Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Sztyvny
Szkółkowicz

Re: Darek Sprawka <klap klap>

#276 Postautor: Sztyvny » 21 lutego 2011, o 14:06

Po co w innym wypadku zabiegac o organizacje dodatkowych imprez? Zeby zuzel ludziom obrzydzic?

Sa imprezy i imprezy. Z tego co pamietam, na podrzedne zawody juniorskie za duzo ludzi nie chodzilo. To samo na jakies dziwaczne puchary. Co innego cwiercfinal czy polfinal mistrzostw kraju (albo jakikolwiek inny, ciekawy turniej) - tam nawet ryzykujac odmrozenie dupy ludzie siedza i ogladaja.

Ktos kiedys pisal (nie wiem czy nie Harry), ze organizacja tego typu zawodow, to dla klubu spore koszta i raczej sie nie zwracaja.

Gdyby do twojego sklepu przywozili chleb raz na tydzien, to musialbys go kupic 7 bochenkow na raz. Ale czy to znaczy, ze sklep sprzedalby wiecej, a ty zezarlbys go w tygodniu wiecej?
A moze musialbys wtedy jezdzic po chleb do Rzeszowa?

Porownanie chybione. Zuzel to nie artykul pierwszej potrzeby - nie musisz na niego wydac pieniedzy, w przeciwienstwie do przyslowiowego chleba. Majac np. tydzien przerwy miedzy spotkaniami, gdzie drugie ze spotkan nie jest na zbyt wysokim poziomie (nie oszukujmy sie, w tym roku tak wlasnie w lidze bedzie), jest spore prawdopodobienstwo, ze czesc ludzi taki mecz odpusci. Bo przeciez bilety swoje kosztuja a bylem tydzien temu, itp.
Po 2 miesiacach przerwy takie argumenty odpadaja i mecz ma szanse przyciagnac wieksza ilosc widzow (zwlaszcza w polaczeniu z tym o czym pisalem wczesniej - np. ciekawy debiut).

Tak naprawde wysmiales i potepiles wypowiedz, ktora jest jak najbardziej logiczna, nie przedstawiles zadnego naprawde konkretnego argumentu i probujesz stawiac sie w pozycji typu "moja racja jest tak oczywista, ze nie ma oczy dyskutowac. A jesli ktos mysli inaczej, to jest smieszny".

I byla by to prawda, gdyby prezes klubu stwierdzil, ze chce odwolac mecz, bo wtedy dluzsza przerwa przyniesie wymierne korzysci marketingowe. Tyle tylko, ze nikt czegos takiego nie powiedzial - padlo jedynie stwierdzenie, ze jesli dluzsza przerwa bedzie miala miejsce, to moze miec nieco korzysci marketingowej, w postaci zwiekszonej frekwencji na kolejnym meczu, bo ludzie beda bardziej "glodni zuzla".

No ale po co przeczytac ze zrozumieniem, jak mozna snuc swoje wydumane koncepcje. No i jak widac - kazdy powod jest dobry, zeby sie przypieprzyc :)

jerry78
Trener

#277 Postautor: jerry78 » 21 lutego 2011, o 14:41

Aktualnie mecze u siebie rozkładają się tak:

1 kolejka 3.04.2011 Równe
(7 tyg przerwy)
5 kolejka 22.05.2011 Miszkolc
(2 tyg przerwy)
7 kolejka 5.06.2011 Piła
(2,5 tyg przerwy)
3 kolejka 23.06.2011 Ostrów
(1,5 tyg przerwy)
11 kolejka 3.07.2011 Rawicz
(5 tyg przerwy)
13 kolejka 7.08.2011 Krosno
(2 tyg przerwy)
15 kolejka 21.08.2011 Opole
(4 tyg przerwy)
17 kolejka 18.09.2011 Kraków

Gdyby wypadł Miszkolc to z 7 tygodni zrobiło by się 9 tygodni przerwy, więc tutaj nie byłoby żadnej różnicy jeśli chodzi o frekwencję. Stopień stęsknienia za żużlem będzie tak samo duży :)
Nawet przesunięcie pierwszego meczu na 17 kwietnia niewiele zmienia. Odstęp zmniejsza nam się do 5 tygodni (lub 7 gdy wypadnie Miszkolc)
Najmniejszy odstęp jest między meczem z Ostrowem i Rawiczem, ale tutaj raczej nie ma co się obawiać o frekwencję, bo będą to jedne z najciekawszych meczów w sezonie.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#278 Postautor: niespokojny » 21 lutego 2011, o 14:56

Wg mnie byloby dobrze przesunac kolejke na 17 kwietnia. Bo po 9 tyg ludzie zapomna, ze jest liga i frekwencja bedzie pozniej mizerna :wink: . A tak na powaznie to same korzysci. Cieplej = wiecej kibicow, wiecej czasu na zrobienie toru, na spasowanie sie do toru, mozliwosc odjechania sparingow...
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

meesha
Trener
Kontakt:

#279 Postautor: meesha » 21 lutego 2011, o 15:16

To może w ogóle cały sezon objechać od czerwca do sierpnia :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

jerry78
Trener

#280 Postautor: jerry78 » 21 lutego 2011, o 15:43

Z przekładaniem meczu nie trzeba się spieszyć, można spokojnie poczekać. Może się okazać, że pogoda 3 kwietnia będzie dużo lepsza niż 17 kwietnia. Nawet jeśli przełożymy o te dwa tygodnie to 3 kwietnia kibice żużla nie powinni się nudzić, gdyż w TVP Sport mają być transmisje meczów Zielona Góra - Toruń oraz Rzeszów - Gorzów (albo można skoczyć do Rzeszowa na Golloba ;) )

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#281 Postautor: Cooper » 21 lutego 2011, o 16:18

Mam pomysl na udoskonalenie w praktyce teorii naszego prezesa. Skoro jeden mecz wypadnie z kalendarza i ludzie na mase poczuja ten glod zuzla, to na nastpeny mecz proponuje zrobic bilety dwa razy drozsze, ale sie klub oblowi!
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

harry
Trener

#282 Postautor: harry » 21 lutego 2011, o 17:15

Mam pytanie do Ernesto bo widze że oblatany w regulaminach a mi się nie chce sprawdzać.
Jak jest teraz z przekładaniem meczów?
Bo kiedyś było tak że prezio mógłby wysunąć propozycję, na to musiałby wyrazić zgodę Równe i potem GKSŻ. Mowa o przełożeniu kolejki na 17.04.
I co się dzieje jak Równe nie wyrazi zgody a stadion nie będzie gotowy ( nie dostanie licencji)? Dostajemy walkowera?

Zaczyna mnie szlag trafiać jak czytam o kombinacjach z datami a nie czytam o tym co jaśnie wielmożny pan prezio robi żeby przyspieszyć remont stadionu? Czy zrobił sobie juz listę wykonawców i podwykonawców do poszczególnych robót? Czy wie ile kosztuje wykonanie bandy? Czy rozmawiał już z nimi i próbował negocjować ceny? Czy wie co i jakie roboty ma robić przy remoncie maszyny startowej i elektryki na stadionie? Itd itp. Czy tylko założył noga na nogę i spuścił wszystko na MOSiR? I dlatego próbuje kombinować z datami?

Co do jego wypowiedzi o czekaniu dwa miesiące itp. Ludzie, on na prawdę nie czuje tego i nie wie jak to prawdziwych kibiców wkurza. Nigdy nie był, nie jest i nie będzie kibicem żużla. To człowiek, który jest w pracy i ma ją dobrze wykonać, żeby zarobić na siebie. I tyle. Jak jutro ktoś ważny powie mu że ma się zbierać do innej ważniejszej roboty to nawet się nie obejrzy. I dlatego nie zdając sobie sprawy z tego wali od czasu do czasu takie bzdety.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#283 Postautor: niespokojny » 21 lutego 2011, o 17:37

harry pisze:Zaczyna mnie szlag trafiać jak czytam o kombinacjach z datami a nie czytam o tym co jaśnie wielmożny pan prezio robi żeby przyspieszyć remont stadionu? Czy zrobił sobie juz listę wykonawców i podwykonawców do poszczególnych robót? Czy wie ile kosztuje wykonanie bandy? Czy rozmawiał już z nimi i próbował negocjować ceny? Czy wie co i jakie roboty ma robić przy remoncie maszyny startowej i elektryki na stadionie? Itd itp. Czy tylko założył noga na nogę i spuścił wszystko na MOSiR? I dlatego próbuje kombinować z datami?

Wystarczylo obejrzec filmiki, ze spotkania ktore wrzucil dj Pepe i bys wszystko wiedzial :roll:

harry
Trener

#284 Postautor: harry » 21 lutego 2011, o 17:49

Sorry, nie jestem masochistą :?

A do tego nie mam głośników ani słuchawek. Jakoś do tej pory nie były mi potrzebne chociaż już żałuję :evil:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#285 Postautor: harry » 21 lutego 2011, o 18:06

Kod: Zaznacz cały

Żeby zdążyć z pracami musi nam też sprzyjać pogoda – zauważa Dariusz Sprawka, prezes KMŻ Lublin. Bo z zimą jeszcze nikt nie wygrał.
To może oznaczać kłopoty z przeprowadzeniem prac ziemnych. Bo żeby wykonać remont maszyny startowej trzeba zrobić wykop na kable. A przy ujemnej temperaturze jest to mało realne.

Co prawda juz pisałem na temat tych niedorzeczności ale im bardziej się nad tym zastanawiam tym dochodze do jeszcze gorszych a raczej lepszych wniosków.
A po kiego wykop na kable? Kto to wymyślił i dlaczego?
A kiedy to maszynie startowej prądu zabrakło? Kiedy były problemy z przesyłem prądu? Bo ja nie pamietam!!!
Maszyna psuje się tylko i wyłącznie na odcinku spuszczania zaczepu zamka i tam trzeba robić remont a nie od razu wylewać dziecko z kąpielą. Z tego co pamietam to ze 3-4 lata temu pod torem została przeciagnieta rura i w niej leży sobie spokojnie kabel i nie psuje się . To po co go wykopywać???

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#286 Postautor: niespokojny » 21 lutego 2011, o 18:12

harry pisze:Sorry, nie jestem masochistą :?

A do tego nie mam głośników ani słuchawek. Jakoś do tej pory nie były mi potrzebne chociaż już żałuję :evil:

Zawsze mozna poprosic prezesa o wyjasnienia specjalnie dla Ciebie :). Na pismie, albo telefonicznie bo reszta zostala wyczerpana :twisted:

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#287 Postautor: Mars » 21 lutego 2011, o 18:13

Harry miałeś swoje 5minut teraz wrzuć na luz.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

harry
Trener

#288 Postautor: harry » 21 lutego 2011, o 18:19

Ale co ma piernik do wiatraka?

Awatar użytkownika
Desmo
Junior

#289 Postautor: Desmo » 21 lutego 2011, o 18:53

harry pisze:A po kiego wykop na kable? Kto to wymyślił i dlaczego?

śmiechem, żartem :
Ano np. po to, by dać gwarancję na remont maszyny startowej jako całość.
Chciałbyś mieć wymieniony rozrząd w samochodzie, wymieniając tylko pasek, a zostawiając rolki i napinacz ??
A co do pogody, to za tydzień ma być dodatnia temperatura.
A Sprawka i spółka już ma problem po lubelsku...
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!

harry
Trener

#290 Postautor: harry » 21 lutego 2011, o 18:59

Zły przykład.
Idąc Twoim tropem to jest to wymiana rozrządu i na wszelki wypadek wymiana wału korbowego.

Ge(L)o
Trener

#291 Postautor: Ge(L)o » 21 lutego 2011, o 19:00

Ale się komuś żółć uszami wylewa, że już nie ma władzy w klubie :lol:

harry
Trener

#292 Postautor: harry » 21 lutego 2011, o 19:05

Najwięcej wylewa się tym, którzy nie mają żadnych argumentów na obronę swoich idoli a jedyne co potrafią to tylko kilka nieudolnych epitetów :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#293 Postautor: Mars » 21 lutego 2011, o 20:20

Harry daj sobie spokój kogo obchodzą te żale.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Sledzio
Trener
Kontakt:

#294 Postautor: Sledzio » 21 lutego 2011, o 20:35

Jak to wypali to kto by kiedy pomyślał że w czerwcu pierwsze zawody w Lublinie będą :D

Awatar użytkownika
istred
Trener

#295 Postautor: istred » 21 lutego 2011, o 21:18

Mars pisze:Harry daj sobie spokój kogo obchodzą te żale.

Rzeczywiście, nikogo.
Czy to ważne czy albo kiedy pojedziemy pierwszy mecz?
Jakie ma to znaczenie czy dostaniemy walkowera?

Dobrze, że Sprawka zapowiedział, że chcą jeszcze zakontraktować kilku zawodników w roli "gościa" - w końcu będzie jakiś ważny temat do dyskusji.
To kto według was dołączy do naszego składu?

jerry78
Trener

#296 Postautor: jerry78 » 21 lutego 2011, o 22:43

Opcje są takie:

Leszno: (zakładając, ze starszy Musielak z młodym Pawlickim pojadą)
Tobiasz Musielak
Kamil Adamczewski

Zielona Góra: (zakładając, że Dudek, Rogowski i Strzelec będą jechać albo wystąpią w Rawiczu)
Maksymilian Ristok
Remigiusz Perzyński

Toruń: (zakładając, że Pulczyńscy będą jechać)
Bartosz Pietrykowski

Wrocław: (zakładając, że Janowski z Malitowskim będą jechać)
Patryk Kociemba
Michał Rowiński

Tarnów: (zakładając, że Kostro z Jamrogiem będą jechać)
Edward Mazur
Łukasz Lesiak

Gorzów: (zakładając, że Zmarzliki będą jechać)
Łukasz Cyran
Paweł Parys
Adrian Cyfer

Częstochowa: (wypadnie któryś z tych, kto będzie jechał z Kajzerem)
Marcin Bubel
Rafał Malczewski
Artur Czaja

Bydgoszcz: (jeśli Woźniak z Adamczakiem pojadą)
Mikołaj Curyło
Patryk Braun
Łukasz Wieliński
Mikołaj Drożdżowski
Adrian Ojczenasz

Gdańsk: (zakładając, że Sperz z Wardem pojadą)
Marcel Szymko

Gniezno:
Wojciech Lisiecki
Oskar Fajfer
Adrian Gała

Grudziądz:
Karol Szychowski

Poznań:
Rafał Dąbrowski (Świdziński pewnie będzie jechał w lidze)

Rybnik: (jeśli Loktajew z Flegerem pojadą)
Mateusz Domański

Sporo tego, możemy sobie teraz strzelać z kim są prowadzone rozmowy :)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#297 Postautor: istred » 21 lutego 2011, o 22:45

Wiedziałem, że jak nie użyję emotikony to ironia nie zostanie zauważona :)

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#298 Postautor: Boobi » 21 lutego 2011, o 22:46

a jeszcze oprócz składu ważniejsze są jednakowe kombinezony, co tam maszyna startowa i licencja
"Życie to jazda"

jerry78
Trener

#299 Postautor: jerry78 » 21 lutego 2011, o 22:54

istred pisze:Wiedziałem, że jak nie użyję emotikony to ironia nie zostanie zauważona :)

No tak, bo na forum, trzeba palcem pokazywać prezesowi co ma zrobić, żeby wszystko zagrało, gdzie jakie papierki dopilnować, co rozkopać a co nie itd. To jest dopiero temat do dyskusji. Żenujące jest to trochę, nie uważasz?
Moim zdaniem Sprawka jest dużo bardziej inteligentny niż wielu z was się wydaje i dobrze wie sam co ma robić.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#300 Postautor: Cooper » 21 lutego 2011, o 22:56

Boobi pisze:a jeszcze oprócz składu ważniejsze są jednakowe kombinezony, co tam maszyna startowa i licencja

No i kiedy do stu tysiecy rozdeptanych zab klub powroci do legendarnej nazwy?!

8) 8) 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]