Lubelski klub w sezonie 2011
Re: Lubelski klub w sezonie 2011
Ja zacznę od początku. Kto odszedł bo tego nikt nie napisał?
Strona KMŻ wymienia sponsorów:
Bogdanka
Redstar
Perła
MMLublin
Sponsorzy wspierający (rozumiem, że to firmy, które świadczyły do klubu różne usługi. Nie dawały pieniędzy (???))
Honda
Taxi5
Krosnet
Huzar
Mitsubishi
MPWiK
Sipma
Modart
Xvision
Raly
Kto więc zrezygnował, ze względu na Bogdankę?
Strona KMŻ wymienia sponsorów:
Bogdanka
Redstar
Perła
MMLublin
Sponsorzy wspierający (rozumiem, że to firmy, które świadczyły do klubu różne usługi. Nie dawały pieniędzy (???))
Honda
Taxi5
Krosnet
Huzar
Mitsubishi
MPWiK
Sipma
Modart
Xvision
Raly
Kto więc zrezygnował, ze względu na Bogdankę?
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Nie sądzę żeby to byli wszyscy sponsorzy...
Oczywiście widzę różnicę pomiędzy bijącym się o ekstraligę Ostrowem, a Lublinem.
Jednak nie jest to różnica tak duża jak pomiędzy 221 sponsorami a czternastoma...
Może Harry napisze ilu sponsorów mieliśmy za czasów TŻ, a ilu jest teraz?
Jestem w stanie zrozumieć, że odeszło kilku sponsorów ze względu na Bogdankę (choć to wbrew logice, o czym pisał Torsen), ale lista chyba się nie kończy na kilkunastu firmach?
http://www.rc.fm/sportowe/ponad-200-sponsorow-zuzla.htmlokładnie 221 sponsorów wspomagało Klub Motorowy Ostrów w 2008 roku. Tym samym trzeci rok z rzędu klub z Ostrowa może pochwalić się listą ponad dwustu darczyńców.
(...)
Dodajmy, że w ostatnich latach liczba sponsorów Klubu Motorowego drastycznie wzrosła. Pięć lat temu było ich 50. Cztery lata temu 165, a w ostatnich trzech sezonach zawsze przekraczała liczbę dwustu. Co ciekawe, nie są to tylko firmy z południowej Wielkopolski, ale także z Warszawy, Wrocławia, Poznania, a nawet Szczecina.
Oczywiście widzę różnicę pomiędzy bijącym się o ekstraligę Ostrowem, a Lublinem.
Jednak nie jest to różnica tak duża jak pomiędzy 221 sponsorami a czternastoma...
Może Harry napisze ilu sponsorów mieliśmy za czasów TŻ, a ilu jest teraz?
Jestem w stanie zrozumieć, że odeszło kilku sponsorów ze względu na Bogdankę (choć to wbrew logice, o czym pisał Torsen), ale lista chyba się nie kończy na kilkunastu firmach?
Hela pisze:Kto więc zrezygnował, ze względu na Bogdankę?
to Centrochemu juz nima ?
- Egon
- Zawodowiec
Jest, ma się dobrze i w dalszym ciągu sponsoruje nasz klub.
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
Następna kwestia co się nazywa w KMŻ Sponsorem? jaka jest definicja?
Czy firma która da jednorazowo 1000zł czy 5000zł to już sponsor ???
czy firma która co miesiąc daje pule xxxx zł?
Czy firma która da jednorazowo 1000zł czy 5000zł to już sponsor ???
czy firma która co miesiąc daje pule xxxx zł?
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!
myślę, że 25zł na mecz wystarczy 
- niespokojny
- Trener
Nie no za malo tych firm wypisal(a) Hela. Przeciez jest Centrochem, czy Zdzichtex.
Odejscie kilku sponsorow jest mozliwe, ale sadze ze mogli to byc drobni darczyncy. Bo badzmy szczerzy, ze po wejsciu Bogdanki i loga Lubelski Wegiel w najbardziej widocznych miejscach na flagach, kevlarach, w nazwie, biletech, bandach + spikerka i gornicy doslownie o nim trabiacy
oferta marketingowa dla pozostalych firm troche sie ograniczyla. Moze to byly firmy, ktore wykrozystujac slaba sytuacje w klubie mogly za male pieniadze dostac reklame w najbardziej widocznych miejscach(patrz wyzej)? Teraz kazda firma blaknie przy Lubelskim Weglu, co nie znaczy, ze w klubie nie powinni stworzyc nowych ofert dla innych sponsorow (jakis balon nad stadionem np.
, albo bileto-ulotki ).
Odejscie kilku sponsorow jest mozliwe, ale sadze ze mogli to byc drobni darczyncy. Bo badzmy szczerzy, ze po wejsciu Bogdanki i loga Lubelski Wegiel w najbardziej widocznych miejscach na flagach, kevlarach, w nazwie, biletech, bandach + spikerka i gornicy doslownie o nim trabiacy
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Zdzichtex? Wątpię.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
- niespokojny
- Trener
Przynajmniej Barana sponsoruje 
istred pisze:Może Harry napisze ilu sponsorów mieliśmy za czasów TŻ, a ilu jest teraz?
Zaczynaliśmy od czterech a w latach świetności było ich około siedemdziesięciu.
Jeżeli ja mogę się wyrazić w tej kwestii to ja też tego nie rozumiem. Jeżeli byłbym teraz sponsorem i weszłaby taka firma jak Bogdanka, to znaczyłoby że będą sukcesy a wtedy wszystkie firmy które będą sponsorami to też na tym mocno skorzystają, to zrobiłbym wszystko żeby zostać sponsorem. No chyba, żeby ktoś robiłby wszystko, żebym doszedł do wniosku że to jednak droga pod górę.
No ale mentalność ludzi jest bardzo różna to może i niektórzy wola sie reklamować w klubie ciągle bez sukcesów niz w klubie który ma awans wypisany na czole.
Wierzę że w tym sezonie w końcu zmieni się podejście do sponsorów.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
niespokojny pisze: oferta marketingowa dla pozostalych firm troche sie ograniczyla. Moze to byly firmy, ktore wykrozystujac slaba sytuacje w klubie mogly za male pieniadze dostac reklame w najbardziej widocznych miejscach(patrz wyzej)?
Ale była mowa o małych sponsorach dla których zawsze znajdzie sie miejsce na stadionie do reklamy. Pomysłów dla nich jest cała masa.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Oprocz walki o awans trzeba sponsora przekonac tez dobra frekwencja na meczach. To dowod na duze zainteresowanie. Obawiam sie jednak, ze mysli panow Adamczuk-Sprawka zmierzaja w innym kierunku i ceny biletow pojda w gore. Na zasadzie: mocna druzyna - wysoka cena.
To nic, ze mecze beda raczej nudne i nieatrakcyjne.
To nic, ze mecze beda raczej nudne i nieatrakcyjne.
Harry, daj-że temu Twojemu Koziołkowi zielony pióropusz 
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
nie dam

to nie mój koziołek i nie mogę go zmieniać pod groźbą utraty pozwolenia na używanie

to nie mój koziołek i nie mogę go zmieniać pod groźbą utraty pozwolenia na używanie
Nie ma co ciągnąc tego tematu na siłe,powiedzmy sobie szczerze zaden z powazniejszych sponsorów nie odszedł,a u drobniejszych
zawsze jest rotacja i tu moze być 100 różnych powodów dlaczego tak się dzieje.
Temat na spotkaniu został wywołany bardziej w kontekście pytania które zadałem, czy Miasto nie uzywa teraz argumentów,
w rozmowach z nami że skoro mamy już bogatego sponsora to. radzmy sobie teraz bardziej sami.
W domyśle -załatwilismy wam Bogdanke to dajcie juz nam św.spokój.
Co w zasadzie prezes potwierdził i przeszedł w tym nurcie do trudnych rozmów ze sponsorami,ale nie odnosząc sie do jakiejś konkretnej firmy,bo i po co?
Więc biedne miasto i mniejsi sponsorzy bardziej wspomogą biedaka niz bogatego...
Bo takie argumenty jak podaje harry to owszem mają sens ale w odniesieniu do takich firm jak Redstar,Centrochem itp.
Nie ma co sie oszukiwać ze tych maluczkich (z całym szacunkiem) ktos zapamieta.
Ja choć jestem stałym bywalcem na zawodach,i wiem ze wspiera nas np.radiotaxi,to gdybym miał odpowiedzieć jakie konkretnie to...
...nie wiem
I czy nas awans miałby tu coś zmienić? Wątpie. Oczywiscie taxówki to tylko przyklad,więc nie bijcie że nie szanuje naszych sposorów 
zawsze jest rotacja i tu moze być 100 różnych powodów dlaczego tak się dzieje.
Temat na spotkaniu został wywołany bardziej w kontekście pytania które zadałem, czy Miasto nie uzywa teraz argumentów,
w rozmowach z nami że skoro mamy już bogatego sponsora to. radzmy sobie teraz bardziej sami.
W domyśle -załatwilismy wam Bogdanke to dajcie juz nam św.spokój.
Co w zasadzie prezes potwierdził i przeszedł w tym nurcie do trudnych rozmów ze sponsorami,ale nie odnosząc sie do jakiejś konkretnej firmy,bo i po co?
Więc biedne miasto i mniejsi sponsorzy bardziej wspomogą biedaka niz bogatego...
Bo takie argumenty jak podaje harry to owszem mają sens ale w odniesieniu do takich firm jak Redstar,Centrochem itp.
Nie ma co sie oszukiwać ze tych maluczkich (z całym szacunkiem) ktos zapamieta.
Ja choć jestem stałym bywalcem na zawodach,i wiem ze wspiera nas np.radiotaxi,to gdybym miał odpowiedzieć jakie konkretnie to...
...nie wiem
- Egon
- Zawodowiec
Z całym szacunkiem Czarku, ale uważam, że większość kibiców potrafi bez problemu wymienić kilku naszych sponsorów pokroju Piątek. Może po prostu nie zwracasz na takie rzeczy uwagi, ale wiele osób zwraca, a nawet jeśli ktoś nie zwraca, to Mariusz Stypuła umiejętnie mu to do głowy wbija..no i przez pamięć fotograficzną utrwala się przy czytaniu programu czy biletów
Poza tym to..mowa tu raczej o tych większych sponsorach, a jest sporo takich o których faktycznie nikt nigdy nie słyszał. No i są też tacy, którzy dają pieniądze i nie oczekują z tego jakichś korzyści..no ale nie o tym tu teraz 
Motor! Motor! Tylko Motor!
- niespokojny
- Trener
istred pisze:Oczywiście widzę różnicę pomiędzy bijącym się o ekstraligę Ostrowem, a Lublinem.
221 sponsorow i skonczyli z kilkumilionowym dlugiem? Ci to potrafia... Lepiej juz miec tych 14 ale skonczyc bez dlugow
Egon pisze:Z całym szacunkiem Czarku, ale uważam, że większość kibiców potrafi bez problemu wymienić kilku naszych sponsorów pokroju Piątek.
To ja tak samo Czarku. Do Ciebie ubezpieczać się chodziłem dlatego że pamietałem że jestes od tego. I serio, tak jak piszesz, może nie pamietałem szczegółów ale wziąłem sobie program, znalazłem telefon do Ciebie i... coś tam zarobiłeś
Drugi mecz u siebie jedziemy dopiero w meczu 5 kolejki 22 maja 2011. Mecz 3 kolejki z Ostrowem przeniesiony na 23 czerwca w czwartek.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... rzelozone/
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... rzelozone/
To już jest paranoja. Jaki związek ma jedno z drugim.
A ja uważam, że to bardzo dobra decyzja. Kim dla wiekszości Polaków był Jan Paweł II? - nie trzeba chyba pisać. Jakie będzie zainteresowanie uroczystościami? - chyba również.
Każdemu jego Everest...
- tezetomaniak
- Trener
ermen pisze:Kim dla wiekszości Polaków był Jan Paweł II? - nie trzeba chyba pisać. Jakie będzie zainteresowanie uroczystościami? - chyba również.
Zainteresowanie będzie bardzo duże. No i ?
Znaczy, że cały kraj stanie i będzie się wgapiał w telewizor, żeby oglądać uroczystości ?
Kto chce niech ogląda, modli się, na kolanach idzie do Watykanu. A kto chce niech idzie na żużel.
Co za kraj
Kto chce niech ogląda, modli się, na kolanach idzie do Watykanu. A kto chce niech idzie na żużel.
Co za kraj
- niespokojny
- Trener
Naprawde popier.... ich w tym PZM. Najpierw kolejka u nas a pozniej 4 wyjazdy i po dwoch miesiacach cienki Miskolc
. Po co to odwolywac? Jak ktos chce zostac w domu i caly dzien celebrowac to niech zostanie. Pilkarska kolejka tez odwolana?