Karol Baran
Re: Karol Baran
No to Karol właśnie podpisał kontrakt 
My jesteśmy tu gdzie wtedy,oni tam gdzie stało zomo ;]
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
No to mamy problem
... z KSM.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
bardzo mi przykro z tego powodu z macie w składzie takiego c*ujowego zawodnika(o ile to prawda?) 
edit:
jednak prawda
edit:
jednak prawda
Karol to dobry zawodnik, ale niech mi tylko w którymś meczu zdobędzie mniej niż 12pkt 
- Łoptymista
- Trener
Crocop pisze:No to Karol właśnie podpisał kontrakt
lubie to
jupi
cieszy mnie to bardzo. koszmarnie dlugo to trwalo, ale jak czlowiek przypomni sobie wczesniejsze negocjacje z KB to wypadaloby sie wreszcie do tego przyzwyczaic.
problemy z ksm? przy dwoch napieraczach z 2,50 chyba nie az takie wielkie. taka mam nadzieje, bo nigdy rachowanie KSM nie bylo moim ulubionym zajeciem
Tym razem DW podał info ekspresowo:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /230580162
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... -lublinie/
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /230580162
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... -lublinie/
Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2011, o 13:43 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.
I to nie koniec
Bardzo fajnie się to układa. Zamkniemy usta wszystkim opolanom, rawiczanom i innym 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Puszakowski 9,50
Baran 9,42
Piszcz 2,5
Suchecki 2,5
Łukaszewski 2,5
Zostaje na dwóch zawodników 16,08, czyli junior zagraniczny i Miesiąc (6,68) lub Stead (6,5)
W razie zakontraktowania krajowego juniora mozemy jechac tak:
Puszakowski
Baran
Stead
Miesiąc
Piszcz/Suchecki
Łukaszewski
kolejny junior 2,5
Baran 9,42
Piszcz 2,5
Suchecki 2,5
Łukaszewski 2,5
Zostaje na dwóch zawodników 16,08, czyli junior zagraniczny i Miesiąc (6,68) lub Stead (6,5)
W razie zakontraktowania krajowego juniora mozemy jechac tak:
Puszakowski
Baran
Stead
Miesiąc
Piszcz/Suchecki
Łukaszewski
kolejny junior 2,5
- niespokojny
- Trener
Wracajac do slow Flinta, to 'ziomek' broni Jozkow - czyli swoich robiac juz dalekosiezne plany na przyszlosc i skald w I lidze, a poki co dalej kisimy sie w II. W skrocie(zeby bylo miejsce na radosc z podpisu Barana
). W tamtym roku 46 letni! Pawliczek objezdzal 29(30?) letniego Barana. Kazdy ogarniety kibic wie, ze 45 letni Drabik(dwukrotny MP) na dzien dzisiejszy gwarantuje sporo wiecej niz Baran, przynajmniej teoretycznie. Wystarczy spojrzec na wyniki barazow z ostatniego sezonu. Jedynym pewniakiem na I lige i wychowankiem Rzeszowa, na dzien dzisiejszy jest Kuciapka Maciej
.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Bardzo ciekawe kto jeszcze do nas dołączy jeśli Karol jest to teraz ktoś z niskim KSM musi być
Bardzo dobrze się stało, że Karol znowu w Kozim Grodzie będzie jeździł 
Tam gdzie kończy się logika, zaczynają się kobiety...
Tak jak pisałem wcześniej kością niezgody była kwota na tzw. "Przygotowanie do sezonu". Temat był dogadany praktycznie już przedwczoraj. I dobrze, poszło oficjalne info i jest OK.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
brawo carlos!
juz sie nie moge doczekac jak bedziesz wciagal cala ta 2 ligowa padaczke
juz sie nie moge doczekac jak bedziesz wciagal cala ta 2 ligowa padaczke
never ride faster than your angel can fly
kibicLBN pisze:Każdy miewa problemy w życiu nie tylko rzeszowianin o którym dyskutujemy...
Nie każdy sezon zaczyna w jego połowie bez jakiegokolwiek przygotowania.
Nie każdy odnosi koszmarne złamanie nogi. Dobrym przykładem jest tu Max. Kontuzja podobna do tej Barana. I co? Jeździ jak pipka. Zachowawczo, itd. Sam Cieślak powiedział, że Szwed to już skończony zawodnik. A Baran? Chyba mi nie powiesz, że nie jeździ na granicy ryzyka, albo, że jeździ bojaźliwie. Typ po (co jak co) dwóch sezonach przerwy wraca do ścigania i robi rozpierdziel II lidze. To świadczy tylko o tym, że w I lidze by sobie na wyluzce poradził. A i w ekstralidze śmigałby tak samo jak Szombierski, który też jest kozakiem, identycznym jak Baran.
kibicLBN pisze:Nic wielkiego to nie było.
To do Miesiąca jak coś.
Więc powiem Ci, że jak ktoś kręci w I lidze 1.6, to w II na luzie wykręci 2.0. I to jeżdżąc na kole przez 3 okrążenia.
kibicLBN pisze:kibicLBN pisze:Jak dla mnie szału nie ma. Bo wyższe średnie kręci co roku 20 ludzi w I lidze.
tylko ta 20stka ze srednimi powyzej 1,8 w najblizszej przyszlosci zdaje sie ze w 2giej lidze jezdzic nie bedzie
Otóż to.;]
kibicLBN pisze:Kiedyś to Sławek Drabik potrafił bić komplety w ekstralidze taki jest mój komentarz do słów Flinta. Ja wiem że żaden zawodnik z top20 I ligi do II ligi nie trafi, ale ktoś z top20 sprzed paru lat już ma szanse.
To odkurzmy jakiegoś Dołomisiewicza, czy coś. Wszak kiedyś był jednym z najlepszych w Polsce.
Wieku nie oszukasz. Jak ktoś już zaczyna siwieć to i jego wyniki idą w dół. Taka jest okrutna prawda.
Ale żeby nie było to uważam, że Drabik jak podpisze w Lublinie, to wykręci średnią porównywalną (może nawet i lepszą) do Barana. Tyle, że za rok, dwa o ile nie umrze już porównywalni nie będą. A chyba fajnie byłoby się jednak w tej I lidze utrzymać, prawda?
Jest i mój ulubiony użytkownik.^^
niespokojny pisze:Wracajac do slow Flinta, to 'ziomek' broni Jozkow - czyli swoich
Bronię ich (bronię? Ja tylko stwierdzam fakty o czym sam przekonasz się za parę miesięcy), bo wiem na co ich stać, bo znam ich od początku kariery. Wiem co potrafią, i wiem czego się można po nich spodziewać. Proste jak budowa cepa.
A co do józków, to nie wiem dokładnie czy to określenie ogólnie na rzeszowian, czy po prostu na stalowców/hadykówkowców.
Jeśli to drugie, to z Miesiąca taki stalowiec jak ze mnie resoviak.
Ale szacunek dla typa na zawsze, bo jako jedyny nie podpisał się pod apelem przeciwko kibicom "swojego" (
niespokojny pisze:robiac juz dalekosiezne plany na przyszlosc i skald w I lidze, a poki co dalej kisimy sie w II.
Kisicie się, bo sponsor przyszedł za późno i nie dało rady wystrzelić Łodzi. Dalekosiężne? Mówię o przyszłym roku. Staraj się używać słów, których znaczenie znasz, bo lipa.
niespokojny pisze:W tamtym roku 46 letni! Pawliczek objezdzal 29(30?) letniego Barana.
Wow.
A Baniak wydupczył Pedersena, i co w związku z tym?
I nie objeżdżał, a objechał.
niespokojny pisze:Kazdy ogarniety kibic wie, ze 45 letni Drabik(dwukrotny MP) na dzien dzisiejszy gwarantuje sporo wiecej niz Baran
Sporo?
Ile to jest dla Ciebie sporo? Dla mnie to o jakieś 1.0 lepsza średnia. Myślisz, że Drabik jak u Was podpisze to pociśnie 3.6?
No chyba, że znów użyłeś złego słowa i zamiast np. "kapkę więcej" wrzuciłeś "sporo", to ok.
niespokojny pisze:Wystarczy spojrzec na wyniki barazow z ostatniego sezonu.
A czemu nie całego sezonu?
niespokojny pisze:Jedynym pewniakiem na I lige i wychowankiem Rzeszowa, na dzien dzisiejszy jest Kuciapka Maciej.
Daj Kuciapie i Baranowi identyczny sprzęt, a 7/10 biegów wygrywa Baran.
Dziękuję, dobranoc.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Daj Kuciapie i Baranowi identyczny sprzęt, a 7/10 biegów wygrywa Baran.
Zgadzam się, no może wygra 6 , przegra 3 a w jednym będzie remis
W sumie uwarzam , że w większości Flint ma racje. Nie przekonamy się który lepszy Drabik czy Baran jeżeli nie będą jeżdzić razem i tyle. Wątpie żeby się na to zanosiło, co nie zmienia faktu, że bardzo bym chciał.
Jeżeli jednak chodzi o przyszłościowe plany to Baran i nawet Miesiąc wydają się być bardziej perspektywicznymi zawodnikami.
Trzeba mieć na uwadzę, że Drabikowi jest już bliżej do decyzji jaką podjął Jaguś. Jeżeli przykładowo w tym sezonie nie dędzie robił +10 w I lidze, w kazdym meczu, to nie sądze że będzie smigał w 2012, ale to sa już takie moje dywagacje...
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen
- niespokojny
- Trener
Flint pisze:Dalekosiężne? Mówię o przyszłym roku. Staraj się używać słów, których znaczenie znasz, bo lipa.
A masz numery totka, bo chetnie bym przyjal
Flint pisze:Ile to jest dla Ciebie sporo? Dla mnie to o jakieś 1.0 lepsza średnia. Myślisz, że Drabik jak u Was podpisze to pociśnie 3.6?
Opatentuj te swoje miary
Flint pisze:To odkurzmy jakiegoś Dołomisiewicza, czy coś. Wszak kiedyś był jednym z najlepszych w Polsce.
Wieku nie oszukasz. Jak ktoś już zaczyna siwieć to i jego wyniki idą w dół. Taka jest okrutna prawda
O patrz. A Gollob lapiac siwe wlosy zostal po raz pierwszy MŚ. Zorro pierwszy raz dostal sie do GP - przyklady z ostatniego sezonu. Nikt nie mowi ze Drabol bedzie lepszy, wystarczy ze utrzyma poziom albo co najwyzej 'kapeczke' obnizy.
Flint pisze:Bronię ich (bronię? Ja tylko stwierdzam fakty o czym sam przekonasz się za parę miesięcy), bo wiem na co ich stać, bo znam ich od początku kariery. Wiem co potrafią, i wiem czego się można po nich spodziewać. Proste jak budowa cepa
"Gdy mialem 5 lat tata zabral mnie pierwszy raz na zuzel... "
Brakuje nam Zielinskiego i DMP w Lublinie
Czytania, ze zrozumieniem ucza juz w podstawowce, ale chyba chorowales.
Staraj sie pisac, na tematy na ktorych sie znasz, bo lipa
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Flint pisze:Co to jest kurtyzyna?
ku**a .............. (tylko taka bardzie arystokratyczna)
Flint pisze:Stawiam że typ z Rzeszowa. Na bank!![]()
Niestety z Lublina
Zatem już prostuję moją wypowiedź. Baran jest mocnym i dobrym zawodnikiem, ale podejscie tego człowieka do sportu w ktorym kosi niezmiernie wielką kasę jest jakby to rzec... no wkur**a mnie jego postawa, na treningi nie przyjezdza bo jaki to on wysmienity i nie potrzebuje niczego, spasować motor też nie łaska, trenować nad startami też nie ma ochoty. Pomoc innym w spasowaniu się -wykluczone (dla przykladu chociazby Piszczu ktory caly czas pomaga chlopakom w boksie np. Sweetiemu). Inny przykład? T. Rempała a Baran... oceńcie sami zaangarzowanie Tomka a Karola. Ile kto razy opóścił treningi, ile i kto zostawał po treningu by jeszcze lepiej sie spasować itd. ( nie mowie kto jaki ma potencjał bo Karol wiadomo że jest lepszym zawodnikiem, ale w startach cienko u niego).
Dlaczego Karol zachowuje sie jak Nielsen? ostatnie okrazenie a on juz swiruje na 1 kolku, zwalnia itd. a co jesli bedzie miał defekt? kilka razy przez jego lekkomyslnosc stracil 1 pozycje, bo zwolnil na tylke ze na mecie go mijali...
Lubie tego zawodnika bo jest MEGA waleczny (choć i tak wg mnie za czesto odpuszcza a stać go na odrobienie dystansu i mijanki).
Wnerwia mnie ogolnie jego osoba i nie rozumiem dlaczego aż tak za nim stoicie? może to Ty Flint jesteś z Rzeszowa?
ogolnie coś ekipa Rzeszowskich niedobitkow nam sie szykuje...
Flint pisze:Mecz z Łodzią na własnym torze był najważniejszy w sezonie?
Nieźle
a jak wg ciebie bysmy wygrali runde finalową bez pokonania lidera u siebie?
na szczescie i bez barana dalo rade
Flint pisze:Nie wiem. Ile?
Powiesz nam?
Dużo, i nie mowcie zaraz ile razy kostro blokowal barana bo to kostro jest tu juniorem i to jemu trzeba pomoc w 1 łuku
[/quote]Dvyfryn pisze:takiemu trzeba od razu podziekować...[quote=Flint"]
Dokładnie. Dzięki Karol!
na tej samej zasadzie powinieneś zatem podziekować Drymlowi
Flint pisze:Podsumowując.
Dvyfryn D/4
no ja żużlowcem nie jestem nawet amatorem wieć D/4 bardzo prawdopodobne o ile nie "T"
A na cholere komuś zielinski? jeśli chodzi o seniorke...
miałem nadzieje na takie transfery jak:
Gjedde
Max
Puzon
Stachyra Jr.
Jeleń
Stead
Shlein
Ruud
Smoliński
ponieważ w 1 lidze jeśli chcemy byc wysoko to musimy mieć zawodnikow których stać na zwycieztwo z Lindbeackiem, Zorrem, Gomólskim itd. to jest inna liga i niestety baran może pomażyć by nie być "tylko" 2 linią
Także nie wiem czy nie lepszy Drabik, ktorego i tak by sie wymieniło w 1 lidze na jeszcze mocniejszego (no i młodszego zawodnika) nie byłoby lepszym posunieciem. Drużyna żeby była dobra musi sie zgrać, to nie IMP a DMP panowie zarządcy, trenerzy i działacze.
Dvyfryn pisze:A na cholere komuś zielinski? jeśli chodzi o seniorke...
miałem nadzieje na takie transfery jak:
Gjedde
Max
Puzon
Stachyra Jr.
Jeleń
Stead
Shlein
Ruud
Smoliński

Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
RadeKas idealnie skomentowałeś post poprzednika
.
nie pisałem o takim składzie tylko o transferach... oprocz puzona ktoś z tej ekipy na bank by nas wzmocnił 
ale chyba nie ten dział
ale chyba nie ten dział
Dvyfryn
P*erdolisz jak nikt
no powiedz nam wszystkiem jak wielką, chętnie poczytam
Jest dajmy na to pierwszy mecz, wszyscy spasowani, wali 13+ pkt, jest cacy, sprzęt "chodzi", na następny mecz trener robi taką samą nawierzchnię no ale k*rwa trzeba przyjechać w piątek na trening bo przecież trzeba się spasować, ponownie, na wszelki wypadek
.. zjechać sprzęt, 2 opony, olej, sprzęgło i do tego wszystkiego silnik, nie licząc przejazdu i mechanika. I zamiast robić przegląd co np. 4 mecze trzeba zrobic po 2, no ale co z tego, przecież tyle kasy zarabia
zdradź nam tajniki tego treningu, może Karol i inni zawodnicy się zastosują
nic innego do roboty nie miał.
zwalnia żebyś nie mówił, że nie jeździ drużynowo, czeka na swojego
powiedz ile bo nie pamiętam
chyba kpisz
podsumowując
Dvyfryn T
Dvyfryn pisze:kosi niezmiernie wielką kasę jest jakby to rzec
no powiedz nam wszystkiem jak wielką, chętnie poczytam
Dvyfryn pisze:na treningi nie przyjezdza bo jaki to on wysmienity i nie potrzebuje niczego, spasować motor też nie łaska
Jest dajmy na to pierwszy mecz, wszyscy spasowani, wali 13+ pkt, jest cacy, sprzęt "chodzi", na następny mecz trener robi taką samą nawierzchnię no ale k*rwa trzeba przyjechać w piątek na trening bo przecież trzeba się spasować, ponownie, na wszelki wypadek
Dvyfryn pisze:trenować nad startami też nie ma ochoty
zdradź nam tajniki tego treningu, może Karol i inni zawodnicy się zastosują
Dvyfryn pisze: Pomoc innym w spasowaniu się -wykluczone (dla przykladu chociazby Piszczu ktory caly czas pomaga chlopakom w boksie np. Sweetiemu)
nic innego do roboty nie miał.
Dvyfryn pisze:opóścił
Dvyfryn pisze:ostatnie okrazenie a on juz swiruje na 1 kolku, zwalnia
zwalnia żebyś nie mówił, że nie jeździ drużynowo, czeka na swojego
Dvyfryn pisze:kilka razy przez jego lekkomyslnosc stracil 1 pozycje, bo zwolnil na tylke ze na mecie go mijali
powiedz ile bo nie pamiętam
Dvyfryn pisze:choć i tak wg mnie za czesto odpuszcza a stać go na odrobienie dystansu i mijanki
chyba kpisz
podsumowując
Dvyfryn T
Cała istota zagadnienia. Może jeszcze to, że Drabik daje większe możliwości, jeśli chodzi o zestawienie składu.niespokojny pisze:Jakie ma znaczenie, kto jest bardziej perspektywiczny - Drabik, Baran czy Miesiac. Na dzisiaj najlepszym z nich jest Drabik
Co oczywiście nie zmienia faktu, że pozostanie Barana mnie cieszy.
i ciekawe co wczoraj Tadek Kostro robil na dalekim Slawinie .. okolice Marysina w sklepie spozywczym ;p
Przyjechał do panny.

Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2011, o 21:37 przez harry, łącznie zmieniany 1 raz.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski