Treningi
- rafal13056
Re: Treningi
te sa z rybnika bo bylem we wtorek i widzialem ale natonniego nie widzialem tylko jakiegos juniora
tylko kto to byl nie wiem
- rafal13056
i co z tym treningiem dzisiaj odbedzie sie prosze o jakies info ?
W czwartek żużlowcy Lubelskiego Węgla KMŻ po raz pierwszy w tym roku wyjadą na tor przy Al. Zygmuntowskich. Trening rozpocznie się po godzinie 15. Trener Rafał Wilk spodziewa się na nim nie tylko zawodników polskich, ale również zagranicznych. Zawodnicy będą trenowali także w piątek.
W Lublinie powinni się zjawić m.in. Szwed Pontus Aspgren i Australijczyk Tyron Proctor. Na treningach może zabraknąć Tomasza Piszcza, który startuje w lidze angielskiej, ale przyjedzie na sparingi z KSM Krosno. Pierwszy mecz z „Wilkami” lublinianie pojadą w sobotę na własnym torze. Dzień później zespoły spotkają się raz jeszcze, ale tym razem na torze w Krośnie. - Czy nazwiemy je sparingiem czy treningiem punktowanym, będą to normalne zawody. Zależy mi, aby wszyscy zawodnicy mieli okazję do startu, przynajmniej w trzech biegach. W niedzielę do Krosna przyjedzie dodatkowo Anglik Richard Sweetman - mówi Wilk.
http://gloszuzlowy.pl/dzisiaj-pierwszy- ... af43000000
ps. Anglik Richard Sweetman
może chodziło o to, że z Anglii przyjedzie
mam nadzieję, że nasze rzeszowskie gwiazdy też się pojawią na treningach, no i Proctora też nie ma co przekreślać. Jeżeli ma oddzielny sprzęt na naszą ligę to może być różnie, taki Chrzanowski wczoraj w Anglii - 2+1 (0,0,0,1*,1) a u nas wiadomo, ze całkiem inny zawodnik.
Manitou pisze:Dokładnie, biały nieoklejony bus, na przepięknych blachach "LFC cośtam", to bus Antoniego - wiem bo widziałem furki i skóry jakie są w środku.
jakis fan Liverpoolu chyba, moze LFC 4LIFE?
METHANOL ADVENTURE TEAM
- kmzlublinfan
- Senior
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/04/07/awizowane-sklady-na-treningi-punktowane-lubelskiego-wegla-km/
Niech mnie ktoś w końcu oświeci. To pierwszy trening punktowany u nas czy u nich? Bo ja już mam mętlik w głowie od tych informacji.
Niech mnie ktoś w końcu oświeci. To pierwszy trening punktowany u nas czy u nich? Bo ja już mam mętlik w głowie od tych informacji.
pierwszy u nas w sobote o 15 drugi u nich w niedziele o 13
jerry78 pisze:
http://gloszuzlowy.pl/dzisiaj-pierwszy- ... af43000000
ps. Anglik Richard Sweetmanciekawe. Panie redaktorze to jest Australijczyk ! (bo nie sądzę, że to słowa Wilka)
..no to mamy następcę pana Kwieka
Albo wzrok mnie zawodzi, albo dzis na treningu nie wdzialem Karola. Chlopaki lajtowo pojezdzili, a najlepsze wrazenie pozostawil chyba Miesiac
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
- niespokojny
- Trener
Karola dziś nie było bo też przeszedłem się na trening. Co do wrażenia do faktycznie Miesiąc wyglądał na torze najlepiej(czyt.najszybciej)
Na torze pojawili się: Łukaszewski, Puzon, Miesiąc, Pontus, Suchecki, Jendrej i chyba jeden ze szkółkowiczów (obicia z Betardu). Z Polaków zabrakło Piszcza (usprawiedliwiony - Anglia) i mości Barana
Zdziwiła mnie liczba osób na stadionie, co prawda pierwszy raz byłem na treningu, więc nie wiem jak to zwykle wygląda, ale frekwencja zrobiła na mnie duże wrażenie.
no ludzi było sporo, widać parcie na żużel jest 
Byłem tylko do 17-tej ale zdążyłem pomierzyc trochę czasów. Miesiąc bezkonkurencyjny. Czasy na jednym kółku nawet około 0,5 sekundy lepsze od pozostałych. Ale to pierwszy trening i wyciąganie jakichś wniosków jest przedwczesne.
Ważne, że moje dziecko pierwszy raz widziało żużlowców na żywo. "Tata, ale zasuwają!!!"
Ważne, że moje dziecko pierwszy raz widziało żużlowców na żywo. "Tata, ale zasuwają!!!"
Każdemu jego Everest...
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Bywalo wiecej ludzi jesli chodzi o frekwencje treningową. Zadna rewelacja 
Co do treningu to nie ma co wiele opisywac. Jezdzili pojedynczo, dopasowywali furki to toru. Tor jakby troche twardszy w porownaniu do zeszlego sezonu.
Co do treningu to nie ma co wiele opisywac. Jezdzili pojedynczo, dopasowywali furki to toru. Tor jakby troche twardszy w porownaniu do zeszlego sezonu.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
NervGal pisze:Na torze pojawili się: Łukaszewski, Puzon, Miesiąc, Pontus, Suchecki, Jendrej i chyba jeden ze szkółkowiczów (obicia z Betardu).
Ten szkółkowicz to oczywiście Oskarek. Patrząc na jazdę Pontusa i Łukaszewskiego to początek sezonu powinien być lepszy w wykonaniu młodzieżowców niż przed rokiem.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Dziwne, że ze Szwecji można dojechać a z Rzeszowa za daleko .. Jakby ktoś wiedział to niech się podzieli informacją czy jutro będzie Proctor i czy pojeżdżą już spod taśmy
Daj spokój piszesz jakbyś odkrył Amerykę, że Baran leje na treningi, mi się już na to narzekać nie chce bo to bez sensu.
Martwi mnie jedna sprawa, chłopaki narzekali, że w 2 wyjeździe nie czuli dobrze toru. Puzon mówił, że tor jest za mocno zroszony i nie czuje się na motocyklu najlepiej. A tak poza tym, to ciężko określić kto najlepiej jeździł bez stoper
ermen a łapałeś czasy Zbyszka?
Martwi mnie jedna sprawa, chłopaki narzekali, że w 2 wyjeździe nie czuli dobrze toru. Puzon mówił, że tor jest za mocno zroszony i nie czuje się na motocyklu najlepiej. A tak poza tym, to ciężko określić kto najlepiej jeździł bez stoper
Też chciałbym wiedzieć dlaczego Karola nie było. Jedynym jego wytłumaczeniem jest to, że jako jedyny z tej drużyny będzie jeździł już u nas 3 rok z rzędu, więc tor zna na pamięć i takie rozjezdzenie w pojedynkę mu nie było potrzebne, ale jak go jutro nie będzie to już nie znajdę usprawiedliwienia.
Paweł faktycznie wyglądał bardzo dobrze, z Puzonem będzie z okrążenia na okrążenie lepiej, Suchy musi bardziej się spasować, a Łukaszewski poprawić starty, bo go zbytnio unosi do góry. Zobaczymy jak będzie jutro, bo liczę, że spod taśmy trochę się pościgają.
Paweł faktycznie wyglądał bardzo dobrze, z Puzonem będzie z okrążenia na okrążenie lepiej, Suchy musi bardziej się spasować, a Łukaszewski poprawić starty, bo go zbytnio unosi do góry. Zobaczymy jak będzie jutro, bo liczę, że spod taśmy trochę się pościgają.
Właśnie wróciłem, tak jak ktoś pisał, nie było Piszcza i Barana. Nie mierzyłem czasu, ale faktycznie Miesiąc wyglądał jakby najlepiej, fajnie się wygina no i fajnie wyjeżdża na zewnętrzną. Oj będzie ściganie po orbicie, ja u Barana
Co do Puszakowskiego i Sucheckiego to trudno powiedzieć bez ścigania spod taśmy. Jeśli chodzi o juniorów to jazda Łukaszewskiego nie wyglądała tak tragicznie, jak opisywano wcześniej po sparingu z Łodzią, jednak Pontus chyba pewniejsze wrażenie trochę zrobił, no ale jak pisał trudno ocenić bez ścigania. Pewnie jutro będzie wiadomo więcej.
przestancie spinać poślady, Karol będzie jutro. Nic i nikt nie musi go usprawiedliwać. Juz to pisalem.. dzisiejszy trening .i. By mu dał. Takie lajtowe jazdki to miał miesiąc temu w Rzeszowie. Sprzęt jest już gotowy od dawna, a o dopasowanie sie nie bójcie..
Dżizas....................
Dżizas....................
Usprawiedliwienie powinno samo się zrobić 17 kwietnia po raz pierwszy. Chyba, że długopis się wypisze, wtedy będzie N-ka.
Notka na SyFach o dzisiejszym treningu:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... li-na-tor/
W niej wypowiedzi Wilka i Łukaszewskiego.
Prośba do kogoś ambitnego, kto zjawi się na jutrzejszym treningu. Jakby ktoś wziął kartkę i coś do pisania i zapisywał wyniki wyścigow spod taśmy. Myślę, że nie tylko ja byłbym wdzięczny
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... li-na-tor/
W niej wypowiedzi Wilka i Łukaszewskiego.
M.Łukaszewski pisze:Szczerze powiedziawszy jestem mile zaskoczony lubelskim torem, a motory się dobrze sprawują. Ostatnio dostałem od Jarka Hampela nowy silnik, przygotowany typowo pod taką nawierzchnię, jaka jest w Lublinie, więc myślę że będzie całkiem nieźle
Prośba do kogoś ambitnego, kto zjawi się na jutrzejszym treningu. Jakby ktoś wziął kartkę i coś do pisania i zapisywał wyniki wyścigow spod taśmy. Myślę, że nie tylko ja byłbym wdzięczny
- niespokojny
- Trener
Filmiki zrobic a nie notatki, to sam czas sobie zmierze 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych