Typer - komentarze
Re: Typer - komentarze
Kiedy jakaś klasyfikacja ogólna po dwóch kolejkach ?
jerry78 pisze:Po rozegraniu 6 meczów II rundy typera liderem tejże rundy jest póki co Seebek, Speedway-Mati utrzymuje pozycję lidera klasyfikacji generalnej.
Jednakże klasyfikacja tej rundy jak i klasyfikacja generalna zostanie podana po rozegraniu w sobotę ostatniego meczu.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
UWAGA!
W wyniku zmiany wyniku Kaskad-Wanda na 45-43 nastąpiły zmiany w punktacji. Klasyfikacja została już uaktualniona.
Jednocześnie informuję, że klasyfikacja III rundy typera zostanie podana w sobote 23 kwietnia po rozegraniu ostatniego meczu tejże rundy.
W wyniku zmiany wyniku Kaskad-Wanda na 45-43 nastąpiły zmiany w punktacji. Klasyfikacja została już uaktualniona.
Jednocześnie informuję, że klasyfikacja III rundy typera zostanie podana w sobote 23 kwietnia po rozegraniu ostatniego meczu tejże rundy.
Już poprawiłem klasyfikację. Uwzględnia wynik 47-43.
Tak jak już wspomniałem klasyfikację 3 rundy typera podam w sobotę, po zakończeniu meczu Toruń - Wrocław.
Na tą chwilę liderem rundy jest owen1989, liderem klasyfikacji generalnej pozostaje Speedway-Mati, 10 osób poprawnie wytypowało Proctora jako zawodnika naszego meczu.
Na tą chwilę liderem rundy jest owen1989, liderem klasyfikacji generalnej pozostaje Speedway-Mati, 10 osób poprawnie wytypowało Proctora jako zawodnika naszego meczu.
Jakby ktos mogl przypomniec - jakie sa zasady typowania zawńdnika? Liczy sie z bonusami czy bez? Rok temu chyba bylo z bonusami?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Liczę tak jak w tamtym roku, czyli z bonusami.
może dodamy do typera kategorię spamer sezonu ? bo z punktami narazie u mnie średnio a mam pewniaka 

Fajne te bonusy GP, ale mozna by chociaz podium typowac, bo tak to troche z dupy.
A zeby nie byc goloslownym, to proponuje taki system:
Typujemy cale podium (3 nazwiska). Za wytypowanie nazwiska (niezaleznie od miejsca na podium) 3 punkty. Za wytypowanie nazwiska i trafienie konkretnego miejsca na podium 8 punktow. Mozna ewentualnie wprowadzic premie za wytypowanie calego podium (3 nazwiska, powiedzmy za to +5 punktow, a gdy na prawidlowych miejscach to + 10).
Typujemy cale podium (3 nazwiska). Za wytypowanie nazwiska (niezaleznie od miejsca na podium) 3 punkty. Za wytypowanie nazwiska i trafienie konkretnego miejsca na podium 8 punktow. Mozna ewentualnie wprowadzic premie za wytypowanie calego podium (3 nazwiska, powiedzmy za to +5 punktow, a gdy na prawidlowych miejscach to + 10).
Z dupy.
W takim systemie można za jedno GP uzyskać 34 pkt. Zdecydowanie za dużo moim zdaniem.
Podobnie jak przy "bonusach" zresztą.
Moim zdaniem typowanie powinno być nastawione przede wszystkim - jak nazwa wskazuje - na ligę.
W takim systemie można za jedno GP uzyskać 34 pkt. Zdecydowanie za dużo moim zdaniem.
Podobnie jak przy "bonusach" zresztą.
Moim zdaniem typowanie powinno być nastawione przede wszystkim - jak nazwa wskazuje - na ligę.
-
- Zawodowiec
Zróbcie tak żeby było dobrze
A tak przy okazji to moim zdaniem (i nie piszę tego dlatego, że mam póki co lidera bo pewnie tylko do jutra zresztą), całą generalkę powinna przewodzić a na końcu wygrać osoba, która punktuję najrówniej przez cały sezon, czyli poszczególne kolejki plus oczywiście bonusy typowane przed sezonem, które są teoretycznie trudniejsze do wytypowania. Podsumowując chodzi mi tylko o to, aby unikać sytuacji, że cały sezon można wygrać praktycznie tylko na wstrzeleniu się w bonusy a tydzień po tygodniu mówiąc delikatnie nie wyróżniać się
Ale odpowiedni dobór punktacji i myślę, że cała zabawa będzie bardzo ciekawa aż do października
Pozdrawiam Mati.
edit: istred wyprzedził mnie ale widzę podobny pogląd na sprawę.

Pozdrawiam Mati.
edit: istred wyprzedził mnie ale widzę podobny pogląd na sprawę.

Fajnie że piszecie swoje propozycje, każda mile widziana, ale już w tym sezonie nie chcę zmieniać reguł, no i nie chce mi się przerabiać aplikacji. Za trafne wytypowanie bonusu typowanego przed rozpoczęciem sezonu jest 15 pkt (bo tak było rok temu). Mozna się zastanowić faktycznie czy to nie za dużo, możliwe, że trochę tak. Ale w tamtym sezonie chyba aż tak nie wypaczyły końcowego wyniku. Za bonusy ekstra, typowane w trakcie sezonu jest po 10pkt. Niby z jednej strony łatwiej trafić, bo oddajemy typy tuż przed imprezą, z drugiej strony niektóre kategorie "przedsezonowe" są łatwiejsze do typowania.
Podsumowując, niech już w tym roku zostanie tak jak jest, a przed kolejnym sezonem możemy wspólnie przedyskutować kategorie bonusów, punktacje bonusów itd, żeby reguły gry były jasno ustalone przed rozpoczęciem zabawy i odpowiednio oprogramowane.
edit:
Po chwili namysłu doszedłem do wniosku, że bez żadnych przeróbek jeszcze w tym typerze, możemy zmienić wysokość punktacji dla bonusów, żeby ich suma nie stanowiła sporej części całkowitej sumy. Skoro jeszcze żaden bonus nie został rozstrzygnięty to proponuję za bonusy przedsezonowe po 10pkt, a za bonusy extra po 7 pkt.
Podsumowując, niech już w tym roku zostanie tak jak jest, a przed kolejnym sezonem możemy wspólnie przedyskutować kategorie bonusów, punktacje bonusów itd, żeby reguły gry były jasno ustalone przed rozpoczęciem zabawy i odpowiednio oprogramowane.
edit:
Po chwili namysłu doszedłem do wniosku, że bez żadnych przeróbek jeszcze w tym typerze, możemy zmienić wysokość punktacji dla bonusów, żeby ich suma nie stanowiła sporej części całkowitej sumy. Skoro jeszcze żaden bonus nie został rozstrzygnięty to proponuję za bonusy przedsezonowe po 10pkt, a za bonusy extra po 7 pkt.
Czy to nie jest tak, ze zawodnika typujemy przewaznie krajowego? Zdaje sie, ze przynajmniej jeden kolega postawil Josha..
przewaznie moze i krajowego, bo wiekszosc pewnie stawia Barana i Miesiaca, ale jezeli uwazasz, ze najlepszy bedzie Proctor albo Auty to stawiaj smialo, ja ostatnio za Proctora dostalem 5 pkt
METHANOL ADVENTURE TEAM
Typujemy najlepszego zawodnika KMŻ - może być zarówno Polak jak i obcokrajowiec
Jerry, chyba jest blad w wynikach typera IV. Wg tabelki w Krakowie bylo +22, a naprawde wynik to +18. Zmienia to np. punkty u mnie.
Dzięki, że zauważyłeś. Wpisałem wynik 56-34 zamiast 54-36. Poprawione.
Zaszalałeś Cooper
Nie pamiętam, żeby ktoś wygrał z taką przewagą - gratuluję

Nie pamiętam, żeby ktoś wygrał z taką przewagą - gratuluję

I ten awans z 25 miejsca na 1 - to robi wrażenie 

Heh, co roku srednio jedna kolejke rozwalam:) Rok temu nawet obiad wygralem:) A awans rzeczywiscie spory, ale to zasluga scisku w klasyfikacji:)
Prawie wszyscy stawiali na Crumpa lub Kolodzieja, a tu zadnego w polfinale nie ma
.

Richie Faulkner:
A mój typ gdzieś wciągnęło...
Ale i tak Crump już raczej nie wygra