Stadion
Re: Stadion
znaczy się "Po lubelsku"
Dzisiejsze słoneczko ich rozleniwiło, albo czekają na deszcz ze śniegiem, wtedy na pewno będzie im się lepiej robić.
Jutro nie będzie Prezesa, to już w ogóle myszy będą harcować.
Coś mi się zdaję że pierwszy mecz będzie w innym terminie.
Dzisiejsze słoneczko ich rozleniwiło, albo czekają na deszcz ze śniegiem, wtedy na pewno będzie im się lepiej robić.
Jutro nie będzie Prezesa, to już w ogóle myszy będą harcować.
Coś mi się zdaję że pierwszy mecz będzie w innym terminie.
Albo w innym miejscu. Albo w ogóle go nie będzie, bo dostaniemy walkowera.
Torsen pisze:Albo w innym miejscu. Albo w ogóle go nie będzie, bo dostaniemy walkowera.
Już wiadomo dlaczego karnety są takie tanie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... ja-na-tor/
czyli przyjmujemy zakłady - bedziemy ostatnią drużyną w Polsce, ktora wyjedzie na swoj tor?
czyli przyjmujemy zakłady - bedziemy ostatnią drużyną w Polsce, ktora wyjedzie na swoj tor?
Wkurza mnie już ta fuszerka, jak jutro dla mnie jeszcze zabraknie karnetu to wyleję chyba wiadro pomyj. Bo pytam się: czy ktokolwiek na stronie klubu umieścił informację, że liczba karnetów jest ograniczona? pytanie jest retoryczne...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Około godziny 16 na torze stał busik i kopareczka. Tor nieźle rozkopany. Kickboardy na łukach (obu) już zrobione.
- matimacosz
pare fotek z dzisiaj
http://s1110.photobucket.com/albums/h45 ... 6-03-2011/
kibicLBN pisze:Wkurza mnie już ta fuszerka, jak jutro dla mnie jeszcze zabraknie karnetu to wyleję chyba wiadro pomyj. Bo pytam się: czy ktokolwiek na stronie klubu umieścił informację, że liczba karnetów jest ograniczona? pytanie jest retoryczne...
Jestem co najmniej święcie przekonany, że do takiej kompromitacji nie dopuści nasz Dariusz Prezes Sprawka.
Oczywiście, że nikt nie mówił że liczba karnetów jest ograniczona. Ograniczony był tylko czas nabywania karnetów. I w związku z tym osoby, które przyjdą jutro i pojutrze po karnety maja świete prawo domagać się tej nieprzemyśnej taniochy. Myślę, że zostanie sporządzona lista tych osób i zostana dodrukowane dla nich karnety. Inne rozwiązanie to kompromitacja osoby odpowiedzialnej za ten pomysł.
Już nie mówię co będzie się działo później, z osobami, które nie maja internetu czy nie interesują się forum czy gazetami. Z doświadczenia wiadomo, że najwięcej ludzi po karnety przychodzi w ostatnich dwóch tygodniach, czy nawet kilka dni przed pierwszym meczem. Nie chcę być w skórze tego co będzie informował, że karnety skończyły sie dwa tygodnie temu. To będzie straszna masakra.
Dlaczego ktoś postanowił wkurwić część ludzi przed pierwszym meczem (oczywiście poza tymi szczęśliwcami co im się teraz udało kupić tę darmochę)?
Mam nadzieję, że wymyślono coś dla osób, które w tej chwili jeszcze nic nie wiedza o tej hiper mega promocji i jej ograniczonym czasie, a które najnormalniej w świecie chciałyby mieć karnet.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Moim zdaniem żadnych karnetów do piątku nie zabraknie. Cała ta fama, że niedługo zabraknie karnetów, ma służyć w moim odczuciu tylko temu, żeby właśnie jak najszybciej, jak najwięcej się sprzedało. I jak widać "polityka marketingowa" ?! prezesa zdaje egzamin, bo karnety idą jak świeże bułeczki. Jak kupowałem karnet to prezes starał się poważnym tonem utwierdzić mnie w przekonaniu, że już, już się kończą, a Jacek Ziółkowski śmiał się pod nosem trzymając w ręku kolejne pliczki (po 100 sztuk). Tak więc spokojnie, to tylko ściema
nic nie zabraknie.
-
arturek111
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Witam
Z tego co wiem karnetów "normalnych" jest 600 szt. - pozostałych nie znam ilości - tzn ulgowych, emeryckich i VIP-owskich. W poniedziałek zeszło ok 110 +/_ 10 . Kupiłem karnet nor. z nr. 106
Pozdrawiam
Z tego co wiem karnetów "normalnych" jest 600 szt. - pozostałych nie znam ilości - tzn ulgowych, emeryckich i VIP-owskich. W poniedziałek zeszło ok 110 +/_ 10 . Kupiłem karnet nor. z nr. 106
Pozdrawiam
a z tego co ja wiem wszystkich karnetow jest 600: 300 normalnych, 200 ulgowych i 100 VIP
METHANOL ADVENTURE TEAM
jerry78 pisze:Moim zdaniem żadnych karnetów do piątku nie zabraknie. Cała ta fama, że niedługo zabraknie karnetów, ma służyć w moim odczuciu tylko temu, żeby właśnie jak najszybciej, jak najwięcej się sprzedało. I jak widać "polityka marketingowa" ?! prezesa zdaje egzamin, bo karnety idą jak świeże bułeczki. Jak kupowałem karnet to prezes starał się poważnym tonem utwierdzić mnie w przekonaniu, że już, już się kończą, a Jacek Ziółkowski śmiał się pod nosem trzymając w ręku kolejne pliczki (po 100 sztuk). Tak więc spokojnie, to tylko ściemanic nie zabraknie.
No własnie o tym piszę, że Dariusz prezes Sprawka nie dopuści do takiej sytuacji żeby zabrakło karnetów.
Swoją drogą jeżeli jest tak olbrzymi popyt na te karnety to znaczy że cena została bardzo mocno niedoszacowana.
Wielka radość dla kibiców i niewątpliwe straty dla klubu. Ale w tym sezonie to chyba nie problem przy takim sponsorze.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Żadna strata dla klubu. Przy pogromach "niby kibic" przyjdzie na 5-6 meczów, a nie na 8. Czyli cena wyjdzie ta sama, a lepiej mieć w miarę zapełnione trybuny i zagwarantowaną kasę, niż kasy tyle samo albo i mniej i pustki na stadionie. Ja tak uważam.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
grzesieck pisze:a z tego co ja wiem wszystkich karnetow jest 600: 300 normalnych, 200 ulgowych i 100 VIP
Nie znam szczegółów ale chyba te 300 normalnych to rozeszło się wśród ludzi indywidualnych. A z tego co mi wiadomo to bardzo duzo karnetów zamówiły różne zakłady pracy, ale nie wiem jaka to jest liczba.
Uuu to troche kicha z tymi karnetami bo w Lublinie bede dopiero w nastepnym tygodniu ;/
Co prawda nie w tym temacie ale pytanie mam dla zorientowanych:
W razie jakby zabraklo normalnych to że jako zaczałem drugi kierunek studiow przysluguje mi ulgowy (26l.)?
Co prawda nie w tym temacie ale pytanie mam dla zorientowanych:
W razie jakby zabraklo normalnych to że jako zaczałem drugi kierunek studiow przysluguje mi ulgowy (26l.)?
kibicLBN pisze:Żadna strata dla klubu. Przy pogromach "niby kibic" przyjdzie na 5-6 meczów, a nie na 8. Czyli cena wyjdzie ta sama, a lepiej mieć w miarę zapełnione trybuny i zagwarantowaną kasę, niż kasy tyle samo albo i mniej i pustki na stadionie. Ja tak uważam.
Użyłeś " skrótów myślowych" i nie do końca jestem przekonany czy cie rozumiem.
Ja tam uważam, że teraz karnety kupują ludzie, którzy i tak by przyszli prawie na każdy mecz. Czyli najwięksi fani. I te tani karnety rozpatruję jako nagrodę dla nich za kibicowanie. Nie mniej gdyby karnet kosztował 140 zł to i tak bardzo duzo osób by go kupiło a ci co nie kupiliby to by przyszli na każdy mecz ( na najgorszy nawet mecz przychodziło 1900 - 2000 osób). Czyli różnica na karnecie 30 zł przy sprzedaży 1000 sztuk plus kupienie drogich biletów zamiast prawie darmowego karnetu dla klubu daje spore starty.
Nie mniej nie znam obecnych pilnych wydatków klubu. Być może były one tak pilne że trzeba było zrobić wszystko co tylko mozliwe ( wliczając w to ewentualne duże straty) żeby tylko uzyskać odpowiednia kwotę. I tylko w tych kategoriach rozumiem tak tanie karnety.
Edit
Moderatora dyżurnego prosze o przeniesienie tej dyskusji do odpowiedniego watku.
a w tamtym roku ile karnety kosztowały? nie tyle samo?
nie rozumiem już teraz tego biadolenia,
drogie karnety - źle,
tanie - jeszcze gorzej
czy narzekanie sztuka dla sztuki?
wg. mnie cena adekwatna do poziomu 2 ligi i na tyle atrakcyjna by się opłacało kupić,
za 140zł to bym nawet tyłka nie ruszy, nie wiadomo przecież czy przyjdzie się na wszystkie mecze, a po co ryzykować
drogie karnety - źle,
tanie - jeszcze gorzej
wg. mnie cena adekwatna do poziomu 2 ligi i na tyle atrakcyjna by się opłacało kupić,
za 140zł to bym nawet tyłka nie ruszy, nie wiadomo przecież czy przyjdzie się na wszystkie mecze, a po co ryzykować
- niespokojny
- Trener
Harry a jak myszory sprzedaly ponad 4 tys karnetow to tez nie doszacowaly ceny? Drozszy karnet = drozsze bilety w sezonie. A jak bilety beda za drogie to nikt nie zajrzy na stadion oprocz tych najwierniejszych jak to powiedziales. Nie sadze tez zeby na karnecie kazdy posiadacz zarobil wiecej niz 20 zl POD WARUNKIEM bycia na wszystkich meczach(a wiadomo, ze roznie w zyciu bywa). Jesli tak to rzeczywiscie kibice zrobili dobry interes. Ale szczerze mowiac nic, tylko sie cieszyc. Bo ktory kibic ponarzeka na tanie bilety?
Mysle jednak, ze to klub dobry interes robi - bo po pierwesze od razu kasa, po drugie moze sie okazac ze czesc posiadaczy karnetow nie moze przyjsc na wszystkie mecze za ktore juz zaplacil.
Z drugiej strony jakby sprzedaz karnetow potrwala dluzej to spokojnie mysle ze z tys mogliby sprzedac. Ale pewnie byloby to zbyt trudne technicznie

Z drugiej strony jakby sprzedaz karnetow potrwala dluzej to spokojnie mysle ze z tys mogliby sprzedac. Ale pewnie byloby to zbyt trudne technicznie
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
BR pisze:a w tamtym roku ile karnety kosztowały? nie tyle samo?
drogie karnety - źle,
tanie - jeszcze gorzej
No własnie o tym piszę.
Jakbys nie ruszył tyłka a przyszedł na wszystkie mecze to średnio bys zapłacił 8x20zł=160zł plus dwa turnieje po 10zł czyli 180zł.
Czyli jak kupiłeś karnet to strata dla klubu 70zł. Razy tysiąc kibiców?
Oczywiście nie wiadomo czy przyjdziesz na wszystkie mecze, ale rozbieżność cokolwiek duża i tak jak pisałem, prawdopodobnie chodzi o konieczność znalezienia szybkiej i dużej kasy. A wtedy koszty sie nie liczą.
a ja piszę o tym, że nie wiem czy na wszystkie mecze przyjdę (czyt. kupię za każdym razem bilet). Kupując karnet to może się zmobilizuję, a jeśli coś mi wypadnie innego i opuszczę mecz to będzie moja strata a nie klubu
niespokojny pisze:Harry a jak myszory sprzedaly ponad 4 tys karnetow to tez nie doszacowaly ceny?
To jeden z tych przypadków o których marzą wszyscy inni prezesi. Wyjatek nie potwierdzajacy reguły.
Bo ktory kibic ponarzeka na tanie bilety?![]()
Ale jako kibic też jestem w 7 niebie
Mysle jednak, ze to klub dobry interes robi - bo po pierwesze od razu kasa, po drugie moze sie okazac ze czesc posiadaczy karnetow nie moze przyjsc na wszystkie mecze za ktore juz zaplacil.
A nie ciekawi cię, ze jeżeli robi taki dobry interes to dlaczego tak w ograniczonym czasie i tak mało tych karnetów( no chyba że dodrukują)? A może jeszcze ze dwa tygodnie sprzedaży i dojechaliby do myszowatych?
Z tysiąc to chyba i tak sprzedadzą.
BR pisze:a ja piszę o tym, że nie wiem czy na wszystkie mecze przyjdę (czyt. kupię za każdym razem bilet). Kupując karnet to może się zmobilizuję, a jeśli coś mi wypadnie innego i opuszczę mecz to będzie moja strata a nie klubu
No to i ja o tym piszę. Przy różnicy 70 zł to musisz tych meczy trochę naopuszczać, oj trochę...
Nie mówiąc o staniu w kolejkach po bilety...
No chyba, że klub zrobi numer i bilety będa po 15zł ( normalne)
w sezonie się okaże jakie będą ceny
PS. pamiętajmy także o programach, nie przychodząc na mecz klub traci kolejne 5zł!
PS. pamiętajmy także o programach, nie przychodząc na mecz klub traci kolejne 5zł!
BR pisze:PS. pamiętajmy także o programach, nie przychodząc na mecz klub traci kolejne 5zł!
Klub na mecz przychodzic nie musi, bo ma siedzibe na stadionie, a nawet gdyby jakims cudem nie przyszedl, to co to za strata dla Klubu - 5zl?