Lubelski klub w sezonie 2011
Re: Lubelski klub w sezonie 2011
Fajnie
Pytanie tylko w jakim celu? Spodziewam się, że jako alternatywa dla Sweetmana/Aspgrena, bo chyba nie będzie szedł na seniorkę?
Tadek Kostro ciśnie ostro!!
Ten transfer świadczy o tym, że jednak w każdym meczu nastawiamy się, że pojedziemy zagranicznym juniorem. Ciężko teraz wyczuć jak to się ma do zakontraktowania Karola, ale zastanawiające jest to:
Być może prezes cały czas liczy, że jednak zakontraktuje kogoś z niższym ksm, kto nie zablokuje zagranicznego juniora i jest porównywalnie dobry jak Karol jak nie lepszy. No cóż, jeszcze 6 dni, więc trzeba czekać. Teraz powinno się troche posypać, bo przecież jeszcze potrzebujemy przynajmniej 1 polskiego juniora.
Generalnie transfer bardzo dobry. Powinniśmy być mocni na juniorce.
mlody26 pisze:Karol był już dogadany z klubem na takie warunki jakie go satysfakcjonują ale niestety klub zrezygnował
Być może prezes cały czas liczy, że jednak zakontraktuje kogoś z niższym ksm, kto nie zablokuje zagranicznego juniora i jest porównywalnie dobry jak Karol jak nie lepszy. No cóż, jeszcze 6 dni, więc trzeba czekać. Teraz powinno się troche posypać, bo przecież jeszcze potrzebujemy przynajmniej 1 polskiego juniora.
Generalnie transfer bardzo dobry. Powinniśmy być mocni na juniorce.
- niespokojny
- Trener
Jezeli ta informacja jest prawdziwa, tzn ze ktos inny podpisal na kogo liczyli(tanszy, lepszy?)... ale wobec zasluzonego zawodnika dla klubu to troche brzydko...
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Hm ciekawie się robi zobaczymy jeśli prawdą jest że z Karola zrezygnowali to szkoda
Lubelski zespół przygotowania do nowego sezonu rozpocznie 6 lutego, gdy uda się na obóz do Zakopanego.
źródełko
http://espeedway.pl/news,josh_auty_nowy ... 81,12.html
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Brawa za obóz przed sezonem.
Powiedzci mi prosze jak to jest ze Sweetmanem i kolizja terminow na wyspach ? Bo jesli sa kolizje to pewnie Auty bedzie jezdzil w zastepstwie za niego i wydaje mi sie ze jest to znak ze nie rezygnujemy z juniora 6,5 , a wiec albo opcja 2x 2,5 seniorzy i Baran albo jeden senior 2,5 i ktos inny do 8,32 KSM
Bo Słodki podpisał kontrakt na wyspach z drużyną zaplecza ligi angielskiej nie pamiętam jakiej a tam zazwyczaj termin jakieś kolidują z polską ligą.
Ale wiem że w tej drużynie wiążą z nim role lidera chodzi o lige angielska.
- kmzlublinfan
- Senior
Z jednej strony dobrze, a z drugiej jednak mam mieszane uczucia. Po co nam tylu juniorów obco? I tak pewnie będą jeździc Sweetman i Aspgren. Chyba, że Auty to będzie ostatecznosc. Mam nadzieje, że jego maszyny będą spasowane z polskimi torami. Czekamy na kolejnych seniorów, bo puki co to chyba jesteśmy gorzej ze składem niż rok temu.
jerry78 pisze:Ten transfer świadczy o tym, że jednak w każdym meczu nastawiamy się, że pojedziemy zagranicznym juniorem. Ciężko teraz wyczuć jak to się ma do zakontraktowania Karola, ale zastanawiające jest to:mlody26 pisze:Karol był już dogadany z klubem na takie warunki jakie go satysfakcjonują ale niestety klub zrezygnował
pewnie młody26 jest "blisko Karola" ale nie sądzę, by byl jego menadżerem, czy widzial/czytał/słyszał propozycję kontraktu.
Ten cytat sam w sobie jest trochę wykluczajacy się: jak to klub zrezygnował, gdy był już dogadany z nim na warunkach, które go satysfakcjonują? Klub zrezygnował, bo przemyślał sobie że za dużo zaoferował? Sraty taty i pierdaty
Wg mojej wiedzy dostał konkretną propozycję, ale: zwlekał, jest jeszcze czas, cos tam nie pasowało, zaczeło się grymaszenie, próbowanie wyciśnięcia wiecej, inne oferty itd itp. Jak się to wszystko skończy- nie wiem.
nic
niespokojny pisze:Jezeli ta informacja jest prawdziwa, tzn ze ktos inny podpisal na kogo liczyli(tanszy, lepszy?)... ale wobec zasluzonego zawodnika dla klubu to troche brzydko...
a ktory to taki zasluzony dla klubu? Baran?
METHANOL ADVENTURE TEAM
- niespokojny
- Trener
A kto jest bardziej zasluzony dla KMŻ-tu
?
SPRAWKA DARIUSZ SPRAWKA <KLAP> <KLAP> 
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.
Co ciekawe Dziennik Wschodni jeszcze nie podał informacji o transferze. Kurier dużo, dużo z przodu. Czyżby efekt wtopy o zepsutym faxie? 
Mnie zadowoliła informacja że obóz ma być i już wiadomo kiedy. W końcu realizuje się plan który został założony i to na plus dla kierownictwa. A niektórzy już w to mocno wątpili.
A co do reszty transferów, to nie ma co siać zamieszania. Dłużej niż 6 dni nie będziemy czekać
Nie mniej jednak zakup Autyego świadczy o tym, że chyba jednak planujemy skład z mocnymi juniorami, wtedy Baran faktycznie odpada. Ciekawe jakiego polskiego juniora planują nasi zakontraktować, bo musimy chyba mieć 3 z tego co pamiętam.
A co do reszty transferów, to nie ma co siać zamieszania. Dłużej niż 6 dni nie będziemy czekać
-
kaaamisiak
O tym, że musimy mieć 3 to nie słyszałam.
Ale czytałam gdzieś w necie, że p.Sprawka się nastawia na nowe licencje ze szkółki, a Łukaszewski ma zapewnione starty w całym sezonie [jak znajdę artykuł to wkleję linka:)]
Ale czytałam gdzieś w necie, że p.Sprawka się nastawia na nowe licencje ze szkółki, a Łukaszewski ma zapewnione starty w całym sezonie [jak znajdę artykuł to wkleję linka:)]
Kolego chyba nawet nie przeczytałeś artykułu który przytoczyłeś bo tam jak byk Lubos tłumaczy:
Wszystko po to żeby chłopak miał szansę znaleźć miejsce w polskiej lidze dla siebie po 31 stycznia.
W najbliższym czasie podpiszę kontrakt warszawski z zespołem z Lublina, więc jestem gotowy, aby od lutego przyjąć jakąś ofertę z polskiego klubu
Wszystko po to żeby chłopak miał szansę znaleźć miejsce w polskiej lidze dla siebie po 31 stycznia.
-
kamikadze28
Grucha18 pisze:Bo Słodki podpisał kontrakt na wyspach z drużyną zaplecza ligi angielskiej nie pamiętam jakiej a tam zazwyczaj termin jakieś kolidują z polską ligą.
Sweetman podpisał w Leicester Lions
http://www.leicester-speedway.com/riders/
- tezetomaniak
- Trener
Troskaffka pisze:http://espeedway.pl/news,tomicek_z_kontraktem_warszawskim_w_lublinie,42884,12.html po co nam on ?? :/
zeby nikt nie zarzucil, ze nie bylo "wielkiego powrotu"
Nie chce nikogo chwalic tylko z satysfakcja stwierdzic ze ostatnio pare spraw w klubie wyprostowano.Mowie tu o treningu szkółki,obozie w Zakopanem,i dbaniu o to zeby glupoty wypisywane przez prase na temat klubu byly sprostowane. Jesli chodzi o skład to według mnie jest więcej niż dobrze bo jestem spokojny o to ze dołączy do składu ktos naprawde mocny.w listopadzie kazdy chcial kogos ciekawego z KSM 2,50 do skladu.Mamy dwóch takich zawodnikow i to moim zdaniem spory sukces w tej dziedzinie. Teraz czekam na 2-3 ciekawe nazwiska i działania w sprawie toru.Poza tym na razie zrobiono pare kroczków do przodu a marnie wszystkie kwestie wygladały.
Żużel: zawodnicy KMŻ lublin przed sezonem pojeżdżą na nartach
http://www.kurierlubelski.pl/region/lub ... ,id,t.html
http://www.kurierlubelski.pl/region/lub ... ,id,t.html
- niespokojny
- Trener
Dariusz Sprawka pisze:Cały czas rozmawiamy z różnymi zawodnikami. Przygotowaliśmy dla nich umowy, ale to czy je podpiszą zależy już tylko wyłącznie od nich oraz ich menadżerów. Trudno mi teraz powiedzieć ilu żużlowców znajdzie się ostatecznie w naszej kadrze na ten sezon. Na pewno nie będzie ona zbyt liczna. Idziemy bowiem w jakość, a nie w ilość
A co bedzie jak zaden nie podpisze?
Fajnie, że myśli się też o sparingach, bo w zeszłych latach ciężko było o takowe.
Trener porozumiał się już także w sprawie pierwszych spotkań sparingowych. W dniach 26 i 27 marca lublinianie zmierzą się towarzysko z beniaminkiem pierwszej ligi Orłem Łódź. Jeden mecz rozegrany zostanie na torze przy Al. Zygmuntowskich, a drugi na wyjeździe. - Niewykluczone, że przed sezonem będziemy chcieli pojechać jeszcze jeden sparing u siebie, ale wiele zależy od pogody. Jeżeli nie uda się zorganizować sparingu, to wtedy zrobimy trening punktowany.