Stadion
Re: Stadion
Ale w tym artykule NAJWAZNIEJSZY JEST TEN FRAGMENT:
"Stadionem zarządza MOSiR. - Jesteśmy w stałym kontakcie z Klubem Motorowo - Żużlowym i mamy listę uchybień, które wytknęła GKSŻ. Niestety, w przyznanej nam przez miasto dotacji mamy tylko 30 tys. złotych na inwestycje w stadion przy al. Zygmuntowskich - mówi Mariusz Szmit, dyrektor MOSiR."
To o niebo za MAŁO!!!
"Stadionem zarządza MOSiR. - Jesteśmy w stałym kontakcie z Klubem Motorowo - Żużlowym i mamy listę uchybień, które wytknęła GKSŻ. Niestety, w przyznanej nam przez miasto dotacji mamy tylko 30 tys. złotych na inwestycje w stadion przy al. Zygmuntowskich - mówi Mariusz Szmit, dyrektor MOSiR."
To o niebo za MAŁO!!!
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
harry pisze:Ale w tym artykule NAJWAZNIEJSZY JEST TEN FRAGMENT:
To o niebo za MAŁO!!!
Tym bardzie za malo, biorac pod uwage, ze z tych 30 tys czesc pierdzedzy pojdzie na zainstalowanie krzeselek na sektorze gosci, zgodnie z zaleceniem PZPN (j...c, j..c) by z kolei Motor otrzymal licencje na gre. Nioe wiadomo po co na co i dlaczego, ale tak sobie wymyslili, ze krzeselka byc musza.
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...

Monter_77 pisze:Nioe wiadomo po co na co i dlaczego, ale tak sobie wymyslili, ze krzeselka byc musza.
Jak to nie wiadomo po co?
- rAdEk23
- Junior
- Kontakt:
Od Razu rzucać, wcale sie z tym nie zgadzam nie każdy kibic musi byc hooliganem. A pomysł PZPN-u bardzo życiowy dlaczego goście maja płacic tyle samo za bilety i siedziec na betonie
A druga sprawa to te smieszne 30 tyś...
cały Lublin
A druga sprawa to te smieszne 30 tyś...
Sipma Lublin

radek23 powiedz, że żartowałeś z tymi krzesełkami. Przecież na tym sektorze wszyscy stoją, i nie dlatego, że nie ma krzesełek oczywiście 
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2011, o 23:58 przez truskawa, łącznie zmieniany 1 raz.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Radek, no nie od razu, ale jak jakiś małolat wpadnie na pomysł, żeby podpalić flagę drużyny przeciwnej (tak jak na sławetnym meczu z Lechią) to krzesełka będą a w sam raz
czyż nie?
- rAdEk23
- Junior
- Kontakt:
truskawa pisze:radek23 powiedz, że żartowałeś z tymi krzesełkami. Przecież na tym sektorze wszyscy stoją, i nie dlatego, że nie ma krzesełek oczywiście
Nie, nie żartowałem stadion jest piłkarsko-żużlowy, i jeśli chodzisz na mecze to nie raz widziałeś kibiców gości którzy siadają na krzesełkach bo jest wygodniej i czyściej. A cena biletu taka sama... co do piłkarskich meczy to do czasu poprawienia sytuacji zakazał bym przyjazdu kibicom gości! Bo te 300 biletów Motoru nie uratuję bo szkody wyrządzone przez te 300 osób są warte 5 razy tyle co te bilety.
jerry78 pisze:Radek, no nie od razu, ale jak jakiś małolat wpadnie na pomysł, żeby podpalić flagę drużyny przeciwnej (tak jak na sławetnym meczu z Lechią) to krzesełka będą a w sam razczyż nie?
Wszystko się zgadza, ale czas wziąć się za takich debili!! Anglicy i Holendrzy mogli a my nie możemy
Ostatnio zmieniony 1 lutego 2011, o 00:36 przez rAdEk23, łącznie zmieniany 3 razy.
Sipma Lublin

Oczywiście, że jest to chore, ale żyjemy nadal w Polsce, w kraju, który nie potrafi sobie skutecznie z tym poradzić. Kupe szumnych zapowiedzi, monitoring, kary i jaki mamy efekt? Dopóki to wszystko nie będzie egzekwowane to nie dojdziemy do ładu. Oj chciałoby się oglądać żużel tez tych krat, ale chyba jeszcze te 2 lata musimy się przemęczyć.
Wszystko się zgadza, ale czas wziąść się za takich debili!! Anglicy i Holendrzy mogli a my nie morzemyNa meczu Tottenham vs Wisła siedziałem wsród kibiców Tottenhamu i nikt mi nie ubliżał a wszyscy wstawienii. A u Polsce na Widzewie, Lechii, Cracovii itp dostał bym w ryj od trzeźwych ludzi, nie wydaje ci sie to chore
![]()
Litości...
ile Ty masz lat..?
rAdEk23 pisze:ie, nie żartowałem stadion jest piłkarsko-żużlowy, i jeśli chodzisz na mecze to nie raz widziałeś kibiców gości którzy siadają na krzesełkach bo jest wygodniej i czyściej. A cena biletu taka sama... co do piłkarskich meczy to do czasu poprawienia sytuacji zakazał bym przyjazdu kibicom gości! Bo te 300 biletów Motoru nie uratuję bo szkody wyrządzone przez te 300 osób są warte 5 razy tyle co te bilety.
Poruszyłeś kilka wbrew pozorom ważnych kwestii, w których mam dość konkretne zdanie, wiec pozwole sobie odpowiedzieć. Stadion dzielimy z piłkarzami i goście do nas przyjeżdzają różnej maści. Nie wiem o co ci chodzi z jakąś poprawą sytuacji, ale co by to nie oznaczało zakaz przyjazdu gości to jakiś socjalistyczny absurd. Nieważne. Rzecz w tym, że meczy piłkarskich w sezonie jest dużo więcej i gości na tych spotkaniach statystycznie na pewno też. Nie oznacza to, że jestem z tego powodu zadowolony, ale tak czy inaczej rodzi to pewne konsekwencje. Logicznie rzecz biorąc większość ludzi w tym miejscu STOI (nawet ci z żużla). Jeżeli większość woli stać, to niech to będą miejsca stojące, po pierwsze żeby było im wygodniej, po drugie żeby było dla nas taniej. Nawet jak kibice nie będą tych krzesełek wyrywać, to na pewno je połamią skacząc po nich podczas dopingu. Jeżeli ktoś chce sobie popiknikować, to usiądzie 50 metrów dalej. Gdybyśmy mieli swój stadion, nie byłoby tej dyskusji, pozdro
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
- rAdEk23
- Junior
- Kontakt:
istred pisze:Wszystko się zgadza, ale czas wziąść się za takich debili!! Anglicy i Holendrzy mogli a my nie morzemyNa meczu Tottenham vs Wisła siedziałem wsród kibiców Tottenhamu i nikt mi nie ubliżał a wszyscy wstawienii. A u Polsce na Widzewie, Lechii, Cracovii itp dostał bym w ryj od trzeźwych ludzi, nie wydaje ci sie to chore
![]()
Litości...
ile Ty masz lat..?
Jeśli Cię to tak bardzo uraziło to Przepraszam bardzo za tą literówkę pisze z telefonu i nie zauważyłem.
truskawa pisze:rAdEk23 pisze:ie, nie żartowałem stadion jest piłkarsko-żużlowy, i jeśli chodzisz na mecze to nie raz widziałeś kibiców gości którzy siadają na krzesełkach bo jest wygodniej i czyściej. A cena biletu taka sama... co do piłkarskich meczy to do czasu poprawienia sytuacji zakazał bym przyjazdu kibicom gości! Bo te 300 biletów Motoru nie uratuję bo szkody wyrządzone przez te 300 osób są warte 5 razy tyle co te bilety.
Poruszyłeś kilka wbrew pozorom ważnych kwestii, w których mam dość konkretne zdanie, wiec pozwole sobie odpowiedzieć. Stadion dzielimy z piłkarzami i goście do nas przyjeżdzają różnej maści. Nie wiem o co ci chodzi z jakąś poprawą sytuacji, ale co by to nie oznaczało zakaz przyjazdu gości to jakiś socjalistyczny absurd. Nieważne. Rzecz w tym, że meczy piłkarskich w sezonie jest dużo więcej i gości na tych spotkaniach statystycznie na pewno też. Nie oznacza to, że jestem z tego powodu zadowolony, ale tak czy inaczej rodzi to pewne konsekwencje. Logicznie rzecz biorąc większość ludzi w tym miejscu STOI (nawet ci z żużla). Jeżeli większość woli stać, to niech to będą miejsca stojące, po pierwsze żeby było im wygodniej, po drugie żeby było dla nas taniej. Nawet jak kibice nie będą tych krzesełek wyrywać, to na pewno je połamią skacząc po nich podczas dopingu. Jeżeli ktoś chce sobie popiknikować, to usiądzie 50 metrów dalej. Gdybyśmy mieli swój stadion, nie byłoby tej dyskusji, pozdro
Z poprawieniem sytuacji chodzi mi o zakonczenie bitek na stadionach tak zwanych pseudokibiców. A o nie wpuszczaniu kibiców gości na mecze piłkarski, może i troszke drastyczne ale w Polsce inaczej się nie da jak widać
Sipma Lublin

Jeśli Cię to tak bardzo uraziło to Przepraszam bardzo za tą literówkę pisze z telefonu i nie zauważyłem.
Nie musisz nikogo przepraszać, bo i nikogo to nie uraziło. Bardziej przeraziło.
...a "morzemy" to nie literówka tylko błąd ortograficzny.
Koniec OT.
rAdEk23 pisze:Wszystko się zgadza, ale czas wziąść się za takich debili!! Anglicy i Holendrzy mogli a my nie morzemyNa meczu Tottenham vs Wisła siedziałem wsród kibiców Tottenhamu i nikt mi nie ubliżał a wszyscy wstawienii. A w Polsce na Widzewie, Lechii, Cracovii itp dostał bym w ryj od trzeźwych ludzi, nie wydaje ci sie to chore
![]()
Nie wiem czemu ludzie powielają tę bzdurę o tym, że tam sobie poradzili. Jest to jakiś mit rozpowszechniany przez ludzi w ogóle nie interesujących się tamtymi klimatami i niemającymi pojęcia o czym mówią/piszą. W premiership jest po prostu komercja na potęgę i młodych Anglików nie stać po prostu na bilety ( większość publiki na stadionach stanowią turyści i imigranci - arabusy i skośnoocy, starsi i młodsi prawdziwi angielscy kibole muszą zadowalać się oglądaniem meczów w barach i działaniem poza stadionem) albo też nie chcą uczestniczyć w tej szopce czyli atmosferą ciszy i spektaklów teatralnych czyli brak piłkarskiego święta którym niegdyś był dzień meczu. Za to w niższych ligach jest bardzo ciekawie co tydzień, włącznie z hasaniem po murawie.
Niedługo to Hooligans'i będą mieć smycze na rękach i cała POLSKA będzie zabijać się o bilety bo na stadionach bezpiecznie haaaa
Normalnie ten kraj spada na psy aby do następnych wyborów. A później znowu coś się wymyśli aby dali spokój i tak w kółko do usranej śmierci.
Raczej pisze:rAdEk23 pisze:Wszystko się zgadza, ale czas wziąść się za takich debili!! Anglicy i Holendrzy mogli a my nie morzemyNa meczu Tottenham vs Wisła siedziałem wsród kibiców Tottenhamu i nikt mi nie ubliżał a wszyscy wstawienii. A w Polsce na Widzewie, Lechii, Cracovii itp dostał bym w ryj od trzeźwych ludzi, nie wydaje ci sie to chore
![]()
Nie wiem czemu ludzie powielają tę bzdurę o tym, że tam sobie poradzili. Jest to jakiś mit rozpowszechniany przez ludzi w ogóle nie interesujących się tamtymi klimatami i niemającymi pojęcia o czym mówią/piszą. W premiership jest po prostu komercja na potęgę i młodych Anglików nie stać po prostu na bilety ( większość publiki na stadionach stanowią turyści i imigranci - arabusy i skośnoocy, starsi i młodsi prawdziwi angielscy kibole muszą zadowalać się oglądaniem meczów w barach i działaniem poza stadionem) albo też nie chcą uczestniczyć w tej szopce czyli atmosferą ciszy i spektaklów teatralnych czyli brak piłkarskiego święta którym niegdyś był dzień meczu. Za to w niższych ligach jest bardzo ciekawie co tydzień, włącznie z hasaniem po murawie.
Dobrze piszesz, tak jest. opinia publiczna lapie kilka bzdurnych hasel powtarzanych jak mantra przez dziennikarzy (celuje w tym GazWyb) na dodatek na ogol niezgodnych z rzeczywistoscia i prawda.
Dwa przyklady, ze w Anglii tez potrafi sie dziac
Port Vale - Shrewsbury Town, 8 maja 2010:
http://www.youtube.com/watch?v=XOp5O0_Kqyw
Chelsea - Cardiff FA Cup 13 lutego 2010:
http://www.youtube.com/watch?v=Ph5qeyta ... r_embedded
Sorry za offtop, ja ze swej strony nie wypowiadam sie o mongolskiej scenie muzycznej czy zwyczajach godowych pingwinow bo nie mam o tym pojecia, na tym forum za to raz po raz pojawiaja sie wpisy ludzi majacych rownie mgliste pojecie o swiecie stadionowego fanatyzmu, natomiast wypowiadajacy sie w sposob wyjatkowo autorytatywny
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...

Najciekawsze jest, że całe zamieszki - kilkuset osób - rozdziela raptem kilku policjantów, w tym kobieta, i NIKT nie waży się podnieść na nich ręki.
- rAdEk23
- Junior
- Kontakt:
Raczej pisze:rAdEk23 pisze:Wszystko się zgadza, ale czas wziąć się za takich debili!! Anglicy i Holendrzy mogli a my nie możemyNa meczu Tottenham vs Wisła siedziałem wśród kibiców Tottenhamu i nikt mi nie ubliżał a wszyscy wstawieni. A w Polsce na Widzewie, Lechii, Cracovii itp dostał bym w ryj od trzeźwych ludzi, nie wydaje ci sie to chore
![]()
Wydaje mi się że nie byłeś nigdy na meczu piłkarskim w Anglii jeśli tak piszesz.
Mówisz że nie stać kibiców na bilety
Ceny biletów na mecze Manchesteru United
Bilet na puchary można kupić bez ,,Karty Kibica,,na paszport/dowód
Ceny biletów na Arsenal(Kategoria A dotyczy tylko meczy z wielkimi drużynami Man Utd, Chelsea, Man City, Liverpool, Tottenham)
Dodam że przy płaceniu abonamentu miesięcznego bilety są tańsze(Im dłużej w fanklubie tym taniej i lepsze oferty). Tak samo jak bilety na mniej znane drużyny, cena biletu jakieś 20-30% mniejsza.
Rytuał przed meczowy był i jest w okolicach stadionu nie znajdziesz wolnego miejsca w pub-ie. Około 30 minut przed meczem wszyscy ruszają na stadion i tam dalej raczą się piwkiem i bułką z parówką.
A jedyny problem jaki mają kibice to brak biletów gdyż stadiony są za małe
Patrząc na minimalna tygodniówka która wynosi 285 funtów(5,93 za godzinę) i mało kto tak mało zarabia, sam dojdziesz do wniosków ze bilety nie są drogie
Monter_77 pisze:Raczej pisze:rAdEk23 pisze:Wszystko się zgadza, ale czas wziąć się za takich debili!! Anglicy i Holendrzy mogli a my nie możemyNa meczu Tottenham vs Wisła siedziałem wśród kibiców Tottenhamu i nikt mi nie ubliżał a wszyscy wstawieniu. A w Polsce na Widzewie, Lechii, Cracovii itp dostał bym w ryj od trzeźwych ludzi, nie wydaje ci się to chore
![]()
Dobrze piszesz, tak jest. opinia publiczna lapie kilka bzdurnych hasel powtarzanych jak mantra przez dziennikarzy (celuje w tym GazWyb) na dodatek na ogol niezgodnych z rzeczywistością i prawda.
Dwa przyklady, ze w Anglii tez potrafi sie dziac
Sorry za offtop, ja ze swej strony nie wypowiadam sie o mongolskiej scenie muzycznej czy zwyczajach godowych pingwinow bo nie mam o tym pojecia, na tym forum za to raz po raz pojawiaja sie wpisy ludzi majacych rownie mgliste pojecie o swiecie stadionowego fanatyzmu, natomiast wypowiadajacy sie w sposob wyjatkowo autorytatywny
Wstawiłeś filmik z 4 ligi (Coca Cola 2) na którym widać jak kibice gospodarzy biegają po płycie boiska po meczu
Co do drugiego filmiki znajdź teraz jakie kary dostali wyłapani kibice(zostali wyłapani na podstawie zapisu z kamer) i spójrz ile policjantów tam było w Polsce musiało by być minimum 50.
Tutaj masz artykuł o zatrzymanych z meczu Hall City vs Millwall zamieszki były 25 stycznia a jeden z nich miał juz wyrok tego samego dnia a reszta do 4 lutego.
Tutaj masz działa Angielska policja podczas zadym
No i może troszkę przesadziłem z tym że Anglicy nie maja problemu z tak zwanymi chuliganami ale w Anglii zdarza się 2-3 przypadki na rok jak to się ma do Polski? ile razy bili sie w samym Lublinie
Sipma Lublin

- niespokojny
- Trener
Kto ogladal "Wojny na stadionach" na Discovery (po angielsku Footbal hooligans International) ten wie, ze problem zadym jest na calym swiecie. Nakrecili nawet material o Polsce --> http://www.youtube.com/watch?v=bv5j4Izww1c
Mocne byly odcinki z Chorwacji, Serbii, Turcji i wspomnienia o sytuacji w Anglii w latach 80.
Mocne byly odcinki z Chorwacji, Serbii, Turcji i wspomnienia o sytuacji w Anglii w latach 80.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Generalnie tak, tylko że w Anglii takie wykroczenia są surowo karane(szczególnie te na stadionach)-i co najważniejsze, te kary są egzekwowane. A w Polsce nadal tego brakuje
"Życie to jazda"
W Anglii grzywny są ściągalne, a u nas nie, bo bida - ot i cała historyja, jak mawiał forumowy klasyk przed odejściem na wieżyczkę sędziowską.
Jestem za absolutnym wyeliminowaniem chuliganów nie tylko ze stadionów, ale i ze społeczeństwa. Jeśli ma się to stać ze szkodą dla "zwykłych fanatyków" - cokolwiek by to znaczyło - so be it.
Na stadionie mają być krzesełka, ponieważ normalni ludzie oglądają mecz siedząc, czasem tylko wstają. Skakanie niszczy krzesełka? No to zakazać skakania na krzesełkach i pilnować, by to nie miało miejsca. Skaczą? Wywalić. Połamali? Pozwać o odszkodowanie i oskarżyć o niszczenie mienia.
Jestem za absolutnym wyeliminowaniem chuliganów nie tylko ze stadionów, ale i ze społeczeństwa. Jeśli ma się to stać ze szkodą dla "zwykłych fanatyków" - cokolwiek by to znaczyło - so be it.
Na stadionie mają być krzesełka, ponieważ normalni ludzie oglądają mecz siedząc, czasem tylko wstają. Skakanie niszczy krzesełka? No to zakazać skakania na krzesełkach i pilnować, by to nie miało miejsca. Skaczą? Wywalić. Połamali? Pozwać o odszkodowanie i oskarżyć o niszczenie mienia.
- tezetomaniak
- Trener
Sledzio pisze:Niedługo to hooligans'i będą mieć smycze na rękach
pomysł byłby dobry, gdyby w tej obroży można było zaprogramować cykliczne rażenie prądem. Co godzinke
Monter_77 pisze:Dwa przyklady, ze w Anglii tez potrafi sie dziac
takich kiboli to ja bym chciał w Polsce, stare, podchmielone, posiwiałe pryki z brzuszkiem, elegancko w jeansach i kurtałkach, żadnych dresów, i innych łysych napakowanych karko-buców w kominiarkach
Torsen pisze:Na stadionie mają być krzesełka, ponieważ normalni ludzie oglądają mecz siedząc, czasem tylko wstają.
Takie zasady to w kościele na mszy obowiązują
Z tymi krzesełkami to podobny przykład jak z projektowaniem chodników na osiedlach. Powinno się najpierw wszędzie zasiać trawę, a chodniki położyć później w miejscach, gdzie jest wydeptane. Świat materialny jest od ludzi dla ludzi i mam prawo domagać się jego logicznej, demokratycznej budowy. Tam gdzie siedzi Torsen, powinien być tron, a tam gdzie przyjezdni ostro dopingują, powinien być doping
"Zakazać, pilnować, pozwać" Gratuluję, do dzieła
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Raczej pisze:Nie wiem czemu ludzie powielają tę bzdurę o tym, że tam sobie poradzili. Jest to jakiś mit rozpowszechniany przez ludzi w ogóle nie interesujących się tamtymi klimatami i niemającymi pojęcia o czym mówią/piszą. W premiership jest po prostu komercja na potęgę i młodych Anglików nie stać po prostu na bilety ( większość publiki na stadionach stanowią turyści i imigranci - arabusy i skośnoocy, starsi i młodsi prawdziwi angielscy kibole muszą zadowalać się oglądaniem meczów w barach i działaniem poza stadionem) albo też nie chcą uczestniczyć w tej szopce czyli atmosferą ciszy i spektaklów teatralnych czyli brak piłkarskiego święta którym niegdyś był dzień meczu. Za to w niższych ligach jest bardzo ciekawie co tydzień, włącznie z hasaniem po murawie.
to do roboty jak ich nie stac, mlode lebki po 20 lat po skonczonej podstawowce ale w mcd pracowac nie bedzie, bo wstyd, a pozniej pierdoli na lewo i prawo, ze imigranci zabieraja mu prace
a te bilety w UK kosmicznie drogie nie sa, nie chce mi sie sprawdzac ile kosztuja bilety na Lecha na LE, ale na mecz Liverpool - Sparta sa po 24 funty, na wszystkie sektory, dramatu wiec nie ma i gdyby kazdemu mlodemu hoolsowi chcialo sie pracowac za minimalna stawke na pol etatu to by mial na 2 mecze i najebke przed i po
atmosfera ciszy? nie zgodze sie, bylem na paru meczach w tym roku i nie bylo tak zle jak to wlasnie nasi internauci wypisuja na roznych forach, czyli 'w anglii nikt nie spiewa, na stadionie cisza, bla bla bla', taka sama bzdura jak to co pisza nasze gazety o braku chuliganki w UK, ktora owszem istnieje, ale w 99% przypadkow poza stadionami
@BR - ja tez =] czemu u nas na mecz to wrecz nie wypada zalozyc jeansow? koledzy beda sie smiali? dresik, biale najeczki, czapka kolarzowka i jazda, a pozniej sie smieja w calej Europie, ze plebs przyjezdza na mecze :]
METHANOL ADVENTURE TEAM
grzesieck pisze:czemu u nas na mecz to wrecz nie wypada zalozyc jeansow? koledzy beda sie smiali? dresik, biale najeczki, czapka kolarzowka i jazda, a pozniej sie smieja w calej Europie, ze plebs przyjezdza na mecze :]
Ja się za to śmieję z ich worków na gumke noszonych zamiast plecaka/torby, płytkich czapeczek jak z piaskownicy, słuchania na głośno telefonu w busie i starych chłopów jeżdzących do sklepu na malutakich bmxach. Plebs taki sam jak u nas, tylko, ze wychowany w innej kulturze i pare lat do przodu. Nie mamy się czego wstydzić, niech każdy nosi co chce
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN