Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Torsen
Trener

Re: Stadion

#3426 Postautor: Torsen » 16 lutego 2011, o 16:32

Dlatego właśnie w samochodach montuje się wyskakujące z kierownicy i zewsząd dookoła drewniane deski, a nie napełniane gazem poduszki powietrzne :)

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#3427 Postautor: Saint » 16 lutego 2011, o 16:42

No poduszki z siatki nie widziałem również.;)
Ja tylko odniosłem się do tego, że napisałeś iż lepiej się zatrzymać na siatce/deskach niż je przebić, a to niestety nie jest prawdą (rozbite deski pochłaniają część energii). O samochodach tu nie dyskutowaliśmy, ale idąc śladem "poduszek" - na prostej też należy zamontować "dmuchawca", a to oznacza w aspekcie dla Ciebie istotnym dokładnie to samo - jak się wyraziłeś będzie g... widać.
Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3428 Postautor: bkapusta » 16 lutego 2011, o 16:57

Torsen pisze:Dlatego właśnie w samochodach montuje się wyskakujące z kierownicy i zewsząd dookoła drewniane deski, a nie napełniane gazem poduszki powietrzne :)

Nie ale pewnie dlatego samochody maja strefy zgniotu zeby wytracic energie uderzenia na "lamanie deseczek" :)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

go!
Trener

#3429 Postautor: go! » 16 lutego 2011, o 17:55

Torsen pisze:Podsumowując swoje stanowisko napiszę tylko, że ta sprawa jest przejawem szaleństwa, które w ostatnim czasie zawładnęło światem jak długi i szeroki. Wszystko ma być ekologiczne i bezpieczne, nawet to, co z samej definicji jest niebezpieczne i nieekologiczne.
Nikt, czy prawie nikt, nie ogląda sportów motorowych dla kraks, czy w nadziei, że do nich dojdzie. Ale też z drugiej strony atrakcyjność tych sportów w dużej mierze polega na tym, że wiążą się z niebezpieczeństwem i ryzykiem.

Trudno sie nie zgodzic z jakimkolwiek slowem z tego cytatu. Mi tylko sie wydaje, ze zeby dostac ta pieprzona licencje lepiej wysadzic widzow z dolnego rzedu pod kioskiem i o...c bande dechami, niz sie szarpac pol roku z otrzymaniem licencji. Takie czasy, takie miasto...
PS. Na jakies plexi wytrzymalosciowe bym nie liczyl (koszty), a takie zwykle to dopiero by narobilo szkody..
Poza tym przypuszczam, ze po pol roku taka plyta miala by mniej wiecej przejrzystosc mleka.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#3430 Postautor: Egon » 16 lutego 2011, o 18:26

Cz@rek pisze:Ale 10 metrowy odcinek wykonany z plexi (przed trybuną VIP) mysę ze nie był by dużym problemem
Dopiero by było narzekania. Nie dość że drogo by to wyszło to jeszcze co mecz byłoby mniej widać. Mycie niewiele pomoże nawet pod dużym ciśnieniem i z meczu na mecz byłaby coraz mniej przezroczysta.
Saint pisze:O samochodach tu nie dyskutowaliśmy, ale idąc śladem "poduszek" - na prostej też należy zamontować "dmuchawca", a to oznacza w aspekcie dla Ciebie istotnym dokładnie to samo - jak się wyraziłeś będzie g... widać.
Pozdrawiam ;)
Nie bez powodu na prostych nie montuje się dmuchanych band..i nie chodzi bynajmniej o estetykę lub to, że będzie zasłaniała. :? Zdaje się że Lukas Dryml ten swój poważny upadek miał właśnie przez dmuchawca, o którego zaczepił. O mało wtedy nie umarł.
A co do tego czy ma to być sklejka czy siatka..to chyba jest odpowiedni filmik.. http://www.youtube.com/watch?v=CFz4KhRiKoY ale tylko w wypadku, kiedy zawodnik pakuje wprost w bandę. Chyba jednak częściej wypadki mają miejsce, wtedy kiedy manetka wkręca się w oczka siatki podczas jazdy blisko bandy lub walki na łokcie, etc. Wtedy faktycznie zamiast zaplątania manetki w oczko, zawodnik może nią delikatnie po bandzie pojechać..tak mi się przynajmniej wydaje.
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3431 Postautor: niespokojny » 16 lutego 2011, o 18:45

Czy tylko ja widzialem geste siatki ala moskitiery? :) . Widac wszystko, nie wsadzisz miedzy nia zapalki, no moze na sile :wink: . Wszystkie problemy rozwiazane.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

majster

#3432 Postautor: majster » 17 lutego 2011, o 17:46

wystarczyłby jeden banner np Perły na siatce, ale znów się coś oderwie, ktoś zahaczy i będzie jak z Drymlem ;[

keram
Szkółkowicz
Kontakt:

#3433 Postautor: keram » 17 lutego 2011, o 20:00

Jak widzę dyskusja dalej się toczy. Jak będzie zrobiona banda ze sklejki źle. Jak nie będzie remontu i licencji też źle. Czy na tym forum będzie chociaż raz tak, że coś się wszystkim spodoba. Nie bo Polacy są takim narodem, że muszą ciągle na coś narzekać. A spokój będzie wtedy jak nie będzie żużla i się zamknie forum. Komu przeszkadza sklejka na prostej startowej niech nie płaci biletu droższego tylko kupi tańszy i siądzie na wirażu tam nic nie zasłania. Kawałek bandy zasłoni widowisko, a zasieki dla dzikiej zwierzyny na tym stadionie nikomu już nie przeszkadzają. Grunt to sobie znaleźć zastępczy temat do dyskusji.

jerry78
Trener

#3434 Postautor: jerry78 » 18 lutego 2011, o 08:20

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#3435 Postautor: Cooper » 18 lutego 2011, o 10:40

Uwazam, ze deski przeszkodza ogladanie zawodow z trybuny VIP, a jakby nie patrzec to jednak miejsca na prostej startowej sa bardzo atrakcyjne (wystarczy popatrzec na cenniki np. na GP). U nas trybuna jest mala, niska i dosyc plaska, wiec wydaje sie, ze deski moga zaszkodzic. Czyli dzialanie bez sensu - tak jak kiedys podczas budowania nowej budy sedziowskiej...

A z tym przeslizgiwaniem sie po dechach....pewnie raz na 1000 wyscigow.

Poza tym - czy ta sklejka jest niezbedna do otrzymania licencji? Jesli nie, to lepiej temat spokojnie przemyslec i moze wykonac takie zmiany przy bardziej calosciowej przebudowie stadionu...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

harry
Trener

#3436 Postautor: harry » 18 lutego 2011, o 16:31

majster pisze:wystarczyłby jeden banner np Perły na siatce, ale znów się coś oderwie, ktoś zahaczy i będzie jak z Drymlem ;[

Banery można wieszać tylko i wyłącznie za siatką a nie na siatce.
Taki wymóg licencyjny.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#3437 Postautor: harry » 19 lutego 2011, o 10:49

No to ostatnio zmieniły sie przepisy - i tu akurat nareszcie bardzo dobrze, ale to już chyba nie dla nas.

Wracając w takim razie do pomysłu zawieszenia baneru na siatce to trzeba by było zrobić baner ze dwadzieścia metrów, gdzieś tak od bramy aż do startu, coby był jednolity. Trochę dużo i nie wiem czy ktoś ( reklamodawca) zdecydował by sie na taką produkcję. Bo nie wierzę żeby różni reklamodawcy dogadywali się kto ma robić jakie "łączenia dokładnie przyklejone i zabezpieczone".

Ale dyskusja jest raczej akademicka bo i tak ma być sklejka.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#3438 Postautor: luCas » 19 lutego 2011, o 10:55

Trochę dużo i nie wiem czy ktoś ( reklamodawca) zdecydował by sie na taką produkcję.

Koszt to okolo 30 zl za metr kwadratowy, chociaz przy duzej powierzchni mozna zejsc do 27-28 zl za metr zadrukowanego baneru. Plus zgrzew i oczka. Wysokosc ok 1.5 m, dlugosc dowolna.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

harry
Trener

#3439 Postautor: harry » 19 lutego 2011, o 11:25

Musztarda po obiedzie.

mariusz1987
Junior

#3440 Postautor: mariusz1987 » 21 lutego 2011, o 13:51

meesha
Trener
Kontakt:

#3441 Postautor: meesha » 21 lutego 2011, o 14:07

Oświetlenie też kibice stawiają? :D Ciekaw jestem jak tam sobie z tym poradzą gdyż za rok nas może czekać to samo.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#3442 Postautor: Cooper » 24 lutego 2011, o 19:28

Uradzili dzis cos ci nieporadni czy etam?

Mam nadzieje, ze koncepcji Zuka nie uwala, jak sie na czyms nie znaja to niech chociaz nie przeszkadzaja facetowi, ktorych ich wszystkich razem wzietych przerasta.

funiek

#3443 Postautor: funiek » 24 lutego 2011, o 20:00

właśnie wiadomo dali kasę :?

Awatar użytkownika
Desmo
Junior

#3444 Postautor: Desmo » 25 lutego 2011, o 07:55

Jakby przyznali to zaraz by o tym trąbili. :) , a tak .... cisza
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#3445 Postautor: Egon » 25 lutego 2011, o 10:25

Z moich informacji wynika, że uchwały takiej nie podjęto. Tylko pytanie jest takie, czy konieczna była uchwała? Nie było także tej sprawy w porządku obrad Komisji Budżetowej czy Komisji Sportu.
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

go!
Trener

#3446 Postautor: go! » 25 lutego 2011, o 14:55

Egon pisze:Z moich informacji wynika, że uchwały takiej nie podjęto.

Podobno nastepne posiedzenie 30 marca.

funiek

#3447 Postautor: funiek » 25 lutego 2011, o 17:24

a czas ucieka :?

janek
Kadrowicz

#3448 Postautor: janek » 28 lutego 2011, o 12:17

harry
Trener

#3449 Postautor: harry » 28 lutego 2011, o 12:21

1. Bydgoszcz R. Głód
2. Częstochowa W. Kowalski
3. Krosno R. Siwiak
4. Lublin W. Kowalski
5. Łódź W. Kowalski
6. Rybnik R. Siwiak
7. Rzeszów W. Kowalski
8. Tarnów R. Głód
9. Zielona Góra R. Siwiak

Przerypane... :?
Już zapowiedział, że jak nie będzie nowej bandy to zeby do niego nie dzwonić bo nie przyjeżdża na weryfikację.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#3450 Postautor: Cooper » 28 lutego 2011, o 12:43

Harry, luz - jest przeciez na kogo zrzucic wine - nieuchwytny M. Szmit z Mosiru. Mi sie od razu humor poprawil, co prawda tor nie zrobiony, ale na szczescie to nie klub zawinil. Uff.