Lubelski klub w sezonie 2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Maxx
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2011

#2801 Postautor: Maxx » 27 stycznia 2011, o 18:51

janek pisze:Dajcie spokój już z tym Drabikiem.
Drabik to stary lis, on nie pojedzie za czapkę śliwek.
Jeszcze jest paru zawodników z niskim KSM

I tu masz rację kolego. Jest jednak pewne "ale". Drabol nie pojedzie też za "gruszki na wierzbie". Za konkretną i pewną kasę pojedzie.

Grucha18
Szkółkowicz

#2802 Postautor: Grucha18 » 27 stycznia 2011, o 19:02

Ale wiadomo czy w ogóle nasz klub rozmawiał z Drabikiem ;P

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#2803 Postautor: Maxx » 27 stycznia 2011, o 19:08

Grucha18 pisze:Ale wiadomo czy w ogóle nasz klub rozmawiał z Drabikiem ;P

Wiadomo 8)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2804 Postautor: kibicLBN » 27 stycznia 2011, o 19:19

Dajcie sobie już spokój z tym Drabikiem. Mamy 2., 3. i 5. zawodnika II ligi poprzedniego sezonu! Mało? Dobra to macie jeszcze Miesiąca którego stać na top 5 w II lidze. Do tego obiecujący w naszych realiach polski junior, dwóch świetnych zagranicznych młodzieżowców i dwóch niezłych seniorów.
Kurde Łódź awansowała z o wiele gorszym składem niż my obecnie i wtedy nie ograniczał nikogo KSM. A dlaczego awansowali? Bo byli wypłacalni, od tyle. A z tego co wiem jeszcze skład nie jest zamknięty. Ale Drabik do tego? Dobrze się czujecie? Meesha ma rację. Wszystko do 20/30 i nawet nikt by na to nie przychodził bo byłoby to "uj nie zawody". Trochę realnego myślenia.
Trzeba by mieć szyby naftowe oprócz tych kopalni, żeby opłacić skład jaki byście chcieli :lol:
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Grucha18
Szkółkowicz

#2805 Postautor: Grucha18 » 27 stycznia 2011, o 19:22

Nie po prostu ciekawe kto z niskim KSM dołączy czy w ogóle dołączy.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2806 Postautor: niespokojny » 27 stycznia 2011, o 19:40

kibicLBN pisze:Dajcie sobie już spokój z tym Drabikiem. Mamy 2., 3. i 5. zawodnika II ligi poprzedniego sezonu! Mało? Dobra to macie jeszcze Miesiąca którego stać na top 5 w II lidze. Do tego obiecujący w naszych realiach polski junior, dwóch świetnych zagranicznych młodzieżowców i dwóch niezłych seniorów.
Kurde Łódź awansowała z o wiele gorszym składem niż my obecnie i wtedy nie ograniczał nikogo KSM. A dlaczego awansowali? Bo byli wypłacalni, od tyle. A z tego co wiem jeszcze skład nie jest zamknięty. Ale Drabik do tego? Dobrze się czujecie? Meesha ma rację. Wszystko do 20/30 i nawet nikt by na to nie przychodził bo byłoby to "uj nie zawody". Trochę realnego myślenia.
Trzeba by mieć szyby naftowe oprócz tych kopalni, żeby opłacić skład jaki byście chcieli :lol:

Chyba troche Cie ''pociaglo". Firma pogrzebowa ma lepszy sklad od naszego a Ty tu z szejkami arabskimi wyjezdzasz :lol: . A niby dlaczego nie Drabik? Bjarne Pedersen swego czasu jezdzil w II lidze to czego nie Drabik w wieku emerytalnym? Zrobi KSM jak Rempala i bedzie mial pewne miejsce w Czwie w sezonie 2012 :) Sklad fajny mamy ale upchaj ich wszystkim razem w gornym KSMie to pogadamy. No chyba, ze sie tak wzorujesz na Lodzi i 5 lat chcesz wlaczyc o awans :lol: . Prezes, prezydent, posel Wojciechowski mowil ze bedziemy golic wszystkich do 30 i to na wyjezdzie to czekamy 8)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Sledzio
Trener
Kontakt:

#2807 Postautor: Sledzio » 27 stycznia 2011, o 20:07

Super wiadomość. Teraz skład powinien być zamknięty na kłódkę bo następne kontrakty polskich zawodników mogą jedynie skłócić drużynę a tego chyba nie chcemy ? Jeden wystarczy i będzie gitara.

Grucha18
Szkółkowicz

#2808 Postautor: Grucha18 » 27 stycznia 2011, o 20:12

Najlepiej 1 polski junior jeden jeszcze i jakiś senior z niskim KSM najlepiej 2.50 i skład można uznać za zamknięty tak jak to mówił prezes w wywiadzie idziemy na jakość a nie na ilość.

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#2809 Postautor: Popek » 27 stycznia 2011, o 20:18

Senior z KSM 2,5 to nie problem ;p Problem zeby reprezentowal soba wiecej niz 2,5 pkt na mecz ;p

Grucha18
Szkółkowicz

#2810 Postautor: Grucha18 » 27 stycznia 2011, o 20:22

No o to właśnie dokładnie się rozchodzi :P

Awatar użytkownika
ozzyman

#2811 Postautor: ozzyman » 27 stycznia 2011, o 20:30

Ja jestem zdania, że skład seniorski Polaków powinien być już zamknięty. W tamtym roku Łódź także miała 5 krajowych seniorów (Rempała, Burza, Jankowski, Jędrzejewski, Dym) i to oni w głównej mierze wywalczyli awans. Sporadycznie wspierani byli przez obco zapewne bez gwarancji startów (Vissing, Risager,Eriksson-pojechali wszyscy po 2 mecze). My z obco mamy już Steada, moim zdaniem zawodnika lepszego od całej wymienionej trójki zagranicznych z Łodzi, który spokojnie może zastępować kogoś z Polaków. Potrzeba więc jeszcze dwóch zagranicznych na rezerwę bez gwarancji i koniecznie polskiego juniora :D .

Awatar użytkownika
Desmo
Junior

#2812 Postautor: Desmo » 27 stycznia 2011, o 20:58

Ja bym z chęcią widział jeszcze "wisienkę na torcie" ogłoszoną 1 lutego.
To odebrałoby apetyt co nie których zespołów w walce o awans.
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!

Grucha18
Szkółkowicz

#2813 Postautor: Grucha18 » 27 stycznia 2011, o 21:02

1 lutego ale kontrakt podpisany dnia 31 stycznia tak ma się to rozumieć tak ?

soniak
Szkółkowicz

#2814 Postautor: soniak » 27 stycznia 2011, o 21:24

Kurier Lubelski pisze:Na 99 procent taki będzie nasz skład, chociaż niewykluczone, że jeszcze jakieś kontrakty podpiszemy.- twierdzi Wilk

http://www.kurierlubelski.pl/sport/3618 ... ,id,t.html

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#2815 Postautor: maestro76 » 27 stycznia 2011, o 21:35

no skladzik mamy pierwyj sort!
...teraz nie awansowac to bedzie mistrzostwo swiata :wink:
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#2816 Postautor: Popek » 27 stycznia 2011, o 21:39

I gitara jak Piszcz czy Suchecki zlapie kontuzje to wtedy jedziemy juniorami 2 polskimi a za miejsce Piszcza lub Suchego wchodzi Stead/Auty/Sweetman, tyle ze trzeba jeszcze chociaz jednego polskiego mlodziezowca.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#2817 Postautor: Maxx » 27 stycznia 2011, o 21:39

Przypominam tym, którzy już "zamknęliby" skład, że żużel to sport urazowy i kogoś w odwodzie warto mieć (przykład ubiegłego sezonu pokazuje, że to słuszna koncepcja). A poza tym jeśli ci, którzy już są w składzie będą mieli gwarancję startów to wystarczy żeby jeden "olał" temat bo i tak pojedzie i może być lipa. Drobna rywalizacja o miejsce w składzie jeszcze nikomu nie zaszkodziła prawda?

jerry78
Trener

#2818 Postautor: jerry78 » 27 stycznia 2011, o 21:56

soniak pisze:
Kurier Lubelski pisze:Na 99 procent taki będzie nasz skład, chociaż niewykluczone, że jeszcze jakieś kontrakty podpiszemy.- twierdzi Wilk

http://www.kurierlubelski.pl/sport/3618 ... ,id,t.html

No moim zdaniem to na 100% procent trzeba jeszcze podpisać z krajowym juniorem. Nie ma po prostu wyjścia. Chyba nikt nie liczy, że dwóch naszych adeptów zda egzamin pod koniec marca. Zresztą to jest taki termin, który może być przekładany kilka razy (tak jak było w tamtym roku). Co do seniora, to faktycznie aż takiego nacisku nie ma, ale jakby jeszcze ktoś się zdecydował za realne i rozsądne pieniądze to brać jak najbardziej.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2819 Postautor: niespokojny » 27 stycznia 2011, o 21:58

Moim zdaniem 7 seniorow jest optymalna liczba. Trzeba wziac poprawke, ze jednego moze kolanko bolec, a drugi moze byc bez formy, albo nie trafic ze sprzetem.. takze jeszcze jeden dobry senior by sie przydal, a takich w dalszym ciagu jest pelno na rynku, a 80% klubow ma zamkniete sklady. Auty albo Sweetman na senorce to jakis zart... szczegolnie w przypadku tego pierwszego - nie zna torow i nic jeszcze nie pokazal.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#2820 Postautor: K.A.M.I.L. » 27 stycznia 2011, o 22:31

Mam nadzieję, że nasz klub podpisze kontrakt z jeszcze jednym polskim młodzieżowcem. Po cichu liczę, że będzie to Adrian Osmólski, chłopak poznał już większość drugoligowych torów.
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2821 Postautor: kibicLBN » 27 stycznia 2011, o 22:48

niespokojny pisze:Chyba troche Cie ''pociaglo". Firma pogrzebowa ma lepszy sklad od naszego a Ty tu z szejkami arabskimi wyjezdzasz :lol:

Ja mówie o składzie jaki by niektórzy chcieli a tam dwudziestu czy trzydziestu meganapieraczy typu Gollob i inni ekstraligowi, na wypadek kontuzji i takich tam.
niespokojny pisze:Prezes, prezydent, posel Wojciechowski mowil ze bedziemy golic wszystkich do 30 i to na wyjezdzie to czekamy

Nie wiem czy sprawia Ci satysfakcję gdy nasi wożą ogórasów do 20 na naszym torze :shock: . Jak dla mnie nic fajnego a na meczu takim jak z Opolem przed rokiem zbierało mnie na wymioty i ciężko mi było mi usiedzieć na stadionie. Serio. Jak wyjazdy mają być do 30 to nawet one średnio by mnie ciekawiły.
Bilet na mecz u nas bym kupił jasne, bo wspieram klub, ale na takich meczach (Opole, Kraków) jest taka zbita, że nawet dopingować nie wiadomo jak, bo najbardziej adekwatne by było: Nie oskubcie nas z kasy za punktówki! Albo coś takiego. Jak dla mnie doping mało ciekawy.
niespokojny pisze:Moim zdaniem 7 seniorow jest optymalna liczba.

Tu akurat podzielam opinie.
niespokojny pisze:Auty albo Sweetman na senorce to jakis zart...

Chyba nie, bo wątpię żeby nasz trener miał takie dziwaczne poczucie humoru...A powiedz mi czy jakby w trzech kolejnych meczach Auty zdobył po 10-12 punktów i byłyby to wyjazdy to wielkim ryzykiem byłoby wystawienie go na seniorce w kolejnym meczu tak? Zwłaszcza jakby miał to być mecz z Krosnem tudzież Krakowem. Oryginalne masz poczucie humoru.
K.A.M.I.L pisze:Mam nadzieję, że nasz klub podpisze kontrakt z jeszcze jednym polskim młodzieżowcem. Po cichu liczę, że będzie to Adrian Osmólski, chłopak poznał już większość drugoligowych torów.

Plotki krążyły że może u nas jeździć. Nigdzie nie podpisał a kariery chyba nie zamierza kończyć więc szansa może jakaś jest ;) Mistrzem nie był ale ze 2 punkciki by dorzucił, a KSM chyba 2,50.

jerry78
Trener

#2822 Postautor: jerry78 » 27 stycznia 2011, o 23:01

Może być też Kajzer, jego ksm = 4,26 też by pasował.
Co do seniorów to faktycznie jak napisał niespokojny siedmiu seniorów by się przydało. Niech ktoś złapie kontuzję a Steadowi nie pasuje termin i jest problem.
Pamiętam jak rok temu w Krośnie wygraliśmy piątką seniorów Puzon, Baran, Piszcz, Darkin, T.R. , wszyscy pojechali super i wydawało się, że ten skład skazany jest na same wygrane i wystarczyła jedna kontuzja Piszcza, Darkin przestał jechać i po składzie.
Trzeba się kimś zabezpieczyć, wiadomo, że Drabik byłby najlepszy ze względu na swój ksm, ale za realne jak na II lige pieniądze, nic na siłę, może być też Kiełbasa z Tarnowa. Mam nadzieję, że jednak ktoś z seniorów jeszcze dołączy.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2823 Postautor: istred » 27 stycznia 2011, o 23:06

Apocalips pisze:Dwie koncepcje skladu:

1.Mariusz Puszakowski - 9,50
2.Zbigniew Suchecki - 2,50 / Tomasz Piszcz - 2,50
3.Simon Stead (Wielka Brytania) - 6,50
4.Paweł Miesiąc - 6,68 / obco 6,50
5.Karol Baran - 9,42
6.Mateusz Łukaszewski - 2,50
7.junior z 2,50

KSM:37,1

1.Mariusz Puszakowski - 9,50
2.Tomasz Piszcz - 2,50
3.Paweł Miesiąc - 6,68 / Simon Stead (Wielka Brytania) - 6,50
4.Zbigniew Suchecki - 2,50
5.Karol Baran - 9,42
6.Mateusz Łukaszewski - 2,50
7.Richard Sweetman (Australia) - 6,50 / Josh Auty (Wielka Brytania) - 6,50 / Pontus Aspgren (Szwecja) - 6,50

KSM: 37,1

Szkoda, ze nie bedziemy mogli wystawic naszego teoretycznie najmocniejszego skladu. Trzeba bedzie wybierac pomiedzy mocna juniorką, a Steadem/innym obco.
Jak dla mnie obecnie mamy już skład kompletny i bardzo fajnie wyglądający.
Ewentualnie potrzebny byłby jeszcze jeden polski junior i rezerwowy senior (najlepiej niezły obco, który byłby ratunkiem na wypadek kłopotów kadrowych).
Moim zdaniem przy wszystkich zdrowych zawodnikach mamy spore pole manewru.
Pewniakami są na pewno Baran, Puszakowski i Łukaszewski. Pozostałe trzy miejsca powinny przypaść Miesiącowi, Sucheckiemu i Piszczowi. Straszakiem pozostaje Stead (który na pewno prędzej czy później do składu wskoczy). Zawsze pozostaje jeszcze Sweetman i Auty, którzy z powodzeniem mogą wystąpić jako seniorzy. Albo startując pod 7/15 zastępować słabo spisującego się seniora.
Pole manewru mamy naprawdę duże i jeśli tylko Wilk stanie na wysokości zadania, to powinno być bardzo dobrze.
Trzeba się kimś zabezpieczyć, wiadomo, że Drabik byłby najlepszy ze względu na swój ksm,
Zwróć uwagę jeszcze na to, że Drabik wygryzie kogoś ze składu. A kogo?
Nasz skład oparty jest na Polakach i każdy z zawodników na pewno bardzo liczy na występy, bo to dla nich chleb.
Obecnie zawodnik pokroju Drabika tylko namiesza.
Potrzebny jest, ale zagraniczny, który będzie wiedział jaka jest jego rola w zespole i który będzie tą rolę akceptował.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2824 Postautor: kibicLBN » 27 stycznia 2011, o 23:09

Tylko z tego co pamiętam Stead ma gwarancję startów u nas :(

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2825 Postautor: niespokojny » 27 stycznia 2011, o 23:21

kibicLBN pisze:Chyba nie, bo wątpię żeby nasz trener miał takie dziwaczne poczucie humoru...A powiedz mi czy jakby w trzech kolejnych meczach Auty zdobył po 10-12 punktów i byłyby to wyjazdy to wielkim ryzykiem byłoby wystawienie go na seniorce w kolejnym meczu tak? Zwłaszcza jakby miał to być mecz z Krosnem tudzież Krakowem. Oryginalne masz poczucie humoru.

Ale co to ma wspolnego z moim poczuciem humoru, bo mi do smiechu nie jest. Auty pojechal jeden mecz w polskiej lidze. Moze wypalic a moze jezdzic jak Tomicek i co wtedy? Skoro Gdansk przez 2 lata dal mu tylko jedna szanse to jakies podstawy do tego mieli.. Darujmy wiec sobie takie wrozenie z fusow.
kibicLBN pisze:Nie wiem czy sprawia Ci satysfakcję gdy nasi wożą ogórasów do 20 na naszym torze

Ale z Lodzia to milo bylo wygrac do 32 co? :roll: . Nie wiem czy Tarnowianie tak marudzili w 2009 jak niektorzy tutaj. Popieram kazdy krok zwiekszajacy pewnosc awansu, a takim jest dobra lawka.

istred pisze:Zwróć uwagę jeszcze na to, że Drabik wygryzie kogoś ze składu. A kogo?
Nasz skład oparty jest na Polakach i każdy z zawodników na pewno bardzo liczy na występy, bo to dla nich chleb.
Obecnie zawodnik pokroju Drabika tylko namiesza.

Jak to kogo? Steada, Miesiaca, Puzona, Barana, Piszcza, albo Sucheckiego. Ktos ma w klubie gwarancje startow? Jada najlepsi i tu nie powinno byc dyskusji. W Lodzi byl bat na Polakow, to kazdy jeden stawial sie na treningu i jechal na 110%. Trzeba uniknac bledow z zeszlego sezonu - dwoch zawodnikow sie wykruszylo po pierwszym meczu i dalej tkwimy w II lidze. Pozniej przeplacanie za wypozyczonych zawodnikow i dlugi do tego. Kazdy stawia Piszcza do pierwszego skladu a juz zapomnieli jak go prostowalo na lukach w Ostrowie.. Bedzie Piszcz z 2009 bedzie swietnie, ale jak bedzie z 2010 to juz !@#$%^&