Lubelski klub w sezonie 2011
- niespokojny
- Trener
Re: Lubelski klub w sezonie 2011
Puzona przed sezonem skonsumowales 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
K.A.M.I.L. pisze:Mam nadzieję, że nasz klub podpisze kontrakt z jeszcze jednym polskim młodzieżowcem. Po cichu liczę, że będzie to Adrian Osmólski, chłopak poznał już większość drugoligowych torów.
niestety nie bedzie to Osmolski bo podpisal w Lodzi
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... l-w-lodzi/
METHANOL ADVENTURE TEAM
Jeszcze się okaże, że Pawliccy zostaną w Lesznie, wrócą tam z podkulonym ogonem, bo I-ligowców nie stać na nich (Gdańsk daje sobie spokój) a wtedy może otworzy się szansa, żeby Tobiasza Musielaka wyrwać. Ja bym jego chętnie widział u nas 
Nie sądzę, żeby wrócił. W składzie Unii miejsca dla niego nie ma.
Tak właśnie kończy się pazera - większość klubów ma już skompletowane składy - teraz albo obniży swoje wymagania, albo pozostanie mu zmiana profesji.
To chyba pierwszy pozytyw wprowadzenia KSM.
Tak właśnie kończy się pazera - większość klubów ma już skompletowane składy - teraz albo obniży swoje wymagania, albo pozostanie mu zmiana profesji.
To chyba pierwszy pozytyw wprowadzenia KSM.
Myślę, że KSM za wiele tu nie zmienia. Dworakowski i bez KSM-u Pawlickich pogonił. Teraz tylko zmienił zdanie co do ligi, w której mogą startować, żeby nie jeździli przeciwko Unii. A poza tym to scenariusz sie powtarza 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Dworakowski to gość - nie robią na nim wrażenia wygłupy Pawlickiego seniora.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Dworakowski się nie patyczkował. Staremu Pawlickiemu się zamaniło, że synuś to gwiazdor pokroju Tomka Golloba i za szybko chciał się nazarabiać. I dobrze, takie "bankomaty" trzeba tępić w polskim żużlu.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Z jednej strony może i dobrze, ale szkoda żeby taki talent w tak durny sposób się zmarnował..
To nie wina Dworakowskiego a wina ojca Pawlickich a co na to oni mogą poradzić 
Maxx pisze:Dworakowski się nie patyczkował. Staremu Pawlickiemu się zamaniło, że synuś to gwiazdor pokroju Tomka Golloba i za szybko chciał się nazarabiać. I dobrze, takie "bankomaty" trzeba tępić w polskim żużlu.
Tomek Gollob też tak zaczynał (przejście do Gdańska, "ścierwo na kiju" i takie tam), a Przemcio idzie w jego ślady. Jeszcze tylko ze 20 lat i będzie mistrzem świata
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
yamahaR1 pisze:Z jednej strony może i dobrze, ale szkoda żeby taki talent w tak durny sposób się zmarnował..
To dawać ich do nas!
meesha pisze:Maxx pisze:Dworakowski się nie patyczkował. Staremu Pawlickiemu się zamaniło, że synuś to gwiazdor pokroju Tomka Golloba i za szybko chciał się nazarabiać. I dobrze, takie "bankomaty" trzeba tępić w polskim żużlu.
Tomek Gollob też tak zaczynał (przejście do Gdańska, "ścierwo na kiju" i takie tam), a Przemcio idzie w jego ślady. Jeszcze tylko ze 20 lat i będzie mistrzem świata![]()
Racja, tylko, że jak Tomek zaczynał to były troszkę inne czasy, ta nasza zgniła demokracja dopiero zaczynała sie rozwijać a żużel był sportem stricte amatorskim. Dzisiaj stary Pawlicki ma w głowie kalkulator, który jakos tak dziwnie zawyża mu wyniki jego kalkulacji
MOTOR LUBLIN
Może mu się nie podoba to, że jak osiągnie te same wyniki co senior to dostanie za to połowę tej kasy co starszy kolega. Was by to nie irytowało? I tak jest w każdej lidze. W II już paranoja. Nie rozumiem dlaczego punkt seniora jest 3-4 razy droższy niż punkt juniora. Myślę że te różnice są zbyt duże.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
kibicLBN pisze:Może mu się nie podoba to, że jak osiągnie te same wyniki co senior to dostanie za to połowę tej kasy co starszy kolega. Was by to nie irytowało? I tak jest w każdej lidze. W II już paranoja. Nie rozumiem dlaczego punkt seniora jest 3-4 razy droższy niż punkt juniora. Myślę że te różnice są zbyt duże.
Tu nie chodzi o to, że młody Pawlicki miałby zarabiać mniej jako junior. Rzecz dotyczy tego, że kwota, której zażyczył sobie na "przygotowanie do sezonu" oraz stawka za punkty jest dużo wyższa niż u niejednego seniora. To jest sedno sprawy i ja się zgadzam ze stanowiskiem Unii Leszno. Pazerność trzeba tępić a żeby usiąść do negocjacji z pozycji mistrza to najpierw trzeba nim być a młody Pawlicki z całą pewnością nim nie jest. Jeszcze nie.
MOTOR LUBLIN
A co bedzie z Drabikiem ? W Poznaniu z tego co pisalo to ma go nie byc, w Łodzi zamkneli skład to gdzie teraz pojdzie ? Jakby przyszedl do nas to Stead bylby rezerwowym i Piszcz z Suchym walczyliby o sklad i byloby swietnie.
A co z gwiazdorem Lukasem ? Czyzby nigdzie nie podpisal ? Mi sie wydaje ze zaczyna powoli zalowac tego co odwalil u nas w koncowce.
A co z gwiazdorem Lukasem ? Czyzby nigdzie nie podpisal ? Mi sie wydaje ze zaczyna powoli zalowac tego co odwalil u nas w koncowce.
Maxx pisze:
Tu nie chodzi o to, że młody Pawlicki miałby zarabiać mniej jako junior. Rzecz dotyczy tego, że kwota, której zażyczył sobie na "przygotowanie do sezonu" oraz stawka za punkty jest dużo wyższa niż u niejednego seniora. To jest sedno sprawy i ja się zgadzam ze stanowiskiem Unii Leszno. Pazerność trzeba tępić a żeby usiąść do negocjacji z pozycji mistrza to najpierw trzeba nim być a młody Pawlicki z całą pewnością nim nie jest. Jeszcze nie.
W tamtym roku krzyk był że Maciek Janowski ponoć wziął 500 tys. za podpis. Wątpię w to. Jeśli nawet to chłopak zainwestował sprzęt że miewał mecze w których był liderem Wrocławia. Poza tym zgarnął medal IMŚJ. A co do Pawlickich to z tego co pamiętam w zeszłym roku za punkt chciał ponoć 2400 i nikt nie chciał się zgodzić. Myślisz że 2400 to tyle ile zgarniają seniorzy w e-lidze? Teraz się pewnie nie zmieniło więc znów są problemy. Nie twierdzę że Pawliccy nie są pazerni. A wy wiecie jak jest dokładnie? W Unii pracuje ktoś z was?
Ale ja nie rozumiem dlaczego w polskich ligach juniorzy dostają za punkty tak mało. Jak chłopak nie ma kasy na sprzęt, bo za punktówki nie uzbiera to jak ma być skuteczny? Powiem wam tylko tyle: to nie jest uczciwe.
PS>Lukas na razie nie znalazł frajerow
kibicLBN pisze:A co do Pawlickich to z tego co pamiętam w zeszłym roku za punkt chciał ponoć 2400 i nikt nie chciał się zgodzić. Myślisz że 2400 to tyle ile zgarniają seniorzy w e-lidze?
Z tego co JA pamietam, to wydaje mi sie, ze on zazadal 2400 PLN... jesli przyjedzie ostatni
Motor mocny
Hayden pisze:kibicLBN pisze:A co do Pawlickich to z tego co pamiętam w zeszłym roku za punkt chciał ponoć 2400 i nikt nie chciał się zgodzić. Myślisz że 2400 to tyle ile zgarniają seniorzy w e-lidze?
Z tego co JA pamietam, to wydaje mi sie, ze on zazadal 2400 PLN... jesli przyjedzie ostatni(pisal o tym chyba Czekanski), ale moge sie mylic :]
Wychodzi na to, że cenia się Pawliccy kosmicznie i nieziemsko. Dlatego też jest z nimi zadyma już drugi rok z rzędu. Nie bez powodu
MOTOR LUBLIN
Bardzo rzadko wypowiadam sie na tym forum, lecz jedno musze stwierdzic
Marzy mi sie czas, w ktorym kazdy zgodnie napisze, tak mamy ten "Dream Team".
I nie bedzie narzekania:) Ah moze jeszcze ten by sie przydal, moze tamten:)
Byl Kiedys Taki Czas?:)
Ja Osobiscie chcialbym ujrzec w przestrzeni sezonu i Josha Auty'ego, i Pontusa, oraz Sweetmana w jednym skladzie:) Dla Takich Chlopakow To Szansa:)
I Wiem ze wiekszosc mnie zruga na czym swiat stoi lecz wlasnie taki zuzel chce ogladac:)
Eksperymentalny, i Dostarczajacy Emocji:)
Dla mnie sklad jest juz zamkniety:) Oby Bez Kontuzjii Do Konca Sezonu:)
Marzy mi sie czas, w ktorym kazdy zgodnie napisze, tak mamy ten "Dream Team".
I nie bedzie narzekania:) Ah moze jeszcze ten by sie przydal, moze tamten:)
Byl Kiedys Taki Czas?:)
Ja Osobiscie chcialbym ujrzec w przestrzeni sezonu i Josha Auty'ego, i Pontusa, oraz Sweetmana w jednym skladzie:) Dla Takich Chlopakow To Szansa:)
I Wiem ze wiekszosc mnie zruga na czym swiat stoi lecz wlasnie taki zuzel chce ogladac:)
Eksperymentalny, i Dostarczajacy Emocji:)
Dla mnie sklad jest juz zamkniety:) Oby Bez Kontuzjii Do Konca Sezonu:)
no rlz!
- niespokojny
- Trener
kibicLBN pisze:Maxx pisze:
W tamtym roku krzyk był że Maciek Janowski ponoć wziął 500 tys. za podpis. Wątpię w to. Jeśli nawet to chłopak zainwestował sprzęt że miewał mecze w których był liderem Wrocławia. Poza tym zgarnął medal IMŚJ. A co do Pawlickich to z tego co pamiętam w zeszłym roku za punkt chciał ponoć 2400 i nikt nie chciał się zgodzić. Myślisz że 2400 to tyle ile zgarniają seniorzy w e-lidze? Teraz się pewnie nie zmieniło więc znów są problemy. Nie twierdzę że Pawliccy nie są pazerni. A wy wiecie jak jest dokładnie? W Unii pracuje ktoś z was?
Ale ja nie rozumiem dlaczego w polskich ligach juniorzy dostają za punkty tak mało. Jak chłopak nie ma kasy na sprzęt, bo za punktówki nie uzbiera to jak ma być skuteczny? Powiem wam tylko tyle: to nie jest uczciwe.
Kibic mylisz fakty. 500 tys. za podpis dla Janowskiego to dawala Marma, ale jak widac chlopak sie nie skusil. W tym roku Unia dawala Pawlickiemu 2,500 zl za pkt i 150 tys za podpis? Malo na juniora, ktory nic nie osiagnal? Nie ma ani jednego indywidualnego zlota a wymagania na poziomie Golloba, Hampela i Kolodzieja
Dworakowski zaznaczył jedynie, że nie puści go do zespołu Speedway Ekstraligi. To była reakcja na to, że zawodnik zażądał 400 tysięcy zł netto za podpis na kontrakcie i 5000 złotych za każdy punkt. Zakładając, że zdobyłby 200 oczek, roczna cena wyniosłaby 1,4 mln zł.
Ostatnio Pawlicki zdecydowanie obniżył swoje żądania. Z naszych informacji wynika, że chce teraz 250 tysięcy złotych za podpis, 3500 złotych za punkt i stypendium w wysokości 5000 zł netto miesięcznie wypłacane od marca do grudnia. Chętny musiałby też zatrudnić Piotra Pawlickiego, młodszego brata Przemka i wypłacać mu stypendium w wysokości 2000 zł netto. Dałoby to umowę na poziomie miliona złotych. W Lesznie nie wyobrażają sobie jednak powrotu do negocjacji
5 tys za pkt
niespokojny pisze:kibicLBN pisze:Maxx pisze:
Kibic mylisz fakty. 500 tys. za podpis dla Janowskiego to dawala Marma, ale jak widac chlopak sie nie skusil. W tym roku Unia dawala Pawlickiemu 2,500 zl za pkt i 150 tys za podpis? Malo na juniora, ktory nic nie osiagnal? Nie ma ani jednego indywidualnego zlota a wymagania na poziomie Golloba, Hampela i Kolodzieja. To co bedzie dalej?
Dworakowski zaznaczył jedynie, że nie puści go do zespołu Speedway Ekstraligi. To była reakcja na to, że zawodnik zażądał 400 tysięcy zł netto za podpis na kontrakcie i 5000 złotych za każdy punkt. Zakładając, że zdobyłby 200 oczek, roczna cena wyniosłaby 1,4 mln zł.
Ostatnio Pawlicki zdecydowanie obniżył swoje żądania. Z naszych informacji wynika, że chce teraz 250 tysięcy złotych za podpis, 3500 złotych za punkt i stypendium w wysokości 5000 zł netto miesięcznie wypłacane od marca do grudnia. Chętny musiałby też zatrudnić Piotra Pawlickiego, młodszego brata Przemka i wypłacać mu stypendium w wysokości 2000 zł netto. Dałoby to umowę na poziomie miliona złotych. W Lesznie nie wyobrażają sobie jednak powrotu do negocjacji
5 tys za pktdla juniora , a w II lidze najlepsi jezdza za okolo 800 zl
Nic dodać, nic ująć. To jest właśnie meritum sprawy.
MOTOR LUBLIN
niespokojny pisze:kibicLBN pisze:Maxx pisze:
Kibic mylisz fakty. 500 tys. za podpis dla Janowskiego to dawala Marma, ale jak widac chlopak sie nie skusil. W tym roku Unia dawala Pawlickiemu 2,500 zl za pkt i 150 tys za podpis? Malo na juniora, ktory nic nie osiagnal? Nie ma ani jednego indywidualnego zlota a wymagania na poziomie Golloba, Hampela i Kolodzieja. To co bedzie dalej?
5 tys za pktdla juniora , a w II lidze najlepsi jezdza za okolo 800 zl
Ta ale chyba najlepsi zagraniczni juniorzy. Kostry i Osmólskie dostawali połowę tej kwoty...
- niespokojny
- Trener
Mi chodzilo o seniorow. Co do juniorow... uwazasz, ze Kostro powinien dostawac tyle samo co np. Baran?
Hmmm najlepsi seniorzy dostają po 800 zl za punkt ? Myślę że trochę zaniżona kwota. Jestem pewien że są tacy którzy dostają odrobinę ponad 1000zl/pkt.
Co do juniorow... uwazasz, ze Kostro powinien dostawac tyle samo co np. Baran?
Jeżeli obaj są na pełnym zawodostwie to tak.
Bo czym różni się punkt zdobyty przez Kostro od punktu Barana?
Albo czym różni sie motocykl Kostro od motocykla Barana? Jeżeli chce przywodzić ( Kostro) duzo punktów to musi zainwestowac tyle samo kasy co Baran...
Przecież mechanik nie zrobi mu fury taniej...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski