Typer - komentarze

typowania żużlowe
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Typer - komentarze

#726 Postautor: istred » 15 marca 2011, o 17:14

Jako, że w Typerze bawię się już kilka ładnych lat i moje wyniki podliczali inni, to mogę podjąć się podliczenia powiedzmy dwóch kolejek... i namawiam, żeby inni stali gracze też się zadeklarowali.
Mogę postarać się w miarę możliwości też zrobić arkusz w excelu, który to podliczy /ale nie gwarantuję, że excela mam na tyle opanowanego :)

I proponuję, żeby ograniczyć liczbę uczestników do tych, którzy naprawdę mają chęć się w to bawić.
Na przykład - nowe osoby mogą typować do 3 kolejki, wtedy lista jest zamykana. Dodatkowo osoby, które ominą w sumie 3 kolejki automatycznie są usuwane.

Jest tym ktoś w ogóle zainteresowany?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#727 Postautor: kibicLBN » 15 marca 2011, o 17:24

Zróbmy wpisowe :P I za tą kasę nagroda ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

jerry78
Trener

#728 Postautor: jerry78 » 15 marca 2011, o 19:21

Mogę się zgłosić na ochotnika, żeby przygotować taki arkusz w excelu, który będzie wszystko automatycznie liczył (to akurat łatwizna ;) ). Ale niestety wiąże się to z przeklepywaniem wszystkich typów z postów z forum, a taką aplikacją możnaby tego uniknąć. No ale jeśli nie ma innego wyjścia i nie da się zorganizować serwera z bazą danych to excel musi wystarczyć.
No chyba, że ktoś bardzo chce sam i czuje się na siłach to ja nie nalegam. :)

Propozycja Istreda co do listy typujących użytkowników na pewno by ułatwiła zadanie. Więc ja jestem za.

Awatar użytkownika
Stereeo
Junior

#729 Postautor: Stereeo » 27 marca 2011, o 21:51

rADek23 pisze:12. Najlepszy jezdziec KMZ Lublin- Obcokrajowiec - Charlie Gjedde

jakies wypozyczenia przewidujesz ?
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.

jerry78
Trener

#730 Postautor: jerry78 » 27 marca 2011, o 23:38

Zastrzegamy sobie prawo do dodania kolejnych bonusów (w późniejszym terminie) jeśli w GP, DPŚ czy IMŚJ będą startowali Polacy.

meesha
Trener
Kontakt:

#731 Postautor: meesha » 28 marca 2011, o 14:35

grzesieczek pisze:3. Zwycięzca Ekstraligi - Apator Toruń
4. Zwycięzca I ligi - Polonia Bydgoszcz
5. Zwycięzca II ligi - Motor Lublin
6. Ostatni zespół Ekstraligi - Włókniarz Częstochowa
7. Ostatni zespół I ligi - PSŻ Poznań

Czemu nie Polonez? :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#732 Postautor: grzesieck » 28 marca 2011, o 15:44

a bo jakos nie wydaje mi sie zeby kibice ogladacy mecze w lasku golecinskim identyfikowali sie z ta nazwa :D
METHANOL ADVENTURE TEAM

jerry78
Trener

#733 Postautor: jerry78 » 28 marca 2011, o 20:09

Parę słów odnośnie punktacji i zasad typowania (szczególnie dla nowych uczestników, ale też dla starych bo są pewne różnice i nowości):

Punktacja dla meczów i bonusów:

Trafny typ (remis): 15 pkt
Trafny typ (czyjaś wygrana): 10 pkt
Pomylka 1-3: 8 pkt
Pomylka 4-7: 5 pkt
Pomylka 8-11: 3 pkt
Pomyłka >11: 2 pkt
Dodatkowo 1 pkt jesli trafnie wytypowano wygraną gości.
Za trafne wytypowanie lidera KMŻ w meczu: 5 pkt
Za trafnie wytypowany bonus typowany przed sezonem (czyli to co teraz typujemy): 10 pkt
Za trafnie wytypowany bonus typowany w trakcie sezonu (*): 7 pkt

Regulamin:

1. W tym roku typujemy wg kolejnych tzw. "rund typera". Jest to podyktowane tym, że terminy poszczególnych kolejek Ekstaligi i I ligi nie pokrywają się z II ligą. Zatem nie ma możliwości podliczania na bieżąco punktacji dla tej samej kolejki we wszystkich trzech ligach.
2. Zestaw meczów dla poszczególnych "rund typera" będzie podawany jak dotychczas w osobnych wątkach, gdzie typujemy lub edytujemy do dnia i godziny rozpoczęcia pierwszego meczu z danego zestawu (w miarę możliwości będzie ta data i godzina podana). Po tym czasie wszystkie typy danej rundy nie będą brane pod uwagę!
3. (*) W tym roku wprowadzamy dodatkowe bonusy dla innych kategorii czy imprez nie uwzględnionych w bonusach typowanych przed sezonem. Np. typowanie zwycięzców poszczególnych rund GP itd. Bonusy te będą podawane w osobnych wątkach z kilkudniowym wyprzedzeniem z możliwością ich typowania do dnia i godziny rozpoczęcia danych zawodów.
4. W razie przełożenia meczu na inny termin będzie możliwość typowania go ponownie w osobnym utworzonym wątku w nowym terminie jeśli jest realnie odległy od pierwotnego, albo skład kadrowy któregoś z zespołów ulegnie zmianie (np. z powodu zajętych terminów lub kontuzji zawodnika z podstawowego składu). Do klasyfikacji punktowej będzie brany ostatni typ danego meczu, tzn jeśli ktoś nie zatypuje ponownie, będzie mu się liczył typ z pierwszego terminu.
5. Liderem KMŻ będzie zawodnik lub zawodnicy, którzy zgromadzą największą sumę punktów wraz z bonusami w danym meczu.
6. Lista uczestników tegorocznego typera zostanie zamknięta po 3 rundzie typowania (po 17 kwietnia). Dodatkowo osoby, które ominą w sumie 3 kolejki automatycznie będą usuwane.
7. Klasyfikacja punktowa danej rundy wraz z całkowitą sumą punktów w sezonie 2011 będzie podawana po każdej "rundzie typera" z uwzględnieniem ewentualnych bonusów, jeśli w międzyczasie zostały już rozstrzygnięte.
8. Po zakończonym sezonie zostanie podana klasyfikacja generalna typera 2011 oraz wszechczasów.
9. Niestety póki co nie przewidujemy nagród rzeczowych ani finansowych dla zwyciązców poszczególnych rund ani zwycięzcy typera 2011, chyba, że znajdzie się chętny darczyńca :) ZAPRASZAMY

Życzę wszystkim udanej zabawy i oczywiście zwycięstwa.
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2011, o 11:52 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#734 Postautor: kibicLBN » 29 marca 2011, o 07:29

A ja wam chłopaki (jerry78 i niespokojny) bardzo dziękuję za to że zajmiecie się typerem, prowadziłem coś takiego tylko przez 3 miesiące i dla kilku osób, ale to i tak nie zawsze chce się tym zająć, posiedzieć itd. Dlatego też mam szacunek dla speedway'a. Pozdro panowie do 17.04 macie u mnie po piwku ;)
Dziwi mnie, że niewielu liczy, że najlepszym jeźdźcem naszego klubu będzie "Tylko Człowiek" 8)

meesha
Trener
Kontakt:

#735 Postautor: meesha » 29 marca 2011, o 08:00

kibicLBN pisze:A ja wam chłopaki (jerry78 i niespokojny) bardzo dziękuję za to że zajmiecie się typerem, prowadziłem coś takiego tylko przez 3 miesiące i dla kilku osób, ale to i tak nie zawsze chce się tym zająć, posiedzieć itd. Dlatego też mam szacunek dla speedway'a.

No tak, a o tych, którzy typera prowadzili 4 czy 5 lat temu to nikt już nie pamięta. Co za życie podłe ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#736 Postautor: kibicLBN » 29 marca 2011, o 08:49

Pod avatarem jak byk jest data rejestracji ;) A poza tym nie tylko za typera sie ludzi ceni meesha,więc nie masz prawa czuć się dotknięty :)

jerry78
Trener

#737 Postautor: jerry78 » 29 marca 2011, o 11:19

UWAGA:

Typujemy różnicę a nie dokładny wynik.

Przykład nieprawidłowego wpisu.
EKSTALIGA - I KOLEJKA
Falubaz Zielona Góra - Unibax Toruń 44:46
Sparta Wrocław - Unia Tarnów 48:42
Stal Rzeszów - Stal Gorzów 40:50
Włókniarz Częstochowa - Unia Leszno 48:42

Powinno być
EKSTALIGA - I KOLEJKA
Falubaz Zielona Góra - Unibax Toruń -2
Sparta Wrocław - Unia Tarnów +6
Stal Rzeszów - Stal Gorzów -10
Włókniarz Częstochowa - Unia Leszno +6
Ostatnio zmieniony 1 kwietnia 2011, o 00:53 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.

jerry78
Trener

#738 Postautor: jerry78 » 29 marca 2011, o 15:11

UWAGA !

W związku ze zmianą gospodarza mecz I kolejki I ligi

PSŻ Poznań - GTŻ Grudziądź na GTŻ Grudziądź - PSŻ Poznań

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... zeniesion/

bardzo wszystkich proszę, którzy już zatypowali o zmianę swojego typu

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#739 Postautor: niespokojny » 1 kwietnia 2011, o 17:58

UWAGA :!:

Nazwy druzyn w bonusach powinny byc zgodne z rzeczywistymi! Prosimy podawac dokladna(cala) AKTUALNA nazwe zespolu. Wszelkie nazwy historczyne, niekompletne itp. nie beda uwzgledniane przy przyznawaniu punktow. Wszystkich typujacych prosimy o poprawienie swoich typow, we wlasnym interesie :!:

W okresie wakacyjnym zarowno ja i jerry nie mamy mozliwosci podliczania wszystkich kolejek z roznych wzgledow -dotyczy Czerwca, Lipica, Sierpnia. Niektore kolejki bedzie podliczal zwyciezca ostatniej typowanej rundy. Jezeli bede to ja, lub jerry bedzie to pierwsza osoba w kolejnosci za ktoryms z nas. Nie wywiazanie sie z podliczenia wyniku w terminie, bedzie skutkowac banem kolejnej kolejki. W przypadku dwukrotnej odmowy, lub spoznienia typujacy zostanie usuniety z listy typera.

Kazdy z uczestnikow zobowiazany jest wplacic do konca miesiaca 10 zl, na nagrody(prawdopodobnie karnety na kolejny sezon) dla najlepszych typujacych sezonu 2011. Kazdy uzytkownik, ktory wytypowal BONUSY jest uwazany za uczestnika typera. Nie ma juz mozliwosci wycofania sie. Brak wplaty bedzie skutkowal wykresleniem z listy typujacych, oraz blokada konta na zuzel.info na okres od pol do roku ( w porozumieniu z adminem). Zablokowane zostanie takze przegladanie forum, z adresu ip z ktorego uczestnik wyslal swoje typy. Dane do przelewu zostana podane jeszcze w tym tygodniu. Postaramy sie takze zbierac skladki osobiscie, na razie nie jest to jednak pewne. Prosze wiec na biezaco sledzic typera.

Zyczymy udanej zabawy i trafnych typow w zblizajacym sie sezonie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Smirnek_
Senior

#740 Postautor: Smirnek_ » 1 kwietnia 2011, o 18:21

Ło matko jak to to tak

:wink:

speedwayowiec
Szkółkowicz

#741 Postautor: speedwayowiec » 1 kwietnia 2011, o 18:33

Forumowe Prima Aprillis ? :twisted:

alfkrystian
Szkółkowicz

#742 Postautor: alfkrystian » 1 kwietnia 2011, o 20:48

Cholera panie toć to ,inkwizycja ze szantażem ......a tfu na psa urok :lol: a ja żem myślał że to wszystko to darmocha a jeszcze data cós od siebie WY

Speedway-Mati
Zawodowiec

#743 Postautor: Speedway-Mati » 2 kwietnia 2011, o 12:14

:twisted: Ale to było dobre.
Obrazek

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#744 Postautor: niespokojny » 2 kwietnia 2011, o 15:39

A niech to.. Nie wspomnialem o zakazie stadionowym za nie wywiazanie sie z regulaminu :?: :twisted:

No ale prima aprilis sie skonczylo, wiec niezdecydowanych zachecam do zabawy, bo czasu zostalo malo. Zaden typ po 14 jutro nie zostanie uwzglednony, czasu bylo dosyc :)

Mala uwaga - starajcie sie kopiowac wzor z pierwszej strony, przy typowaniach kolejki.

BR
Senior

#745 Postautor: BR » 2 kwietnia 2011, o 16:03

Mala uwaga - starajcie sie kopiowac wzor z pierwszej strony, przy typowaniach kolejki.

ten z błędem? ;)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#746 Postautor: niespokojny » 2 kwietnia 2011, o 23:34

@Radekas konkretnie, ktorego Pawlickiego stawiasz na IMPJ bo dwoch nie da rady 8)

Czarek
Trener

#747 Postautor: Czarek » 3 kwietnia 2011, o 10:33

niespokojny pisze:UWAGA :!:
Nazwy druzyn w bonusach powinny byc zgodne z rzeczywistymi! Prosimy podawac dokladna(cala) AKTUALNA nazwe zespolu. Wszelkie nazwy historczyne, niekompletne itp. nie beda uwzgledniane przy przyznawaniu punktow. Wszystkich typujacych prosimy o poprawienie swoich typow, we wlasnym interesie :!:

To samo powinno dotyczyć nazw miast drużyn zagranicznych. Co do zasady powinno używać się nazw polskich. Nie piszemy, więc Riwne, Miskolc czy Daugavpils, bo miasta te mają swoje polskie nazewnictwo.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
zycho
Junior

#748 Postautor: zycho » 3 kwietnia 2011, o 10:48

Długopolje?

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#749 Postautor: RadeKas » 3 kwietnia 2011, o 12:38

niespokojny pisze:@Radekas konkretnie, ktorego Pawlickiego stawiasz na IMPJ bo dwoch nie da rady 8)

Juz poprawione :lol: .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#750 Postautor: kibicLBN » 3 kwietnia 2011, o 20:23

Szkoda, że jak typowałem kolejkę na początku tygodnia zapomniałem o karze dla Holty :( Gdyby on pojechał byłoby na styku.