Żużlowe różności
- Egon
- Zawodowiec
Re: Żużlowe różności
Nie są lepsze w żadnym aspekcie. Ale ja poza tym nie widzę sensu poprawiania czegokolwiek, bo stare są zwyczajnie dobre, służą dobrze nawet używki. No ale nie o to tu zapewne chodziło, żeby cokolwiek poprawić.
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
Oficjalny argument FIM, które przewijały się w prasie oraz internecie. Inne mi w oko nie wpadły :
Sprawią, że w wielu miejscach (głównie w Skandynawii oraz w Anglii), będzie można jeździć częściej niż na starych tłumikach. Bywa tak, że zawodnicy nie mają możliwości trenowania ponieważ przeszkadza to okolicznym mieszkańcom i kluby mają zakaz organizowania treningów. Mają pozwolenia tylko na rozgrywanie meczów - i to po wielu perturbacjach. Ale czy te 10dB coś zmieni? Nie chce mi się w to wierzyć.
Moim zdaniem chodzi o uwalenie Polaków na arenie międzynarodowej. Gollob, Kołodziej i Hampel są w sztosie, że ciężko będzie z nimi rywalizować. Wprowadzenie nowych tłumików hierarchią wstrząsnie. Być może tylko na krótki czas, ale zawsze. Dlatego czołówka GP nie protestuje. Widzą w tym szanse dla siebie.
Sprawią, że w wielu miejscach (głównie w Skandynawii oraz w Anglii), będzie można jeździć częściej niż na starych tłumikach. Bywa tak, że zawodnicy nie mają możliwości trenowania ponieważ przeszkadza to okolicznym mieszkańcom i kluby mają zakaz organizowania treningów. Mają pozwolenia tylko na rozgrywanie meczów - i to po wielu perturbacjach. Ale czy te 10dB coś zmieni? Nie chce mi się w to wierzyć.
Moim zdaniem chodzi o uwalenie Polaków na arenie międzynarodowej. Gollob, Kołodziej i Hampel są w sztosie, że ciężko będzie z nimi rywalizować. Wprowadzenie nowych tłumików hierarchią wstrząsnie. Być może tylko na krótki czas, ale zawsze. Dlatego czołówka GP nie protestuje. Widzą w tym szanse dla siebie.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
- Egon
- Zawodowiec
Dworakowski o tłumikach: PZM nie zmieni decyzji. Nie rozumiem po co kolejna osoba miesza w to wszystko Unię, dezinformując czytających to ludzi.
Motor! Motor! Tylko Motor!
Wyniki Plebiscytu TŻ:
http://espeedway.pl/news,wyniki_xxi_ple ... 14,12.html
Mnie to zastanawia. Jak można wprowadzać coś, czemu sprzeciwiają się: kibice, działacze, zawodnicy, tunerzy, media sportowe, a może nawet i Benedykt XVI
? Czyli ogólnie każdy kto wie czym jest żużel. FIM tą decyzją wysyła czytelny komunikat: "Mamy was wszystkich głęboko w dupie" Nie wiem, być może to jest naprawdę sabotaż żużla i panowie z FIM dochodzą do wniosku że GP im się nie opłaca? Ja tego wszystkiego nie rozumiem już 
http://espeedway.pl/news,wyniki_xxi_ple ... 14,12.html
espeedway pisze:Dętka Roku:
1. Osoby, które zdecydowały wprowadzenie nowego typu tłumika
Mnie to zastanawia. Jak można wprowadzać coś, czemu sprzeciwiają się: kibice, działacze, zawodnicy, tunerzy, media sportowe, a może nawet i Benedykt XVI
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze...
Na zdrowy rozum nie ma innej opcji.
Na zdrowy rozum nie ma innej opcji.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
http://www.youtube.com/watch?v=HXa6BAAE ... ded#at=200
nie wiem czy było wrzucane wcześniej
:D rozbawił mnie Antonio-amant 
nie wiem czy było wrzucane wcześniej

lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.
Tak sie zastanawiam, dlaczego jesli problem z glosnoscia zawodow jest w Szwecji czy Danii, to nie wprowadza sie nowych tlumikow tylko tam? Co GKSZ obchodzi czestotliwosc zawodow, albo nastawienie spoleczne do halasu w tych krajach?
Ale się porobiło...http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /686816970
Sprawka się wybiera, niech jedzie i iTVL.
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!
Kto oglądał wiadomości ten usłyszał z ust Witkowskiego wyraźnie, choć "zakamuflowanym" językiem: "mamy żużlowców w dupie"
http://sport.tvp.pl/zuzel/wideo/czy-now ... el/4116513
to jest skandal i jawne zabijanie tego sportu przez jego władze. Jakbym kogoś z tych mądrali spotkał.....
http://sport.tvp.pl/zuzel/wideo/czy-now ... el/4116513
to jest skandal i jawne zabijanie tego sportu przez jego władze. Jakbym kogoś z tych mądrali spotkał.....
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
mariusz1987
- Junior
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... -szpitalu/
czyżby pierwsza ofiara tych FIMowskich bubli??
czyżby pierwsza ofiara tych FIMowskich bubli??
Zabawne dosyć jest (i będzie) zwalanie wszystkich upadków na karb nowych tłumików. Bo oczywiście do tej pory nie zdarzały się upadki i kontuzje na przedsezonowych treningach czy sparingach
Ciekawe zatem czemu na ten przykład zginął Andrzej Zarzecki? Może już w '93 dostał prototyp Akrapović'a do przetestowania???
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
- OptimusPrime
I z tym trzeba się zgodzić. Nie można od razu wszystkiego zwalać na nowy tłumik (choć jestem ich zdecydowanym przeciwnikiem). Trzymajmy kciuki za Grześka, może to był zwykły upadek...
No nie mozna, ale trzeba to wykorzystac przeciez zaden ekspert nie sprawdzi co sie wtedy stalo. Zengi powie ze przez ten tlumik stracil panowanie nad motorem i co ?
OptimusPrime pisze:Trzymajmy kciuki za Grześka, może to był zwykły upadek...
Nooo, bo jak wiadomo upadki spowodowane przez nowy tlumik wymagaja dluzszej rehabilitacji
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
mariusz1987
- Junior
- OptimusPrime
Cooper pisze:OptimusPrime pisze:Trzymajmy kciuki za Grześka, może to był zwykły upadek...
Nooo, bo jak wiadomo upadki spowodowane przez nowy tlumik wymagaja dluzszej rehabilitacji
Szkoda, że kosztem zawodnika, ale może to być niepowtarzalna szansa, żeby w końcu zapaliła się czerwona lampka w pustych głowach krawaciarzy.
Podobno upadł na prostej, na równym betonowym torze, technicznie to przecież nie amator, więc jakaś nadzieja, że przyczynił się do tego tłumik jest.
W każdym razie jeden zawodnik już ma sezon z głowy przed jego rozpoczęciem.
Podobno upadł na prostej, na równym betonowym torze, technicznie to przecież nie amator, więc jakaś nadzieja, że przyczynił się do tego tłumik jest.
W każdym razie jeden zawodnik już ma sezon z głowy przed jego rozpoczęciem.
Jeśli na równym i betonowym torze, przy temperaturze powietrza, na dobrą sprawę, jeszcze zimowej, a na dodatek na prostej, to moim zdaniem nie ma wątpliwości, że nowy tłumik nie miał z tym nic wspólnego.
"Nadzieja"... Dobre.
"Nadzieja"... Dobre.
Moze na luku cos sie jzu dzialo a upadl na prostej.
A moim zdaniem za wypadkiem Zengoty stoją Muammar al-Kaddafi i Hosni Mubarak.
- niespokojny
- Trener
Dziwne. U nas na dziurach calkiem niezle sobie radzil i to we 4. A sam, na betonie noge polamal. Zlosliwosc losu.
Nie bede tu przesadzal, czy to wina tlumika czy nie. Ale skoro Hampel na nich momentami wygladal w Gorican(beton) jak amator, to jak beda wygladac przyjezdni juniorzy na naszym torze?
Nie bede tu przesadzal, czy to wina tlumika czy nie. Ale skoro Hampel na nich momentami wygladal w Gorican(beton) jak amator, to jak beda wygladac przyjezdni juniorzy na naszym torze?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych