemy robić grilla.
Jakby co to możemy się spotkać w większym gronie.
Ustalmy miejsce i godzinę.
H2O

meesha
Trener
Kontakt:

#37 Postautor: meesha » 23 kwietnia 2011, o 11:22

marineo70 pisze:W trasie do Krakowa będziemy robić grilla.

To sformułowanie może zostać opacznie zrozumiane :lol:

Natomiast ja jeszcze w kwestiach porządkowych. Zaostrzone ostatnio przepisy nakładają na przewoźnika obowiązek zgłoszenia na policję grupowego wyjazdu kibiców na mecz. Tak też stało się w przypadku naszego wyjazdu, możemy zatem spodziewać się zapowiedzianej kontroli ;)
Nie muszę chyba pisać o rzeczach tak oczywistych jak powstrzymanie się od paradowania z puszką wiadomego napoju po parkingu przed MOSiRem i odpowiednim zachowaniu? To dobrze, że nie muszę :)

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#38 Postautor: grzesieck » 23 kwietnia 2011, o 13:02

jakies ograniczenia wiekowe lub ilosciowe? ; )
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#39 Postautor: Piocze » 23 kwietnia 2011, o 13:46

meesha pisze:

To sformułowanie może zostać opacznie zrozumiane :lol:

No no, a niby tylko w kopanej się na grile ustawiają :lol:
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

meesha
Trener
Kontakt:

#40 Postautor: meesha » 23 kwietnia 2011, o 16:38

Dla tych, którzy będą jechać po raz pierwszy i nie znają obowiązujących zasad robię ctrl+c, ctrl+v ;)

1. Zbiórka jest o godzinie 9:00. Ja będę na miejscu jakiś kwadrans wcześniej i proszę, by osoby, z którymi umówiłem się na opłatę w poniedziałek przyszły również wcześniej, żebyśmy mogli załatwić formalności i punktualnie odjechać.

2. Gdy przyjadą nasze 2 busy nie pakujemy się "na hurra" do nich tylko wsiadamy według listy, którą będę odczytywać dla każdego busa oddzielnie. Proszę o cierpliwość i zachowanie spokoju. Dla nikogo kto jest na liście miejsca nie zabraknie :)

3. Mamy na przejazd dość dużo czasu (7 godzin) po to by bez nerwów dojechać. Są przewidziane postoje na zaspokojenie potrzeb fizjologicznych czy też nałogów :wink: Proszę o nierozchodzenie się po okolicy w czasie tych postojów tak, by po 10-15 minutach wszyscy byli z powrotem w busach.

4. Dłuższy (ok. 1 h) postój na jakiś konkretniejszy posiłek jest planowany w drodze do Krakowa, pod warunkiem, że będziemy mieli "dobry timing" czyli dużo czasu i niewielką odległość pozostałą do przejechania, proszę zatem na drogę na wszelki wypadek wyposażyć się w kanapki, jajka, kiełbaski, ogóreczki czy co tam kto lubi :) Podczas "zwykłych" postojów nie będzie czasu na zjedzenie czegoś więcej niż hot-doga na stacji. Jak się komuś zamarzy de volaille z ziemniakami i surówką, na którego trzeba będzie czekać pół godziny to niestety zostanie z tym posiłkiem na miejscu postoju :P

5. Wiadomo, że nie jesteśmy kółkiem różańcowym jadącym na spotkanie rodziny RM 8) więc spożywanie napojów procentowych nie jest zakazane. Uczulam jednak na to by przyjmować je z umiarem. Ochrona w Krakowie wybitnie nie jest pobłażliwa dla osób będących w stanie wskazującym na... więc żeby nie było później sytuacji, że ktoś zostanie pod bramą zamiast wejść na stadion. Ponadto na miejscu zbiórki będzie policja więc przypominam, że mandat karny za "spożywanie napojów alkoholowych w miejscach do tego nieprzeznaczonych" wynosi 100 PLN (nie pytajcie skąd wiem ;) ).

6. Do Krakowa udajemy się w wiadomym celu - dopingować naszych zawodników. Zatem nie szczędzimy gardeł i ochoczo dołączamy do osób prowadzących doping na naszym sektorze :D Obowiązującym strojem jest żółto-biało-niebieska koszulka. Jeśli ktoś takiej nie posiada to proszę ubrać się w cokolwiek innego (np. zwykły t-shirt) w kolorze żółtym :)

7. Nie wiem jeszcze w którym miejscu stadionu zostaniemy posadzeni, ale gdzie by nie było to siedzimy w zwartej grupie i nie rozchodzimy się na szerokość 200 metrów. Proszę również by pojedynczo nie oddalać się od grupy.

8. Nie prowokujemy kibiców miejscowych (zarówno na stadionie jak i w jego okolicach), walkę prowadzimy jedynie na siłę głosu i kulturalny doping.

9. Po meczu udajemy się wszyscy razem z powrotem do naszych pojazdów.

10. Wszelkie zbędne opakowania szklane, aluminiowe, papierowe czy jakiekolwiek inne swoje śmieci wyrzucamy na najbliższym postoju!!! Nie wieziemy tego z powrotem do Lublina i nie pozostawiamy w busie żadnych śmieci. To nie jest wielki wysiłek wyrzucić te parę rzeczy na bieżąco zamiast chomikować pod siedzeniem.

To tyle uwag organizacyjnych. Mam nadzieję, że wszyscy wrócą zadowoleni z tego wyjazdu. Obyśmy mieli się czym radować w drodze powrotnej :D

Awatar użytkownika
vadik
Junior

#41 Postautor: vadik » 23 kwietnia 2011, o 17:18

Pytanie do zorientowanych, która trasa będzie najbardziej optymalna na dojazd do Krakowa. (czyli stosunkowo dobre drogi itp, itd)

meesha
Trener
Kontakt:

#42 Postautor: meesha » 23 kwietnia 2011, o 17:21

Najlepsza jakościowo droga to na Radom i później "siódemką" na Kielce i Kraków, ale krótsza o 60 km jest trasa przez Kraśnik, Samdomierz i DK 79 do Krakowa, a i nie jest jakaś najgorsza :)
Nie wiem co prawda jak tam z remontami, wahadłami itd. aktualnie, może ktoś jeździł ostatnio to napisze...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#43 Postautor: istred » 23 kwietnia 2011, o 17:24

Chyba jedyna sensowna to Lublin, Annopol, Sandomierz, Kraków.
Można pojechać przez Ożarów (dłużej, lepsza droga), ale ja zawsze skręcałem na Zawichost.

Awatar użytkownika
kmzlublinfan
Senior

#44 Postautor: kmzlublinfan » 23 kwietnia 2011, o 17:48

istred pisze:Chyba jedyna sensowna to Lublin, Annopol, Sandomierz, Kraków.
Można pojechać przez Ożarów (dłużej, lepsza droga), ale ja zawsze skręcałem na Zawichost.

I nie ma tam dużego natężenia ruchu. Wiem bo sam tamtędy jeżdżę do Krakowa.

Można jeszcze jechac przez Kielce jeśli komuś pasuje. Ale na Sandomierz wydaje się byc najlepszym rozwiązaniem.

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#45 Postautor: bartosch » 23 kwietnia 2011, o 18:15

my lecimy na Sandomierz. droga moze nie jest jakas super ale nie ma duzego ruchu i wpada sie od razu w Nowej Hucie.
carpe diem!

harry
Trener

#46 Postautor: harry » 23 kwietnia 2011, o 20:07

Ponieważ w tym roku juz byłem kilka razy w Krakowie to od razu mówie. Ta przez Sandomierz to jedna z najlepszych dróg w naszym regionie. Najgorsze kawałki to niestety ten z Lublina do Kraśnika i przed Nowym Korczynem 15 km jeszcze zostało do wyremontowania. No i co najważniejsze najkrótsza i wypada się prosto na stadion.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#47 Postautor: luCas » 23 kwietnia 2011, o 21:02

Witam z Krakowa. Wczoraj jechalem trasa Lublin-Sandomierz-Krakow. Zero remontow, wahadel itd. Jedzie sie przyjemnie. W Krakowie caly dzien sloneczny, niestety przed chwila zaczelo torche padac i prognozy raczej nie sa opytmistyczne.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Sledzio
Trener
Kontakt:

#48 Postautor: Sledzio » 23 kwietnia 2011, o 22:00

Trochę deszczyku nie zaszkodzi a nawet wręcz przeciwnie nie będzie suchelca.

Zulu
Junior

#49 Postautor: Zulu » 24 kwietnia 2011, o 08:12

harry pisze:Ponieważ w tym roku juz byłem kilka razy w Krakowie to od razu mówie. Ta przez Sandomierz to jedna z najlepszych dróg w naszym regionie. Najgorsze kawałki to niestety ten z Lublina do Kraśnika i przed Nowym Korczynem 15 km jeszcze zostało do wyremontowania. No i co najważniejsze najkrótsza i wypada się prosto na stadion.

Najlepsza droga jest przez Kielce, ale niestety najdłuższa. Dlatego mnie również najlepszym rozwiązaniem wydaje się trasa przez Sandomierz. Co do kiepskiej drogi przez Kraśnik w pełni zgadzam się z harrym Trzeba jeszcze dodać - bardzo ruchliwej.

Polecam więc drogę przez Urzędów. Tuż przed wiaduktem w Wilkołazie trzeba skręcić w prawo właśnie na Urzędów. Jedziemy przez Ostrów, Popkowice, Zakościelne. W Urzędowie nie skręcamy w lewo na Kraśnik, tylko jedziemy prosto (przez mniejsze miejscowości, których nazw w tej chwili nie pamiętam, w jednej z nich trzeba przy sklepie skręcić w prawo), kierując się na Annopol. Wyjeżdżamy na główną trasę praktycznie już w samym Annopolu. Kraśnik omijamy więc w ogóle szerokim łukiem. Szosa całkiem dobra, bardzo malownicza (lasy i pagórki niczym wyjęte z okolic Kazimierza), sporo krótsza i przede wszystkim pusta w porównaniu z trasą przez Kraśnik, po której dodatkowo lubią krążyć nieoznakowane radiowozy. Dlatego polecam ją zwłaszcza w drodze powrotnej, tym bardziej że w poniedziałek wieczorem będą powroty ze świąt i do Lublina przez Kraśnik będzie jechało się w tłoku - wolno i gęsiego. Wracając z Krakowa wystarczy tuż za Annopolem skręcić w lewo na Księżomierz i kierować się oczywiście na Urzędów. Wyjeżdżamy z powrotem na główną trasę lubelską w samym Wilkołazie. Skręcamy w lewo i dalej już na Lublin.

JAG
Senior

#50 Postautor: JAG » 24 kwietnia 2011, o 12:01

w taki dzien jak jutro-swieto mysle nie bedzie za duzego natezenia ruchu na zadnej z drog wiec mozna smigac smialo i przez Sandomierz i przez Krasnik ,Annopol,Ozarow itd
obie drogi przetestowalam jakies 2 tyg temu i nie przypominam sobie o jakichkolwiek wahadlach na trasie.
szerokiej drogi wszystkim i do zobaczenia w Krakowie:)
do boju Motorze;p
:),czasami :(