Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Ceny biletów

#151 Postautor: istred » 18 marca 2011, o 09:52

Niech ktoś mi proszę wytłumaczy - jaki jest cel ograniczania ilości karnetów?
Zawsze mi się wydawało, że im więcej (za odpowiednią cenę) sprzeda się karnetów tym lepiej.

W sklepach jest tak, że promocje robi się, żeby klient przyszedł do sklepu i kupił też coś innego, ew. dla jakiegoś wizerunku - tutaj to odpada.

Skoro klub ustalił tak niską cenę, to oznacza, że im się opłaca (a przynajmniej tak uznano), więc po co limitować coś na czym klub zarabia pieniądze?

Absurd.

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#152 Postautor: bartosch » 18 marca 2011, o 09:59

istred pisze:Niech ktoś mi proszę wytłumaczy - jaki jest cel ograniczania ilości karnetów?
Zawsze mi się wydawało, że im więcej (za odpowiednią cenę) sprzeda się karnetów tym lepiej.

W sklepach jest tak, że promocje robi się, żeby klient przyszedł do sklepu i kupił też coś innego, ew. dla jakiegoś wizerunku - tutaj to odpada.

Skoro klub ustalił tak niską cenę, to oznacza, że im się opłaca (a przynajmniej tak uznano), więc po co limitować coś na czym klub zarabia pieniądze?

Absurd.

istred tego nie da sie wytlumaczyc:)
carpe diem!

Awatar użytkownika
MIERZWIN
Senior

#153 Postautor: MIERZWIN » 18 marca 2011, o 10:09

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... -karnetow/

Wzorców trzeba szukać wśród najlepszych, a nie tworzyć jakieś śmieszne ograniczenia.
od 1988 tylko SPEEDWAY

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#154 Postautor: luCas » 18 marca 2011, o 10:14

Tam jest troche inna sytuacja. Kupuja karnety, by wogole wejsc na mecz. Czesto gesto biletow tam brakuje. Male miasto, malo rozrywek, wiec jedyna lepsza cieszy sie duza popularnoscia ;)
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#155 Postautor: tezetomaniak » 18 marca 2011, o 10:15

Tam jest troche inna sytuacja

Oczywiscie ze jest inna. Tam klubem kierują ludzie, ktorzy maja pojęcie o żużlu/sporcie.

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#156 Postautor: bartosch » 18 marca 2011, o 10:24

tezetomaniak pisze:
Oczywiscie ze jest inna. Tam klubem kierują ludzie, ktorzy maja pojęcie o żużlu/sporcie.

do tego zeby zrobic ciekawa "akcje karnetowa" nie potrzeba sie znac na zuzlu, wystarczy miec "otwarta marketingowo glowe"...
carpe diem!

KibicLŻ

#157 Postautor: KibicLŻ » 18 marca 2011, o 10:56

Witam wszystkich,
Piszę o raz pierwszy ale to dlatego, że mnie szlag trafia.
Wydawało mnie się, że to proste, skoro sprzedajemy od 14 do 18 to do oporu, przecież to w interesie klubu.
Wczoraj dowiedziałem się, że karnetów nie ma i nie będzie.
Dzisiaj czytam, że jednak parę się uchowało ale trzeba się śpieszyć bo jest kolejka od rana.
Gratuluję takiego zarządzania.
Do zobaczenie (mimo wszystko) na meczu.

Awatar użytkownika
MIERZWIN
Senior

#158 Postautor: MIERZWIN » 18 marca 2011, o 11:00

Właśnie znajomy wrócił z klubu z niczym. Pan Jacek Ziółkowski oświadczył, że żadnych dodatkowych karnetów dla "zwykłych" kibiców NIE MA. Mogą ewentualnie znależć się jakieś dla firm.
od 1988 tylko SPEEDWAY

Awatar użytkownika
Ramzes

#159 Postautor: Ramzes » 18 marca 2011, o 11:05

To kto zakłada firmę "Kogucik" - spier**lił i ucikł?

Pod koniec sezonu, jak nie będzie kasy, to karnety zostaną unieważnione.

http://www.youtube.com/watch?v=UZx1QNuUetE
Ja bym chciał w Lublinie jeździć... O wiele nie proszę...
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.

Davv
Kadrowicz

#160 Postautor: Davv » 18 marca 2011, o 11:11

bartosch pisze:
tezetomaniak pisze:

do tego zeby zrobic ciekawa "akcje karnetowa" nie potrzeba sie znac na zuzlu, wystarczy miec "otwarta marketingowo glowe"...

No bez przesady... Wystarczy mieć głowę, a nie pusty baniak. Jeszcze tak paskudny i fałszywy. Totalny idiotyzm jak dla mnie ta akcja z karnetami, nie dość, że mało to jeszcze 4 godziny dziennie czynny kramik i tylko przez 5 dni. Cała Polska śmieje się ze Sprawki. Jestem przekonany, że jakby zrobił te karnety po 140 zł i w normalnym czasie dostępne to i tak więcej by sprzedał niż teraz...
janek pisze:A ktoś cię trzymał na uwięzi że nie mogłeś kupić do tej pory??
Jeśli nawet sam nie mogłeś przyjść , mógł ktoś ci zakupić.
Ale pewnie czekałeś na rozwój sytuacji z tłumikami :lol:

Tak, trzymała mnie córka, która jest chora. Niestety nie każdy jest nieopierzonym podlotkiem.
Kupić oczywiście mi ktoś mógł, jednak jeśli wiedziałem, że w piątek żona ma wolne i będę mógł podjechać to wolałem nikogo nie prosić.
Nie, nie czekałem na rozwój sytuacji z tłumikami, karnet miałem kupić i tak. Czy bym na to chodził to już inna sprawka.
jerry78 pisze:Może pojedyncze bilety nie będą tak drogie (bo mam nadzieje, że te 22zł na pierwszy mecz to wypadek przy pracy), jeszcze jak Miszkolc nie pojedzie... to aż takiej straty nie będzie.

Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. Jeśli na śmieszną Ukrainę są po 22 to ile będzie na Ostrów? Jestem przekonany, że nie mniej niż 25, a nie zdziwię się jeśli będą po 30. Miało być zróżnicowanie względem atrakcyjności przeciwnika, więc ...
janek pisze:A co może nielimitowana liczba miała ich być???
Że miały być sprzedawane 14-18 marca, nie znaczy że nie mogły się skończyć.

Janie, ale z ciebie "jan". Nikt nie mówi o nielimitowaniu. Ciężkie w domysłach nie jest, że jeśli daje się bardzo atrakcyjną cenę za produkt to będzie popyt zwiększony. Nie wiem ile poszło karnetów w tamtym sezonie, ale trzeba było zrobić przynajmniej 200% więcej biorąc pod uwagę okoliczności rozpoczęcia sezonu. To, że mogły się skończyć to oczywista sprawka, ale nie po sprzedaży 300 sztuk normalnych. Rozumiem 1000, nawet te 700, ale 300? Więcej osób chodzi na amatorów...
Desmo pisze:Może nauczy to co nie których, że na ostatnią chwilę się nic nie odkłada.
Chleb w piekarni też się kończy i nie starczy dla wszystkich

Pieprzysz jak potłuczony. Oczywiście, że się kończy, ale jest dostosowany do zainteresowania. Jeśli widziały prezesy i inne pen... sorry, członki, że się kończą trzeba było dodrukować, ale nie 30 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Tu już przeszli samych siebie. Jak widać, po raz kolejny okazało się, że Sprawce nie można powierzyć nawet najprostszych rzeczy. Ja bym nawet kulki metalowej nie dał mu popilnować.
MIERZWIN pisze:Właśnie znajomy wrócił z klubu z niczym. Pan Jacek Ziółkowski oświadczył, że żadnych dodatkowych karnetów dla "zwykłych" kibiców NIE MA. Mogą ewentualnie znależć się jakieś dla firm.

Mogą? Jakieś? Co to za informacja? Są albo nie ma, jeśli są to ile? Kur.. ten klub nie powinien wystartować w lidze...

go!
Trener

#161 Postautor: go! » 18 marca 2011, o 11:22

Davv pisze:Pieprzysz jak potłuczony. Oczywiście, że się kończy, ale ...

za rogiem sa 3 piekarnie, w ktorych sie nie konczy, a poza tym karnety nie czerstwieja po 2 dniach.

jerry78
Trener

#162 Postautor: jerry78 » 18 marca 2011, o 11:31

MIERZWIN pisze:Właśnie znajomy wrócił z klubu z niczym. Pan Jacek Ziółkowski oświadczył, że żadnych dodatkowych karnetów dla "zwykłych" kibiców NIE MA. Mogą ewentualnie znależć się jakieś dla firm.

W takim razie ciężko mi to pojąć. Przecież Koper sobie nie wymyślił tych dodatkowych 30 karnetów. Ktoś gdzieś się pogubił. :?

Davv
Kadrowicz

#163 Postautor: Davv » 18 marca 2011, o 11:35

Bóg się pogubił jak pozwolił spłodzić pewne osoby...

go!
Trener

#164 Postautor: go! » 18 marca 2011, o 11:38

marineo70 pisze:Jednocześnie informuję, że 30 marca przypada 7 rocznica śmierci Roberta Dadosa i w związku z tym organizujemy turniej darta - "kibice - pamiętamy o Tobie Robert", w którym do wygrania będzie ulgowy karnet

A dlaczego ulgowy? :P :)

Davv
Kadrowicz

#165 Postautor: Davv » 18 marca 2011, o 11:41

Bo normalnych ludzi już nie ma...

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#166 Postautor: bartosch » 18 marca 2011, o 11:43

Davv pisze:Bo normalnych ludzi już nie ma...

ludzie sie znajda tylko karnetow zabraklo:)
carpe diem!

Davv
Kadrowicz

#167 Postautor: Davv » 18 marca 2011, o 12:08

Pan prezes uważa, że jest ich 300...

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#168 Postautor: Apocalips » 18 marca 2011, o 12:19

Teraz jest idealna sytuacja, aby Pan Prezes skomentowal cala ta sytuacje na swoim super wideoblogu. Czekamy Panie Prezesie.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#169 Postautor: Łoptymista » 18 marca 2011, o 13:30

To bedzie brzmialo tak. Jedynym z wazniejszych pytan na jakie chcieliby panstwo uslyszec odpowiedz jest sprawa sprzedazy karnetow. Nasz klub przygotowal te oferte z mysla o kibicach. Wiemy, ze ta forma zaopatrywania sie w wejsciowki cieszy sie zainteresowaniem ze strony fanow lubelskiej druzyny. Z mysla o nich przygotowalismy karnety w wyjatkowo atrakcyjnych cenach. Zrobilismy tak, bo pamietamy, ze kibice sa jednym z wazniejszych sponsorow naszego klubu.... blablablabla i tak przez 3 minuty

- Apo nie uslyszysz nic co chcialbys uslyszec, albo co wypadaloby powiedziec

speedwayowiec
Szkółkowicz

#170 Postautor: speedwayowiec » 18 marca 2011, o 13:31

Kupiłem karnet (ulgowy) o godz. 13, tłumów nie było, a karnetów widziałem jeszcze 3 kupki. Nie wiem czy były to tylko ulgowe i VIP, czy może była dostawa normalnych (co nie zgadzałoby się ze słowami Ziółkowskiego, że karnetów nie będzie). Jedno wiem: jak ktoś chce ulgowy to śmiało może iść i zakupić.

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#171 Postautor: bartosch » 18 marca 2011, o 14:03

skoro zostalo jeszcze sporo karnetow ulgowych, a wciaz jest duze zapotrzebowanie na karnety normalne to jaki problem w tym aby przerobic ulgowe na normalne? napewno jest to lepsze rozwiazanie jak powiedziec kibicowi, ktory poswiecil czas i przyjechal zakupic karnet, ze te zeszly... dla chcacego nic trudnego, wystarczy pomyslec.
carpe diem!

go!
Trener

#172 Postautor: go! » 18 marca 2011, o 14:10

bartosch,

Tak samo zaden problem jest dodrukowac karnety normalne. Zdaje sie jednak, ze nie w tym rzecz.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#173 Postautor: niespokojny » 18 marca 2011, o 14:12

Jest problem. Maja inne kolory i numery by sie pokrywaly :-P. Trzeba po prostu dodrukowac. Mozna nawet przyjmowac zamowienia i w przyszlym tygodniu dla tych co je zlozyli dodrukowac.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#174 Postautor: bartosch » 18 marca 2011, o 14:24

ja na miejscu prezesa zeby ludzi nie denerwowac i widzac, ze jest taki popyt dodrukowalbym nawet i 1000 szt. potem zamiast lac wode na videoblogach zrobilbym duzo szumu w mediach o atrakcyjnosci cenowej karnetow w tym sezonie...
carpe diem!

Awatar użytkownika
karii111

#175 Postautor: karii111 » 18 marca 2011, o 14:27

Ja byłem kupić ulgowy o 14 to były 3 kupki :-normalne;ulgowe i VIP, pytałem się jeszcze czy zostały normalne to powiedzieli że na ta chwile jeszcze kilkanaście zostało więc macie jeszcze szanse:)
„Jeśli jedna osoba ma urojenia, mówimy o chorobie psychicznej. Gdy
wielu ludzi ma urojenia, nazywa się to Religią".