Treningi
Re: Treningi
objedzenie objedzeniem, rywal rywalem, ale nasi pojechali po prostu słabo. Tacy zawodnicy jak Dym czy Cukanow nie mają prawa wygrać wyścigu.
Oceny naszych zawodników z łódzkiego forum:
Ja mam tylko 2 uwagi co do tej oceny. Kolega z Łodzi chyba nie zauważył defektu Sucheckiego na 2 miejscu i Piszcza na 1 miejscu.
Ocenię także zawodników z Lublina...
1. Mariusz Puszakowski - 4 (2,0,-,2)
No nie istniał, jego może tłumaczyć to, że jeszcze nie ma skompletowanego sprzętu... Jechał bardzo pasywnie, byle tylko do mety jakoś doczłapać...
2. Zbigniew Suchecki - 5 (1,2,2,d,d)
W pierwszych biegach dał się objeżdżać na trasie w bardzo łatwiutki sposób, a potem te defekty to były markowane, bo jechał z 70-80 metrów za resztą... Nie wiem co to po prostu było, ale wierzyć mi się nie chce, że takiego zawodnika zechciała rok temu Stal Gorzów
3. Paweł Miesiąc - 8 (1,2,2,1,2)
Najjaśniejszy punkt lublinian... Jako jedyny próbował atakować naszych zawodników... Wiedział mniej więcej gdzie należy na naszym torze jechać, ale brakowało mu szybkości...
4. Tomasz Piszcz - 4+1 (0,1*,d,2,1)
Nie pokazał nic... Ledwo go z tego meczu pamiętam...
5. Karol Baran - 6 (2,2,2,-)
Jak wyszedł ze startu tak jechał skupiając się bardziej na bronieniu pozycji, niż na atakowaniu...
6. Mateusz Łukaszewski - 1 (0,0,1,0,0)
Mógł mieć w pierwszym biegu jakieś punkty, ale dwukrotnie przerywano, bo leżeli najpierw Aspgren, a potem Michalski...
7. Pontus Aspgren - 1 (1,0)
W pierwszym biegu zaliczył dziwny upadek, zrobił po prostu świecę po starcie, potem w powtórce tego biegu jechał na 5:1 z Łukaszewskim, ale upadek zaliczył Michalski, no i ostatecznie w drugiej powtórce biegu pierwszego przejechał za plecami Osmólskiego i Sundstroema, próbował atakować, ale pozycje gospodarzy były niezagrożone... W drugim biegu był statystą...
Ja mam tylko 2 uwagi co do tej oceny. Kolega z Łodzi chyba nie zauważył defektu Sucheckiego na 2 miejscu i Piszcza na 1 miejscu.
Może i ja nieco napiszę, bo właśnie wróciliśmy z Łodzi:
1. Mariusz Puszakowski
Raczej nie przykładał się zbytnio do tego sparingu. Nie widać było żadnej woli walki.
2. Zbigniew Suchecki
Początek i końcówka bardzo słaba. Strasznie odstawał. Jednak dwa biegi całkiem niezłe w jego wykonaniu.
3. Paweł Miesiąc
Fajnie jeździł - super walczak.
4. Tomasz Piszcz
Jego poziom, choć i tak starał się jechać na maksa, szczególnie w drugiej części.
5. Karol Barar
Bardzo słabo jak na Karola. Średnie starty, na trasie wolny i bez zacięcia.
6. Mateusz Łukaszewski
Może być problem z młodzieżowcem u nas, bo Mateusz na ten moment jeździł słabiutko. Miał pewne problemy z płynną jazdą. Bardzo duże straty do reszty.
7. Pontus Aspgren
Trochę mało pojeździł, żeby oceniać, ale tutaj widać jakieś pozytywy. Na trasie dużo pewniejszy.
Podsumowując, nasi zaprezentowali się dość mizernie i widać jeszcze duże braki w przygotowaniach.
1. Mariusz Puszakowski
Raczej nie przykładał się zbytnio do tego sparingu. Nie widać było żadnej woli walki.
2. Zbigniew Suchecki
Początek i końcówka bardzo słaba. Strasznie odstawał. Jednak dwa biegi całkiem niezłe w jego wykonaniu.
3. Paweł Miesiąc
Fajnie jeździł - super walczak.
4. Tomasz Piszcz
Jego poziom, choć i tak starał się jechać na maksa, szczególnie w drugiej części.
5. Karol Barar
Bardzo słabo jak na Karola. Średnie starty, na trasie wolny i bez zacięcia.
6. Mateusz Łukaszewski
Może być problem z młodzieżowcem u nas, bo Mateusz na ten moment jeździł słabiutko. Miał pewne problemy z płynną jazdą. Bardzo duże straty do reszty.
7. Pontus Aspgren
Trochę mało pojeździł, żeby oceniać, ale tutaj widać jakieś pozytywy. Na trasie dużo pewniejszy.
Podsumowując, nasi zaprezentowali się dość mizernie i widać jeszcze duże braki w przygotowaniach.
Ponieważ miejscowy spiker nie bardzo ogarniał obsadę niektórych biegów rezultaty naszych były ciut inne:
wyścig 7 - jechał Pontus Aspgren a nie Łukaszewski
wyścig 11 - jechał Pontus Aspgren a nie Miesiąc
czyli:
Łukaszewski (0,0,0,0)
Aspgren (1,1,1,d)
Miesiąc (1,2,2,2)
... to takie małe sprostowanie dla statystyków.
Ogólnie występ naszych to kaszana. "Plus dodatni" dla Barana i Miesiąca a "plus ujemny" dla Łukaszewskiego. Piszcz potwierdził niepowtarzalną umiejętność blokowania kolegi z pary.
wyścig 7 - jechał Pontus Aspgren a nie Łukaszewski
wyścig 11 - jechał Pontus Aspgren a nie Miesiąc
czyli:
Łukaszewski (0,0,0,0)
Aspgren (1,1,1,d)
Miesiąc (1,2,2,2)
... to takie małe sprostowanie dla statystyków.
Ogólnie występ naszych to kaszana. "Plus dodatni" dla Barana i Miesiąca a "plus ujemny" dla Łukaszewskiego. Piszcz potwierdził niepowtarzalną umiejętność blokowania kolegi z pary.
-
speedwayowiec
- Szkółkowicz
Myślę, że nie trzeba się przejmować tym sparingiem. Pierwsze wspólne jazdy w tym sezonie, testowanie sprzętu itd. Samo to, że Barana objechał Michalski mówi o tym, że to nie ten sam Baran co będzie jeździł w lidze. Nie ma co specjalnie analizować czy też nie daj Boże rozpaczać.
a ja bym sie jednak przejmował. Piszcz i Puzon odjechali już zawody, Baran i Miesiąc mieli kilka treningów w Rzeszowie - to, że zamiast trenować i dostrajać sprzęt ćwiczyli głownie jazdę na jednym kole - to inna sprawa, ale coś pojedzili. Zadna drużyna, niezaleznie od tego czy był to jej pierwszy drugi czy trzeci sparing nie pojechała tak słabo. Tomek Rempała i Staszek Burza tez jechali pierwszy raz "na powaznie" i obaj pokonali zwycięzcę zawodów - Tabakę. A to przecież nasi pierwsi rywale i to z druzyny, ktora nie aspiruje do awansu w roli faworyta. Bez biadolenia - nasi są dalecy od dobrej formy a z tym co pojechali dzisiaj mogą być problemy nawet w takim Krakowie (o Ostrowie nawet nie mówię). Trzeba ich kopnąć w tyłek i zmobilizowac do pracy.
Tak tylko warto zauwazyc ze wiekszosc druzyn swoj pierwszy sparing jechala z druzyna dla ktorej tez byl to pierwszy sparing.
Ja jeszcze dodam coś od siebie. Łódź praktycznie co bieg wymieniała oponki na nowe - straszne szaleństwo w walce o skład. Nasi jeździli na oponkach które miały już kilka startów za sobą. Nie muszę chyba tłumaczyć jaką daje to wielką różnicę.
Baran jeździł dzisiaj z rozwalonym palcem, Puzon dojeżdżał silniki z tamtego sezonu, Miesiąc bardzo waleczny i nieustępliwy na torze, Piszcz - bez komentarza, Suchecki - kompletne braki w jeździe, Łukaszewski - bardzo dobre starty ale na trasie jak tyczka, Pontus - dobre starty i dobra szybkość, chłopak też waleczny ale widać nadal braki w objeżdżeniu.
Ja bym raczej nie panikował z powodu wyniku tego sparingu.Uważam że po kilku treningach i odpowiednim "wjechaniu" w sezon powinno być dobrze.
Baran jeździł dzisiaj z rozwalonym palcem, Puzon dojeżdżał silniki z tamtego sezonu, Miesiąc bardzo waleczny i nieustępliwy na torze, Piszcz - bez komentarza, Suchecki - kompletne braki w jeździe, Łukaszewski - bardzo dobre starty ale na trasie jak tyczka, Pontus - dobre starty i dobra szybkość, chłopak też waleczny ale widać nadal braki w objeżdżeniu.
Ja bym raczej nie panikował z powodu wyniku tego sparingu.Uważam że po kilku treningach i odpowiednim "wjechaniu" w sezon powinno być dobrze.

Najbardziej to się trzeba zainteresować Łukaszewskim bo na juniorce może być straszna kicha. Seniorzy swoje zrobią do startu ligi ale o juniora nie jestem taki pewny, a przecież żeby mógł jeździć Auty ktoś z wysokim ksm musi wypaść ze składu. Trzeba szybko kończyć ten remont i niech jeździ u nas ile się da
Wystarczy powiedzieć, że w optymalnej dla obu drużyn formie, w spotkaniu o punkty wynik byłby podobny i nikt nie miałby o to do lublinian pretensji, ponieważ Łódź jest w I lidze, ma lepszy sprzęt i swój specyficzny tor.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Jeżeli jest tak ( a raczej było) jak pisze Remus z oponami to wynik w prawdziwym meczu długo oscylował by koło remisu.
Właśnie dlatego te wszystkie sparingi i ich wyniki to o kant tyłka...
Jedni śmigają na nowych oponach a drudzy rozjeżdżają się na starych kapciach. Jakby ten mecz decydował o miejscu w składzie u naszych do dopiero COŚ mozna by było powiedzieć.
Właśnie dlatego te wszystkie sparingi i ich wyniki to o kant tyłka...
Jedni śmigają na nowych oponach a drudzy rozjeżdżają się na starych kapciach. Jakby ten mecz decydował o miejscu w składzie u naszych do dopiero COŚ mozna by było powiedzieć.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Sprawdzą się chłopaki w sparingu z Krosnem, wtedy wyjdzie czy mamy skład na awans.
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!
zlanie krosna 20 punktami lub wyżej nie bedzie żadnym wyznacznikiem.
-
arturek111
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Drodzy Kibice
Proszę się nie podniecać wynikami ze sparingów - to są tylko treningi, a że punktowane - trudno. Niema to wykładnika na obecny sezon. Poczekajmy jak zaczną pyrkotać w lidze.
Pozdrawiam
Proszę się nie podniecać wynikami ze sparingów - to są tylko treningi, a że punktowane - trudno. Niema to wykładnika na obecny sezon. Poczekajmy jak zaczną pyrkotać w lidze.
Pozdrawiam
yamahaR1 pisze:Najbardziej to się trzeba zainteresować Łukaszewskim bo na juniorce może być straszna kicha. Seniorzy swoje zrobią do startu ligi ale o juniora nie jestem taki pewny, a przecież żeby mógł jeździć Auty ktoś z wysokim ksm musi wypaść ze składu. Trzeba szybko kończyć ten remont i niech jeździ u nas ile się da
Jeżeli dobrze wiem to chyba górny KSM wynosi 40:
I sposób
1.Puzon 9.50
2.Suchecki 2.50
3.Stead 6.50
4.Piszcz 2.50
5.Baran 9.42
6.Łukaszewski 2.50
7.Sweetman/Auty 6.50
Razem wynosi 39.42
II sposób
1.Puzon 9.50
2.Suchecki 2.50
3.Miesiąc 6.68
4.Piszcz 2.50
5.Baran 9.42
6.Łukaszewski 2.50
7.Sweetman/Auty 6.50
Razem wynosi 39.60
III sposób pewnie o którym myślisz wtedy przekraczamy górny KSM
1.Puzon 9.50
2.Stead 6.50
3.Miesiąc 6.68
4.Piszcz/Suchecki 2.50
5.Baran 9.42
6.Łukaszewski 2.50
7.Sweetman/Auty 6.50
Razem wynosi 43.6
Więc twoja opinia że Auty może wejść tylko wtedy gdy wypadnie ktoś z wysokim KSM jest mylna bo I i II sposób pokazuje że wcale tak nie musi być.
Ostatnio zmieniony 28 marca 2011, o 19:32 przez Grucha18, łącznie zmieniany 1 raz.
w 1 wariancie wypada Miesiac, w 2 wypada Stead... chyba o to chodzilo uzytkownikowi yamahar1
a gorny KSM dla 2 ligi to 40, a nie 42
a gorny KSM dla 2 ligi to 40, a nie 42
METHANOL ADVENTURE TEAM
Niedługo tak ich popierniczy że zrobią coś w stylu "BIEGOWE KSM" 
I sposób zrobiłem pod 1 mecz bo i tak wiadomo że Miesiąc w nim nie może jechać.
A co do drugiego to taki najbardziej optymalny .
A co do drugiego to taki najbardziej optymalny .
- niespokojny
- Trener
Po co nam Steady i Proctory jak drugiego polskiego juniora nie mamy.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Ja myślę że najlepszym rozwiązaniem wszystkich problemów był by Kirił Filinov 
- Egon
- Zawodowiec
Chyba jednak nie trza tyle pić...Mąż Pięknej Heleny z "KL" pisze:Wydaje mi się, że w Lodzi tor był dla naszych niebezpiecznie dziwny. Bo był równy, nie szykowany (czytaj preparowany) jak u nas w Lublinie. I dlatego jak niektórzy kierowcy, po jeździe na tzw polskich drogach nagle wjadą na drogi w np Niemczech. Jedni dostają małpiego rozumu (tak szeroko, tak gładko i jak tu nie depnąć). Drudzy jadą wolniej niż w naszym kraju. A są tacy którzy są całkowicie zaskoczeni, że tak może wyglądać droga. I tak pewnie było z naszymi mistrzami toru. Myślę, że p.Wilk który w poprzednich sezonach był za opcją preparowania toru w Lublinie, zrozumie, że chcemy oglądać żużel a nie jazdę gęsiego.
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
- rafal13056
o ktorej godzinie ma byc odbior stasionu ??? i pierwsze treningi dzisiaj ???