Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.
Re: Ceny biletów
Mam takie pytanie. Jak do tej pory zawsze kupowałem karnet z MPWiKu gdyż tam pracuje mój ojciec, niestety nic nie słychać aby w tym roku takowe miały być tam dostępne. Nie jest to co prawda jakaś duża różnica w cenie, ale jak można to czemu nie skorzystać. No i teraz zastanawiam się czy nie zostanę w czarnej d.... bo okres sprzedaży karnetów się skończył a w firmie dalej nic nie wiedzą.
Zastanawiam się czy jest jakaś pula zarezerwowana dla tych firm oddzielnie czy już pozamiatane :/
Zastanawiam się czy jest jakaś pula zarezerwowana dla tych firm oddzielnie czy już pozamiatane :/
do kibic LBN: Ja bym tak wlasnie zrobil - analogicznie robi sie np. przed koncertami - są dwie ceny - przedsprzedaż (zazwyczaj taniej) i w dniu koncertu cena docelowa. Tylko, że z takiego naszego gadania dzisiaj juz nic nie wynika - po prostu jest po ptakach. Mam nadzieję, że klubowi akcja karnetowa sie opłacila.
- Egon
- Zawodowiec
Jest zapewne zarezerwowana pula karnetów dla sponsorów klubu. W tamtym roku były to setki sztuk..i różnica w cenie jest z tego co wiem jednak znacząca, jeśli karnet kupujemy w firmach współpracujących z klubem.davidtomy pisze:Mam takie pytanie. Jak do tej pory zawsze kupowałem karnet z MPWiKu gdyż tam pracuje mój ojciec, niestety nic nie słychać aby w tym roku takowe miały być tam dostępne. Nie jest to co prawda jakaś duża różnica w cenie, ale jak można to czemu nie skorzystać. No i teraz zastanawiam się czy nie zostanę w czarnej d.... bo okres sprzedaży karnetów się skończył a w firmie dalej nic nie wiedzą.
Ostatnio zmieniony 20 marca 2011, o 19:17 przez Egon, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
Powiem ci szczerze Gelu, ze jestem z deka rozerwany, jesli chodzi o ta cala akcje z karnetami. Z jednej strony to prawo kazdego przedsiebiorcy: moze probowac sprzedac co chce, ile chce, kiedy chce i za ile chce. I nikomu nic do tego!
Natomiast w naszym przypadku mnostwo niezadowolonych kibicow jest faktem i tu trzeba sie zatrzymac i zastanowic.
Natomiast w naszym przypadku mnostwo niezadowolonych kibicow jest faktem i tu trzeba sie zatrzymac i zastanowic.
Mnie zastanawia jedno. Jaki trzeba mieć talent, aby tak prostą sprawą jak sprzedaż karnetów zdenerwować tylu kibiców? 
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Hela pisze:Mnie zastanawia jedno. Jaki trzeba mieć talent, aby tak prostą sprawą jak sprzedaż karnetów zdenerwować tylu kibiców?
Tak jest Helu zwykle, jak stoja za Toba duze pieniadze ze sponsoringu, a Ty prowadzac dzialalnosc mozesz pozwolic sobie na eksperymenty, bo wiesz, ze to co pozyskasz "wlasnorecznie" to i tak margines, a nie podstawa wplywow do kasy.
Dla wszystkich którzy mówili, że karnety były:
– Zainteresowanie wejściówkami było olbrzymie – przyznaje Dariusz Sprawka, prezes KMŻ. – Karnety normalne skończyły się już w czwartek. Na pewno wkrótce będą dostępne jeszcze jakieś śladowe ilości z tych, które wrócą do nas od firm.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
- Egon
- Zawodowiec
Były, bo mój brat kupił dwa normalne karnety w piątek i było ich jeszcze sporo. Ale chociaż do tej pory starałem się podchodzić do pana prezesa dosyć pozytywnie i niejako nieraz usprawiedliwiać i tłumaczyć sobie jakoś jego działania, to tą sprawę można skomentować tylko jednym słowem. KOMPROMITACJA. Jeśli ktoś chce może dodać do tego słowa, słowo KOMPLETNA. A tłumaczenia pozostawię bez komentarza, bo chyba nie warto ich zasadności, czy nawet treści roztrząsać. Wyszła z tego totalna klapa i brak profesjonalizmu, jak i myśli marketingowej klubu.
Problemu by nie było gdyby zamiast ogłaszać sprzedaż od pn do pt, prezio by zapodał info, że od poniedziałku sprzedajemy karnety do wyczerpania zapasów. Wtedy każdy by się spinał, żeby kupić jak najwcześniej. Śmieszą mnie tylko komentarze takich Gelów, którzy karnety kupili. Nie widziałem pozytywnych głosów osób, które nie zdążyły, a bez problemu można znaleźć osoby, które mimo, iż są posiadaczami tego ekslkuzywnego towaru, krtykują poczynania treneramistrza. Gelu, jakoś Ci nie wierzę, że jeśli byś nie zastał towaru to byś nie wylał choć kropli żalu... Uwierz mi, że są ludzie, którzy mają swoje zajęcia, o wiele ciekawsze lub pilniejsze, niż latanie po karnety od razu po rozpoczęciu sprzedaży. Po zacytowanej przez Helę wypowiedzi Sprawki utwierdziłem się w przekonaniu, że żużel w tym roku oglądam w Rzeszowie i TV. Hehe.... śladowe ilości od firm - "a wsadź se w dresy" te ilości bezmózgi prezesie...
EDIT:
Egonie może i były, ale o której i czy na pewno, to tego nikt nie wiedział. Przed 12 nie było.
EDIT:
Egonie może i były, ale o której i czy na pewno, to tego nikt nie wiedział. Przed 12 nie było.
Davv pisze: Uwierz mi, że są ludzie, którzy mają swoje zajęcia, o wiele ciekawsze lub pilniejsze, niż latanie po karnety od razu po rozpoczęciu sprzedaży.
To Twój problem. A ja mam 3 karnety nabyte bez najmniejszego kłopotu i dobrze mi z tym. Jeszcze raz powtórze - było tysiac sposobów na dostanie karnetów w poniedzialek lub wtorek. A kto pozno przychodzi - sam sobie szkodzi. I tyle.
- niespokojny
- Trener
Miale kupic karnet w czwartek, ale jak czlowiek orkiestra zapodal info ze 35% poszlo juz w poniedzialek to sie spialem i kupilem we wtorek. Co nie umniejsza, ze wyszla totalna lipa z karnetami. Oby to byla nauczka na przyszlosc, ale nie roztrzasajmy tego do pierwszego meczu 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Nie chce bronic nikogo, ale cena 110zl byla tak atrakcyjna, ze zap**** po karnet na samym poczatku tygodnia bylo bardzo mocno wskazane.
Ostatnio zmieniony 20 marca 2011, o 22:13 przez Lublin_Fan, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kaaamisiak
Gelo pisze:Davv pisze: Uwierz mi, że są ludzie, którzy mają swoje zajęcia, o wiele ciekawsze lub pilniejsze, niż latanie po karnety od razu po rozpoczęciu sprzedaży.
To Twój problem. A ja mam 3 karnety nabyte bez najmniejszego kłopotu i dobrze mi z tym. Jeszcze raz powtórze - było tysiac sposobów na dostanie karnetów w poniedzialek lub wtorek. A kto pozno przychodzi - sam sobie szkodzi. I tyle.
Zapowiedziano, że sprzedaż jest do PIĄTKU, a nie do WYCZERPANIA ZAPASÓW. A to duża różnica. Skoro ktoś wiedział, że do piątku może karnet nabyć, to nie musiał przecież rzucać wszystkiego, by zrobić to we wtorek. Prezes wprowadził nas w błąd i tyle.
sprzedaż karnetów "do piątku" to nie to samo co "sprzedaż w piątek". I wlasnie to jest takie polskie - lubimy dowolnie zamiennie traktowac takie informacje. A srednio myslacy czlowiek powinien przewidziec, że cena jest na tyle atrakcyjna, że tylko idiota z tego nie skorzysta.
Ostatnio zmieniony 20 marca 2011, o 22:27 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
A czy określenie "sprzedaż do piątku" oznacza, że w czwartek będę mógł kupić?
Każdemu jego Everest...
ermen pisze:A czy określenie "sprzedaż do piątku" oznacza, że w czwartek będę mógł kupić?
jak jeszcze nie masz - mozesz wygrac karnet - tak przed chwilą w TV zapowiedzial Tomek Zalewa
odpowiadam - powinieneś.
- Egon
- Zawodowiec
No właśnie to jest dziwne, bo o 10.58 dostałem sms-a, że kupiono mi karnet i jest ich jeszcze dużo..niektórzy natomiast po 11 nie dotrzymali tego zaszczytu. Więc ja się pytam..o co w tym burdelu chodzi?Davv pisze:Egonie może i były, ale o której i czy na pewno, to tego nikt nie wiedział. Przed 12 nie było.
Gelo pisze:odpowiadam - powinieneś.
Ok (a już myślałem, że posługujemy się innymi językami
Mimo, że powinienem w czwartek kupić, odszedłem z kwitkiem. Dziwnym trafem w piątek były ( i to też, jak wynika z wpisów niektórych osób, nie od samego rana).
Każdemu jego Everest...
Egon pisze:No właśnie to jest dziwne, bo o 10.58 dostałem sms-a, że kupiono mi karnet i jest ich jeszcze dużo..niektórzy natomiast po 11 nie dotrzymali tego zaszczytu. Więc ja się pytam..o co w tym burdelu chodzi?Davv pisze:Egonie może i były, ale o której i czy na pewno, to tego nikt nie wiedział. Przed 12 nie było.
W burdelu zazwyczaj chodzi o świadczenie usług seksualnych, ale to chyba nie to
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Gelu, ale czego bronisz? Powiedz mi tylko TAK lub NIE: Czy uwazasz ze cala sytuacja z karnetami wyjdzie per saldo korzystnie dla klubu? I prosze wez przy odpowiedzi pod uwage nie tylko aspekt finansowy.Gelo pisze: A srednio myslacy czlowiek powinien przewidziec, że cena jest na tyle atrakcyjna, że tylko idiota z tego nie skorzysta.
Odpowiadam - nie mam zielonego pojęcia.
Dajcie już spokój tym kartetom 
Skoro mają się jeszcze pojawić to ja na miejscu klubu w kilkudniowym wyprzedzeniem podał oficjalną informację tego typu:
"W imieniu klubu przepraszamy wszystkich kibiców, którzy w dniach 14-18.03 z powodu czasowej niedostępności nie nabyli karnetów na sezon 2011. Karnety będą jeszcze dostępne dniu .... w godzinach ... w liczbie .... sztuk do wyczerpania zapasów."
I to powinno rozwiązać cały ten problem.
Skoro mają się jeszcze pojawić to ja na miejscu klubu w kilkudniowym wyprzedzeniem podał oficjalną informację tego typu:
"W imieniu klubu przepraszamy wszystkich kibiców, którzy w dniach 14-18.03 z powodu czasowej niedostępności nie nabyli karnetów na sezon 2011. Karnety będą jeszcze dostępne dniu .... w godzinach ... w liczbie .... sztuk do wyczerpania zapasów."
I to powinno rozwiązać cały ten problem.
jerry78 pisze:Dajcie już spokój tym kartetom
Racja.
I give it up.