Treningi

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

Re: Treningi

#3801 Postautor: niespokojny » 9 kwietnia 2011, o 17:38

Davv a zapomniales juz o aferze karnetowej, jak odszedles z kwitkiem? Wtedy bardzo plakales, ale widac twoja pamiec jest krotka :) . Moze to i dobrze.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Davv
Kadrowicz

#3802 Postautor: Davv » 9 kwietnia 2011, o 17:47

Nie, nie zapomniałem, ale teksty: "paliwo po 5 zł" mnie rozwalają. Jak mnie nie stać jeździć V8 to jeżdżę 1.6 z LPG. Jak mnie nie stać na LPG to jeżdżę MPK i tak dalej. Jeszcze nie raz wydasz te 5,15 na paliwo i jadąc nic nie załatwisz. To jest życie, nie elegancja-Francja ;)

Sledzio
Trener
Kontakt:

#3803 Postautor: Sledzio » 9 kwietnia 2011, o 17:48

We Francji tez juz nie ma elegancji przez te podwyżki benzyny :)

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#3804 Postautor: Flint » 9 kwietnia 2011, o 17:49

Tor był suchy nie licząc prostej startowej,

Nigdy się w sumie nie zagłębiałem jakoś mega w takie sprawy, ale czy najniebezpieczniejszym torem nie jest czasem ten, na którym przyczepność nie jest równomierna na każdym odcinku toru?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#3805 Postautor: Hela » 9 kwietnia 2011, o 17:52

niespokojny pisze:Nie mozna bylo decyzji podjac GODZINE wczesniej? Nie. Musieli sie wszyscy pojawic na stadionie i dopiero wtedy szanowni panstwo poinformowali ze nie beda jechac. Ale pewnie sie ludzili ze moze przez ten czas zmieni sie klimat, przypier.... slonce i bedzie 30*C, wysuszy tor i pojada. Trzeba bylo dac jeszcze zmyle na glownej stronie ze jednak sie sparing odbedzie. Paliwo chodzi po 5,15 nie kazdy mieszka w centrum Lublina. To jest ZENADA.

Ale o co te pretensje? Przecież klub nigdzie nie mówił, że to sparing. To miał być wspólny trening, który kibice mogą sobie obejrzeć. Bez biletów. Ja mam podobne zdanie do Coopera. Można krytykować, ale naprawdę trzeba mieć w tym umiar.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#3806 Postautor: Dobromir » 9 kwietnia 2011, o 17:52

Jagbyś miał bagno na łukach to tak.

jerry78
Trener

#3807 Postautor: jerry78 » 9 kwietnia 2011, o 17:56

Dobromir, byłeś na tym torze? Przeszedłeś się po łukach czy mówisz na podstawie tego co widziałeś z trybun? Poważnie pytam.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3808 Postautor: Gelo » 9 kwietnia 2011, o 17:57

Flint pisze:
Tor był suchy nie licząc prostej startowej,

Nigdy się w sumie nie zagłębiałem jakoś mega w takie sprawy, ale czy najniebezpieczniejszym torem nie jest czasem ten, na którym przyczepność nie jest równomierna na każdym odcinku toru?

Powracam do wczorajszej myśli - nie masz zielonego pojecia o lubelskich realiach. wiec wyjasniam - o tym, że w Lublinie prosta startowa nie schnie i lezy na niej śnieg do maja wiadomo od 60 lat.

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#3809 Postautor: Flint » 9 kwietnia 2011, o 18:10

Do maja?

Myślałem, że przez wakacje też leży. Ech..
Rzeczywiście. Nie znam realiów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3810 Postautor: kibicLBN » 9 kwietnia 2011, o 18:21

To jest tak zwana wieczna zmarzlina :lol:
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

jerry78
Trener

#3811 Postautor: jerry78 » 9 kwietnia 2011, o 18:27

Info z oficjalnej strony klubu
Nasz klub podjął prace na torze, które polegały przede wszystkim na ubiciu nawierzchni. Zawodnicy z Lublina i Krosna po przybyciu na lubelski obiekt zdecydowali jednak, że nie będą ryzykować swojego zdrowia ścigając się na bardzo przyczepnym torze. Najwięcej zastrzeżeń zawodnicy mieli do prostej startowej. Zapewne gdyby dziś przyszło rozegrać mecz ligowy to jeśli sędzia dopuściłby do rozegrania zawodów to mecz zostałby rozegrany, natomiast w przypadku treningu decyzja należała do zawodników, przed którymi jest cały sezon 2011.

Chyba tutaj zostało wszystko powiedziane. Prace były na torze, bo praktycznie cały czas traktor pyrkał i równał oraz ubijał tor. Ten kto napisał na syfach, że powinni go rano zbronować to nie ma zielonego pojęcia o czym pisze. Zawodnicy nie chcieli ryzykować i święte ich prawo. Cały sezon przed nimi. Poza tym chyba spore znaczenie miał porywisty wiatr. Jadąc samochodem było czuć te podmuchy a co by było podczas jazdy motocyklem? Wiele osób chyba ma żal bo się na darmo przejechała, może jeszcze klub miałby zwrócić za bilety MPK czy paliwo?
Ja rozumiem, że można mieć pretensje za wczoraj bo tam zawiodła organizacja albo złośliwość rzeczy martwych (teraz już nie ważne), ale faktycznie szkoda wczorajszego dnia. Dzisiaj wygrała natura.

Robson
Senior

#3812 Postautor: Robson » 9 kwietnia 2011, o 18:29

Kalix pisze:dobry sprzęt mamy do ubijania toru, przyczepka z 4 krawężnikami, :shock: co to k.wa jest

Kalix pisze:taką wąską oponą to można nawojować

Chłopie... a nie zauważyłeś tam miedzy traktorem a kołami tej przyczepki z krawęznikami szyny, która wyrównuje tor??

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#3813 Postautor: Flint » 9 kwietnia 2011, o 18:31

Najwięcej zastrzeżeń zawodnicy mieli do prostej startowej.

uhuhuhuhuhuhuhhuuhh

Nie znają realiów..

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3814 Postautor: Gelo » 9 kwietnia 2011, o 18:34

Wcale sie nie dziwie ze zawodnicy nie chcieli jechac - przy takiej ilosci jazd jaką na naszym torze zaliczył np. Baran tez bym się nie kwapił do jazdy po trudnej nawierzchni we czterech, na tasme. Tak to wlasnie jest jak sie wszystko odklada na ostatnią chwile i robi wszystko na odwrót. Dla mnie normalnoscia byłoby pyrkanie pojedynczo, potem jazdy po dwoch, potem we trzech, potem w razie konecznosci we czterech, potem sparingi, a dopiero na koncu liga. A u nas - sparingi bez treningów (dla mnie skrajnie nieodpowiedzialne), wyjazd na wlasny tor na tydzien przed meczem ligowym. Widocznie nasi "zawodowcy" czują się na tyle silni, że "jakoś to wystarczy". Na Kaskad pewnie tak, chociaż na dzis równie dobrze mozemy z nimi zainaugurowac sezon na torze neutralnym. Ale oby nie było zimnego prysznica w Krakowie.

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#3815 Postautor: Flint » 9 kwietnia 2011, o 18:38

To jutro w Krośnie też nie pojadą. Ma padać, tor więc będzie ciężki. Baran i spółka nie odjechali tam żadnego treningu! Nie pojadą. Nie ma szans.
Najpierw pyrkanie, później jazda we dwóch, we trzech, a może i w czterech. A oni od razu na sparing ruszają...

Deri
Senior

#3816 Postautor: Deri » 9 kwietnia 2011, o 18:43

jerry78 pisze:Dobromir, byłeś na tym torze? Przeszedłeś się po łukach czy mówisz na podstawie tego co widziałeś z trybun? Poważnie pytam.

Ja byłem i powiem tak na upartego mozna było jechac na luzie :D ,ale czy był sens narazac chłopaków??? niech kazdy sobie sam na to pytanie odpowie.Jak by coś któremus sie stało to wtedy byłby lament po co jechali więc prosze wszystkich o odrobine pokory i zrozumienie chyba do jasnej cholery to zawodnicy wiedzą czy tor sie nadaje czy nie!!!!

ps.Jeryy kiedy idziemy na piwko?
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3817 Postautor: Gelo » 9 kwietnia 2011, o 18:45

Flint pisze:To jutro w Krośnie też nie pojadą. Ma padać, tor więc będzie ciężki. Baran i spółka nie odjechali tam żadnego treningu! Nie pojadą. Nie ma szans.
Najpierw pyrkanie, później jazda we dwóch, we trzech, a może i w czterech. A oni od razu na sparing ruszają...

Zebys wiedzial - jezeli bedzie tylko padac cokolwiek - nie pojadą.

jerry78
Trener

#3818 Postautor: jerry78 » 9 kwietnia 2011, o 18:46

Deri pisze:ps.Jeryy kiedy idziemy na piwko?

trochę poza tematem, ale właśnie ruszam na miasto na piwko i może jakieś kręgle :)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3819 Postautor: niespokojny » 9 kwietnia 2011, o 18:54

Jadąc samochodem było czuć te podmuchy a co by było podczas jazdy motocyklem? Wiele osób chyba ma żal bo się na darmo przejechała, może jeszcze klub miałby zwrócić za bilety MPK czy paliwo?

Ale o co te pretensje? Przecież klub nigdzie nie mówił, że to sparing.

W związku z dużym zainteresowaniem dzisiejszym treningiem punktowanym informujemy, że na chwilę obecną wszystko wskazuje, że do lubelsko-krośnienieńskiej konfrontacji dojdzie zgodnie z planem. Początek treningu punktowanego zaplanowano na godzinę 15.00.

W przypadku zmiany sytuacji spowodowanej warunkami atmosferycznymi będziemy Państwa informować bieżąco na naszej stronie.

Zmienily sie warunki atmosferyczne? Mieli jechac ale nagle o 15 stwierdzili ze tor jest niebezpieczny... wczesniej byl ok. 8). Rownie dobrze mogli podjac decyzje o 14. W trakcie sezonu, przed meczami tak jest zawsze. Nikt nie potrafi podjac decyzji o odwolaniu. W innych osrodkach jakos nie ma takiego problemu :? . Profesjonalizm pelna geba.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
kmzlublinfan
Senior

#3820 Postautor: kmzlublinfan » 9 kwietnia 2011, o 19:09

Szkoda, że się nie udało. Pogoda torpeduje żużel w całej Polsce i zawsze w Kwietniu.

Davv
Kadrowicz

#3821 Postautor: Davv » 9 kwietnia 2011, o 19:27

Ot dziwne. W naszym klimacie deszcze w kwietniu... Toż to skandal... Najgorzej jak w lipcu będzie gorąco, a na stadionie przyjdzie siedzieć 2 godziny... Normalnie nie do pomyślenia, niech ktoś coś z tym zrobi.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#3822 Postautor: RadeKas » 9 kwietnia 2011, o 19:29

Nad Bulgaria huragan, a wy sie deszczem przejmujecie ;) :D .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#3823 Postautor: yamahaR1 » 9 kwietnia 2011, o 20:13

Na tym pięknym forum tak wnikliwie analizujemy każdy szczegół związany z tym sportem, że o treningu, który się nie odbył mamy napisane więcej stron niż inne kluby o meczach ligowych ;)
Mam nadzieję, że jutro uda się coś pojeździć w Krośnie bo to może być jedyna okazja na zobaczenie Proctora przed startem ligi

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3824 Postautor: istred » 9 kwietnia 2011, o 20:36

Ja pisałem wcześniej, że bardzo prawdopodobny jest taki scenariusz...

Ale kurna, po cholerę dawać komunikat, że prawdopodobnie sparing się odbędzie?! I pisać, że "w razie jakby co to damy znać".
I dali znać, grubo po 15 ;/
To zawodnicy o 15 zobaczyli tor i zaczęli się zastanawiać? Trzeba było przynajmniej te pół godziny przed sparingiem dać komunikat (albo nie dawać w ogóle żadnych komunikatów), że zawody są niepewne.

Tak zrobiono z kibiców po raz kolejny idiotów.

Jak dla mnie tor nadawał się spokojnie do jazdy, ale skoro to tylko trening trzeba było pojeździć pojedynczo, ew. po dwóch i byłoby ok.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#3825 Postautor: mustafa » 9 kwietnia 2011, o 20:37

Nie mam pretensji o to że niebiosa uraczyły nas deszczem, ani o to że zawodnicy nie chcieli ryzykować kontuzji, martwi mnie tylko to że na prawdę mało było okazji żeby to wszystko zgrać. Zawodnicy pościągali nowe silniki i praktycznie nie mieli okazji dostroić ich do naszego toru. Mam nadzieję, że w następnym tygodniu będzie ostre ściganie spod taśmy. Nie wyobrażam sobie że Ukraina może nam zagrozić, ale kicha by była jakby Świst, Rempała i Burza nawiązali z nami równą walkę, bo to są niewyczuci zawodnicy, tym bardziej, że to początek sezonu i każdy jest dosprzętowany na maksa.