Tyron Proctor
Re: Tyron Proctor
Ja pierdziele... czy to o czym się tu pisze naprawdę jest takie trudne do pojęcia?
Masz przykład:
Pierwszy mecz jedziemy ze Steadem i Proctorem. Obaj zdobywają komplety - co na Równem nie będzie trudne.
Później do składu wraca Miesiąc, wypada Proctor. Tak przejeżdżamy pół sezonu, rozbija nam się Piszcz i przy okazji Baran. Nagle okazuje się, że Stead ma zajęty termin, a Proctorowi się telefon popsuł i nie da się do niego dodzwonić z Polski.
I co wtedy?
Przecież takich sytuacji była cała masa. Nawet u nas.
Przypomnij sobie sytuację sprzed dwóch lat i nazwiska Howe i Hall... i skład jakim kończyliśmy sezon.
To w naszym klubie już się zdarzało i nic dziwnego, że teraz każdy znów się o to boi.
W poprzednim sezonie mimo wielu zawodników nie mieliśmy problemu bogactwa. Teraz mamy i wielu kibiców zastanawia się jak ten problem rozwiążemy i czy poradzimy sobie lepiej niż dwa lata temu.
Masz przykład:
Pierwszy mecz jedziemy ze Steadem i Proctorem. Obaj zdobywają komplety - co na Równem nie będzie trudne.
Później do składu wraca Miesiąc, wypada Proctor. Tak przejeżdżamy pół sezonu, rozbija nam się Piszcz i przy okazji Baran. Nagle okazuje się, że Stead ma zajęty termin, a Proctorowi się telefon popsuł i nie da się do niego dodzwonić z Polski.
I co wtedy?
Przypomnij sobie sytuację sprzed dwóch lat i nazwiska Howe i Hall... i skład jakim kończyliśmy sezon.
To w naszym klubie już się zdarzało i nic dziwnego, że teraz każdy znów się o to boi.
W poprzednim sezonie mimo wielu zawodników nie mieliśmy problemu bogactwa. Teraz mamy i wielu kibiców zastanawia się jak ten problem rozwiążemy i czy poradzimy sobie lepiej niż dwa lata temu.
Nic dodać nic ująć...
Za duzo teorii Istred. Mozna byloby zaripostowac tym, ze na jakiej zasadzie Miesiac wskakuje do skladu, skoro wszyscy wysoko zapunktowali ?
Na zasadzie "ja z Rzeszowa, ty z Rzeszowa" chociażby 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
To praktyka, a nie teoria.Przypomnij sobie sytuację sprzed dwóch lat i nazwiska Howe i Hall... i skład jakim kończyliśmy sezon.
- niespokojny
- Trener
istred pisze:Ja pierdziele... czy to o czym się tu pisze naprawdę jest takie trudne do pojęcia?
Masz przykład:
I co wtedy?
Piekna teoria, ale teraz Ty sie zastanow i odpowiedz czym sie rozni opisana przez Ciebie sytuacja od tej w ktorej bysmy nie mieli zakontraktowanego Proctora, tylko zasililby konkurencje
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
meesha pisze:Na zasadzie "ja z Rzeszowa, ty z Rzeszowa" chociażby
Co racja to racja
Moim zdaniem problemu rywalizacji nie sposób było uniknąć, więc nie ma co się zbytnio rozpisywać na ten temat tylko wierzyć że częściowo w wyniku postawy zawodników, a częściowo dzięki trenerowi uda się ten problem rozwiązać. Może Wilk się trochę przez 2 lata nauczył
Jak dla mnie temat staje się nudnawy.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
istred pisze:Później do składu wraca Miesiąc, wypada Proctor. Tak przejeżdżamy pół sezonu, rozbija nam się Piszcz i przy okazji Baran. Nagle okazuje się, że Stead ma zajęty termin, a Proctorowi się telefon popsuł i nie da się do niego dodzwonić z Polski.
To teoria.
- niespokojny
- Trener
To ja jeszcze jedno tylko dopisze.
Problem Howe i Halla polegal na tym, ze Polska im sie nie zwracala. Byli po prostu slabi i nie robili tyle pkt., zeby pokryc naklady za sprzet, mechanikow, menadzera i wyjsc na plus. Gdzie oni teraz sa? Powaznie nas nie traktowali, tym bardziej ze nie dostawali kasy.
Proctor moze wejsc z miejsca i walnac nawet komplet, tym bardziej ze zalezy mu na pokazaniu sie w Poslce co sam podkresla a i za czapke sliwek na pewno nie jezdzi. Majac szanse wywalczenia miejsca w skladzie, pokazania sie, wyrobienia sobie reputacji i przede wszystkim zarobienia kasy to "obrazajac sie" na nas, ukaralby w glownej mierze siebie.
Problem Howe i Halla polegal na tym, ze Polska im sie nie zwracala. Byli po prostu slabi i nie robili tyle pkt., zeby pokryc naklady za sprzet, mechanikow, menadzera i wyjsc na plus. Gdzie oni teraz sa? Powaznie nas nie traktowali, tym bardziej ze nie dostawali kasy.
Proctor moze wejsc z miejsca i walnac nawet komplet, tym bardziej ze zalezy mu na pokazaniu sie w Poslce co sam podkresla a i za czapke sliwek na pewno nie jezdzi. Majac szanse wywalczenia miejsca w skladzie, pokazania sie, wyrobienia sobie reputacji i przede wszystkim zarobienia kasy to "obrazajac sie" na nas, ukaralby w glownej mierze siebie.
harry pisze: Jakoś nie wierzę w sparingi ( pogoda)
Powiem tak. Nie ma wtedy Świąt Wielkanocnych więc jest szansa że nie będzie lało
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
A ja powiem tak. A co mnie obchodzi mecz na łódzkim betonie, jak my jedziemy pierwszy mecz u siebie na naszej kopie? Taki mecz w Łodzi tylko kompletnie zaciemni obraz przygotowań.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Pamięć bywa krótka i wybiórcza jak widać.
harry pisze:A ja powiem tak. A co mnie obchodzi mecz na łódzkim betonie, jak my jedziemy pierwszy mecz u siebie na naszej kopie? Taki mecz w Łodzi tylko kompletnie zaciemni obraz przygotowań.
Może będą przygotowywać się do meczu 4 kolejki
Ale po co odrazu ten dramatyzm? W kazdej cywilizowanej dyscyplinie sportowej i co za tym idzie, w kazdym cywilizowanym klubie sportowym istnieje cos takiego jak "zaplacze kadrowe" Jestem wiecej niz przekonany, ze odbedzie sie, lub juz dawno odbylo sie wewnetrzne spotkanie, na ktorym chlopakom w miare jasno przedstawiono zasady ustalania skladu na mecz. Wilk musi sie po prostu jasno okreslic, na jakich zasadach bedzie sie to wszystko odbywac... czy decydowal bedzie trening, czy moze odbedzie sie to na zasadzie "najslabszy wypada na nastepne spotkanie" Pytanie tylko, jak w praktyce ustosunkuje sie do tego nasz trener. Juz w poprzednim sezonie, po ktoryms z treningow, na ktorym Piszcz lal w zasadzie wszystkich, Wilk podszedl do niego i bez ogrodek poprosil o z/z bo "chlopaki sobie odpuscili trening"...
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
Proctora na torze widziałem jeden raz. Na meczu inauguracyjnym GKM-PSŻ w ubiegłym sezonie.
Jeżeli ktoś lubi efektowność a nie tylko efektywność, to trzeba przyznać, że Ty potrafi zabawić publiczność. Praktycznie za każdym razem z parku maszyn wyjeżdżał na jednym kole. Podczas samego wyścigu, na łukach często kaskiem prawie szurał o podłogę
. W pamięci mi zapadło jak w jednym z biegów na samej kresce przedzielił parę Mroczka - Buczkowski. Tym meczem zrobił duże wrażenie na grudziądzkich kibicach, bo nie jest to tylko moja opinia.
Tyron w Grudziądzu:
http://foto.sportowefakty.pl/index.php? ... g=3875&z=7
http://foto.sportowefakty.pl/index.php? ... =3875&z=13
Jeżeli ktoś lubi efektowność a nie tylko efektywność, to trzeba przyznać, że Ty potrafi zabawić publiczność. Praktycznie za każdym razem z parku maszyn wyjeżdżał na jednym kole. Podczas samego wyścigu, na łukach często kaskiem prawie szurał o podłogę
Tyron w Grudziądzu:
http://foto.sportowefakty.pl/index.php? ... g=3875&z=7
http://foto.sportowefakty.pl/index.php? ... =3875&z=13
Proctor podpisał w Szwecji
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... w-szwecji/
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... w-szwecji/
-
alfkrystian
- Szkółkowicz
ten zawodnik będzie liderem drużyny...jesli mu na to pozwoli trener
W dziwnym tonie wypowiada się o nowych tłumikach.
Pewnie lubi nowinki i najnowsze modele jak każdy Australijczyk czy amerykaniec.
Przyjedzie na trening do lublina, to zmieni zdanie o tłumikach momentalnie
Pewnie lubi nowinki i najnowsze modele jak każdy Australijczyk czy amerykaniec.
Przyjedzie na trening do lublina, to zmieni zdanie o tłumikach momentalnie
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!
- niespokojny
- Trener
Z przyjemnoscia popatrze jak radzi sobie w EL gdzie wszystkie tory to kopa, jakiej nawet w Lublinie nie widzieli.
-
Smirnek_
- Senior
Profesjonalne podejście 
-
kaaamisiak
i, jak każdy, został 'sympatycznym żużlowcem'