Stadion
- niespokojny
- Trener
Re: Stadion
Jak na podstawie czego? Na podstawie umowy. Mozna zrobic to juz teraz a zaplacic w maju albo wczesniej jak MOSIR dostanie kase z miasta. A ile to bedzie trwalo to powinni sie zorientowac - dogadac z miastem.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Na podstawie jakiej umowy???
Nie ma takiego urzędnika, który ruszy palcem jak nie będzie miał przed nosem na biurku papieru na którym czarno na białym będzie pisało, że można remontować stadio, i bedzie pod tym co najmniej z pięć nieodzownych podpisów z zaznaczeniem skarbnika miasta kiedy na to dostanie pieniądze.
To nie partyzantka żeby się orientować.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Ale nie o decyzji urzędnika mowa, tylko o decyzji wykonawcy, który zgodzi się wykonać remont natychmiast, a wynagrodzenie otrzyma dopiero za parę miesięcy. Podstawą do tego będzie właśnie umowa, zawarta w odpowiednim trybie. A za wykonaną pracę zapłaci się, jak już kasa wpłynie do MOSiRu.
Ludzie!!!
Na jakim świecie wy żyjecie?
A kto podpisze umowę z tymże wykonawcą?
No chyba że wykonawca zgodzi się robić bez umowy, na piękne oczy.
Według mnie (może teraz MoSiR nie musi czekać na zgodę miasta na piśmie że dostanie pieniądze na taka a taką robotę
i pieniadze będą wypłacone wtedy a wtedy) jednak MOSiR musi najpierw dostać formalną zgodę na zwiększenie swojego budżetu a dopiero wtedy może rozpisać przetarg na roboty, i dopiero po roztrzygnięciu przetargu może podpisać umowę z wykonawcą.
No chyba, że teraz z nową władzą przyszły nowe zwyczaje. Prezydent poklepie po ramieniu Dyrektora Mosiru i powie - "Dyrektorze możecie zaczynać przetarg. Papiery dostaniecie za miesiąc, albo jeszcze później . Nie martwcie się, będzie dobrze."
Na jakim świecie wy żyjecie?
A kto podpisze umowę z tymże wykonawcą?
No chyba że wykonawca zgodzi się robić bez umowy, na piękne oczy.
Według mnie (może teraz MoSiR nie musi czekać na zgodę miasta na piśmie że dostanie pieniądze na taka a taką robotę
No chyba, że teraz z nową władzą przyszły nowe zwyczaje. Prezydent poklepie po ramieniu Dyrektora Mosiru i powie - "Dyrektorze możecie zaczynać przetarg. Papiery dostaniecie za miesiąc, albo jeszcze później . Nie martwcie się, będzie dobrze."
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
- niespokojny
- Trener
A4 zrobili, a czesci kasy wykonawca do tej pory nie dostal(ten co sie teraz wycofuje) - jak widac mozna

KUŹWA!!!
Ale co ma piernik do wiatraka?
To na prawdę takie trudne???
Już nawet nie wiem jak człowiekowi to wytłumaczyć bo moje dzieci juz to zrozumiały

Ale co ma piernik do wiatraka?
To na prawdę takie trudne???
Już nawet nie wiem jak człowiekowi to wytłumaczyć bo moje dzieci juz to zrozumiały
Kurde z tego co ja pamiętam to jest kasa od Bogdanki na ten remont, więc może MOSiR ma zwrócić koszty remontudla klubu. Zresztą ja się już pogubiłem przez tą sesję 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- niespokojny
- Trener
Dzieci maja to do siebie ze wszystko lykna. Co to kredyt kupiecki to tez trzeba zrozumiec, a sytuacja z a4 analogiczna. Zrobili odcinek - dostali czesc kasy, a reszta pozniej. I podobno rzad dalej im nie zaplacil wszystkiego, a odcinek jest juz w uzywaniu. Dlatego sie wycofali z innego odcinka ktory mieli robic, ale akurat ten aspekt nie ma tutaj powiazania z nasza sytuacja. MOSIR ma zapewnienie, ze dostanie kase a potwierdzenie tego to 8-latek w 20 minut jest w stanie napisac, dluzej ta kasa 'idzie' bo wydanie dokumentu nie ejst rownoznaczne z przelewem na konto itd.
Zakopales sie harry we wlasnym slowotoku, bo do tego sie tyczy rozwiazanie z odroczeniem platnosci. Robia teraz - kasa w maju. Co tu jest niezrozumiale? I nie emocjonuj sie tak, chillout
Bardzo dobrze zrozumiałeś, tylko co nam i stadionowi po tych pieniądzach jak MOSiR dostanie je w maju?
Dopóki MOSiR nie dostanie na biurko czy na konto tych pieniędzy to nie ruszy palcem , żeby cokolwiek zrobić.
Zakopales sie harry we wlasnym slowotoku, bo do tego sie tyczy rozwiazanie z odroczeniem platnosci. Robia teraz - kasa w maju. Co tu jest niezrozumiale? I nie emocjonuj sie tak, chillout
Ale tu nie chodzi o pieniadze tylko o papiery!!!
Chodzi o czas w jakim pozwolenie na roboty wraz z rozszerzeniem budżetu wpłynie do MOSiRu.
Bo dopiero wtedy można podpisać umowę na roboty i to jeszcze po przetargu ( chyba że się sprytnie obejdzie przetarg).
A zapłata za roboty to zupełnie wtórna sprawa i nas nie obchodzi ( to sprawa między MOSIrem a wykonawcą)
Nas obchodzi kiedy zaczną pracować. A to ma związek podstawowy z pojawieniem się podpisanych papierów na biurku dyrektora MOSiRu. Im szybciej uda zebrać się wszystkie podpisy tym szybciej dyrektor będzie zaczynał przetargi czy podpisywał z wykonawcami zlecenia roboty.
Tylko to dla nas ma znaczenie.
W zasadzie tylko na te papiery się czeka bo reszta już prawie ustalona.
W tym roku bandę sklejkową uda się prawdopodobnie zrobić tylko na prostych i jest na to zgoda GKSŻ.
Chodzi o czas w jakim pozwolenie na roboty wraz z rozszerzeniem budżetu wpłynie do MOSiRu.
Bo dopiero wtedy można podpisać umowę na roboty i to jeszcze po przetargu ( chyba że się sprytnie obejdzie przetarg).
A zapłata za roboty to zupełnie wtórna sprawa i nas nie obchodzi ( to sprawa między MOSIrem a wykonawcą)
Nas obchodzi kiedy zaczną pracować. A to ma związek podstawowy z pojawieniem się podpisanych papierów na biurku dyrektora MOSiRu. Im szybciej uda zebrać się wszystkie podpisy tym szybciej dyrektor będzie zaczynał przetargi czy podpisywał z wykonawcami zlecenia roboty.
Tylko to dla nas ma znaczenie.
W zasadzie tylko na te papiery się czeka bo reszta już prawie ustalona.
W tym roku bandę sklejkową uda się prawdopodobnie zrobić tylko na prostych i jest na to zgoda GKSŻ.
harry pisze:W tym roku bandę sklejkową uda się prawdopodobnie zrobić tylko na prostych i jest na to zgoda GKSŻ.
Pytam z czystej ciekawości, po jaką cholerę i dlaczego potrzebna jest nam banda sklejkowa? Czy jest lepsza od obecnej siatki, bezpieczniejsza, czy moze jest inny powód ? Pytam gdyż dla mnie oprócz minusów jakimi jest m.in trwałość, czas naprawy w trakcie meczu, czy najważniejszy pogorszenie wrażeń wizualnych dla osób siedzących w dolnych rzędach to nie widzę plusów. Więc jeżeli można to proszę o wyjaśnienie.
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /756468942
Tu o stadionie oraz ważna informacja, że ceny biletów nie podrożeją.
Tobuls pisze:Pytam z czystej ciekawości, po jaką cholerę i dlaczego potrzebna jest nam banda sklejkowa? Czy jest lepsza od obecnej siatki, bezpieczniejsza, czy moze jest inny powód ? Pytam gdyż dla mnie oprócz minusów jakimi jest m.in trwałość, czas naprawy w trakcie meczu, czy najważniejszy pogorszenie wrażeń wizualnych dla osób siedzących w dolnych rzędach to nie widzę plusów. Więc jeżeli można to proszę o wyjaśnienie.
Nie do mnie pytanie ale spróbuje odpowiedzieć.
Jest lepsza i bezpieczniejsza.
Trwałość i naprawa jest taka sama jak siatki.
Dużo łatwiej za to utrzymac "sklejkę" w bieżącym porządku i nie ma strat "żuzla".
A widzialność jest gorsza tylko dla kilkudziesięciu osób na prostej startowej.
MLSpeedy pisze:http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110215/ZUZEL0101/756468942
No chyba juz teraz wszystko jasne. Może cos źle tłumaczyłem ale teraz juz powinno sie rozjaśnić co poniektórym.
Co do łatwości utrzymywania i zatrzymywania żużla to ok przekonałeś mnie, ale czy bezpieczniejsza ???
A ile razy widziałeś jak chłopaki wyjeżdżając z wirażu wpadają w siatkę i zaczepiają kierownicą o nią? Wtedy następuje zahaczenie i rolowanie. Gdyby była w tym miejscu sklejka to tylko przesliznąłby się po nie i pojechał dalej...
MLSpeedy pisze:http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110215/ZUZEL0101/756468942
Nie dodali, że podane ceny obowiązywały w rundzie finałowej.
W części zasadniczej wydaje mi się, że bilet normalny i Vip był tańszy.
----- FORZA JUVE -----
Dokładnie, też zwróciłem na tą uwagę. W sezonie zasadniczym bilet normalny kosztował 20zł. Gdy podnieśli na 25zł od razu frekwencja drastycznie siadła (oprócz meczu z Łodzią). Mam nadzieje, że 20zł to max, inaczej prezes strzeliłby sobie samobója.
Jeszcze dodam, że w Łodzi bilet normalny będzie kosztował 20zł na I ligę, gdzie dużo przyjemniej będzie popatrzeć chociażby na Sajfutdinowa czy Walaska czy paru innych.
Jeszcze dodam, że w Łodzi bilet normalny będzie kosztował 20zł na I ligę, gdzie dużo przyjemniej będzie popatrzeć chociażby na Sajfutdinowa czy Walaska czy paru innych.
- niespokojny
- Trener
25 zl to przegiecie bo po 30 sa na ekstralige. A jak bedzie kilka meczow pod rzad w krotkim czasie to juz w ogole moze byc lipa z frekwencja. Co do bandy to troche szkoda, bo widocznosc sie pogorszy na calej prostej startowej, trybuny sa za niskie na taka bande, a na vipie to same kaski beda widziec.
Dokładnie 25 zł to zdzierstwo. 20zł to jest chyba najbardziej adekwatna do cena do 2 ligi oraz naszych aspiracji.
niespokojny pisze:Co do bandy to troche szkoda, bo widocznosc sie pogorszy na calej prostej startowej, trybuny sa za niskie na taka bande, a na vipie to same kaski beda widziec.
Mi też o to chodzi i wcale mi się nie podoba pomysł tej bandy z dech. Ja osobiście ostatnio lubię siedzieć pod dachem nawet niżej bliżej toru i startu więc uważam że to bardzo poroniony pomysł. Nasze trybuny jak wspomniał niespokojny są zbyt niskie i nie jest to jak pisze harry że tylko klika osób straci na widowisku. Ja uważam, że o wiele więcej a trybuna pod dachem spełni swoja role tylko w trzech może czterech rzędach od góry czyli o kant du... potłuc
Nasze trybuny niskie?
Wybierzcie sie na kilka innych stadionow i porownajcie - mamy bardzo wysokie trybuny z fajnym katem obserwacji meczu. No chyba, ze ktos siada na samym dole (np. nizsze rzedy pod dachem), wtedy faktycznie moze byc nisko.
Wystarczy siasc na trybunie przeciwleglej do startu, tam gdzie flagi - widocznosc rewelacyjna.
A co do trudnosci obserwacji z trybuny pod daszkiem - na te 2 minuty wyscigu mozna przeciez zawsze wstac
Wystarczy siasc na trybunie przeciwleglej do startu, tam gdzie flagi - widocznosc rewelacyjna.
A co do trudnosci obserwacji z trybuny pod daszkiem - na te 2 minuty wyscigu mozna przeciez zawsze wstac
W Rawiczu jak się stoi na najwyższym stopniu trybuny to i tak mało widać
Więc nie ma co narzekać na nasz obiekt.

A na MotoArenie widać z większości miejsc bardzo dobrze.
Dlaczego porównujemy się do najgorszych zamiast równać do najlepszych?
Dlaczego porównujemy się do najgorszych zamiast równać do najlepszych?
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Jak bedziemy w Elidze to bedziemy sie rownac do Torunia.
Jestesmy w II lidze to porownujemy sie do ekip z II ligi.
A tak wogole to chyba tylko Ostrow ma stadion porownywalny do naszego (w II lidze).
Jestesmy w II lidze to porownujemy sie do ekip z II ligi.
A tak wogole to chyba tylko Ostrow ma stadion porownywalny do naszego (w II lidze).
Motor mocny
- niespokojny
- Trener
W Lesznie tez b.dobrze widac, tam jest wysoki kat trybun do toru, a dlaczego rownac do najmniejszego osrodka gdzie przychodzi 300 kibicow na mecz? Poza tym mowimy o prostej startowej a tam trubuny sa nisko. Watpie tez zeby ktos sie kosztowal na vipa jak nic nie bedzie widzial poza kaskami w 4 kolorach. Widok z trybuny kolo parku maszyn i dojezdzie do pierwszego luku, to juz w ogole bedzie lipa, bo tam zeby cos zobaczyc trzeba usiasc nizej(inaczej zaslania buda), a nizej bedzie sie ogladac deski. Najlepszym rozwiazaniem bylaby gesta siatka na prostej startowej, a dechy moga byc na przeciwleglej.