Stadion
Re: Stadion
Tor dostał licencje bo jest to wymagane z przepisow licencyjnych na start w lidze. a poki nie skoncza robic i prace nie zostana odebrane, nie bedzie jazdy.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
czyli warunkowa ?
A jak nasi lubelscy sedziowie odbiora tor, choc dalej sie nie bedzie nadawal do jazdy, to rozumiem ze oni dostana po dupie?
A jak nasi lubelscy sedziowie odbiora tor, choc dalej sie nie bedzie nadawal do jazdy, to rozumiem ze oni dostana po dupie?
Bardzo nie lubię używać tych 2 słów ale NA PEWNO nie odbiorą jak sie nie będzie nadawał do użytkowania.
ZA DUŻO maja do stracenia...
ZA DUŻO maja do stracenia...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Dobra Harry, a teraz napisz konkretnie, bo ja już się w tym wszystkim trochę pogubiłem.
Warunkiem jazdy po torze (treningów, meczy itd.) jest weryfikacja toru, za tym licencja itd.
Skoro tor weryfikację przeszedł (choćby w samym znaczeniu formalnym) to jaka jest jeszcze przeszkoda w jeździe?
...ok, rozumiem że mogą być prowadzone jakieś pracę.
Ale co jeszcze mają do gadania ci "lubelscy sędziowie"?
Tor weryfikację przeszedł? Przeszedł.
Co zatem (formalnie) muszą uczynić "lubelscy sędziowie"?
O "odebraniu prac" chyba w regulaminach żużlowych mowy nie ma?
Poza tym, w takim razie, jak tor przeszedł weryfikację skoro "prace nie zostały odebrane"?:)
PS. Domyślam się jaki był cel - wyrobienie się w terminach regulaminowych.
Ale formalnie od momentu uzyskania weryfikacji toru nic chyba nie stoi na przeszkodzie w jeździe po nim, czyż nie tak?
Warunkiem jazdy po torze (treningów, meczy itd.) jest weryfikacja toru, za tym licencja itd.
Skoro tor weryfikację przeszedł (choćby w samym znaczeniu formalnym) to jaka jest jeszcze przeszkoda w jeździe?
...ok, rozumiem że mogą być prowadzone jakieś pracę.
Ale co jeszcze mają do gadania ci "lubelscy sędziowie"?
Tor weryfikację przeszedł? Przeszedł.
Co zatem (formalnie) muszą uczynić "lubelscy sędziowie"?
O "odebraniu prac" chyba w regulaminach żużlowych mowy nie ma?
Poza tym, w takim razie, jak tor przeszedł weryfikację skoro "prace nie zostały odebrane"?:)
PS. Domyślam się jaki był cel - wyrobienie się w terminach regulaminowych.
Ale formalnie od momentu uzyskania weryfikacji toru nic chyba nie stoi na przeszkodzie w jeździe po nim, czyż nie tak?
Jest to skomplikowane, nie powiem. Sam zaczynam już się nad tym zastanawiać.
Już była taka sama sytuacja w 2009 roku. Piotr Lis też odbierał stadion a raczej poprawki na nim, bo Rysiek Głód zrobił taki sam numer co teraz Kowalski.
Żeby wyjaśnić dokładnie jak jest musiałbym widzieć co przesłał Kowalski do GKSŻ-tu, i co GKSŻ przysłał do klubu oprócz licencji.
Poza tym od tego roku są bardzo mocno zaostrzone przepisy wśród sędziów odnośnie wszelkich wpisów do książki toru. Ale też nie wiem czy uwagi Kowalskiego należy traktować w ten sposób, czy jeszcze inaczej.
Wiadomo jedno. Gdyby klub nie dostał licencji na tor to nie dostałby licencji w ogóle na jazdę w tym sezonie. I wiadomo, że tor kompletnie nie nadawał sie wczoraj do tego żeby tę licencję dostać. Wykombinowano jakieś wyjście pośrodku ale jak to jest dokładnie
???...
Już była taka sama sytuacja w 2009 roku. Piotr Lis też odbierał stadion a raczej poprawki na nim, bo Rysiek Głód zrobił taki sam numer co teraz Kowalski.
Żeby wyjaśnić dokładnie jak jest musiałbym widzieć co przesłał Kowalski do GKSŻ-tu, i co GKSŻ przysłał do klubu oprócz licencji.
Poza tym od tego roku są bardzo mocno zaostrzone przepisy wśród sędziów odnośnie wszelkich wpisów do książki toru. Ale też nie wiem czy uwagi Kowalskiego należy traktować w ten sposób, czy jeszcze inaczej.
Wiadomo jedno. Gdyby klub nie dostał licencji na tor to nie dostałby licencji w ogóle na jazdę w tym sezonie. I wiadomo, że tor kompletnie nie nadawał sie wczoraj do tego żeby tę licencję dostać. Wykombinowano jakieś wyjście pośrodku ale jak to jest dokładnie
Ostatnio zmieniony 31 marca 2011, o 14:38 przez harry, łącznie zmieniany 1 raz.
"...Kosmetyczne usterki...":
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /780018422
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /780018422
Bo fakt faktem, że licencję mamy i tor musiał zostać odebrany.
Zatem wszystko pozostałe, jak mi się wydaje, powinniśmy traktować jedynie jako zalecenie, które nie może o niczym zaważyć, bo chyba nie ma czegoś takiego jak odebranie przyznanej już licencji?
Harry, masz dojścia do sędziego, możesz się podpytać
Zatem wszystko pozostałe, jak mi się wydaje, powinniśmy traktować jedynie jako zalecenie, które nie może o niczym zaważyć, bo chyba nie ma czegoś takiego jak odebranie przyznanej już licencji?
Harry, masz dojścia do sędziego, możesz się podpytać
Przeciez (m.in.) Ci mowilem, a harry naprostowal.
Lubelscy sedziowie ( o czym byla mowa we wczorajszej prasie) maja dokonac odbioru toru. Jesli uznaja, ze nadaje sie do jazdy a stan faktyczny nie bedzie temu odpowiadal, lub okaze sie ze zalecenia Kowalskiego nie zostaly wprowadzone w zycie, to oni odpowiedza wlasna licencja za to - KPW?
Lubelscy sedziowie ( o czym byla mowa we wczorajszej prasie) maja dokonac odbioru toru. Jesli uznaja, ze nadaje sie do jazdy a stan faktyczny nie bedzie temu odpowiadal, lub okaze sie ze zalecenia Kowalskiego nie zostaly wprowadzone w zycie, to oni odpowiedza wlasna licencja za to - KPW?
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Mogą nam licencje cofnąć. Prawda jest taka, ze te "kosmetyczne poprawki" nie sa wcale takie kosmetyczne i musza byc wykonane, aby tor nadawal sie do "bezpiecznej" jazdy.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Mniej więcej
czegoś się dowiedziałem. Jest licencja i od biedy moglibyśmy na niej już dzisiaj jechać. Ale jest coś takiego właśnie jak sprawy honorowe.
Nie dotrzymanie ich wiązałoby się w najbliższej przyszłości z bardzo wieloma przykrościami z najgłupszego powodu.
Dlatego dopóki panowie P&P nie odbiorą poprawek nikomu do głowy nie przyjdzie jeżdżenie po tym torze.
Wstepne ustalenia i przymiarki mówią o treningu w przyszły czwartek
.
Nie dotrzymanie ich wiązałoby się w najbliższej przyszłości z bardzo wieloma przykrościami z najgłupszego powodu.
Dlatego dopóki panowie P&P nie odbiorą poprawek nikomu do głowy nie przyjdzie jeżdżenie po tym torze.
Wstepne ustalenia i przymiarki mówią o treningu w przyszły czwartek
Czy tak jak myślałem a nie tak jak pisaliście go! i ApocalipsMniej więcej![]()
czegoś się dowiedziałem. Jest licencja i od biedy moglibyśmy na niej już dzisiaj jechać. Ale jest coś takiego właśnie jak sprawy honorowe.
Ale chyba dałoby radę dogadać się w kwestii samego treningu...?
Myślę też, że mogli z tego skorzystać:
4. Wszelkie zalecenia sędziego wpisane do książki toru muszą być wykonane
przez klub przed następnymi zawodami. W innym przypadku klub
będzie podlegał karze dyscyplinarnej.
Czy w związku z tym, iż UM przyznał 200000zł na remont stadionu przy Zygmuntowskich , zostanie za te pieniądze założone sztuczne oświetlenie?? 
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
A co nieprawdziwego ja napisalem ? Poprawki musza byc, zeby bylo bezpiecznie. Nie czuje sie upowazniony do wypisywania wszystkich szczegolow, ale chodzi miedzy innymi o nowa bande sklejkowa, ktora musi byc lepiej zabezpieczona w niektorych miejscach. Nigdzie nie napisalem, ze nie wolno na tym torze jezdzic, bo z tym jest takie zamieszanie, ze pewnie malo kto to to rozumie i wie na 100% co i jak dalej 
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
powiem jedno to żę przyznali nam licencje to jest sprawa kompetentnej osoby na odpowiednim stanowisku 
nie mylic z D.S
nie mylic z D.S
Czyżby J.Z. ?
Sprawka Dariusz - prezes nasz pisze:Na wniosek klubu termin weryfikacji obiektu przez żużlowe władze przesunięto na 30 marca. - Jestem przekonany, że do tego czasu na pewno się wyrobimy. Tylko jakaś katastrofa mogłaby nam przeszkodzić
I co prezes? Katastrofa to była... jak wybierali prezesa KMŻ-ta.
-
arturek111
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Witam
Tak się zastanawiam czy dla takiej chołoty (może nie wszystkiej) warto budować stadiony. Przecież po pierwszym meczy to będzie ruina. Przecież to jest paranoja że władza popiera to co popiera. http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-p ... nId,332891
Tak się zastanawiam czy dla takiej chołoty (może nie wszystkiej) warto budować stadiony. Przecież po pierwszym meczy to będzie ruina. Przecież to jest paranoja że władza popiera to co popiera. http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-p ... nId,332891
ale z tego artykułu wynika że to kibice avii świdnik zatakowali pociąg ,a nie kibice Motoru Lublin. Przeczytałeś artykuł jakiegoś pismaka i wiesz już wszystko ? Po sobotnim meczu stadion stoi cały jakoś i nawet kibice motoru pokazali piękną oprawę.
SPEEDWAY EUPHORIA
Kibice Avii próbowali wejść do pociągu, którym chcieli udać się do Chełma na mecz swojej drużyny (tym samym podróżowali Motorowcy). Policja użyła broni gładkolufowej na peronie bezpodstawnie, strzelając na oślep uniemożliwiając Świdniczanom podróż do której mieli święte prawo. Wystarczyło wydzielić wagony, już tak bywało w przeszłości, wystarczyło pomyśleć. Ocenianie sytuacji po przeczytaniu jakichś wypocin dziennikarzyny jest co najmniej śmieszne.
W ogóle co to ma wspólnego z tematem "STADION"?
W ogóle co to ma wspólnego z tematem "STADION"?
wlasnie.. 
Byl kto na stadionie? Widzial czy prace "kosmetyczne" na torze posuwaja sie do przodu?
Byl kto na stadionie? Widzial czy prace "kosmetyczne" na torze posuwaja sie do przodu?
arturek111 pisze:Witam
Czy stadion budowany jest dla kibiców Avii, którzy zaatakowali kibiców Motoru czy dla lublinian? Poza tym większość ludzi na stadionie stanowią ci, którzy nie uczestniczą w zadymach.
PS. Sądząc sposobie rozumienia tekstu i ortografii ("chołota") jesteś z pokolenia BK.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
go! pisze:wlasnie..
Byłem około godz 11. Grupa kilku osób mocno pracowała przy maszynie startowej, poprawiali też coś przy bandzie bliżej parkingu. Polewaczka przygotowywała tor.
Na wejściu na trybuny na 1 łuk znalazłem oto taką informację:
"Wstęp Wzbroniony
Teren nieprzeznaczony dla publiczności
Kto w czasie trwania imprezy masowej przebywa w miejscu nieprzeznaczonym dla publiczności podlega karze grzywny nie niższej jak 2 000 zł"
Pod tym jest napisane "Organizator i znaczek Motoru"
Orientuje się ktoś czy dotyczy to też zawodów żużlowych???
----- FORZA JUVE -----
-
arturek111
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Fakt faktem - nie odbyło sie to na stadionie - ale jednak się wydarzył - bo jak można okładać pociąg kamieniami. Przecież tym pociągiem nie tylko jada kibice. Ale wracając do wątku stadionowego - to co sądzicie że Ci niby kibice uszanują stadion dla skopanej.
A tak z drugiej strony w dniu wczorajszym byłem w Rzeszowie (józkowie) i proszę ale przestańcie narzekać na nasz stadion. Jedynym co sie tam mogą pochwalić to parkiem maszyn - resztę przemilczę Ten co tam był w niedzielę to wie o czym mówię - a to stadion e ligi. Chyba najgorszy ze wszystkich stadionów e- ligowych.
A tak z drugiej strony w dniu wczorajszym byłem w Rzeszowie (józkowie) i proszę ale przestańcie narzekać na nasz stadion. Jedynym co sie tam mogą pochwalić to parkiem maszyn - resztę przemilczę Ten co tam był w niedzielę to wie o czym mówię - a to stadion e ligi. Chyba najgorszy ze wszystkich stadionów e- ligowych.
Też byłem wczoraj w Rzeszowie stadion porażka ale nie to przykuło moją największą uwagę tylko na % Karola i Pawła
humor im dopisywał cały mecz ale tak wiało że mało ich nie powywracało.
Ostatnio zmieniony 4 kwietnia 2011, o 19:06 przez Fantys, łącznie zmieniany 1 raz.
sugerujesz, że wykorzystali opoznienie naszego sezonu na ostry trening?