Regulaminy sportu żużlowego

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

Re: Regulaminy sportu żużlowego

#276 Postautor: truskawa » 30 marca 2011, o 13:18

Nie wiem, może Dobrucki ma jakis inny interes i nie potrzebuje jazdy w Anglii, jego prywatna sprawa. Może po prostu nie chciał zmieniać zdania. Stachyra Ułamek i Baliński chcieli i zmienili. Pomimo tego nie masz prawa obrażać naszego wychowanka, bo jak będzie jeździł u nas to i tak będziesz grzecznie klaskać

Oo, widzę, że obskoczyła mnie reszta honorowych, uczciwych, kochających żużel, zawsze not for profit kibiców :D
Ostatnio zmieniony 30 marca 2011, o 13:21 przez truskawa, łącznie zmieniany 1 raz.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#277 Postautor: $korzen$ » 30 marca 2011, o 13:21

Dobruckiego interes to tzw honor.

A ja klaskal zlotowie na pewno nie bede.

I skoncz juz.

Awatar użytkownika
KeslleY
Junior

#278 Postautor: KeslleY » 30 marca 2011, o 13:22

"...pocieszać po porażkach, cieszyć po zwycięstwach..."

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#279 Postautor: truskawa » 30 marca 2011, o 13:25

to co, oklaski dla Dawida :lol:
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#280 Postautor: $korzen$ » 30 marca 2011, o 13:28

"To za mało. Po drugie, prędzej czy później, po dopracowaniu, wprowadzono by te tłumiki. Reszta świata by nam uciekła z rozwiązaniami odnośnie przygotowania sprzętu. Polska mogłaby stracić swój status żużlowej potęgi"

Patriotyczna Zlotowa 8) Wlasnie przez takich ludzi zyjemy, jak to powiedzial Dawid, w chorym swiecie.

Truskawa odsylam do jego wypowiedzi archiwalnych i tyle w tym temacie.
Ostatnio zmieniony 30 marca 2011, o 13:29 przez $korzen$, łącznie zmieniany 1 raz.

go!
Trener

#281 Postautor: go! » 30 marca 2011, o 13:29

Rzucono w jego kierunku kamieniem, to sie broni, a ze go to jeszcze bardziej pograza to juz inna sprawa. Wychodzi teraz, ze wiedzial od poczatku, ze FIM, ze Otto, a teraz wykalkulowal po prostu, ze 20 imprez to dla niego za malo!..... pieniedzy

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#282 Postautor: truskawa » 30 marca 2011, o 13:35

Aha, czyli wcześniej wiedzial że FIM, ale nie wiedział że 20 to za mało? Nielogiczne

GDZIE PIENIĄDZE SĄ ZA LAS?
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

go!
Trener

#283 Postautor: go! » 30 marca 2011, o 13:39

oczywiscie, ze nielogiczne. Cala wypowiedz Stachyry jest nielogiczna. Narzeka na tych co nie staneli murem, pierwszy z tego muru sie wylamujac!
A najbardziej nielogiczne jest to, ze bali sie pozabijac na torze siebie oraz innych i im strach momentalnie przeszedl...

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#284 Postautor: truskawa » 30 marca 2011, o 14:01

Kolejność wydarzeń:
1. Stachyra stanowczo najeżdza na tłumiki
2. Oficjalne stanowisko polskich żużlowców
3. Reakcja FIM i innych federacji
4. Nasi miękną, żeby dalej jeździć

Jedynym zarzutem wobec Stachyry jest to, że niepotrzebnie pchał się przed szereg i wypowiedział się ZBYT twardo. W dalszym ciągu nie uprawnia to was do obrażania Stachyry.
Kiedy walczy się w jakiejś sprawie uzywa się wszystkich mozliwych argumentów, a niektóre trochę koloryzuje, normalka. Wszyscy twierdzą, że tłumiki sa niebezpieczne, widocznie nie aż tak, że trzeba przeciwko nim rozbijać całą dyscyplinę
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#285 Postautor: yamahaR1 » 30 marca 2011, o 14:15

jak jeździł 70 imprez w sezonie to teraz powinien dostać zakaz jazdy w Polsce, zostanie mu 50 w innych ligach i wszyscy będą zadowoleni. On będzie miał kontakt z czołówką i najnowszą technologią, dzięki której będzie IMŚ my zaoszczędzimy prześcieradła i spray

go!
Trener

#286 Postautor: go! » 30 marca 2011, o 14:17

truskawa pisze:. W dalszym ciągu nie uprawnia to was do obrażania Stachyry.

A gdzie ja go obrazam?
Wez juz skoncz ten temat, bo moge niechcacy ciebie obrazic zaraz.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#287 Postautor: truskawa » 30 marca 2011, o 14:19

yamahaR1 pisze: my zaoszczędzimy prześcieradła i spray

Złotówa

go! a gdzie napisałem, że Ty obrażasz? Do mnie możesz pisać co chcesz, nie przejmuję się
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Sztyvny
Szkółkowicz

#288 Postautor: Sztyvny » 30 marca 2011, o 14:23

W dalszym ciągu nie uprawnia to was do obrażania Stachyry.

Nie trzeba. Swoim postepowaniem sam obrazil sie juz dostatecznie. Osmieszyl rowniez.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#289 Postautor: Gelo » 30 marca 2011, o 14:46

truskawa pisze:haha ale jesteście naiwni
Gelu uważasz że żużlowcy to szczególnie pazerna grupa społeczna? bardziej od piłkarzy, górników, pięlegniarek, czy kibiców forumowiczów? Nie sądze.

Nie wiem czy bardziej pazerna grupa od innych, bo nie wiem w jakich jednostkach mierzy się pazerność. Uważam natomiast, że żużlowcy to w zdecydowanej większości ludzie, dla których pieniądz jest Bogiem. Dla pieniędzy są w stanie olać kibiców, widowisko, zdrowie czy choćby takie bzdety jak własną dumę i honor. A w końcu, gdyby nie kibice - nie mieliby dla kogo uprawiać swojego zawodu. Więc skoro już się raz wyszło przed szereg i chlapnęło A, wypadałoby chlapnąć B. Ale nie - chęć zysku przesłania wszystko. A dlaczego uwazam, że żużlowcy są bardzo pazerni? Wystarczy zobaczyć jak co roku zawsze znajdzie się jakaś gnida, która robi problemy swojemu klubowi w uzyskaniu licencji. Wiem wiem - zaraz pojawi się pytanie typu "a Ty byś Gelu nie walczył o swoje zarobione pieniądze". Więc uprzedzając odpowiadam - w przeciwieństwie do innych dyscyplin sportu w żużlu im większa menda i mniej punktów zrobiła tym głośniej krzyczy o pieniądze. I to nie jest w porządku.

majster

#290 Postautor: majster » 30 marca 2011, o 14:52

a moze przedwczesne prima aprilis? mam nadzieje..

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#291 Postautor: tezetomaniak » 30 marca 2011, o 14:54

i mniej punktów zrobiła tym głośniej krzyczy o pieniądze

jak tak malo punktow zrobila i malo zarobila to jaki problem z wyplata ? A moze jednak nie tak malo ? ; ]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#292 Postautor: Gelo » 30 marca 2011, o 14:57

problem z wypłatą jest tylko jeden - oni za dużo zarabiają - zawsze to powtarzam. Nawet te ogórki są bardzo rozpaskudzone zwłaszcza przez polskie kluby.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#293 Postautor: istred » 30 marca 2011, o 15:03

Więc uprzedzając odpowiadam - w przeciwieństwie do innych dyscyplin sportu w żużlu im większa menda i mniej punktów zrobiła tym głośniej krzyczy o pieniądze. I to nie jest w porządku.
A może to klub jest większą mendą bo nie wypłaca uczciwie zarobionych, małych kwot, pieniędzy, a wypłaca ogromne kwoty innym zawodnikom?

Zawsze mnie śmieszą narzekania, że ktoś "za dużo zarabia". Zarabia tyle, na ile ktoś wycenia ich pracę.
Mam wrażenie, że takie wypowiedzi pochodzą od osób, które czują się wyjątkowo niedocenione i pokrzywdzone na polu finansowym, albo i życiowym :)

I nie ma najmniejszej różnicy z obowiązku wypłaty 100zł za kiepski mecz od obowiązku wypłaty 30 000 za bardzo dobry mecz.
I jedna i druga kwota jest uczciwie zarobiona, a do jej zapłacenia klub się zobowiązał w umowie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#294 Postautor: Gelo » 30 marca 2011, o 15:34

Mozesz gadac co chcesz i niech Ci sie wydaje że kopiesz mnie po kostkach. Ale zaznaczam - tak Ci sie tylko wydaje. A póki co nie zrozumiales co napisalem. Napisalem wyraznie, że kluby rozpaskudzily zawodnikow a nie czy powinny placić nawet male pieniądze czy nie - to oczywiste ze tak. Mam tylko zal (ogólnie do działaczy), że praca ogórków jest zdecydowanie przeszacowana a to wlasnie oni najgłosniej krzyczą.

owen1989
Senior

#295 Postautor: owen1989 » 30 marca 2011, o 15:44

Zawsze mnie śmieszą narzekania, że ktoś "za dużo zarabia". Zarabia tyle, na ile ktoś wycenia ich pracę.

Tak tak... a nasi politycy wybitnie uzdolnieni tez dostaja kase na miare swoich umiejetnosci :lol:

go!
Trener

#296 Postautor: go! » 30 marca 2011, o 15:48

oni sobie placa sami i sami sobie ustalaja stawki, wiec sprawa jakby inna.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#297 Postautor: Torsen » 30 marca 2011, o 15:53

I Majewski za reklamę banku, co bank później odbija sobie na ludziach, którzy codzienną uczciwą pracą nie mogą zarobić np. na własne mieszkanie, a stanowią pewnie ponad 90% obywateli tego kraju.
Wszystkich polskich celebrytów wrzuciłbym do tego wora, z Majewskim na czele, bo jest oczywistym, że ZA DUŻO ZARABIAJĄ. Ich zarobki to kpina z ludzi, którzy de facto na te ich zarobki pracują, zamiast pracować na siebie.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#298 Postautor: istred » 30 marca 2011, o 16:08

Mozesz gadac co chcesz i niech Ci sie wydaje że kopiesz mnie po kostkach.
Nie wydaje mi się, że kopię Cię po kostkach i nic takiego nie było moim zamiarem.
Po prostu nie zgadzam się z Twoim zdaniem i dlatego to napisałem.

I Majewski za reklamę banku, co bank później odbija sobie na ludziach, którzy codzienną uczciwą pracą nie mogą zarobić np. na własne mieszkanie, a stanowią pewnie ponad 90% obywateli tego kraju.
Wszystkich polskich celebrytów wrzuciłbym do tego wora, z Majewskim na czele, bo jest oczywistym, że ZA DUŻO ZARABIAJĄ. Ich zarobki to kpina z ludzi, którzy de facto na te ich zarobki pracują, zamiast pracować na siebie.
Ale jak mierzysz te zarobki? Ile w takim razie celebryci powinni zarabiać i jak to zmierzyć?

Banki płacą tyle celebrytą i opłaca się to i bankom i celebrytom.
Co najciekawsze, że właśnie zwykli ludzie, którzy nie są w stanie zarobić na własne mieszkanie, często kierują się nie rzeczywistymi warunkami produktów oferowanych przez banki, a właśnie buźką znanej osoby przy logo banku, czym napędzają całe to wariactwo - czyli wszyscy są zadowoleni.

Jakby nie było, uważam, że nie nam oceniać ile ktoś zarabia i czy jest to zasłużone czy nie. Nie nasze pieniądze, nie nasz interes.

meesha
Trener
Kontakt:

#299 Postautor: meesha » 30 marca 2011, o 16:12

Banki płacą tyle celebrytą i opłaca się to i bankom i celebrytom.

To komu się to w końcu opłaca? :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#300 Postautor: Gelo » 30 marca 2011, o 16:26

istred pisze: Po prostu nie zgadzam się z Twoim zdaniem i dlatego to napisałem.

Masz prawo się nie zgadzac ale zamiast odniesc sie merytorycznie, musiales juz niejako z urzedu marnować talent na przytyki. Mozna sobie gadac, że zawodnicy są w porządku. Tylko, że ich zachowanie w zwiazku z tłumikami było pewne jak słońce w maju i tylko utwierdza mnie w niezbyt pochlebnej opinii na temat tej grupy zawodowej. To czego istred nie rozumie jest bardzo proste - jak się jest Gollobem, ktory na sprzęt wydaje póltora miliona złotych rocznie i zostaje mistrzem świata - mozna mu płacić kazde pieniądze - bo wart jest tego. Ale ja jakbym był działaczem i przyszedłby do mnie jakikolwiek zawodnik drugoligowy i zażądał np 30 tysiecy na przygotowanie do sezonu to albo zepchnąłbym go ze schodów i sprzedał jeszcze kopa albo zadzwoniłbym po ambulans z Abramowickiej z personelem i kaftanem.
Ostatnio zmieniony 30 marca 2011, o 16:27 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.