Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

Re: Ceny biletów

#201 Postautor: mustafa » 18 marca 2011, o 21:02

było napisane w gazecie że sprzedaż będzie przez 5 dni i sprzedaż była 5 dni, kto tak na prawdę chciał kupić karnet to kupił w tym czasie i będzie się cieszył, że sporo zaoszczędził, bez wylewania chorych żalów. a to, że przy każdym temacie trzeba naprodukować 3 strony jadu i nienawiści do Sprawki to już inna sprawka.

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#202 Postautor: poli » 18 marca 2011, o 22:15

Awantura o karnety na żużel. Fani chcą więcej
Więcej... :D
http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35644, ... z1GzJzzV00

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#203 Postautor: niespokojny » 18 marca 2011, o 22:30

To nie ''strategia'' zadzialala tylko niska cena i sklad na awans. Tyle.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

go!
Trener

#204 Postautor: go! » 18 marca 2011, o 22:35

niespokojny pisze:To nie ''strategia'' zadzialala tylko niska cena i sklad na awans. Tyle.

Jest jeszcze taki aspekt calej sprawy, ze jesli nie startuja Wegrzy (a chyba nie startuja) to Prezesa strategia chwyta w dwojnasob, natomiast jak awansujemy niechcacy do I ligi juz teraz (licencja Rybnika), to ide o zaklad, ze karnety uniewazni :) - a raczej ich cene
Ostatnio zmieniony 18 marca 2011, o 22:36 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#205 Postautor: kibicLBN » 18 marca 2011, o 22:35

Ta i bardzo w porządku było to, że ktoś przyjeżdża po karnet, a tu kupa :( Nie spodobało mi się stwierdzenie w stylu: "Co oni chcą tanie karnety i narzekają, tylko niektórzy dopłaciliby 10zl", ale żeby spokojnie kupic karnet.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#206 Postautor: stefanzdzialek » 19 marca 2011, o 00:18

- Rozumiem frustrację kibiców, ale zawsze jest coś za coś. Klubowi do działalności potrzebne są pieniądze - broni się sternik KMŻ.

Więcej... http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35644, ... z1Gzgbfhga

Czyli strategia zaproponowana poniżej była by zapewne totalną finansową klapą dla klubu.(odnoszę się tylko do cen biletów/karnetów normalnych - pozostałe analogicznie)

1) Ceny biletów na poszczególne mecze będą zróżnicowane - na pierwszy z raczej kiepskim rywalem 22 zł - można wnioskować że będą się wahać od 18 zł za słabiznę do 25 za hit (choć przy polityce "prezesa" nie zdziwił bym się gdyby bilet na mecz 17 kolejki z Krakowem kosztował np 50 zł a w cenie biletu była by możliwość zrobienia sobie zdjęcia przez kraty fetujących awans zawodników KMŻ :)

2) Srednia cena biletu przy zdrowych zmysłach ok. 21 zł/mecz.

3) Mecze u siebie - 8 (w przypadku wycofania Miszkolca 7)

4) Asekuracyjnie 7x21 = hipotetycznie 147 zł.

5) Zawody pozaligowe na karnecie traktujemy jako gratis - niestety nikt na nie nie chodzi :) - no prawie nikt.

6) Do ciężkiej k.... nędzy ogłaszamy np 10 marca, że:

a) Sprzedaż karnetów na sezon 2011 będzie prowadzona przez klub od 14,03 do 02,04 2011 r.
b) Cena karnetu normalnego będzie wynosiła 140 zł
c) W dn. 14-18,03 klub wprowadza sprzedaż promocyjną karnetów w cenie 110 zł w ograniczonej liczbie , do wyczerpania zapasów

7) Wzdłuż Al. Zygmuntowskich ustawiają się kolejki jak przed kasami stadionu Lecha Poznań

8) "prezes" podlicza zyski ołówkiem na paragonie z lidla bo pazerni wykupili w 2 dni pulę promocyjną, a normalni dzień w dzień kupują nadal po kilka - kilkanaście droższych karnetów

Ech ............. ależ to trzeba by stratega jakiegoś wybitnego w klubie zatrudnić, a on by przecież chciał PIENIĄDZE , których wydatek, cały plan zarobku na karnetach by zniweczył.

A tak osiągneliśmy sukces: "Nasz sposób okazał się być dobrym - wyjaśnia Sprawka."

Więcej... http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35644, ... z1GzoIQDny

harry
Trener

#207 Postautor: harry » 19 marca 2011, o 00:34

Przyznam że ja też przestaję rozumieć cokolwiek. :shock:
To chyba najlepsza oferta karnetów na rynku, a dla klubu aspekt finansowy jest kapitalny - zauważa Dariusz Sprawka.

Więcej... http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35644, ... z1GzqpTZMx

Jeżeli aspekt finansowy jest taki kapitalny to czemu tych karnetów nie sprzedaje klub przez następne dwa-trzy tygodnie??? :shock: :shock: :shock: Ktoś może to wyjaśnić?
Jak jakiś towar sprzedaję jak świeże bułeczki i zaczyna mi go brakować to od razu zapełniam sklep takim towarem po same brzegi. A klub ma kapitalną sprzedaż i nagle ją kończy? Nowe zasady ekonomii? Muszę się chyba udać na jakoweś kursy doszkalające bo chyba jestem zacofany...

"Rozumiem frustrację kibiców, ale zawsze jest coś za coś. Klubowi do działalności potrzebne są pieniądze - broni się sternik KMŻ.
"
Tu też tego nie rozumiem. Przecież kibice nie frustrują się że muszą płacić za bilety tylko tym że w pewnym momencie ich zabrakło. Oni chcą ich kupować jak najwięcej a to chyba prezes nie chce ich sprzedawać. A to czemu jak to takie kapitalne??? :shock:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Davv
Kadrowicz

#208 Postautor: Davv » 19 marca 2011, o 07:16

Ja już kurna się poddaje. Jadę rano w pt i pytam - są karnety normalne? Nie ma dla indywidualnych kibiców. Niczym nie zdziwiony wychodzę. Następnie czytam, że za godzinę karnety się pojawiają i co teraz? Czy prezes jest poważny? Co z ludźmi, którzy byli w czwartek i piątek i chcieli je kupić, a nie było? Czy nie wyszło trochę kiszkowato? Jak dla mnie ostatnią szansą dla "mistrza treningu" jest wznowienie akcji karnetowej na dzień-dwa i dosprzedanie tych karentów zainteresowanym. Tylko też nie może być tak, że człowiek wyczyta taką informację na dzień przed. Prezes idź po rozum, w Orange dają do telefonu...

KibicLŻ

#209 Postautor: KibicLŻ » 19 marca 2011, o 08:21

Mam pytanie do Prezesa Sprawki: Jaki klub ma interes żeby ograniczac liczbę karnetów ? Na pewno na tym straci. A co do ilości sprzedanych karnetów proszę o podanie ich ilości tak jak to jest w normalnych klubach. Ponadto w zeszłym roku karnety sie gorzej sprzedawały ponieważ ich cena była za wysoka. Ja na pewno nie pójdę w sezonie na więcej niż 4-5 meczy. Czy o to chodziło Prezesowi Sprawce ?

KibicLŻ

#210 Postautor: KibicLŻ » 19 marca 2011, o 08:29

Taaaaaaaaa, wszystko się zgadza, sprzedaż była 5 dni tylko w czwartek nie było już normalnych biletów. Jak za PRL-u......

ermen
Zawodowiec

#211 Postautor: ermen » 19 marca 2011, o 10:13

Widzę dla Prezesa tylko jedno rozwiązanie, żeby w tej sytuacji, i z tego wywiadu wyjść z twarzą - ogłosić w poniedziałek, że sprzedaż karnetów będzie odbywała się na dotychczasowych zasadach do rozpoczęcia sezonu (bez ograniczeń ilościowych, do oporu).
Samego wywiadu nie będę analizował bo ... nie nadaje się z punktu widzenia ekonomicznego do logicznej analizy.

mustafa pisze:było napisane w gazecie że sprzedaż będzie przez 5 dni i sprzedaż była 5 dni, kto tak na prawdę chciał kupić karnet to kupił w tym czasie i będzie się cieszył, że sporo zaoszczędził, bez wylewania chorych żalów. a to, że przy każdym temacie trzeba naprodukować 3 strony jadu i nienawiści do Sprawki to już inna sprawka.

Albo nie czytasz poprzedzających wpisów, albo ich nie rozumiesz, albo udajesz że nie rozumiesz...
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#212 Postautor: tezetomaniak » 19 marca 2011, o 12:19

debil do potęgi i tyle w temacie...

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#213 Postautor: mustafa » 19 marca 2011, o 13:00

w tym temacie to powinieneś dostać bana za chamskie komentarze, bo już od dawna widzę, że nie umiesz pisać postów bez obrażania kogoś 'maniaku'.

Awatar użytkownika
pav4u
Szkółkowicz
Kontakt:

#214 Postautor: pav4u » 19 marca 2011, o 13:16

bardzo fajny chwyt marketingowy...
karnet= towar limitowany, bardzo poszukiwany

btw. wiecie moze czy juz koniki gdzies sprzedaja z przebitka?

:lol:

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#215 Postautor: Ar2rB » 19 marca 2011, o 14:02

Nie za bardzo rozumiem... kto chciał to kupił. Ja się mocno wahałem z zakupem, bo i czasu może nie być w tracie sezonu i urlop może wypaść ale... pracuje od 6 do 17 każdego dnia - udało mi się kupić? udało - sam kupowałem... jak kupowałem to nie było oprócz mnie nikogo. Wszyscy czekali na ostatni dzień? Ba, nawet Ci kupili... Coś czuje że dla tych mega czepialskich będzie jeszcze jeden dzień sprzedaży. I to zamknie paszcze zwłaszcza tym, którzy karnetu nie mieli zamiaru w ogóle kupić, a mają najwięcej do powiedzenia w tym temacie.

Awatar użytkownika
MARKO

#216 Postautor: MARKO » 19 marca 2011, o 14:18

Ciekawi mnie po ile ,,koniki " będą sprzedawali karneciki od poniedziałku :lol:

jerry78
Trener

#217 Postautor: jerry78 » 19 marca 2011, o 14:20

A jak tak z ciekawości spytam: są na tym forum kibice, którzy przez to zamieszanie nie kupili karnetu a planowali? czy wszyscy po mniejszych lub większych bólach kupili?

speedwayowiec
Szkółkowicz

#218 Postautor: speedwayowiec » 19 marca 2011, o 14:41

Dobre pytanie. Nie mniej jednak sprzedaż powinna trwać dalej. Cała sytuację tłumaczę sobie tak, że klub potrzebował kasy na teraz, a sprzedaż większej ilości karnetów nie opłaciłaby się. Tylko, że w takim wypadku trzeba było zrobić promocje tak jak to ktoś na forum już pisał. Dziwne to wszystko...

jerry78
Trener

#219 Postautor: jerry78 » 19 marca 2011, o 14:45

speedwayowiec pisze:Cała sytuację tłumaczę sobie tak, że klub potrzebował kasy na teraz, a sprzedaż większej ilości karnetów nie opłaciłaby się.

Wszystko na to wygląda, bo Sprawka przy mnie powiedział coś takiego, że w trakcie sezonu też trzeba za coś żyć.
Więc widocznie z góry założyli, że sprzedadzą tyle a tyle karnetów, bo potrzeba tyle kasy, a resztę trzeba zarobić z pojedynczych biletów.

meesha
Trener
Kontakt:

#220 Postautor: meesha » 19 marca 2011, o 15:07

jerry78 pisze:A jak tak z ciekawości spytam: są na tym forum kibice, którzy przez to zamieszanie nie kupili karnetu a planowali? czy wszyscy po mniejszych lub większych bólach kupili?

Na forum może nie, ale znajomy z roboty, który jest "niezinternetowany" właśnie mi się żalił, że nie kupił bo jak był w czwartek toi już "wyszły" a o piątkowym dodruku usłyszał dziś ode mnie...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

jerry78
Trener

#221 Postautor: jerry78 » 19 marca 2011, o 15:13

W takim razie ja na miejscu prezesa wyznaczyłbym jeszcze jeden dzień na sprzedaż karnetów z tygodniowym wyprzedzeniem, z nagłośnieniem w mediach właśnie dla tych, którzy przez zamieszanie czwartkowo-piątkowe chcieli a nie kupili. Wtedy klub by się zrehabilitował w oczach tych kibiców i wszyscy byliby zadowoleni. Takie jest moje zdanie.

Awatar użytkownika
MARKO

#222 Postautor: MARKO » 19 marca 2011, o 15:15

Czytając są !, nie ma ! , są !,nie ma ! -nie każdemu chce się sprawdzać mi np: NIE !

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#223 Postautor: mustafa » 19 marca 2011, o 15:16

meesha pisze:
jerry78 pisze:A jak tak z ciekawości spytam: są na tym forum kibice, którzy przez to zamieszanie nie kupili karnetu a planowali? czy wszyscy po mniejszych lub większych bólach kupili?

Na forum może nie, ale znajomy z roboty, który jest "niezinternetowany" właśnie mi się żalił, że nie kupił bo jak był w czwartek toi już "wyszły" a o piątkowym dodruku usłyszał dziś ode mnie...

Ale to na pewno był dodruk? bo jak byłem w środę przed 17, to kierownik trzymał całą pulę normalnych i nagle rzekomo w czwartek przed 14 już ich nie było.

meesha
Trener
Kontakt:

#224 Postautor: meesha » 19 marca 2011, o 15:16

Przenośnia...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

jerry78
Trener

#225 Postautor: jerry78 » 19 marca 2011, o 15:21

Myślę, że to nie był dodruk, tylko panowie mieli część z nich odłożone wcześniej dla firm. I z tej puli pewnie wyciągnęli do dalszej sprzedaży (choć widocznie w czwartek przez parę godzin nie mogli się na to zdecydować), a w późniejszym terminie dla firm dodrukują.