Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
mysle, ze po tych zmianach bedzie mozna zauwazyc odwracanie sie kibicow od zuzla. "betonowe" tory oznaczaja nude na zawodach, a nie po to kibice placa za bilety zeby sie ponudzic... sedziowie z koleji jak zobacza troche luznego chcac uniknac odpowiedzialnosci do upadlego nakazywac beda "ubijanie" toru przed zawodami, a w skrajnych przypadkach dadza walkowera. reasumujac speedway zmierza ku zagladzie...
carpe diem!
- Egon
- Zawodowiec
Fajnie było, ale się skończyło? Nie, no nie wierzę jednak w taki scenariusz..ktoś w końcu pójdzie po rozum do głowy. Ja w dalszym ciągu mam nadzieję że burza dopiero nadchodzi i im więcej zawodników zacznie wyjeżdżać na tor, tym zawierucha będzie większa i skończy się na tym, że zostaniemy przy starych, sprawdzonych rozwiązaniach...
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
- niespokojny
- Trener
Wyluzujcie, za kilka dni ruszaja angielskie turnieje i liga na nowych tlumikach. W takiej Premier League ogorkow jest sporo, kasy tez duzo nie zarabiaja a na dodatek nie ma dmuchanych band, tory plastelinowe. Zobaczymy jak to u nich bedzie wygladac i bedzie mozna wyciagnac jakies wnioski.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
ta...
a w miedzyczasie pomodlmy sie za zdrowie Piszcza, Steada i Proctora
a w miedzyczasie pomodlmy sie za zdrowie Piszcza, Steada i Proctora
Falubaz ma sponsora tytularnego, teraz będzie Stelmet Falubaz ZG. Jakąś ogrodową architekturę produkują. Ale fakt faktem, jedna z nielicznych ekip bez tych dodatków w nazwie, znów ma dodatek. Dziwi mnie to, że sponsorzy żużlowi nie pojmują, że psują markę najlepszych klubów w ten sposób i chyba nawet na tym tracą.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Co tracą? Gdyby nie byli w nazwie, to wątpię abyś wiedział cokolwiek o tej firmie. Wątpię abyś odwiedził stadion w Zielonce i zapamiętał kto jest na banerach. A tak to już po jednym dniu od podpisania umowy, jakiś facet w Lublinie wie że firma robi architekturę ogrodową. I o to chodzi. Zadziwia mnie czasem takie podejście do sponsorów. Ciekawe jak Ty byś postąpił na miejscu tej firmy. "Panie Dowhan, masz Pan 3 miliony za 3 lata sponsoringu. Nie chcemy nazwy, wstaw Pan nasze banery na murawie i na bandach. No i niech spiker coś tam o nas powie".
Firmy wchodzą w nazwy bo to bardzo dobry biznes. Za wymienienie tyle razy nazwy w mediach musieliby zapłacić zdecydowanie więcej. Przypomnę, że wszystkie akredytowane na zawody ekstraligowe redakcje mają obowiązek w swoich relacjach wymieniać całe nazwy zespołów.
Firmy wchodzą w nazwy bo to bardzo dobry biznes. Za wymienienie tyle razy nazwy w mediach musieliby zapłacić zdecydowanie więcej. Przypomnę, że wszystkie akredytowane na zawody ekstraligowe redakcje mają obowiązek w swoich relacjach wymieniać całe nazwy zespołów.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
kibicLBN pisze:Falubaz ma sponsora tytularnego, teraz będzie Stelmet Falubaz ZG. Jakąś ogrodową architekturę produkują. Ale fakt faktem, jedna z nielicznych ekip bez tych dodatków w nazwie, znów ma dodatek. Dziwi mnie to, że sponsorzy żużlowi nie pojmują, że psują markę najlepszych klubów w ten sposób i chyba nawet na tym tracą.
a Falubaz to jest czym jesli nie dodatkiem w nazwie? przeciez to tez nazwa sponsora, tak samo jak Apator
METHANOL ADVENTURE TEAM
Nazwa sponsora to by raczej była LuFaZBa 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
grzesieck pisze:kibicLBN pisze:Falubaz ma sponsora tytularnego, teraz będzie Stelmet Falubaz ZG. Jakąś ogrodową architekturę produkują. Ale fakt faktem, jedna z nielicznych ekip bez tych dodatków w nazwie, znów ma dodatek. Dziwi mnie to, że sponsorzy żużlowi nie pojmują, że psują markę najlepszych klubów w ten sposób i chyba nawet na tym tracą.
a Falubaz to jest czym jesli nie dodatkiem w nazwie? przeciez to tez nazwa sponsora, tak samo jak Apator
Tak tylko, że to nie dodatek, ale pełna nazwa klubu była, która funkcjonowała przez 20 lat i jest uznawana za tradycyjną. Wy to lubicie się czepiać
Wrzucam jeszcze to o kevlarach i logo Piły, bo nie chce mi się 2 postów pisać
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... ow-ks-sto/
Fajnie że powrócili do starego herbu, z tym to u nich mniejsza wiocha niż u nas
grzesieck pisze:no i co narobiles? teraz 3/4 forum nie wie o co chodzi
No stworzyłem nowe słowo, nawet wujek Google nic tu nie poradzi
A tak w ogóle to Falubaz nie jest "Zielona Góra" tylko "Polska". Taki psikus :p http://www.falubaz.com.pl/index.php?id= ... p&fx=firma
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
meesha pisze:No stworzyłem nowe słowo, nawet wujek Google nic tu nie poradzi![]()
Poradzi, wujek zawsze poradzi
Wpisz w Google Images: LFZB FALUBAZ
Nie no to wiadomo. Chodziło mi o to, że sam ten mój wymysł w postaci skrótowca "LuFaZBa" do niczego nie doprowadzi 
meesha pisze:Nie no to wiadomo. Chodziło mi o to, że sam ten mój wymysł w postaci skrótowca "LuFaZBa" do niczego nie doprowadzi
Inna zabawa bylo wpisanie jak najkrotszego zlepku dowolnych liter zeby google nic nie znalazlo
Twoje 7 liter LUFAZBA daje tylko 2 linki (w tym jeden do zuzel.info)
Hela pisze:Co tracą? Gdyby nie byli w nazwie, to wątpię abyś wiedział cokolwiek o tej firmie. Wątpię abyś odwiedził stadion w Zielonce i zapamiętał kto jest na banerach. A tak to już po jednym dniu od podpisania umowy, jakiś facet w Lublinie wie że firma robi architekturę ogrodową. I o to chodzi.
Gdyby nie to, że są sponsorem tytularnym myszy to może bym skorzystał z ich produktów podczas zakupu architektury ogrodowej, a tak to tracą już potencjalnego klienta
-
Smirnek_
- Senior
fuuuuuuuuuu
Wiki nie kłamie
:
Akurat to jedyna rzecz z Zielonej, która mnie nie odpycha i o dziwo w gardle nie staje
, ale o gustach się ponoć nie dyskutuje
Przepraszam za delikatny OT 
wikipedia pisze:Luksusowa to jedna z najczęściej nagradzanych polskich wódek – na przestrzeni 50 lat zdobyła 28 złotych medali w międzynarodowych konkursach jakości (pierwszy w 1962r.).
Aktualna, autentyczna receptura zakładająca stosowanie spirytusu luksusowego ziemniaczanego pozostaje niezmieniona, jedynie nowoczesne technologie oraz postęp techniczny pozwalają na uzyskiwanie coraz czystszego spirytusu
Akurat to jedyna rzecz z Zielonej, która mnie nie odpycha i o dziwo w gardle nie staje
Jestem właśnie po rozmowie ze znajomi z Gniezna, świadkami !!!NAOCZNYMI wybuchu silnika Kajzera i Duha w Ksko!!! Pytanie do Pana Sprawki(który czyta to forum) lub Harrego jako prawnika, czy jak się stanie jakaś tragedia przez te fatalne tłumiki, to kto za to będzie odpowiadał? Czy klub także, że nie wniósł zastrzeżeń i nie zareagował na niebezpieczeństwo?
===
Czy musi dojść do tragedii, by coś się zmieniło!?
Kto powinien działać w tej sprawie?!
Czy tylko MY - kibice?
===
Jeszcze jedna sprawa.. mówi się o nowej, poprawnej konstrukcji tych tłumików, a przecież do tej pory nowej konstrukcji tłumika nie widział, a tym bardziej nie dostał do reki, tzn wypróbowania żaden zawodnik, nawet Tomek Gollob. (Zapytajcie o to zawodników!)
Miały być i dlatego wszyscy zawodnicy podpisali zgody na GP!
Takie dygresje - Podobno na obecna chwile Kingi są mniej awaryjne, niż inne i prawdopodobne jest ze takie poprawione tłumiki pojawia się się jednak tuz przed pierwszym GP.
Tylko ja się pytam co z reszta zawodników?
Tylko ja się pytam "retorycznie", poco było to zmieniać skoro dobrze działało? I kto na tym straci?
===
Karnet kupuję w ciemno, ale jeśli na nowych tłumikach pierwszy mecz będzie, mnie na stadionie nie będzie!
===
Brawo Baran i Puzon! Trzeba te sprawy nazywać po imieniu! Te " obecne nowe tłumiki", czyli bez poprawek to strasznie awaryjny szmelc i jak się zjeb... w czasie jazdy to będzie tragedia.
Widziałem już jak Baranowi palił się motocykl na starcie i nie chce oglądać takich rzeczy w czasie jazdy. Wystarczająco chłopaki narażają życie, zdrowie dla NAS!
Chce oglądać Barana jak np z trzeciego miejsca przebija się na pierwsze, panując nad motocyklem, a nie startowców i gęsiego na pól gwizdka na betonie!
Mam nadzieje, ze albo powróci stare(dobre), albo motory z odgłosem kosiarki będę bezpieczne(poprawione tłumiki) dla zawodników, co i tak dla mnie będzie równoznaczne z moim hasłem TO ZABIJE SPEEDWAY!
Pozdrawiam!
===
Czy musi dojść do tragedii, by coś się zmieniło!?
Kto powinien działać w tej sprawie?!
Czy tylko MY - kibice?
===
Jeszcze jedna sprawa.. mówi się o nowej, poprawnej konstrukcji tych tłumików, a przecież do tej pory nowej konstrukcji tłumika nie widział, a tym bardziej nie dostał do reki, tzn wypróbowania żaden zawodnik, nawet Tomek Gollob. (Zapytajcie o to zawodników!)
Miały być i dlatego wszyscy zawodnicy podpisali zgody na GP!
Takie dygresje - Podobno na obecna chwile Kingi są mniej awaryjne, niż inne i prawdopodobne jest ze takie poprawione tłumiki pojawia się się jednak tuz przed pierwszym GP.
Tylko ja się pytam co z reszta zawodników?
Tylko ja się pytam "retorycznie", poco było to zmieniać skoro dobrze działało? I kto na tym straci?
===
Karnet kupuję w ciemno, ale jeśli na nowych tłumikach pierwszy mecz będzie, mnie na stadionie nie będzie!
===
Brawo Baran i Puzon! Trzeba te sprawy nazywać po imieniu! Te " obecne nowe tłumiki", czyli bez poprawek to strasznie awaryjny szmelc i jak się zjeb... w czasie jazdy to będzie tragedia.
Widziałem już jak Baranowi palił się motocykl na starcie i nie chce oglądać takich rzeczy w czasie jazdy. Wystarczająco chłopaki narażają życie, zdrowie dla NAS!
Chce oglądać Barana jak np z trzeciego miejsca przebija się na pierwsze, panując nad motocyklem, a nie startowców i gęsiego na pól gwizdka na betonie!
Mam nadzieje, ze albo powróci stare(dobre), albo motory z odgłosem kosiarki będę bezpieczne(poprawione tłumiki) dla zawodników, co i tak dla mnie będzie równoznaczne z moim hasłem TO ZABIJE SPEEDWAY!
Pozdrawiam!
"Droga w górę jest drogą w dół"
Tomasz Piszcz z Lubelskiego Węgla KMŻ rozpoczął sezon w Anglii
http://www.kurierlubelski.pl/sport/3796 ... ,id,t.html
http://www.kurierlubelski.pl/sport/3796 ... ,id,t.html
- _piotrusss
- Kadrowicz
Kurier Lubelski pisze:Z kupnem karnetów należy się pośpieszyć, ponieważ po piątku nie będą dostępne. - Jest sponsor, który chce hurtowo odkupić od nas wszystkie karnety, których do piątku nie sprzedamy - dodaje prezes.
Czegoś tu nie rozumiem... To jeśli chce odkupić wszystkie niesprzedane to wydrukować należy ich z 5 tysięcy. A jeśli zalezy mu na okreslonej liczbie to mu tyle sprzedać. Chłyt martetindody?
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
_piotrusss pisze:Kurier Lubelski pisze:Z kupnem karnetów należy się pośpieszyć, ponieważ po piątku nie będą dostępne. - Jest sponsor, który chce hurtowo odkupić od nas wszystkie karnety, których do piątku nie sprzedamy - dodaje prezes.
Czegoś tu nie rozumiem... To jeśli chce odkupić wszystkie niesprzedane to wydrukować należy ich z 5 tysięcy. A jeśli zalezy mu na okreslonej liczbie to mu tyle sprzedać. Chłyt martetindody?
Mowilem ze sie koniki pojawia
Od soboty karnety u sponsora po 140
Wystarczy popatrzeć na kolejki przed otwarciem supermarketu jak zrobią jakąś fajną promocje (coś ala skecz Ani Mru Mru
) albo na kupowany na zapas cukier bo "niedługo może zdrożeje". Niedostępność produktu może być przecież dodatkowym bodźcem do zakupu, bo po prostu nie ma się co zastanawiać - 'trza brać". Podobne założenie mogło być przy ustaleniu krótkiego czasu sprzedaży atrakcyjnych cenowo karnetów. Co oczywiście nie oznacza, że klub wobec dużego zainteresowania, wychodząc na przeciw kibicom nie przedłuży sprzedaży 
Cześć Wszystkim.
Jeżeli chodzi o karnety to ja osobiście się wstrzymam, ( chociaż czekałam na nie już od dawna, oczywiście z zamiarem kupna). Wstrzymam się, bo jak się okaże, że na tych nieszczęsnych tłumikach rzeczywiście nie da się jeździć i będziemy oglądali tylko jazdę gęsiego to czy ktoś nam odda kasę? Raczej nie. A mam wrażenie ze „zadyma” z tymi tłumikami dopiero się zacznie. Nasz Prezio chyba się tego spodziewa i dlatego wymyślił sobie sprzedaż tylko do 18 marca. Trzeba pamiętać, że po wprowadzeniu tego „badziewia” nasza drużyna wcale nie musi być faworytem. Jak Puszakowski mówi, że będzie się musiał uczyć żużla na nowo to chyba coś w tym jest? Z reszta jak rzeczywiście kibice mają protestować, a ja taki protest popieram to z zakupem trzeba się wstrzymać.
Jeżeli chodzi o karnety to ja osobiście się wstrzymam, ( chociaż czekałam na nie już od dawna, oczywiście z zamiarem kupna). Wstrzymam się, bo jak się okaże, że na tych nieszczęsnych tłumikach rzeczywiście nie da się jeździć i będziemy oglądali tylko jazdę gęsiego to czy ktoś nam odda kasę? Raczej nie. A mam wrażenie ze „zadyma” z tymi tłumikami dopiero się zacznie. Nasz Prezio chyba się tego spodziewa i dlatego wymyślił sobie sprzedaż tylko do 18 marca. Trzeba pamiętać, że po wprowadzeniu tego „badziewia” nasza drużyna wcale nie musi być faworytem. Jak Puszakowski mówi, że będzie się musiał uczyć żużla na nowo to chyba coś w tym jest? Z reszta jak rzeczywiście kibice mają protestować, a ja taki protest popieram to z zakupem trzeba się wstrzymać.
- Łoptymista
- Trener
stare
było ban
wrzuc lepiej film co widzi zuzlowiec jadacy z nowym tlumikiem

było ban
wrzuc lepiej film co widzi zuzlowiec jadacy z nowym tlumikiem