Karol Baran

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
jerry78
Trener

Re: Karol Baran

#351 Postautor: jerry78 » 18 marca 2011, o 00:39

Ja powiem tak: wiadomo, że z jego zdaniem nikt z PZM, GKSŻ czy FIM się nie liczył (czyli tu z Gelem się zgadzam), ale dla wielu kibiców z całej Polski (co można przeczytać w komentarzach na SF) stał się jednym z bohaterów w tej walce, który miał na tyle odwagi, żeby w stanowczy sposób wyrazić swoje zdanie. Dlatego ja osobiście cenię Karola za jego wyrazisty charakter, za odwagę i stanowczość i nie sądzę, żeby jakikolwiek sędzia za to na nim się mścił, bo musieliby to robić na co najmniej 20 żużlowcach włącznie z Gollobem, Hampelem czy Kołodziejem a szczególnie Stachyrze, który jeszcze dosadniej się wypowiadał.
Ja po prostu lubię ludzi, który mówią co myślą, a nie chowają głowę w piasek, czyli tak naprawdę nijakich. Dla mnie Karol ma wielkie jaja i niech teraz to również pokaże w tym sezonie wprowadzając naszą drużynę do I ligi.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#352 Postautor: niespokojny » 18 marca 2011, o 00:48

Gelo pisze:Nie rozumiemy sie - trudno. Jezeli znajdziesz roznice miedzy mistrzem świata a "drugoligową podpadziochą" to daj znać - wtedy o tym pogadamy.

No nie rozumiemy sie. Skoro jak mowisz zdanie Barana i tak nie ma zadnego znaczenia, i w zaden sposob sie nie przyczynil do obalenia tlumikow to za co go karac? Za swoje zdanie? W podobnym tonie wypowiadal sie Mitko, Czechowicz, Andersson, Gomolski - oni tez sa II ligowcami. Juz nie wspomne o Stachyrze.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#353 Postautor: Flint » 18 marca 2011, o 00:59

Ej niespokojny zadał dobre pytanie w sumie.

Dlaczego wg Ciebie w jednym przypadku ze zdaniem Karola nikt się nie liczył, a w drugim liczą się już wszyscy i będą go tępić na wszystkich drugoligowych torach?

Trochę konsekwencji.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Deri
Senior

#354 Postautor: Deri » 18 marca 2011, o 10:01

. Właśnie tutaj z Jerym sie zgodze czytając komentaze na syfach Karol stał sie ulubiencem kibiców ze jeden potrafi powiedziec to co mysli na temat tłumików.Nawet kilka mi utkwiło w pamięci ze Karol powinien byc przyjmowany oklaskami na kazdym stadionie za swoje słowa .Czyli jednak te jego wypowiedzi nie poszły tak na marne ,i trzeba pamietac o tym ze kibice takie rzeczy pamietają :D
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#355 Postautor: Flint » 18 marca 2011, o 11:58

Nie wydaje mi się, by opinie dzieciaków ze sportowychfaktów były jakimkolwiek wyznacznikiem czegokolwiek.;]
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#356 Postautor: Torsen » 18 marca 2011, o 12:33

Flint, uczestniczysz w publicznej, a nie prywatnej dyskusji. Oznacza to między innymi, że dobrze by było, jak byś zapoznawał się z tym, co Twoi dyskutanci piszą w odpowiedzi do innych osób, które mają zdanie podobne do Twojego.
Nie zamierzam po raz setny pisać tego samego, kierując to tylko do innej osoby.
Torsen pisze:
Głupio Wam? 8)
Z jakiego powodu? Pytam serio, wyjaśnij proszę, dlaczego miałoby mi być głupio.

Bo wyszło na Karola.
Co wyszło na Karola?
Nie potrafisz ogarnąć tematu dyskusji. Nie mówimy o tłumikach. A przynajmniej ja nie mówię.
Już pisałem wyżej. Ani ja, ani Ty, ani nawet Baran nie wiedzą ile było jego wpływu w to co się wydarzyło. Ale nie pierdziel mi, że to zasługa wyłącznie Hampela i Golloba, bo gadasz bzdury. Nie mówię, że oni się do tego nie przyczynili, ale wg mnie większą zasługę w tej decyzji miał taki Stachyra, Baran i inni. Gollob z Hampelem byli swego rodzaju wisienką na torcie.
Analiza faktów prowadzi jednak do zupełnie innych wniosków - dopóki w sprawę nie zaangażowały się konkretne osoby - i nie mam tu na myśli ani Barana, ani Stachyry niestety - to głos tychże był głosem wołającego na pustyni. Innymi słowy, spośród osób decyzyjnych pies z kulawą nogą się tym nie interesował. Oczywisty z tego wniosek, że nie miało to w sprawie żadnego znaczenia.
Żyjemy w kraju, w którym każdy może mieć własne zdanie, do tego gnojstwo uczyniło z tego prawa fetysz. Obezwładnia jednak jałowość i trywialność umysłowa większości tych ludzi, bo treści ich opinii nie są ani obfite, ani mądre, ani oryginalne. Młodociani obrońcy prawa do własnego zdania nigdy też nie słyszeli o tym, że powinny one być czymś poparte i uzasadnione.
Jak już pisałem, fascynacja głupotą zwykle przechodzi z wiekiem, przynajmniej tym inteligentniejszym.
Wróć do prawdziwego świata, bo tam gdzie jesteś to jakieś życiowe zadupie.
Bez obrazy.
Chcesz tkwić przy swoim, proszę bardzo. Nic mi do tego. Ja wolę kojarzyć fakty, niż czytać niezbyt grzeczne wypowiedzi chłystka z rzeszowskiej uczelni. Aha, bez obrazy, oczywiście.
To dzięki wypowiedziom Barana, Stachyry i innych szarych żużlowców zrobiło się w Polsce głośno.
Głośno jest też o cenach cukru, reformie systemu emerytalnego i podwyżce VATu, że o trzęsieniu ziemi w Japonii nie wspomnę. I co z tego, że jest głośno? Czy wpłynęło to na chociaż jedną z tych rzeczy?
W sprawie OFE będzie debata. Ale ze względu na wypowiedzi ulicy, czy raczej Balcerowicza? Przemyśl to - wierzę, że stać Cię na doszukanie się odpowiedniej analogii.
Kto jest tym 3 najlepszym polskim żużlowcem?
Mówiąc o trójce najlepszych miałem na myśli Golloba, Hampela i Kołodzieja. Niespodzianka?
Tam Ci ziomek później cytował, że Karol nawinął, że obowiązuje go kontrakt, który MUSI wypełnić.
Rozumiesz co znaczy słowo "musi"?
Wybacz to pytanie, ale może powinniśmy zacząć od podstaw?
Ty na pewno. "Musi" to znaczy, że ma taki obowiązek. Dzieci muszą chodzić do szkoły, a kierowcy muszą jeździć nie szybciej niż 50 km/h w terenie zabudowanym. Już jaśniej? Jaśniej nie umiem.
Później też nawija o celach. Że chce wejść do finału IMP i, że chce z Lublinem awansować. To po cholerę by to pierdzielił, skoro miał przynosić do klubu te zwolnienia? :?
Mówił to w kontekście jazdy na starych tłumikach, bo jazdy na nowych w ogóle nie brał pod uwagę - ile razy mam to powtórzyć, żebyś zauważył? Może po prostu zajrzyj do źródła?

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#357 Postautor: niespokojny » 18 marca 2011, o 13:26

Głośno jest też o cenach cukru, reformie systemu emerytalnego i podwyżce VATu, że o trzęsieniu ziemi w Japonii nie wspomnę. I co z tego, że jest głośno? Czy wpłynęło to na chociaż jedną z tych rzeczy?
W sprawie OFE będzie debata. Ale ze względu na wypowiedzi ulicy, czy raczej Balcerowicza? Przemyśl to - wierzę, że stać Cię na doszukanie się odpowiedniej analogii.

A Ty wierzysz, ze debata bedzie po to zeby przekonac jednego Balcerowicza, czy moze jest tu presja opinii publicznej, czyt. wyborocow. Dlaczego Komarnicki zwolal okragly stol dopiero jak kibice zaczeli mu grozic ze beda zwracac karnety itp itp. A wypowiedzi Barana, Stachyry i innych tylko podjudzaly kibicow do wywierania presji na prezesach. W koncu dzieki takiemu poruszeniu wsrod kibicow zaczely sie tym interesowac media i naglasniac cala sprawe. Na tyle uroslo niezadowolenie opinni publicznej, ze najwiekszy zwolennik Witkowski zmiekl. Wczesniej sam Gollob mu grozil i nic nie zdzialal. Trzeba bylo solidarnosci wsrod srodowiska zuzlowego zeby osiagnac sukces.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#358 Postautor: Torsen » 18 marca 2011, o 14:17

Bez czynnego udziału osób kluczowych nic by z tego nie było, poza szumem medialnym, który nie ma żadnej mocy sprawczej.
Przypominam, że dyskusja zaczęła się nie od tego, że Baran niesłusznie wypowiedział się przeciwko nowym tłumikom, tylko (m.in.) że wypowiedział się zbyt ostro jak na osobę, która jest na cenzurowanym oraz na osobę, której zdanie najdelikatniej rzecz ujmując nie będzie kluczowe.
Potem zaczęło się typowe dla tego forum dzielenie włosa na czworo, w efekcie czego niektórzy dyskutanci nie pamiętają już czego dotyczy dyskusja, ale na wszelki wypadek kwestionują wszystko, co mówi druga strona.
NA KONIEC podsumowuję moje stanowisko - na wypadek, gdyby kogoś interesowało:
- dobrze, że nie będzie nowych tłumików
- dobrze, że środowisko się w tej sprawie skonsolidowało
- dobrze, że Baran nie poparł nowych tłumików
- niedobrze, że Baran wypowiedział się w sposób najbardziej konfrontacyjny ze wszystkich zawodników, ponieważ:
- jest znanym w środowisku warchołem, za co był już w ostatnim czasie karany, poważnie osłabiając drużynę
- sprowadzi to dodatkową uwagę na niego i na klub, który reprezentuje, zwiększając prawdopodobieństwo rozmaitych niekorzystnych dla nas decyzji
- jego głos był słyszalny wyłącznie z powodu formy, treść zaś zniknęła w morzu podobnych opinii osób jemu równych, a przede wszystkim ważniejszych od niego
Dobranoc.

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#359 Postautor: stefanzdzialek » 18 marca 2011, o 14:22

Laseczki......dajcie już spokój. 8)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#360 Postautor: kibicLBN » 18 marca 2011, o 14:24

Daję przypomnienie o tym, że Karol nie tylko gadać, ale i jeździć potrafi bo niektórzy chyba zapomnieli ;)
http://www.youtube.com/watch?v=CbaURd8M ... re=related
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#361 Postautor: mlody26 » 18 marca 2011, o 15:54

myślę, że ten filmik bardziej obrazuje jego umiejętności :)
http://www.youtube.com/watch?v=oVZCjguG_C0

bonus:
http://www.youtube.com/watch?v=EQXOeV2q2Gk
warto obejrzeć inne biegi Karola :wink:

Awatar użytkownika
Kubator

#362 Postautor: Kubator » 18 marca 2011, o 18:57

Prawdziwy Galicjok !! :D ma pod czacha ze az mu dymi.. za to go lubie !!! :lol:

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#363 Postautor: Manitou » 19 marca 2011, o 09:47

A ja z innej beczki.

Co za kmiot komentuje w tym pierwszym linku. Żeby tak w telewizji, przy wszystkich "WZIĄŚĆ" brrrrrrrrrrrrrr :?

jerry78
Trener

#364 Postautor: jerry78 » 13 kwietnia 2011, o 11:43

Tutaj macie ten niedokończony wywiad z Karolem z Kuriera:
http://gloszuzlowy.pl/karol-baran-forme ... 7e36000000

NervGal
Junior

#365 Postautor: NervGal » 13 kwietnia 2011, o 18:26

Kurier sobie zakpił z kibiców, cały ten "Oficjalny Magazyn Lubelskiego Węgla" to 1 strona w gazecie, gdzie jedyną nowością były 2(!) pytania do Barana nie udostępnione w necie, pomijając wielce błyskotliwą i odkrywczą wypowiedź jaśnie Prezesa. Za to padła wielka obietnica - już za tydzień będą 2 STRONY O KMŻ!!!! Niesamowite.

Speedway-Mati
Zawodowiec

#366 Postautor: Speedway-Mati » 15 kwietnia 2011, o 10:15

Obrazek

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#367 Postautor: dannie » 15 kwietnia 2011, o 12:22

Cz dostrzega ktoś różnicę pomiędzy:

"W lidze będziemy brylować."

a

"Mam nadzieję, że w lidze będziemy brylować."?

Ech...
Obrazek

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#368 Postautor: kibicLBN » 15 kwietnia 2011, o 12:25

Nie ma to jak być pseudodziennikarzem na SyFach 8)

Speedway-Mati
Zawodowiec

#369 Postautor: Speedway-Mati » 15 kwietnia 2011, o 12:38

dannie pisze:Cz dostrzega ktoś różnicę pomiędzy:

"W lidze będziemy brylować."

a

"Mam nadzieję, że w lidze będziemy brylować."?

Ech...

Ja tylko zamieściłem ten link z nagłówkiem jaki znalazł się do tego artykułu na podanym portalu. Sam zauważyłem tę różnicę, ale to nie ja jestem autorem, także nie ja jestem tutaj od ewentualnych poprawek.
Obrazek

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#370 Postautor: kibicLBN » 15 kwietnia 2011, o 12:40

Ale Dannie'mu nie o Ciebie chodziło a o dziennikarzyne :D jak mniemam ;)

Speedway-Mati
Zawodowiec

#371 Postautor: Speedway-Mati » 15 kwietnia 2011, o 12:49

Mam taką nadzieję. A jeśli już rozchodzi się o tego konkretnego dziennikarza to jest to osoba młoda wiekiem a co za tym idzie pewnie też doświadczeniem i być może stąd właśnie wziął się ten nieadekwatny tytuł newsa w stosunku do wypowiedzi Karola.
Obrazek

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#372 Postautor: Erwin » 15 kwietnia 2011, o 13:06

Dam sobie reke uciac, ze chlop wiedzial co robi.

jerry78
Trener

#373 Postautor: jerry78 » 15 kwietnia 2011, o 13:48

kibicLBN pisze:Nie ma to jak być pseudodziennikarzem na SyFach 8)

Oj kibic, nie ładnie ;) Chłopak dorabia sobie w liceum albo na studiach więc pisze jak umie, a poza tym pewnie czyta to forum i miło mu się nie zrobiło.
Zresztą dziennikarze bardzo często stosują różne techniki by zachęcić do przeczytania artykułu włącznie z dawaniem kontrowersyjnych tytułów. I o to w tym chodzi. Moim zdaniem było to celowe i wcale nie świadczy o tym, że ktoś jest pseudodziennikarzem.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#374 Postautor: kibicLBN » 15 kwietnia 2011, o 15:05

No ale jak ktoś manipuluje niemal czyjąś wypowiedzią to przepraszam. Wybacz ale słowa:
"będziemy brylować w lidze" brzmią jak przechwałki, albo napinka, a:
"mam nadzieję, że będziemy brylować w lidze" brzmią zupełnie inaczej. Po resztą krytyka też musi być, niech się uczy ;) Jakby to byłby słowa kogoś słynnego i gość chciał zabłysnąc to ok. ale to zawodnik II ligi ... 8)

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#375 Postautor: RadeKas » 15 kwietnia 2011, o 15:25

Do specow od tytulow z onetu jeszcze syfom bardzo daleko.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.